عمیق ترین دریاچه های جهان

به نقل از توریستگاه:

دریاچه یک پهنه آبی است که توسط سرزمین هایی که به دریا متصل نمی شوند، احاطه می شود. آب رودخانه ها، جویبارها و برف های ذوب شده به دریاچه ها می ریزند. بعضی از عمیق ترین دریاچه ها در پای کوه ها و در امتداد یک گسل از یخبندان یا یک آتشفشان شکل می گیرند. در این مقاله لیستی از ده دریاچه عمیق دنیا و بر طبق اندازه گیری های تایید شده به شما معرفی می کند. می توان دریاچه ها را بر مبنای میانگین عمق آن ها رده بندی کرد اما این محاسبه محاسبه قابل اعتمادی نیست.
نکات اصلی:
عمیق ترین دریاچه دنیا دریاچه بایکال در کشور روسیه است. این دریاچه بیش از ۱۶۴۲ متر عمق دارد.
در سرتاسر جهان ۳۷ دریاچه با عمق حداقل ۴۰۰ متر شناخته شده اند.
منابع مختلف لیست ۱۰ دریاچه عمیق متفاوتی ارائه می دهند زیرا دانشمندان بر سر تعریف یک دریاچه یا استفاده عمیق ترین نقطه یا میانگین عمق به عنوان استاندارد تعریف به اتفاق آرا جهانی نرسیده اند.
۱۰- دریاچه ماتانو، ۵۹۰ متر
دریاچه ماتانو یا ماتانا در زبان اندونزیایی دانائو ماتانو نامیده می شود. این دریاچه واقع در سولاوِسی اندونزی است. این دریاچه دهمین دریاچه عمیق دنیا و عمیق ترین دریاچه روی یک جزیره می باشد. این دریاچه نیز همانند سایر دریاچه های بزرگ مامن زیست بوم گسترده و متنوعی است. گونه مار آبی اِنهایدریس ماتانِنیس فقط در این دریاچه یافت می شود.
10- دریاچه ماتانو، 590 متر
۹- دریاچه کراتر، ۵۹۴ متر
دریاچه کراتر در اورگن ایالات متحده آمریکا حدود ۷۷۰۰ سال پیش و زمانی که کوه آتشفشانی مازاما فوران کرد، شکل گرفت. نه هیچ رودخانه ای به این دریاچه می ریزد و نه هیچ رودخانه ای از آن سرچشمه می گیرد در نتیجه، سطح آب آن توسط برقراری تعادل بین تبخیر و بارش حفظ می شود. این دریاچه دارای دو جزیره کوچک است و به واسطه درخت خشکیده پیرمرد دریاچه که طی ۱۰۰ سال اخیر در داخل دریاچه شناور است، بسیار معروف می باشد.
9- دریاچه کراتر، 594 متر
۸- دریاچه گرِیت اِسلِیو، ۶۱۴ متر
دریاچه گرِیت اسلِیو عمیق ترین دریاچه در آمریکا شمالی است. این دریاچه واقع در سرزمین های شمال غربی کانادا می باشد. این دریاچه نام خود را از دشمن کری ها یعنی اسلِیوی گرفته است. یکی از ادعاهای این دریاچه برای معروفیتش جاده یخی دِتا است، جاده ای ۶ کیلومتری در امتداد دریاچه زمستانی که ایالت دِتا را به سرزمین های شمال غربی پایتخت یِلونایف متصل می کند.
8- دریاچه گرِیت اِسلِیو، 614 متر
۷- دریاچه ایسیک کول، ۶۶۸ متر
هفتمین دریاچه عمیق در جهان ایسیک کول یا ییسیک کُل نام دارد، که واقع در کوهستان های تیان شان قرقیزستان است. ایسیک کول به معنای دریاچه گرم می باشد. اگرچه اطراف این دریاچه را کوه های پوشیده از برف احاطه کرده اند اما این دریاچه هیچ گاه یخ نمی زند. این دریاچه همانند دریای خزر دریاچه ای با حدود ۳.۵ درصد شوری آب دریا است.
7- دریاچه ایسیک کول، 668 متر
۶- دریاچه مالاوی یا نیاسا، ۷۰۶ متر
ششمین دریاچه عمیق با نام دریاچه مالاوی یا دریاچه نیاسا در تانزانیا و دریاچه نیاسا در موزامبیک شناخته شده هستند. این دریاچه به متنوع ترین گونه ماهی در دریاچه خود نسبت به هر دریاچه دیگری در جهان افتخار می کند. در این دریاچه ماهیان و گیاهان فقط در قسمت های بالایی زندگی می کنند زیرا لایه های زیرین همیشه ناهوازی است.
