مشاوره عوارض پوستی ناشی از بیماریهای مختلف

به نقل از مجله مهتاطب:

بیمار
مردی حدود ۵۰ ساله کمی رنگ پریده ,بی حوصله و خسته وارد داروخانه شد سوال کرد پوستم به تازگی بسیار خشک و چروکیده است و بشدت خارش دارد گاهی شدت خارش آنقدر زیاد است که ترجیح می دهم در اثر خارش زخم شود .

داروساز
پرسیدم آیا به تازگی وزن کم کرده اید یا اینکه خیلی زود عصبانی می شوید و پرخاش می کنید ؟

بیمار
ماه گذشته ۶ کیلو وزن کم کرده ام و زود عصبانی می شوم و زیاد عرق میکنم و بطور عجیب و غریبی گرسنه هستم و غذا می خورم حتی شبها از شدت گرسنگی بیدار می شوم و غذا می خورم .

داروساز
از او خواستم که به پزشک مراجعه کند و آزمایش تیروئید بدهد . در شرایط پرکاری تیروئید تعریق بیش از حد در کف دست و پاها و اندامها مشاهده می شود , موهای سر نازک و نرم می شود و در پوست لک های قهوه ای منتشر می گردد و گاهی علائم ترک خوردگی در ناخن ها یا تغییر شکل ناخن اتفاق می افتد .
آن مرد دو هفته بعد مراجعه کرد و آزمایش تیروئید خود را به من نشان داد ایشان دچار تیروئید پرکار بودند ولی خوشبختانه سمی نشده بود و دکتر با تجویز داروی متی مازول و پروپرانول ۲۰ میلی گرمی سعی در کنترل تیروئید ایشان داشت .

بیمار
خانمی ۷۰ ساله مراجعه کرده بودند که لای انگشتان پایشان ملتهب و زخم شده بود .

داروساز
از ایشان پرسیدم آیا بیماری قند دارند و دارو مصرف می کنند ؟
چون دیابت هم از مواردی است که بسیاری از مردم را گرفتار مشکلات پوستی می کند بخصوص در مواردی که دیابت کنترل نشود .

بیمار
در جواب پاسخ دادند بله روزی ۲ تا متفورمین مصرف می کنم و هفته ای ۲ بار هم قند ناشتا خود را با دستگاه Accu-chech اندازه گیری می کنم و معمولا قند ناشتای من حدود ۱۱۰-۱۲۰ می باشد .

داروساز
این خانم به ظاهر قند خونشان کنترل بود ولی علائم پوستی قارچی انگشتان پا نشان دهنده عدم کنترل قند خون بود .
در مورد اندازه گیری قند خون در این بیماران توصیه می شود که HBA1C آنان مورد بررسی قرار گیرد که در واقع نشانگر متوسط غلظت سه ماه قند ( گلوکز ) بلاسمایی است و بهترین روش برای کنترل قند خون است .
نکته مثبت عوارض پوستی در بیماران دیابتی این است که با ظهور علائم پوستی مانند آفت دهانی که به درمان پاسخ نمی دهد یا زخم هایی که درمانشان طول می کشد متوجه می شویم که دیابت کنترل نشده و باید رژیم داروئی خود را با نظر پزشک تغییر دهیم تا به نتایج مناسب برسیم .
مهمترین و متداول ترین عفونت های پوستی در دیابت عفونتهای قارچی بخصوص در نواحی زیر بغل کشاله ران , زیر سینه و بین انگشتان پا و کناره های ناخن می باشد که به صورت دانه های ریز قرمز و گاهی تاول دار با پوسته های ریز می باشد و لازم است که با پزشک خود جهت درمان و تنظیم رژیم داروئی مناسب مشورت کنیم .

بیمار
دختر جوانی با چشمانی کم فروغ و خسته می گوید موهایم به تازگی دچار ریزش شده و ناخن هایم بلند نمی شود یا به محض بلند شدن می شکند .

داروساز
گوشه های لبش را نگاه کردم ترک داشت و خشک به نظر می رسید زیر پلک چشمانش را نگاه کردم بی رنگ بی رنگ بود و دارای موهای بسیار نازک و شکننده .
از ایشان پرسیدم آیا زود دچار خستگی می شوید و یا بیشتر اوقات خواب آلود هستید ؟

بیمار
بله همیشه نیاز به خواب دارم و خیلی زود خسته می شوم .

داروساز
به ایشان گفتم زنان در سنین قاعدگی و بارداری و شیردهی دچار کم خونی می شوند و بهتر است در دوران پریود از سبزیجات مانند اسفناج یا سبزی خوردن ,عدس ,نخود ,سویا ,گوشت ,آجیل و کشمش استفاده کنند و توصیه می شود که در این دوران از قرص های حاوی آهن و فولیک اسید مانند فرفولیک یا Irovit یا Eisen plus و یا Fefol به عنوان مکمل استفاده کنند . در موارد شدید با علائم ریزش مو , شکنندگی ناخن , رنگ پریدگی و خستگی مفرط به پزشک مراجعه و آزمایش خون دهند تا نوع کم خونی مشخص شود و با نظر پزشک خود مکمل مناسب را دریافت کنند .

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://rahnamanews.com//?p=21875

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

سر تیتر اخبار

تبلیغات

تبلیغات

اخبار ایران و جهان