به نقل از مجله مهتاطب:
با این حال بسیاری از کسانی که مشکل ریزش مو دارند، در مورد میزان موثر بودن این روش سوالات و تردیدهائی دارند به همین دلیل در این مقاله می خواهیم میزان موثر بودن روش پی آر پی (PRP) برای درمان ریزش مو، مزایا و معایب آن را بررسی کنیم تا در مورد انتخاب یا عدم انتخاب این روش بهتر بتوانید تصمیم بگیرید. این مقاله به همت تحریریه مجله مهتاطب تهیه شده است.
داروخانه اینترنتی مهتاطب تمامی محصولات معرفی شده در مقالات مجله مهتاطب متعلق به سایت داروخانه اینترنتی مهتاطب(داروخانه شبانه روزی دکتر رویا میرنظامی) می باشد و شما عزیزان میتوانید کلیه محصولات مورد نیاز خود را از طریق مراجعه به سایت مهتاطب به آدرس www.mahtateb.com خریداری نمائید. 🌟لطفا برای انتخاب محصول مناسب ابتدا مقاله را کامل و دقیق مطالعه کنید. خرید قرص ضد ریزش و تقویت مو از داروخانه مهتاطب از طریق برنامه واتساپ-ایتا-روبیکا: ۰۹۳۰۲۰۰۷۵۸۷ |
مراحل پی آر پی (PRP) برای درمان ریزش مو
۱) در مرحله اول مقداری خون از شما گرفته می شود و در شیشه های مخصوص قرار داده می شود.
۲) سپس این شیشه ها در دستگاه سانتریفیوژ گذاشته می شود. در دستگاه سانتریفویژ شیشه ها با سرعت زیادی می چرخند و در نتیجه ذرات خون با وزن های مختلف از هم جدا می شوند. گلبول های قرمز خون از همه سنگین تر هستند و به رنگ قرمز در شیشه ته نشین می شوند.سپس لایه ای از گلبول های سفید روی گلبول های قرمز قرار می گیرد و بالای آن پلاسما و پلاکت ها قرار می گیرند. بیشترین تراکم پلاکت ها در پائین لایه پلاسما و کمی بالای لایه گلبول های سفید شکل می گیرد.
۳) دکتر متخصص با استفاده از یک آمپول لایه پلاسمای غنی از پلاکت ها که بالای لایه گلبول های سفید شکل گرفته را از شیشه خارج کرده و به داخل سرنگ می کشد.
۴) سپس این پلاسمای غنی شده از پلاکت یا PRP را در محل ریزش مو به کف سر تزریق می کند.
پی آر پی (PRP) چقدر در درمان ریزش مو موثر است؟
پی آر پی (PRP) تاثیر چندانی در درمان ریزش مو و جلوگیری از ریزش مو ندارد. این روش بیشتر به دلیل تزریق پلاکت های خون به کف سر باعث افزایش خونرسانی و مواد مغذی به ریشه های مو می شود و در بعضی افراد می تواند باعث رشد موهای تازه روی سر شود کهموهای تازه رشد کرده هم معمولاً ماندگاری زیادی ندارند و باید استفاده از این روش را همیشه ادامه دهید.
PRP برای چه نوع ریزش موهائی مناسب است؟
معمولاً از پی آر پی برای درمان ریزش مو ارثی (آلوپسی آندروژنیک) و ریزش موی سکه ای (آلوپسی آره آتا) مورد استفاده قرار می گیرد اما نتایج آن برای درمان این انواع ریزش مو اثبات نشده و در تحقیقات علمی در مواردی موهای تازه ای روی سر بیماران رشد کرده اند که آنها هم پس از مدتی پس از قطع شدن درمان مجدد از دست رفته اند.
افزایش اثر پی آر پی (PRP)
برای افزایش اثربخش PRP معمولا پزشکان مصرف یک قرص ویتامین مو به همراه محلول گیاهی یا ماینوکسیدیل مو را نسخه میکنند. با این کار سرعت رشد مو و درمان ریزش مو سریعتر شده و همچنین دوره PRP کردن نیست در جلسات کمتیر انجام میشود. از جمله قرص هایی که در روش PRP مورد استفاده قرار میگیرند قرص هیرویت و فولیکوژن می باشد. در انتهای این مقاله توضیح کوتاهی از این محصولات خواهیم کرد.
۱) قرص هیرویت هلث اید:
قرص فولیکوژن از قویترین قرص های ضد ریزش و تقویتی برای موها می باشد که میتواند هر نوع ریزش مویی از جمله ارثی، هورمونی، رژیم لاغری و… را تحت درمان قرار دهد و علت آن استفاده از ترکیبات بسیار خاص و تخصصی برای مو است. سیستئین، متیونین، زینک، فولیک اسید، سلنیوم، بیوتین، ویتامین D3، ویتامینB5-B6 و ویتامین E از ترکیبات سازنده این قرص ضد ریزش و مقوی برای مو هستند که میتوانند در درمان ریزش موهای غیر طبیعی و تحریک فولیکول مو به رویش مجدد موثر باشند. فولیکوژن علاوه بر درمان ریزش مو میتواند در جلوگیری از ریزش مو نیز موثر باشد.
