کاربردهای استنلس استیل در صنایع مختلف

در ادامه به مصارف و کاربردهای استنلس استیل در صنایع مختلف اشاره خواهیم کرد.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، استنلس استیل آلیاژی از فولاد است که به دلیل مقاومت بالای خود در برابر خوردگی، یکی از پرکاربردترین آلیاژها در صنایع مختلف است. این آلیاژ از ترکیب آهن، کروم، نیکل و سایر عناصر تشکیل شده است. مقدار کروم موجود در استنلس استیل، مقاومت آن را در برابر خوردگی تعیین می‌کند.

استنلس استیل در مقاطع مختلفی مانند ورق استیل، میلگرد و پروفیل استیل به تولید می‌رسد و همین تنوع در شکل تولید، کاربردهای آن را افزایش داده است. ویژگی‌های دیگر این آلیاژ از جمله قابلیت بازیافت و طول عمر بالای آن سبب شده تا در طیف وسیعی از صنایع مورد استفاده قرار بگیرد.

از این رو در صنایع مختلفی مانند صنایع غذایی، صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، صنایع خودروسازی، صنایع ساختمانی و صنایع پزشکی استفاده گسترده‌ای از فولاد ضدزنگ می‌شود.

کاربرد استنلس استیل در صنایع غذایی

استنلس استیل به دلیل مقاومت بالای خود در برابر خوردگی، یکی از بهترین مواد برای استفاده در صنایع غذایی است. این آلیاژ در ساخت تجهیزاتی مانند مخازن، لوله‌ها، اجاق‌ها، یخچال‌ها و اکثر تجهیزات دیگری که برای تولید غذا به کار می‌روند، استفاده می‌شود.

استنلس استیل به دلیل بهداشتی بودن، برای ساخت تجهیزاتی که با مواد غذایی در تماس هستند، بسیار مناسب است. این آلیاژ به راحتی قابل تمیز کردن و ضدعفونی کردن است و هیچ‌گونه موادی به غذا اضافه نمی‌کند. گریدهای ۳۰۴، ۳۱۶ و ۴۳۰ استنلس استیل در صنایع غذایی کاربرد فراوان دارند.

کاربرد استنلس استیل در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی

استنلس استیل به دلیل مقاومت بالای خود در برابر خوردگی و دما، یکی از بهترین مواد برای استفاده در صنایع نفت و گاز است. این آلیاژ در ساخت تجهیزاتی مانند خطوط لوله، مخازن، پمپ‌ها و شیرآلات استفاده می‌شود.

استنلس استیل در صنایع نفت و گاز در معرض انواع مختلفی از خوردگی مانند خوردگی شیمیایی، خوردگی حرارتی و خوردگی محیطی قرار می‌گیرد. این آلیاژ به دلیل مقاومت بالای خود در برابر انواع خوردگی، بهترین گزینه برای استفاده در این صنایع است. ورق استیل ۳۱۶ که به استنلس استیل دریایی شهرت دارد، برای محیط‌های شور و دریایی بسیار مناسب بوده و کاربرد گسترده‌ای در صنعت نفت و گاز و پتروشیمی دارد.

کاربرد استنلس استیل در صنایع خودروسازی

هنگامی که صحبت از ساخت خودرو می‌شود، ایمنی و عملکرد دو موردی است که در رأس ملاحظات سازنده قرار می‌گیرد. پس از آن، افزایش استحکام همراه با کاهش وزن خودرو نیز از عوامل مهم انتخاب ماده سازنده در بخش‌های مختلف قطعات خودرو است. به همین دلیل است که استفاده از ورق استیل در صنعت خودروسازی گسترش یافته است.

