معرفی بلندترین کوه های دنیا

به نقل از توریستگاه:

از اورست گرفته تا آناپورنا و تمام قلل مابین این دو قله در لیست بلندترین ترین قله های دنیا قرار دارند.
هم اکنون بسیاری از مردم می دانند که قله اورست مرتفع ترین قله جهان است. این جزو اطلاعات عمومی هر فرد و یک چیز معمولی است و مثل یک راز نیست. اما بیایید برای چند لحظه فکر کنید، چند نفر از مردم دنیا می دانند که ششمین قله مرتفع جهان کدام است؟ یا سومین، چهارمین، پنجمین، هفتمین، هشتمین و نهمین قله مرتفع دنیا کدام ها هستند؟ دقیقا، این همان چیز پیش پا افتاده ای است که فقط کوهنوردان واقعی می دانند. با تشکر از اطلاعات گوگل شما هم اکنون می توانید به نوعی کارشناس و خبره در مسایل کوهنوردی باشید.
۱. قله اورست
همان طور که از پیش گفته شد و همان طور که خود شما از پیش تر می دانستید، قله اورست مرتفع ترین قله جهان است. قله چشم نواز ۸۸۴۸ متری بالاتر از سطح دریا آن را هشت برابر مرتفع تر از اسنودان، بلند ترین کوه در ولز، با ارتفاع ۱۰۸۵ متر بالاتر از سطح دریا قرار داده است.
اورست بر روی مرز بین نپال و منطقه خودمختار تبت قرار دارد و به طور رسمی، اولین صعود موفق به اورست توسط ادموند هیلاری و تنزینگ نورگِی در سال ۱۹۵۳ انجام شد. کارشناسان تخمین زده اند که حدود ۲۰۰ جسد در اورست مدفون باشد و تمام آن ها به دلیل دمای پایین و سردی هوا کاملا سالم هستند.
اورست جز هفت قله است. هفت قله، لیستی از مرتفع ترین کوه ها در هر قاره می باشد. صعود به تمام هفت قله این لیست یکی از موفقیت ها و دستاوردهای نهایی و نهایت آرزوی هر ورزشکار کوهنورد است.
1. قله اورست
۲. کِی ۲
کِی ۲ با نام رسمی کوه گادوین آستِرن یا چوگوری قله ای با ارتفاع ۸۶۱۱ متر بالاتر از سطح دریاست. این کوه در نزدیکی مرز چین و پاکستان واقع شده. از آن جایی که ضلع چینی این کوه برای صعود بسیار دشوارتر و خطرناک تر در نظر گرفته شده، معمولا صعود از سمت ضلع واقع در کشور پاکستان صورت می گیرد.
پس از کوه آناپورنا، کِی ۲ دومین و بیش ترین میزان تلفات را در بین قلل با ارتفاع بالاتر از ۸۰۰۰ متر را داراست. به طور تقریبی از هر چهار صعود موفق یک صعود منجر به مرگ می شود و این امر باعث شده تا افراد این کوه را کوهستان بی رحم نامگذاری کنند.
بر خلاف سایر قلل ۸۰۰۰ متری، هیچ کس تا به حال در زمستان قله کِی ۲ را فتح نکرده است. هرچند این موضوع می تواند تغییر کند. اخیرا اعلام شده که صعود زمستانه به کِی ۲ برنامه ریزی شده است و از دسامبر ۲۰۱۹ تا ژانویه ۲۰۲۰ قابل اجرا خواهد بود.
2. کِی 2
۳. کانگچِنجونگا
کانگچِنجونگا سومین قله مرتفع جهان است. این قله ما بین مرز نپال و هند قرار گرفته و ارتفاع آن ۸۵۸۶ متر است.
کانگچِنجونگا که تقریبا در فاصله ۱۲۵ کیلومتری از اورست قرار دارد دومین قله مرتفع در هیمالیا محسوب می شود. تا سال ۱۸۵۲ همگان تصور می کردند که این قله مرتفع ترین قله در دنیاست. به هر حال پس از محاسبه های هوشمندانه و همچنین محاسبه های مجدد برای اطمینان حاصل کردن از این موضوع اعلام شد که در واقع این قله اورست است که در رده نخست قرار دارد و کانگچِنجونگا در رده سوم قرار می گیرد.