6- دریاچه مالاوی یا نیاسا، 706 متر
 شش مورد از زیباترین و شگفت انگیزترین دریاچه های جهان
۵- دریاچه اُهیگینز- سن مارتین، ۸۳۶ متر
پنجمین دریاچه های عمیق با نام دریاچه اُهیگینز در شیلی و سن مارتین در آرژانتین شناخته شده اند. یخ های اُهیگینز و چیکو به سمت شرق و به سمت دریاچه شناور هستند. آب این دریاچه به رنگ آبی شیری است که دلیل آن وجود ریزدانه سنگ یخبندان معلق در آن است.
5- دریاچه اُهیگینز- سن مارتین، 836 متر
۴- دریاچه وستوک، ۱۰۰۰ متر
قطب جنوب نزدیک به ۴۰۰ دریاچه زیر یخی دارد اما دریاچه وستوک بزرگ ترین و عمیق ترین آن هاست. این دریاچه در جنوبی ترین قطب سرما یافت شده است و ایستگاه وستوک روسیه بر روی این سطح یخی قرار دارد. سطح دریاچه آب شیرین حدود ۴۰۰۰ متر زیر یخ ها آغاز می شود. روسیه این منطقه را به دلیل توان بالقوه برای حفاری های رسیدن به هسته یخ و مغناطیس سنجی انتخاب کرده است. اگر عمق بسیار زیاد زیر سطح دریای این دریاچه را کنار بگذاریم، این دریاچه در سردترین منطقه با دمای ۸۹- قرار دارد.
4- دریاچه وستوک، 1000 متر
۳- دریای کاسپین یا خزر، ۱۰۲۵ متر
بزرگترین آب درون سرزمینی که از لحاظ عمق در رده سوم قرار دارد. دریای خزر علی رغم نامش معمولا به عنوان دریاچه در نظر گرفته می شود. این دریاچه بین آسیا و اروپا و میان کشورهای قزاقستان، روسیه، آذربایجان، ایران و ترکمنستان قرار دارد. سطح آب تقریبا ۲۸ متر پایین تر از سطح دریا می باشد. میزان شوری آب فقط یک سوم آب های دریایی معمولیست. دریای خزر و دریای سیاه در گذشته جزیی از دریای قدیمی تتیس بوده اند. در حدود ۵.۵ میلیون سال پیش تغییرات آب و هوایی به اندازه کافی آب دریای خزر را بخار کرده تا آب این دریا را در خشکی محصور کند. امروزه، دریای خزر حدود ۴۰ درصد آب دریاچه های جهان را در خود جای داده است.
3- دریای کاسپین یا خزر، 1025 متر
۲- دریاچه تانگانیکا، ۱۴۷۰ متر
ممکن است دریاچه تانگانیکا در مرکز آفریقا طویل ترین دریاچه آب شیرین دنیا باشد اما از لحاظ سایر طبقه بندی ها از جمله بزرگی، قدمت و عمق در رده دوم قرار دارد. این دریاچه توسط کشورهای تانزانیا، جمهور دموکراتیک کنگو، زامبیا و بوروندی احاطه شده است. دریاچه تانگانیکا مامن انواعی گوناگونی از حیات وحش از جمله کروکودیل های نیل، لاک پشت های تراپین، حلزون ها، دوکفه ای ها، خرچنگ ها و انواع متنوعی از ماهی ها از قبیل بیش از ۲۵۰ گونه ماهی های رنگارنگ سیکلید است.
2- دریاچه تانگانیکا، 1470 متر
۱- دریاچه بایکال، ۱۶۴۲ متر
دریاچه بایکال نوعی دریاچه کافتی واقع در جنوب سیبری روسیه است. این دریاچه قدیمی ترین، شفاف ترین و عمیق ترین دریاچه جهان محسوب می شود. همچنین از لحاظ حجم بزرگ ترین دریاچه محسوب می گردد و بین ۲۰ تا ۲۳ درصد آب های شیرین و سطحی جهان را در خود دارد. بسیاری از گیاهان و حیوانات یافت شده در این دریاچه از جمله فک آبی بایکال در هیچ جای دیگر دنیا وجود ندارند.
1- دریاچه بایکال، 1642 متر
منبع: thoughtco
در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://rahnamanews.com//?p=13871

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

سر تیتر اخبار

تبلیغات

تبلیغات

اخبار ایران و جهان