به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، به دلیل شباهت مناسب جانوران مدل با انسان، امروزه استفاده از جانورانی مانند موشها و رتها جایگاه مهمی در مطالعات بیماریها و بررسی کارایی داروها از طریق مطالعات برون تنی یا in-vivo پیدا کرده است، القای بیماری در موشها ساده است و معمولا از طریق تزریق، جراحی و تابش اشعه ایجاد میشود.
شایان امانزاده دانشجوی ارشد ژنتیک دانشگاه تربیت مدرس که در حوزه سلولی و حیوانی فعالیت دارد در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، گفت: در حوزه حیوانات برای شرکتهای داروسازی مدلهای بیماریها را در حیوانات القا کردهایم.
وی افزود: شرکتهای داروسازی که قصد تولید داروهای درمانی جدید را دارند باید برای تائید محصول خود در وهله اول تستهایی روی حیوانات انجام دهند. برای تسهیل شدن روند این آزمایشات، ما بیماری را در حیوانات ایجاد کرده و در اختیار این داروسازان قرار میدهیم.
این دانشجوی کارشناسی ارشد ژنتیک گفت: بیماریهایی مانند دیابت، سرطان سینه و سرطان روده روی حیوانات ایجاد میکنیم که این شرکتها تستهای داروییشان را انجام دهند؛ همچنین در حوزه سلولی هم محیط کشتی اختراع کردهایم که با قرار دادن برای چند دقیقه در یخچال به صورت ژلاتینی در می آید و میتوان با به حداقل رساندن احتمال آلودگی، برای انتقال سلولها از آن استفاده کرد.
وی اظهار داشت: وقتی شما چند روزی وقت نداشته باشید تا برای کشت سلول به آزمایشگاه مراجعه کنید میتوانید از این محیط کشت استفاده کنید و سلولها را در مرحله استاپ قرار دهید و بعد از چند روز در حالی که تغییری در میزان تراکم سلول ها به وجود نیامده است ، مجدداً ادامه کارتان را انجام دهید.