مشهد- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: فردوسی برای همیشه تاریخ ما، یک قله مرتفع از حکمت، فلسفه، شعر و ادب است.
به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی اسماعیلی عصر سه شنبه در آئین بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی که با حضور مسؤولان ملی، مدیران شهری و جمعیت پرشور زائران و مجاوران در مجموعه شاهنامه و آرامگاه فردوسی برگزار شد، با اشاره به اینکه فردوسی برای همیشه تاریخ ما، یک قله مرتفع از حکمت، فلسفه، شعر و ادب است، اظهار کرد: فردوسی کاخ بلندی به نام شعر و زبان فارسی را در پناه حکمت اسلامی بنا کرد که تا همیشه سرافراز خواهد ماند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: ابتکار در شهر مشهد و تبدیل روز فردوسی به یک دهه و پایان آن همزمان با روز سوم خرداد (سالروز فتح خرمشهر) یک اقدام قابل توجه است.
وی ضمن قرائت پیام رئیسجمهور افزود: دولت سیزدهم همواره توجه به این میراث گرانبها را در دستورکار داشته است. از پیام آقای رئیس جمهور تشکر میکنم که مثل همیشه به مبانی فرهنگ اسلامی ایرانی ارج نهادند و با صدور پیام و ابزار خوشحالی، خود را در کنار مردم هنردوست و با فرهنگ ایران دانستند.
اسماعیلی با بیان اینکه این سرزمین از مفاخر ارجمند پر است، افزود: معرفی دستاوردهای غرورآفرین، راه را برای آیندهای امیدبخش هموار خواهیم کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: توس بزرگ ما زادگاه و محل زیست هزاران حکیم گرانقدر بوده و به زودی در این شهر عالمپرور و این خطه زرخیز، باغ مفاخر توس راهاندازی خواهد شد تا گرامیداشت هزاران ستاره درخشان در این نقطه مهم از ایران اسلامی باشد.
گفتنی است؛ در پایان این مراسم نشان فردوسی از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به «امیر علی حاجی زاده» به سبب دلاورمردی هایش در عملیات «وعده صادق» به عنوان حماسه ساز، دکتر «محمد جعفر یاحقی» استاد دانشگاه و پژوهشگر عرصه ادبیات به عنوان حماسه پژوه و سومین نشان به «مریم قربانزاده» در عرصه حماسه سرایی به خاطر نگارش چندین کتاب در عرصه حماسه و ادبیات حماسی بویژه «خاتون و قوماندان» اعطا شد.
اهدای نشان فردوسی، نقالی و پرده خوانی، ضرب نوازی مرشدهای ورزش باستانی، اجرای موسیقی سنتی توسط «محمد معتمدی»، اجرای یک پرده از تئاتر «رؤیای اسبی به نام شبرنگ»، اجرای زنده گروهی و نقالی و شاهنامه خوانی از دیگر برنامههای روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی در توس است.
در این مراسم لوح ثبت مجسمه «ابوالقاسم فردوسی» اثر استاد «ابوالحسن خان صدیقی» در فهرست آثار ملی رونمایی شد، این مجسمه در محل حوض نیلوفری در محل آرامگاه فردوسی نصب است.