تکنا – خبر [wikiwordpress] :
به گزارش پایگاه خبری تکنا به نقل از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، طاهر رحیمی اقدم مدیرعامل شرکت البرز نانو پارس شیمی درباره این محصول گفت: سالانه ۳ هزار تُن از این نوع سیلیکا برای تامین نیاز صنعت تایرسازی وارد کشور میشود، از این رو با دو شرکت تایرسازی داخلی وارد گفتگو شدیم تا نیازسنجی به منظور توسعه این فناوری انجام شود، پس از جلساتی، از نوع نیاز این صنعت از منظر کیفیت و جزئیات فنی مطلع شدیم و کار توسعه فناوری ساخت این نوع سیلیکا آغاز شد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر به فناوری تولید نانوذرات سیلیکا با گرید مورد نیاز صنعت تایرسازی رسیدهایم و تولید اولیه به صورت پایلوت انجام شده است. الان به دنبال خرید تجهیزات و ادوات برای تولید در مقیاس انبوه هستیم تا اولین سفارشها را تحویل شرکتهای تولیدکننده تایر بدهیم.
دانش آموخته دانشگاه امیرکبیر، درباره پیشینه استفاده از افزودنیهای تایر اظهار داشت: مدتها قبل از دوده به عنوان افزودنی و پُرکننده برای تایر استفاده میشد، اما با تغییر استانداردهای جهانی، تولیدکنندگان داخلی ملزم به استفاده از سیلیکا شدند. این محصول از کشورهایی نظیر چین، اسپانیا، هند و ترکیه وارد کشور میشد. امید است با تجهیز و استقرار دستگاههای مورد نیاز به زودی تولید انبوه این نانوذرات آغاز شود تا هرچه زودتر نیاز صنعت تایرسازی با نانومواد ساخت داخل تامین شود.
رحیمی اقدم گفت: استفاده از این نانوذرات سیلیکا موجب افزایش طول عمر تایر، کاهش مصرف سوخت و فرمانپذیری بیشتر میشود.
وی از کاربردهای دیگر نانوذرات سیلیکا در بخش رنگ، پلیمر و حتی بخش بهداشت نام برد و گفت: این نانوذرات در صنایع مختلفی کاربرد دارد، در فاز اول اولویت ما تامین نیاز بخش تایرسازی است، اما در فازهای بعدی به سراغ صنایع دیگر خواهیم رفت.
پایگاه اخبار فناوری تکنا