رسمی در صعود به قله کانگچِنجونگا بر جای مانده مبنی بر این که هر کس که به قله صعود می کند بایستی مدت کوتاهی در آن جا توقف نماید و سریعا برگردد. این رسم به اولین صعود موفق توسط جو برون و جورج براند در سال ۱۹۵۵ باز می گردد. این دو کوهنورد عضو هیئت اعزامی کوهنوردی انگلستان بودند و به پادشاه وقت یا چوگیال قول دادند تا محیط قله این کوه پاک و تمیز باقی بماند. از آن زمان تا به حال همه کوهنوردان به این رسم احترام می گذارند.
3. کانگچِنجونگا
۴. لهوتسه
لهوتسه یعنی از دست دادن مدال و جایی روی سکو. ارتفاع لهوتسه چهارمین قله مرتفع جهان ۸۵۱۶ متر است. این قله در همسایگی اورست قرار دارد و بخشی از توده کوه اورست را تشکیل می دهد. قله لهوتسه نزدیک مرز میان منطقه کومبو نپال و تبت قرار دارد. یک تیم سوییسی متشکل از ارنست ریِس و فریتز لوشسینگر برای اولین بار در سال ۱۹۵۶ این قله را فتح کردند.
به طرز عجیبی قله فرعی لهوتسه با ارتفاع ۸۴۱۰ تا سال ۲۰۰۱ فتح نشد. این قله فرعی علی رغم این که از لحاظ ارتفاع از قله لهوتسه کم ارتفاع تر است در بین قلل ۸۰۰۰ متری در جهان دشوارترین قله برای صعود محسوب می شود. این قله فرعی آخرین قله از سری کوه های ۸۰۰۰ متری بود که فتح شد. دلیل دشواری صعود به قله شکل برج مانند و ترسناک این قله در قسمت های بالا بیان شده است.
سال ۲۰۱۹ سال شلوغی برای پایین آمدن اسکی بازان بود. نه تنها این کار برای اولین بار بر روی کوه کِی ۲ اتفاق افتاد بلکه سالی بود که زوج اسکی باز هیلاری نلسون و جیم موریسون نیز برای اولین بار کوه لهوتسه را با اسکی پایین آمدند.
4. لهوتسه
۵. ماکالو
ماکالو با ارتفاع ۸۴۸۵ متر به طور رسمی پنجمین قله مرتفع جهان است. این کوه که در ۱۹ کیومتری جنوب شرقی اورست و بر روی مرز بین نپال و چین قرار دارد به خاطر شکل هرمی ویژه و برجسته قله اش بسیار شناخته شده است. لیونل تِرِی و جین کوزی که عضو یک هیئت اعزامی فرانسوی بودند توانستند در سال ۱۹۵۵ برای اولین بار به قله ماکالو صعود کنند.
به دلیل موقعیت منفرد و منزوی ماکالو که آن را در معرض عناصر و خط الراس های تیز بسیار و بخش های پر شیب ترسناک قرار می دهد، از دیدگاه بسیاری از جوامع کوهنورد این کوه به عنوان یکی از دشوارترین صعودها به شمار می آید. مراحل پایانی صعود شامل صخره نوردی و یخ نوردی های بسیار سخت و شدید و فنی می شود.
5. ماکالو
 رشته کوه هیمالیا از چه کشورهایی در آسیا می گذرد؟
۶. چو ایو
چو ایو در رده بندی لیست مرتفع ترین کوه ها در جهان بعد از ماکالو، اما در نقطه مقابل طیف دشواری قرار دارد. درحالی که صعود از این قله مانند یک پیاده روی ساده و معمولی در پارک است اما ارتفاع ۸۱۸۸ متری آن کمی ترسناک است. با این همه از نظر بسیاری از افراد قله چو ایو به دلیل دسترسی آسان و در کل شیب های متعادل، جز آسان ترین قله های بالای ۸۰۰۰ متر برای صعود است.
چو ایو که به معنای الهه فیروزه فام می باشد بر سر مرز بین چین و نپال قرار دارد. جوزف جاشلِر و هربرت تیچی اتریشی و همچنین پاسانگ داوای نپالی اولین کسانی بودند که در سال ۱۹۵۴ به این قله صعود کردند.
6. چو ایو
