چه کسانی باید مولتی ویتامین بخورند؟

به نقل از مجله مهتاطب:

 یکی از پرفروش ترین محصولات در داروخانه ها مولتی ویتامین ها هستند.  مکمل های مولتی ویتامین به شکل قطره، شربت، قرص و کپسول تولید میگردند تا برای هر فرد با هر مشکل یا رده سنی قابل استفاده باشند.
در مورد مصرف مولتی ویتامینها سوالات متداول و رایجی وجود دارد که شاید شما نیز با آنها موجه شده باشسید. این سوالات در مورد مولتی ویتامین ها عبارتند از:
عوارض مصرف مولتی ویتامین چیست؟
آیا مولتی ویتامین باعث سنگ کلیه میشود؟
چه کسانی باید مولتی ویتامین بخورند؟

پاسخ به این سوالات را امروز در این مقاله از مجله داروخانه مهتاطب دریافت خواهید کرد.

 

داروخانه اینترنتی مهتاطب
تمامی محصولات معرفی شده در مقالات مجله مهتاطب متعلق به سایت داروخانه اینترنتی مهتاطب(داروخانه شبانه روزی دکتر رویا میرنظامی) می باشد و شما عزیزان میتوانید کلیه محصولات مورد نیاز خود را از طریق مراجعه به سایت مهتاطب به آدرس www.mahtateb.com خریداری نمائید.

🌟 لطفا برای انتخاب محصول مناسب ابتدا مقاله را کامل و دقیق مطالعه کنید.

خرید انواع قرص مولتی ویتامین در برنامه واتساپ-ایتا-روبیکا: ۰۹۳۰۲۰۰۷۵۸۷
شماره تماس: ۰۲۱۶۵۳۸۹۳۴۲


چه کسانی باید مولتی ویتامین بخورند؟

افرادی که باید مولتی ویتامین بخورند

۱) زنانی که در سنین بارداری، باروری یا شیردهی هستند:

مصرف کافی ویتامین و مواد معدنی برای سلامت زنان در سنین باروری، از دو جهت اهمیت دارد، یکی سلامت مادر و یکی سلامت و رشد سالم و بهتر جنین و پیشگیری از بیماری های ناشی از کمبود ویتامین و مواد معدنی.

زنان باردار و شیرده باید مولتی ویتامین بخورند

کمبود برخی ویتامین‌ها و مواد معدنی در اوایل بارداری می‌تواند منجر به آسیب دائمی به جنین شود. به عنوان مثال، کمبود فولیک اسید باعث افزایش خطر برخی از نقص‌های مادرزادی میگردد. کمبود امگا۳ باعث افسردگی دوره بارداری و همچنین بیش فعالی و احتمال اگزما برای کودک میگردد.

برای زنان باردار و شیرده معمولا مولتی ویتامین های حاوی آهن، روی، مس، کلسیم، اسید فولیک و ویتامین های D، C، B6 و B12 (توجه داشته باشید که ید شامل نمی شود) نسخه میشود.

۲) افراد چاق که نیاز به برخی مواد مغذی در بدنشان افزایش یافته:

چاقی نقص متابولیسم کربوهیدرات و چربی است که بیشتر بر وضعیت ریز مغذی ها تأثیر می گذارد. شواهد زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد افراد چاق سطوح سرمی ویتامین A و D پایین‌تری دارند. در نتیجه با کمبود این ویتامین ها مواجه میشوند.
افراد چاق بیشتر در معرض خطر ابتلا به کمبود روی، منگنز، منیزیم و کروم نیز مواجه میشوند. این به دلیل افزایش نیاز به این عناصر در چاقی است زیرا در متابولیسم کربوهیدرات و چربی نقش دارند.

۳) نوزادان، کودکان و نوجوانان که در حال رشد و تکامل هستند:

مصرف مولتی ویتامین برای کودکان

این دسته از افراد برای رشد و تکامل بیشتر و بهتر به ویتامین و املاح معدنی بیشتری نیاز دارند و کمبود موادی مانند زینک، اهن، کلسیم و ویتامین دی میتواند عوارض جبران ناپذیر و بیماری هایی را در کودک ایجاد کند. از طرفی کودکان معمولا در خوردن غذا کمی سختگیر هستند و هر غذایی ار نمیخورند یا حتی بخاطر شیطنت های کودکی و بازی کردن به فکر خوردن غذا نیستند. در نتیجه ممکن است دچار کمبود ریز مغذی شوند. خوردن یک شربت، قطره یا پاستیل مولتی ویتامین میتواند شکاف تغذیه ای کودکان را برطرف کند.

