بررسی همه جانبه برداشتن آی یو دی

به نقل از مجله پزشکی:

برداشتن آی یو دی (IUD)

شما در عرض ۳ دقیقه می‌توانید توانایی خود برای بارداری را بازیابید. تصمیم به بادرای تنها دلیل برداشتن آی یو دی نیست. منقضی شدن زمان استفاده از آی یو دی نیز افراد را به این عمل ساده نیازمند خواهد کرد. بنابراین فرد خواسته یا ناخواسته با خارج کردن آی یو دی درگیر خواهد بود.

در این مقاله در کنار چگونگی خارج کردن آی یو دی (IUD)، هزینه، عوارض و بهترین زمان برداشتن آی یو دی طور کامل پوشش داده شده است. با توجه به اینکه خارج کردن آی یو دی در زمان انقضای آن ضروری است؛ تاریخ انقضای انواع IUD ارائه شده است تا از اقدام به موقع آگاه شوید. همچنین مراقبت های بعد از برداشتن آی یو دی به طور کامل در این مقاله مجله پزشکی پوشش داده شده است. همه ابهامات و سوالات شما درباره برداشتن آی یو دی در این متن پاسخ داده شده است.

نحوه خارج کردن آی یو دی چگونه است؟

خارج کردن تمام انواع آی یو دی به یک شکل صورت می‌گیرد. برای اینکار، پزشک با استفاده از یک پنس، نخ‌های آی یو دی را که بیرون از رحم قرار دارند گرفته و به سمت بیرون می‌کشد.

اگر به هر دلیلی نخ‌های آی یو دی خارج از رحم نباشند و یا پزشک نتواند به آن‌ها دسترسی داشته باشد، از یک قلاب مخصوص استفاده می‌کند تا IUD را خارج کند.

آی یو دی چگونه برداشته می شود؟

در صورتی که آی یو دی در رحم گیر کرده باشد و بیرون کشیدن آن با مشکل مواجه باشد، ممکن است پزشک با استفاده از دارو و یا روش‌های دیگر دهانه رحم را باز کند و سپس برای خارج کردن دستگاه اقدام کند. چگونگی خارج کردن آی یو دی یک فرآیند ثابت است؛ تنها وضعیت نخ های آی یو دی ممکن است این روند را با چالش رو به رو کند.

مدت زمان انجام عمل برداشتن IUD

برداشتن آی یو دی صرف مدت زمان چند دقیقه‌ای انجام می‌شود. اما اگر خارج کردن IUD دشوار شود، به طوری که پزشک به استفاده از داروهای باز کننده دهانه رحم روی بیاورد و یا لازم شود تا داخل رحم را بررسی کند، ممکن است مدت زمان بیشتری طول بکشد.

برداشتن آی یو دی چقدر طول می کشد؟

عوامل مؤثر و زمان برداشتن آی یو دی

با توجه به نوع آی یو دی استفاده شده برای جلوگیری از بارداری، این دستگاه ۳ الی ۱۰ سال انقضا دارد. تاریخ انقضای هر نواع آی یو دی تعیین می کند که چه زمان شما به عمل برداشتن IUD نیازمند خواهید شد.

برخی عوامل که به برداشتن یا  تعویض آی یو دی منجر می‌شوند عبارت‌اند از:

  • منقضی شدن IUD
  • تصمیم به بارداری
  • مواجه شدن با عوارض جانبی مانند خونریزی و یا سردرد شدید
  • عفونت‌های دستگاه تناسلی
  • خارج شدن آی یو دی از رحم
  • شکستن IUD
  • باردار شدن با IUD
  • یائسگی

تاریخ انقضای انواع IUD؛ زمان تعویض آی یو دی

با توجه به نوع دستگاه آی یو دی که برای جلوگیری از باردرای استفاده می‌شود، زمان انقضای آن نیز متغیر است. انقاضای آی یو دی مسی ۱۰ سال  است و پس از انقضا قایل جایگزینی است. زمان خارج کردن دیگر انواع  آی یو دی بر اساس تاریخ انقضای آن به شرح زیر است:

  • اسکایلا: بعد از ۳ سال
  • لیلتا: بعد از ۷ سال
  • پاراگارد: بعد از ۱۲ سال
  • میرنا: بعد از ۷ سال
  • کایلینا: بعد از ۵ سال

برداشتن آی یو دی در دوران پریودی

شما می‌توانید در زمان دلخواهتان برای برداشتن آی یو دی اقدام کنید. اما به طور کلی بهترین زمان برداشتن و یا جاگذاری آی یو دی، روزهای آخر پریودی می‌باشد. زیرا در این زمان دهانه رحم باز بوده و خارج کردن و یا جاگذاری آی یو دی بهتر و راحت‌تر صورت می‌گیرد. علاوه بر این موضوع، به دلیل آسان‌تر شدن خروج دستگاه، احساس گرفتگی و درد کمتری نیز حس خواهید کرد.