۷. دهالاگیری
دهالاگیری با ارتفاع ۸۱۶۷ متر هفتمین قله مرتفع دنیاست. این کوه واقع در نپال است و اولین بار توسط هیئت چند ملیتی سوییسی اتریشی نپالی در سال ۱۹۶۰ فتح شد.
دهالاگیری در سال ۱۸۰۸ به عنوان مرتفع ترین قله جهانی که تا بحال مورد ارزیابی قرار گرفته به ثبت رسید. این کوه تا زمانی که کانگچنجونگا در سال ۱۸۳۸ رده برتر را از آن خود کرد به عنوان مرتفع ترین قله دنیا ثبت شده بود، سپس در سال ۱۸۵۸ قله اورست به طور رسمی قله شماره یک دنیا اعلام شد.
7. دهالاگیری
۸. ماناسلو
ماناسلو در بین ۱۰ کوه مرتفع جهان در رده هشتم قرار دارد. این کوه واقع در بخش غربی مرکزی نپال است و قله آن در ارتفاع ۸۱۶۳ متری از سطح دریا قرار دارد.
کوهنورد ژاپنی توشیو ایمانیشی و کوهنورد نپالی شِرپا گیالزِن نوربو اولین کسانی بودند که در سال ۱۹۵۶ اولین صعود موفق به قله ماناسلو داشتند. مرتفع ترین قله که در منطقه گورخا قرار دارد سهم مهمی در تاریخ کوهنوردی ژاپن دارد.
همان طور که بیش تر انگلیسی ها اِورست را از آن خود می داند، صعود ایمانیشی و پس از آن صعودهای دیگر توسط ماجراجویان ژاپنی باعث شده تا ژاپنی ها قله ماناسلو را از آن خود بدانند.
8. ماناسلو
۹. نانگا پاربات
نانگا پاربات نهمین قله مرتفع در دنیاست. ارتفاع قله این کوه ۸۱۲۶ متر بالاتر از سطح دریا می باشد. این کوه واقع در منطقه گلگیت بالتیستان کشور پاکستان است و در غربی ترین نقطه رشته کوه هیمالیا قرار دارد.
هرمان بوهول، عضو تیم اعزامی آلمانی اتریشی، اول کسی بود که توانست در سال ۱۹۵۳ به قله نانگا پاربات صعود کند. نانگاپاربات به عنوان قله ای خطرناک برای صعود زبانزد همگان است و به همین سبب کوهستان قاتل لقب گرفته است. نانگا پاربات در زبان محلی دئو میر خوانده می شود که ترجمه آن به معنای کوهستان عظیم می باشد.
یکی از ویژگی های برجسته نانگاپاربات جبهه روپال است که از پایین تا به بالا ۴۶۰۰ متر ارتفاع دارد. جبهه روپال واقع در ضلع جنوبی این کوهستان واقع شده و معمولا به عنوان مرتفع ترین جبهه در دنیا به آن اشاره می شود.
9. نانگا پاربات
۱۰. آناپورنا
آخرین مورد در این لیست رشته کوه آناپورناست. اگر بخواهیم به طور فنی در مورد آناپورنا صحبت کنیم، در واقع این پدیده یک توده کوه در هیمالیاست که متشکل از ۳۰ کوه با ارتفاع ۶۰۰۰ متری می باشد. در این مقاله هدف از گفتن آناپورنا در واقع اشاره به به تنها کوه در این توده کوه با ارتفاع بالای ۸۰۰۰ متر است. (آناپورنا ۱ با ارتفاع ۸۰۹۱ متر)
از لحاظ تاریخی کوه آناپورنا و سایر قله ها دراین توده کوه سخت ترین و خطرناک ترین قله ها در جهان برای صعود هستند. میزان تلفات کوهنوردان صعود کننده به آناپورنا یک درصد نگران کننده و ترسناک با میزان ۳۲ درصد می باشد. این کوه واقع در بخش شمال مرکز نپال است و اولین بار هیئت اعزامی فرانسه با رهبری موریس هرزوگ و لوییس لاشنال در سال ۱۹۵۰این قله را فتح کردند.
10. آناپورنا
منبع: mpora
در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://rahnamanews.com//?p=13873

نظر خود را وارد کنید

سر تیتر اخبار

تبلیغات

تبلیغات

اخبار ایران و جهان