۴) سالمندان که میتوانند کاهش جذب مواد مغذی و اشتها را تجربه کنند:

مصرف مولتی ویتامین برای سالمندان

افراد مسن بالای ۵۰ سال به دلایل زیر به مصرف مولتی ویتامین نیاز دارند:
🔆نیاز بدن بر اساس سن: بدن انسان در هر سنی به ویتامین و مواد معدنی نیاز دارد. اما دوز یا همان مقدار مصرف ریز مغذی ها در دهه های مختلف سنی متفاوت است.  مثلا کلسیم و ویتامین D از جمله موادی هستند که سالمندان (بالای ۵۰ سال) به آنها نیاز مبرمی دارند. هر چه سن انسان بالاتر برود، بیماری هایی نظیر پوکی استخوان نیز تشدید می یابد و نیاز این افراد به مواد مغذی افزایش پیدا میکند.

🔆کاهش جذب مواد غذایی: طبق تحقیقات صورت گرفته، ۱۰ الی ۳۰% از مردان مسن، ویتامین B12 را به طور موثر جذب نمی کنند. اگر شخصی مواد غذایی را نتواند به اندازه کافی از غذای خود جذب کند، مصرف مکمل می تواند به او کمک کند.
🔆داروها: برخی از داروها می توانند سطح ویتامین بدن را خالی کنند، مثلا مهار کننده های پمپ پروتون و متفورمین باعث کاهش سطح ویتامین B12 می شوند.
🔆ورزش: چنانچه مردی، بالای ۵۰ سال داشته باشد و فعالیت های سنگین ورزشی انجام دهد، به ویتامین ها و مواد معدنی اضافی نیاز خواهد داشت، بنابراین مولتی ویتامین برای مردان بالای ۵۰ سال نقش حمایتی دارد، البته این مورد در مردان ورزشکاری که زیر ۵۰ سال، سن دارند نیز صدق می کند.
🔆رژیم غذایی محدود: تقریبا هیچ وقت نمی توان تمام ویتامین ها و مواد معدنی مواد غذایی را از مواد غذایی به دست آورد. افرادی که در دریافت برخی مواد معدنی مشکل داشته باشند، بهتر است از مولتی ویتامین ها و مکمل ها استفاده کنند.
🔆سیگار: تحقیقات نشان میدهد که مردان ۱۴ تا ۱۸ ساله، باید حداقل روزانه ۷۵ میلی گرم ویتامین C در رژیم غذایی خود داشته باشند و با بالا رفتن سن، مقدار ویتامین C دریافتی نیز افزایش میابد. مردان سیگاری روزانه ۳۵ میلی گرم کمتر از سایر مردان، ویتامین C دریافت میکنند، بنابراین ضرورت مصرف قرص مولتی ویتامین در مردانی که سیگار میکشند نیز بیشتر است.
🔆بیماری های مربوط به افزایش سن: هر چه سن انسان بالاتر برود، بیماری هایی نظیر پوکی استخوان نیز تشدید می یابد و نیاز این افراد به مواد مغذی افزایش پیدا میکند.

 

۵) افرادی که در اثر مصرف الکل و سیگار جذب ترکیبات در بدنشان کم میشود:

مصرف الکل و سیگار و مولتی ویتامین

مصرف الکل بصورت طولانی مدت باعث کاهش جذب ویتامین B6 B1 ، فولیک اسید و آهن می گردد. مصرف سیگار نیز به دلیل اثرات اکسیداتیو خود باعث کاهش جذب ویتامین C-E-Aفولیک اسید می شود. در نتیجه بهتر است افراد با چنین مشکلاتی نیز روزانه از یک مکمل مولتی ویتامین استفاده کنند تا با کمبود ویتامین مواجه نباشند.

۶) گیاه خواران:

گیاهخواران و مصرف مولتی ویتامین

بسیاری از ویتامین ها و مواد مغذی مانند ویتامین B12 و پروتئین بیشتر در غذاهای حیوانی یافت می شوند، نخوردن گوشت، ممکن است در بدن اختلال ایجاد کند که این مشکل را می توان با خوردن بهترین مولتی ویتامین برای نوجوانان حل کرد تا بدن عملکردی طبیعی و نرمال داشته باشد.

۶) افراد دارای بیماری های گوارشی:

افراد با بیماری گوارشی

مانند سوء تغذیه، سوء هاضمه مانند سلیاک. از آن جایی که بسیاری از ویتامین ها از طریق روده جذب می شوند، داشتن بیماری های گوارشی می تواند در جذب آن ها اختلال ایجاد کند. با مصرف مولتی ویتامین ها، این اختلال را به حداقل برسانید.

۷) افرادی که عادت های غذایی نادرست دارند:

بسیاری از افراد از خوردن برخی از غذا ها خودداری می کنند که در نتیجه ممکن است ویتامین مورد نیاز روزانه خود را دریافت نکنند. در این صورت بهتر است با مصرف قرص مولتی ویتامین، این کمبود را جبران کنند تا به مشکل جدی برخورد نکنند.

