یک شرکت دانش بنیان ایرانی موفق به بومی سازی کیف انرژی شده که در واقع یک نیروگاه خورشیدی با ظرفیت میکرو و قابل حمل است و به افراد امکان میدهد تا از انرژی پاک خورشید در هر مکانی استفاده کنند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، کیف انرژی، منبع انرژی ایدهآلی برای طبیعتگردان، کوهنوردان، کمپینگ، عشایر و کشاورزان در مناطق کمتربرخوردار است و میتواند تا ۵ ساعت روشنایی در شب را تامین کند.
سید موسی آیتی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و مدیر عامل شرکت سامانه پایش قدرت در خصوص محصولات این شرکت و کاربرد آنها گفت: ما در شرکت سامانه پایش قدرت در حوزه الکترونیک قدرت، ابزار دقیق و باتریها فعالیت میکنیم و تاکنون موفق به طراحی و تولید محصولات متعددی در این حوزه شدهایم که برای شش مورد از آنها، مانند سیستم مدیریت باتری و ایستگاه شارژ خودروی الکتریکی، نشان دانشبنیان را نیز اخذ کردهایم. در مجموع، حدود ۴۰ محصول دانشبنیان در شرکت ما طراحی شده است.
وی در توضیح کاربرد سامانه مدیریت باتری افزود: در بسیاری از صنایع مانند پتروشیمی، نفت و گاز، نیروگاهها، شرکتهای تولید و توزیع برق، بیمارستانها و غیره، از باتریخانهها برای تامین برق اضطراری استفاده میشود. این باتریخانهها معمولا شامل تعداد زیادی باتری (۱۰ تا ۱۰۰ یا بیشتر) با ظرفیتهای بالا (۲۰۰ تا ۴۰۰ آمپر ساعت) و قیمتهای گزاف (۱۴ تا ۲۵ میلیون تومان) هستند. با توجه به هزینه بالای این باتریها و عمر نسبتاً کوتاه آنها (۳ تا ۵ سال)، پایش و نگهداری مستمر آنها از اهمیت بالایی برخوردار است.
آیتی ادامه داد: سامانه مدیریت باتری (BMS) ما با مانیتورینگ پارامترهای اساسی باتریها از جمله ظرفیت، سلامت، شارژ و دشارژ، بالانس، گزارشگیری و اتصال به مرکز دیسپاچینگ، به طور چشمگیری طول عمر و کارایی باتریها را افزایش میدهد. علاوه بر این، اپراتورها میتوانند با استفاده از نرمافزار جامع مانیتورینگ شرکت، به طور کامل بر وضعیت باتریها و عملکرد کلی باتریخانه نظارت داشته باشند.
رئیس هیات مدیره شرکت سامانه پایش قدرت در خصوص بزرگترین یا مهمترین دستاورد این مجموعه بیان کرد: در شرکت سامانه پایش قدرت به سرمایه انسانی خود به عنوان مهمترین داراییمان بها میدهیم. متخصصان و مهندسان ما، همگی از فارغالتحصیلان دانشگاههای برتر کشور هستند و با تکیه بر دانش و خلاقیت خود، در طول یک دهه فعالیت شرکت، موفق به توسعه و ارائه ۴۰ محصول متنوع در حوزه الکترونیک قدرت، ابزاردقیق و باتریها شدهاند.
به گفته او، از این میان، شش محصول به دلیل دارا بودن معیارهای لازم، موفق به اخذ نشان دانشبنیان شدهاند که سیستم مدیریت باتری (BMS) نیز یکی از آنها به شمار میرود. سیستم مدیریت باتری (BMS) ما، در حال حاضر در نوع خود در کشور بینظیر است. امکانات و ویژگیهای منحصر به فرد این محصول، آن را در زمره تولیدات شرکتهای بزرگ بینالمللی در حوزه ذخیرهسازی انرژی قرار میدهد.
وی در خصوص کاربرد محصولات خود در حوزه مناطق کمتربرخوردار اظهار داشت: ما در شرکت سامانه پایش قدرت، در حوزه انرژی فعالیت میکنیم و مفتخریم که طیف متنوعی از محصولات را به مشتریان خود ارائه دهیم. یکی از محصولات منحصر به فرد ما، کیف انرژی نام دارد که در واقع یک نیروگاه خورشیدی با ظرفیت میکرو و قابل حمل است. این کیف شامل پنلهای خورشیدی، باتری، بردهای کنترلی و شارژر است و به افراد امکان میدهد تا از انرژی پاک خورشید استفاده کنید.
آیتی ادامه داد: میتوان از کیف انرژی برای روشن کردن لامپها، چادرها و سایر تجهیزات در شب استفاده کرد. همچنین کیف انرژی میتواند تلفن همراه، تبلت، لپتاپ و سایر دستگاههای الکترونیکی را شارژ کند. این محصول، همراهی ایدهآل برای طبیعتگردان، کوهنوردان و کمپینگ است.
به گفته او، این محصول، منبع انرژی پاک و قابل اعتمادی برای عشایر و کشاورزان در مناطق کمتربرخوردار است. کیف انرژی در ظرفیتها و توانهای مختلف تولید میشود و میتواند تا پنج ساعت روشنایی در شب را تامین کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: این محصول در نقاط مختلف کشور به فروش رفته و مورد استقبال عشایر، کشاورزان و علاقمندان به طبیعتگردی قرار گرفته است.