اظهارات رئیسجمهور ترکیه در خصوص مقایسه بنیامین نتانیاهو با هیتلر خشم نخستوزیر اسرائیل را به همراه داشت.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل به اظهارات رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه واکنش نشان داد.
ترکیه در هفتههای گذشته به تندی از عملیاتهای اسرائیل در غزه که به شهادت بیش از ۲۱ هزار فلسطینی منجر شده انتقاد کرده است.
رئیسجمهور ترکیه رجب طیب اردوغان امروز (چهارشنبه) تصریح کرد جنایاتی که هماکنون نخستوزیر رژیم صهیونیستی در غزه مرتکب میشود هیچ فرقی با جنایات آدولف هیتلر ندارد.
اردوغان در توصیف جنایات صهیونیستها تصریح کرد: «ما شاهد اردوگاههای نازیهای اسرائیل هستیم. آنها عجیب و غریب درباره هیتلر حرف میزنند.چه فرقی بین آنها و هیتلر است؟ طوری برخورد کردهاند که حتی ما دلمان برای هیتلر تنگ میشود.»
بنیامین نتانیاهو در پاسخ به سخنان اردوغان گفت: «اردوغان که مرتکب نسلکشی علیه کردها شده و در زمینه زندانی کردن خبرنگاران منتقد حکومتش در دنیا رکورددار است آخرین کسی که میتواند به ما موعظه اخلاقی بدهد.»
نخستوزیر اسرائیل همچنین مدعی شده که ارتش اسرائیل «اخلاقیترین ارتش در دنیا» است و در حال مبارزه با «شنیعترین و بیرحمترین سازمان تروریستی در دنیا» است که اردوغان از آن تمجید میکند و به مقامهای ارشد آن پناه میدهد.
ادعای نتانیاهو درباره پایبندی ارتش اسرائیل به اصول اخلاقی در حالی مطرح شده که جنگ رژیم در غزه با انتقادهای گسترده بینالمللی مواجه شده است. گزارشهای مختلفی در روزها و هفتههای گذشته از توسل ارتش رژیم اسرائیل به روشهای غیرانسانی و غیراخلاقی علیه مردم فلسطین منتشر شده است.
به عنوان مثال، یک مجله انگلیسیزبان چند هفته پیش در یک گزارش تحقیقی آشکار کرد ارتش اسرائیل از هوش مصنوعی برای هدف قرار دادن عامدانه غیرنظامیان استفاده میکند.
مجله +۹۷۲ که از سال ۲۰۱۰ برای تهیه گزارشهای تفصیلی و تحقیقی درباره مسائل مربوط به اسرائیل و فلسطین آغاز به کار کرده در گزارشی ماه پیش فاش کرد ارتش اسرائیل سیاستهایی را برای افزایش دادن بانک اهداف غیرنظامی در پیش گرفته و علاوه بر آن محدودیتها را برای حمله به غیرنظامیان تعدیل کرده است.
رژیم اسرائیل در جنگ فعلی که نام آن را «عملیات شمشیرهای آهنین» گذاشته به طرز معناداری بانک اهداف خود را بیشتر مناطقی قرار داده که ماهیت نظامی ندارند. این اهداف منازل مسکونی شخصی، ساختمانهای عمومی، زیرساختها و برجهای بلند را شامل میشوند.
منابع مطلع که تجارت دسته اولی از حضور در بمبارانهای غزه داشتهاند به مجله +۹۷۲ گفتند هدف اصلی حمله به این اماکن آسیب زدن به جامعه مدنی فلسطین است: یعنی ایجاد یک شوک که تبعات سنگینی داشته باشد و موجب شود «غیرنظامیها به حماس فشار وارد کنند.»
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در روز هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغال فلسطین و نزدیک به دو دهه محاصره غزه و زندان و شکنجه هزاران فلسطینی عملیات موسوم به «طوفان الاقصی» را آغاز کرد.
این عملیات یکی از مرگبارترین حملات علیه این رژیم بود. مبارزان حماس در چند نقطه از حصارهای مرزی به داخل اراضی اشغالی نفوذ کردند، به روستاها یورش بردندو علاوه به هلاکت رساندن شمار زیادی از اسرائیلیها، شماری از آنها را به اسارت گرفتند.
رژیم صهیونیستی در پاسخ به این عملیات، حملات سنگینی را علیه غزه آغاز کرد و این منطقه را تحت محاصره کامل قرار داد. این رژیم گفته هدفش از این عملیات نابودی حماس است با این حال، بسیاری از تحلیلگران حتی در داخل فلسطین اشغالی به امکانپذیر بودن این هدف به دیده تردید مینگرند.