این آلیاژ ضدزنگ دوام و کارایی بالایی داشته و از نظر قیمتی نسبت به سایر آلیاژها با ویژگی‌های تقریباً مشابه، مقرون به صرفه‌تر است. استنلس استیل علاوه بر داشتن زیبایی ظاهری، در برابر خوردگی نیز مقاومت داشته و به همین دلیل در ساخت قطعات مختلفی مانند بدنه خودرو، موتور خودرو، سیستم اگزوز و سیستم تعلیق خودرو مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین در ساخت مخزن سوخت (باک)، سپر و شاسی، چارچوب داخلی درها، درپوش‌های صندوق عقب و کاپوت نیز از استنلس استیل استفاده می‌شود.

کاربردهای استنلس استیل در صنایع مختلف

کاربرد استنلس استیل در صنایع ساختمانی

فولاد ضد زنگ را می‌توان در روکش بیرونی ساختمان‌های بزرگ و کوچک و همچنین تزئینات داخلی و خارجی ساختمان‌ها و نرده‌ها مشاهده کرد. علاوه بر این، استنلس استیل به راحتی شکل می‌گیرد، ظاهر جذابی دارد و به تعمیر و نگهداری کمی نیاز دارد، به این ترتیب برای استفاده در ساخت و تزئین ساختمان‌ها بسیار گزینه ایده‌آل و مناسبی محسوب می‌شود. برخی از کاربردهای استنلس استیل در صنایع ساختمانی عبارتند از: پل‌های عظیم برای تردد خودروها و انسان‌ها، برخی مراکز تجارت جهانی، ایستگاه‌های مترو و….

کاربرد استنلس استیل در صنایع پزشکی

استنلس استیل به دلیل بهداشتی بودن و قابلیت تمیز شدن و ضدعفونی کردن آسان، یکی از بهترین مواد برای استفاده در صنایع پزشکی است؛ چرا که تجهیزات پزشکی مستقیماً با بدن انسان در تماس هستند. این آلیاژ در ساخت تجهیزاتی مانند تجهیزات جراحی، تجهیزات آزمایشگاهی و تجهیزات دندانپزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

استنلس استیل یک آلیاژ بادوام است که دارای مزایای زیادی مانند عدم حساسیت به خوردگی است، دارای خواص مقاوم در برابر آتش است و عملاً در بسیاری از شرایط بدون نیاز به تعمیر و نگهداری است. در مراقبت‌های بهداشتی، مهم است که ابزارها به راحتی تمیز و ضدعفونی شوند تا هیچ خطری برای گسترش باکتری یا عفونت وجود نداشته باشد. علاوه بر آن این تجهیزات نباید در بدن بیمار، ایجاد حساسیت کنند که استنلس استیل همه این ویژگی‌ها را داراست.

همچنین فولاد ضد زنگ هیچگونه خاصیت ضد میکروبی ذاتی مانند برخی فلزات دیگر از خود نشان نمی‌دهد. از این رو می‌توان به راحتی آن را با محلول‌های ضد عفونی تمیز کرد بدون اینکه نگران خورده شدن و یا آسیب دیدن تجهیزات باشیم.

کاربردهای استنلس استیل در صنایع مختلف

کلام پایانی

همانطور که اشاره شد، به دلیل ویژگی‌های منحصر به فرد استنلس استیل، استفاده از گریدهای مختلف آن در صنایع، گسترده است. همین عامل سبب شده که قیمت استیل دست‌خوش نوسانات زیادی شود. قیمت استیل برای ساخت تجهیزات، به عواملی چون مواد اولیه، اندازه و ضخامت ورق استیل به کار رفته، بازار عرضه و تقاضا، نوع پرداخت و ماشین‌کاری صورت گرفته بر ورق و هزینه‌های تولید بستگی دارد.

البته بازار جهانی نیز بر قیمت استیل بسیار مؤثر است. اما با وجود همه این موارد، باز هم می‌توان گفت ویژگی‌های مثبت استیل به قدری زیاد است که استفاده از آن را از همه جهت مقرون به صرفه و توجیه می‌کند.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://rahnamanews.com//?p=16875

نظر خود را وارد کنید

سر تیتر اخبار

تبلیغات

تبلیغات

اخبار ایران و جهان