فواید:
✔️ پیشگیری و درمان ریزش مو
✔️ افزایش سرعت رشد مو
✔️ استحکام ناخن ها
✔️ سلامت پوست
💡 طرز مصرف: این مکمل را روزی ۱ عدد همراه با وعده غذای اصلی با یک لیوان آب استفاده نمایید.
خرید از برنامه های اجتماعی (ایتا-روبیکا-واتساپ-تلگرام): ۰۹۳۰۲۰۰۷۵۸۷
۲) قرص هیرویت هلث اید:
کپسول هیرویت یکی از قرص های بسیار پرطرفدار و پرفروش تقویت مو در ایران است. این قرص علاوه بر کاهش ریزش مو باعث افزایش ضخامت مو و نرمی و درخشانی موها نیز میگردد.
ترکیبات:
ژلاتین هیدرولیز شده (از گوشت گاومیش)، کولین، مخمر، ویتامین های گروهB، آهن،زینک، بتاکاروتن، لیزین، سیستئین، اینوزیتول، مخمر، ژلاتین، متیونین
فواید:
✔️کاهش ریزش مو
✔️تقویت ریشه مو
✔️افزایش ضخامت مو
✔️درخشانی مو
✔️تقویت ناخن
✔️مولتی ویتامین کامل
💡 طرز مصرف: این مکمل را روزی ۱ عدد همراه با وعده غذای اصلی با یک لیوان آب استفاده نمایید.
خرید از برنامه های اجتماعی (ایتا-روبیکا-واتساپ-تلگرام): ۰۹۳۰۲۰۰۷۵۸۷
مزوتراپی و PRP چه تفاوتی دارند؟ کدام روش بهتر است؟
هر دو روش مزوتراپی و پی آر پی با تزریق موادی به کف سر انجام می شوند اما تفاوت آنها در این است که در روش مزوتراپی، آمپول های مزوتراپی که حاوی ویتامین ها، مواد معدنی و داروهای تقویت مو و ضد ریزش مو هستند به کف سر تزریق می شوند اما در پی آر پی پلاکت های جدا شده از خون خود فرد به کف سر او تزریق می شود.
هیچ یک از این دو روش تاثیر چندانی در درمان ریزش مو و جلوگیری از ریزش مو ندارند اما به طور کلی مزوتراپی به دلیل وجود ویتامین ها، مواد معدنی و داروهائی که دارد می تواند بیشتر باعث تقویت مو شود و بیشتر ممکن است به رشد موهای جدید روی سر شما کمک کند. هر چند تاثیرهر دو روش موقتی است و پس از مدتی باید مجدد تزریق آمپول ها انجام شود. در کل مزوتراپی روش بهتری از پی آر پی است و تاثیر بیشتری در تقویت موهای شما دارد. به علاوه معمولاً مزوتراپی ارزان تر از پی آر پی است.
تنها مزیت پی آر پی به مزوتراپی این است که احتمال حساسیت نمی دهد و همه می توانند از آن استفاده کنند چون خون خود فرد به سرش تزریق می شود اما درمزوتراپی برای همه قابل استفاده نیست و ممکن است بعضی از افراد به خصوص زنان باردار و کسانی که بیماری های خاصی دارند، نتواننداز آن استفاده کنند.
معایب روش پی آر پی (PRP) برای مو
۱) اثر آن موقتی است:
همان طور که در قبل گفتیم، در روش پی آر پی (PRP) پلاکت های خون فرد به کف سرش تزریق می شود و با افزایش خون رسانی و مواد مغذی به کف سر موها کمی تقویت می شوند. پی آر پی جلوی ریزش مو را نمی گیرد و فقط ممکن است باعث رشد موهای جدید روی سر شود اماپس از مدتی با کاهش سطح پلاکت ها کف سر مجدد موها ضعیف شده و به دلیل اینکه پی آر پی نمی تواند مانع ریزش موی شما شود، موهای تازه در آمده مجدد می ریزند. به همین دلیل هم تاثیر پی آر پی موقتی است و اگر بخواهید موهای رشد کرده پس از پی آر پی را نگه دارید باید به طور منظم حداقل ماهی یکبار مجدد پی آر پی را انجام دهید.
۲) کمی دردناک است:
در روش پی آر پی به دلیل تزریق آمپول به کف سر کمی دردناک است به همین دلیل گاهی اوقات پزشکان متخصص از داروهای بی حسی موضعی روی سر استفاده می کنند تا درد تزریق آمپول ها کمتر شود.