 ۸) ورزشکاران:

ورزشکاران باید مولتی ویتامین بخورند

ورزشکاران به دلیل فعالیت بیشتری که دارند سوخت ساز در بدنسان بسیار بالاتر است. این دسته از افراد به برخی املاح معدنی و ویتامینها نیاز بیشتری دارند. مثلا آهن، کلسیم، ویتامینها گروهB، منیزیم، و آمینو اسیدهایی مثل آرژنین و کارنتین و…

چگونه متوجه شویم کمبود ویتامین داریم؟

ازمایش برای کمبود ویتامین

بهترین و مطمئن ترین راه برای تشخیص اینکه به مولتی ویتامین نیاز است یا خیر، گرفتن یک آزمایش کلی است که در آن مقدار پروتئین، ویتامین و املاح معدنی مشخص میشود. در صورتی که فقط یا کمبود یک ویتامین یا ماده معدنی خاص مواجه باشید میتواند مکمل مخصوص به آن را مصرف کنید. مثلا در صورت کمبود ویتامین D مصرف روزانه یک عدد قرص ویتامین D31000 برای شما کافیست.
اما در صورتی که ضعیف هستید و کم انرژی پس بهتر است مصرف یک قرص مولتی ویتامین را به برنامه روزانه خود اضافه کنید.

آیا مولتی ویتامین باعث سنگ کلیه میشود؟

مصرف ویتامین سیو سنگ کلیه

افراد مبتلا به سنگ کلیه با رژیم غذایی خاصی مواجه میشوند که ممکن است با کمبود برخی ویتامینها و املاح مواجه شوند.
ویتامین ها مواد معدنی جزء مواد ضروری در بدن هستند و اگر بگوئیم مولتی ویتامین مضر است در واقع میگوییم غذا خوردن برای ما مضر است.
اما افرادی که سنگ کلیه دارند و یا سابقه سنگ کلیه داشته اند بر اساس ساختار مولتی ویتامین باید در انتخاب خود دقت کنند. یعنی از شرکت معتبر مولتی ویتامین تهیه کنند. مثلا کلسیم در برخی از تولیدات میتواند در بدن رسوب کند و این رسوبات باعث سنگ کلیه جدید در بدن شود. پ
برخی ویتامین‌ها مانند ویتامین C موجود در مولتی‌ویتامین می‌تواند اسیدیته ادرار را بالا برده و مصرف دراز مدت ویتامین سی با دوز بالا بصورت روزانه خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش دهد. بنابراین، قبل از مصرف هر گونه مکمل مولتی ویتامین، با پزشک خود مشورت کنید.

عوارض جانبی مصرف مولتی ویتامین

مصرف مولتی ویتامین ها به ندرت باعث عارضه های جانبی میشود. عوارض جانبی معمولا به حساسیت فرد به ترکیبات و مواد اولیه شرکت سازنده بستگی دارد.
مولتی ویتامین ها منبع جایگزین خوبی برای کسانی است که نمی توانند نیازهای غذایی خود را تنها از طریق رژیم غذایی تامین کنند. مولتی ویتامین هایی که تا ۱۰۰٪ از مصرف روزانه مرجع رژیمی (DRIs) را تامین می کنند، به طور کلی بی خطر و اغلب بدون عوارض جانبی در نظر گرفته می شوند، البته تا زمانی که آنها را طبق دستور مصرف کنید. با این وجود، برخی از افراد ممکن است در هنگام مصرف مولتی ویتامین ها عوارض جانبی کمی داشته باشند. برخی از عوارض جانبی شایع تر از سایرین هستند

  • یبوست
  • اسهال
  • ناراحتی معده
  • حالت تهوع

این عوارض جانبی مربوط به روده عموما جزئی و اغلب موقتی هستند. با عادت کردن بدن به مصرف مولتی ویتامین، آنها ناپدید می شوند.
با این وجود، در صورت تداوم علائم، برای کمک بیشتر با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود تماس بگیرید.

عوارض جانبی نادر قرص مولتی ویتامین

عوارض جانبی نادر مولتی ویتامین ها عبارتند از :

  • سردرد
  • خونریزی بینی
  • بیخوابی
  • نقرس

مقالات مرتبط:

مولتی ویتامین مینرال
کپسول مولتی ویتامین
مولتی ویتامین آقایان
مولتی ویتامین بانوان
مولتی ویتامین بارداری
مولتی ویتامین بدن سازی
مولتی ویتامین کودک
پاستیل مولتی ویتامین
شربت مولتی ویتامین
قرص جوشان مولتی ویتامین
قطره مولتی ویتامین کودک

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://rahnamanews.com//?p=25250

نظر خود را وارد کنید

سر تیتر اخبار

تبلیغات

تبلیغات

اخبار ایران و جهان