آیا خارج کردن آی یو دی درد دارد؟

به طور کلی نمی‌توان گفت که با خارج کردن آی یو دی دچار درد شدیدی خواهید شد. اما هنگام خارج کردن آی یو دی توسط پزشک و کمی بعد از آن، ممکن است احساس گرفتگی و درد خفیف داشته باشید. البته این درد جای نگرانی ندارد و پس از گذشت مدت کوتاهی از بین خواهد رفت. تنها در صورتی که پزشک در زمان خارج کردن IUD به نخ‌های دستگاه دسترسی نداشته باشد و خارج کردن آی یو دی مشکل باشد، ممکن است درد و گرفتگی شدیدتری را تجربه کنید.

جایگزینی IUD جدید بلافاصله بعد از برداشتن IUD ممکن است؟

اگر دستگاه IUD به هر دلیلی دیگر قابل استفاده نیست و همچنان فرد قصد جلوگیری از بارداری را دارد، امکان جایگزین کردن دستگاه جدید، بلافاصله پس از خارج کردن آی یو دی قدیمی، وجود دارد.  بنابراین با درخواست از پزشک میتوان برای تعویض آی یو دی بدون فاصله انداختن میان حذف آی یو دی قدیمی و جایگزینی آی یو دی جدید اقدام کرد.

احتمال بارداری بعد از برداشتن آی یو دی

بعد از اینکه خارج کردن آی یو دی، امکان اقدام برای بارداری بلافاصله پس از برداشتن آی یو دی وجود دارد. البته اگر آی یو دی استفاده شده برای جلوگیری از بارداری از نوع هورمونی باشد، باید منتظر بمانید تا چرخه قاعدگی شما تنظیم شود و به حالت قبل از گذاشتن آی یو دی برگردد. بعد از گذش زمان و منظم شدن چرخه قاعدگی میتوان برای بارداری اقدام کرد.

برداشتن آی یو دی و احتمال بارداری

مراقبت‌های بعد از برداشتن آی یو دی

به طور کلی بعد از برداشتن آی یو دی مراقبت خاصی تجویز نمی‌شود. اما افراد با توجه به نیاز شخصی، می‌توانند از کیسه آب گرم و یا مسکن‌ها استفاده کنند.

نوشیدن چای و دمنوش‌های برطرف کننده اسپاسم عضلات نیز می‌تواند بسیار کمک کننده باشد. اما در کل برداشت آی یو دی عمل بسیار ساده‌ای است و افراد می‌توانند در همان روز به زندگی روزمره خود بازگردند.

مراقبت های بعد از خارج کردن آی یو دی

عوارض برداشتن آی یو دی

به طور کلی تا به حال هیچ عوارض جانبی بعد از برداشتن آی یو دی گزارش نشده است. تنها ممکن است فرد کمی گرفتگی و خونریزی بعد از برداشتن آی یو دی تجربه کند. در این صورت با ستفاده از مسکن به راحتی میتوان دردهای ناشی از گرفتگی رحم را برطرف کرد. لازم به ذکر است که خونریزی شدید بعد از خارج کردن آی یو دی میتواند خطرناک باشد و بهتر است در این صورت سریعا به پزشک مراجعه شود.

گرفتگی و خونریزی بعد از برداشتن آی یو دی

هزینه برداشتن آی یو دی

برخلاف جایگذاری این دستگاه، هزینه برداشت آی یو دی بسیار پایین و مقرون به صرفه است. دستگاه آی یو دی شما هر نوعی که باشد (هورمونی یا مسی) تفاوتی ندارد و هزینه برداشتن آی یو دی در سال ۱۴۰۰، حدود صد هزار تومان است.

قیمت یا هزینه برداشتن آی یو دی 1400 و 1401

برای برداشتن آی یو دی چه باید کرد؟

برای برداشتن آی یو دی، پس از مراجعه به پزشک متخصص زنان طی فرآیندی ساده و در مدت زمانی کوتاه آی یو دی از بدن خارج خواهد شد.

تنها در شرایطی که نخ های آی یو دی در دسترس پزشک نباشند فرآیند کمی مشکل خواهد شد. اما به طور کلی حتی با وجود عدم دسترسی پزشک به نخ های آی یو دی باز هم این عمل، روند پیچیده ای نخواهد داشت.

پس از انجام عمل تنها ممکن است فرد مقداری گرفتگی و اسپاسم عضلانی را تجربه کند که در مدت کوتاهی نیز رفع می‌شود. برای به حداقل رساندن این عوارض جزئی، بهتر است برای انجام عمل برداشتن IUD در روزاهای آخر دوران قاعدگی اقدام شود. زیرا خارج کردن دستگاه  در بهترین زمان آسان تر است.

تجربه و اطلاعات خود را با متخصصین مجله پزشکی در میان بگذارید و پاسخ ابهامات خود را دریافت کنید.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://rahnamanews.com//?p=21053

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

سر تیتر اخبار

تبلیغات

تبلیغات

اخبار ایران و جهان