۳) به تنهائی برای درمان ریزش مو کافی نیست:
PRPهیچ دارو یا ترکیب شیمیائی ندارد که بتواند سطح هرمون های دی-هیدرو تستوسترون را در کف سر کاهش دهد و به همین دلیل نمی تواند جلوی ریزش موی شما را بگیرد و تنها می تواند کمی باعث رشد موهای تازه شود. به همین دلیل برای اینکه بتوانید از این روش نتیجه بگیرید، ممکن است پزشک متخصص در کنار پی آر پی مصرف قرص فیناستراید که بهترین قرص ضد ریزش مو است، را برایتان تجویز کند.
۴) تاثیر زیادی در جلوگیری از ریزش مو ندارد:
همان طور که گفتیم، پی آر پی باعث افزایش مواد مغذی و افزایش خونرسانی به کف سر می شود و باعث رشد موهای تازه می شود اما تاثیری در جلوگیری از ریزش مو ندارد.
عوارض جانبی روش پی آر پی (PRP)
روش پی آر پی به دلیل تزریق خون خود فرد به کف سرش معمولاً عوارض جانبی خاصی ندارد و تنها عارضه جانبی مهم آن التهاب کف سر و درد است که به دلیل تزریق آمپول هاست. در موارد کمی هم خارش و حساسیت ممکن است به وجود بیاید که پس از مدتی از بین می روند.
به طور معمول چند جلسه روش پی آر پی (PRP) برای درمان ریزش مو انجام می شود؟
تعداد جلسات درمان ریزش مو با استفاده از روش پی آر پی بستگی به نوع ریزش مو و میزان ریزش موی شما دارد اما معمولاً حداقل ۳ جلسه درمان با استفاده از پی آر پی (PRP) لازم است تا رویش موهای جدید دیده شود. هر جلسه معمولاً ۱ ساعت تا ۱ ساعت و نیم طول می کشد.
هزینه هر جلسه پی آر پی (PRP) برای مو چقدر است؟
هزینه هر جلسه پی آر پی مو بستگی زیادی به میزان ریزش موی شما و کلینیک زیبائی که مراجعه می کنید دارد و به همین دلیل قیمت هر جلسه پی آر پی مو بسیار متغیر بوده و بین ۷۰۰ هزار تومان تا۱.۵ میلیون تومان است.
جمع بندی نهائی
روش پی آر پی برای درمان ریزش مو طرفداران زیادی در یاران پیدا کرده با این حال تاثیر قابل توجهی در جلوگیری از ریزش مو و درمان ریزش مو ندارد و فقط می تواند کمی باعث رشد موهای تازه روی سر شود که این موهای تازه رشد کرده هم فقط در صورتی باقی می مانند که این روش را به طور منظم حداقل ماهی یکبار انجام دهید.
به طور کلی، مزتوراپی روش بهتر و موثرتر و ارزان تری از پی آر پی است اما برای کسانی که بیماری های خاصی دارند یا زنان باردار که نمی توان از روش مزوتراپی استفاده کرد، پی ار پی می تواند به عنوان یک روش درمانی ریزش مو مورد استفاده قرار بگیرد.
مجله داروخانه آنلاین مهتاطب به عنوان مرجع تخصصی مقالات و اطلاعات زیبایی، سلامت، بهداشت و تغذیه همیشه می کوشد تا بهترین و به روز ترین اطلاعات را در زمینه های پزشکی و سلامتی در اختیار شما عزیزان قرار دهد.
مقالات پیشنهادی:
درمان ریزش مو در جوانان
مهم ترین دلایل ریزش مو در زنان و مردان
تاثیر راکوتان بر ریزش مو
درمان ریزش مو زنانه
ریزش موی ارثی
آیا استرس باعث ریزش مو می شود؟
چگونه نوع ریزش موی خود را تشخیص بدهیم؟
آیا دیابت باعث ریزش مو می شود؟
شامپو ضد ریزش مو
بهترین شامپو ریزش مو
شامپو آلپسین c1
شامپو کافئین سریتا
شامپو ماینوکسیدیل
شامپو اویدرم ضد ریزش
شامپو ضد ریزش فولیکا
شامپو ضد ریزش اسکالپیا
شامپو ضد ریزش هگور
شامپو ضد ریزش پنتن
شامپو ضد ریزش کاندید
شامپو جوانه گندم سریتا
شامپو سپیژن
شامپو ماینوکسی لافارر
شامپو مینوتا سریتا
شامپو پالمینکس اویدرم
شامپو ضد ریزش هگور
شامپو سریتا برای موهای چرب
شامپو پرومین سریتا
شامپو ضد ریزش فیتو
شامپو ضد ریزش اریکه
تونیک ضدریزش مو
لوسیون ضدریزش مو
ویال ضد ریزش مو
شامپو ضدریزش موی چرب
شامپو ضدریزش موی خشک
شامپو ضدریزش سینره