به نقل از مجله مهتاطب:
نوع : قرص
گروه : داروهای عمومی
موارد مصرف : متوپرولول در درمان آنژین صدری مزمن، کنترل زیادی فشا رخون (به تنهایی یا همراه با سایر داروهای کاهنده فشارخون) و پیشگیری از انفارکتوس مجدد میوکارد مصرف می شود.
تداخلات دارویی : مقدار مصرف انسولین و داروهای خوراکی پایینآورنده قند خون، هنگام مصرف همزمان با این دارو باید تنظیم گردد تا از کاهش بیش از حد قند خون جلوگیری شود. در صورت مصرف همزمان داروهای مسدودکننده گیرنده بتا-آدرنرژیک با داروهای مسدودکننده کانالها کلسیمی یا کلونیدین، اثرات کاهش فشار خون ممکن است تشدید شود. مصرف همزمان داروهای مهارکننده مونوآمین اکسیداز با این دارو (مانند فورازولیدون و پروکاربازین) به علت امکان افزیش شدید فشار خون، توصیه نمیشود. در صورت مصرف همزمان این دارو با آمینهای مقلد سمپاتیک که دارای فعالیت بتا-آدرنرژیک هستند، ممکن است اثرات هر دو دسته دارو کاهش یابند. گزانتینها در صورت مصرف همزمان با این دارو ممکن است موجب مهار اثرات درمانی هر دودسته دارو شوند. همچنین، کلیرانس تئوفیلین افزایش می یابد.
عوارض احتمالی دارو : برادی کاردی علامتی (سرگیجه)، اسپاسم برونش(اشکال در تنفس یا خس خس سینه)، نارسایی احتقانی قلب(تورم مچ پا و اندامهای تحتانی، تنگی نفس)، افسردگی روانی و کاهش گردش خون محیطی(سردی دستها و پاها) با مصرف این دارو گزارش شده است.
خواب آلودگی، سرگیجه، خستگی، اسهال و کاهش سرعت ضربان قلب در اثر استفاده از این دارو ممکن است برای فرد ایجاد شود. قرص متورال به ندرت موجب کاهش توانایی جنسی می شود. در صورت تشدید و یا باقی ماندن این عوارض توصیه می شود سریعا به پزشک مراجعه شود. همچنین برای کاهش خطرات سرگیجه و سبکی سر, توصیه می شود از حالت نشسته و یا خوابیده به آرامی به حالت ایستاده تغییر حالت دهید.
مصرف قرص متورال ممکن است جریان خون را در دست ها و پاها کاهش دهد و منجر به سردی آن ها شود. سیگار کشیدن می تواند این عارضه را تشدید نماید. به همین دلیل به افرادی که از این دارو استفاده می کنند توصیه می شود لباس گرم بپوشند و از استعمال دخانیات اجتناب نمایند.
ضربان قلب بسیار کند
سرگیجه شدید
غش
مشکل تنفس
بروز علائم حمله قلبی و یا تشدید آن ( علائمی مانند: تورم پا, خستگی شدید, تنگی نفس, افزایش ناگهانی و غیر طبیعی وزن, تغییرات خلق و خو)
با توجه به مطالب بیان شده, قرص متورال حتما باید تحت نظر پزشک مصرف شود و استفاده از این دارو بدون دستور پزشک ممکن است سلامتی فرد را به خطر اندازد و موجب بروز عوارض جانبی جدی در او شود.
بهترین روش مصرف : بزرگسالان: در درمان آنژین صدری و به عنوان کاهنده فشار خون، ابتدا ۱۰۰ میلیگرم یک بار در روز در یک نوبت (زیادی فشار خون) یا چند نوبت (آنژین یا زیادی فشار خون) مصرف میشود که این مقدار در فواصل یک هفتهای بر اساس نیاز و تحمل بیمار تا مقدار تام mg/day450 ممکن است افزایش یابد. در بعضی از بیماران جهت کنترل رضایت بخش فشار خون، ممکن است به مصرف مقدار تام دارو در سه مقدار منقسم نیاز باشد. در انفارکتوس میوکارد،به عنوان درمان سریع، ابتدا ۵۰ میلیگرم(برای بیمارانی که مقدار تام وریدی را تحمل میکنند) یا ۵۰-۲۵ میلیگرم (برای بیمارانی که مقدار تام وریدی را تحمل نمیکنند) هر ۶ ساعت ۱۵ دقیقه پس از شروع آخرین مقدار منقسم وریدی یا به محض این که وضعیت بالینی بیمار مناسب شود، مصرف میشود. این مقدار تا ۴۸ ساعت ادامه مییابد. در درمان تأخیری ۱۰۰ میلیگرم دو بار در روز برای حداقل ۳ ماه و احتمالاً ۳-۱ سال مصرف میشود.