تفاوت ریزش موی ارثی و هورمونی چیست؟

به نقل از مجله مهتاطب:

ژنتیک و عدم تعادل هورمون ها، دو عامل اصلی ریزش مو در افراد مختلف محسوب می شوند که با افزایش سن نیز بیشتر خودنمایی می کنند. همچنین عوامل دیگری از جمله دارو، استرس و نوسانات هورمونی نیز ممکن است باعث بروز این مشکل شوند. اما تفاوت ریزش موی ارثی و هورمونی چیست و چطور باید این دو را از یکدیگر تشخیص داد؟ در ادامه مقاله از مجله مهتاطب به طور کامل در مورد این موضوع صحبت خواهیم کرد.

 

چرا موهای ما می ریزد؟

این سوالی است که معمولاً زیاد پرسیده می شود و جواب های سوپرایز کننده بسیاری برای آن وجود دارد. افراد مختلف از ریزش ناگهانی موهای خود به دلایل مختلف مانند ژنتیک، استرس، رژیم غذایی، داروها یا برخی شرایط ویژه رنج می برند. اینکه بدانیم در بدن ما تفاوت ریزش موی ارثی و هورمونی چیست، به مهارت و اطلاعات خاصی نیاز دارد.
شایع ترین دلیل از دست دادن موها در زنان و مردان، ریزش موی ارثی است. این مشکل باعث از دست دادن تدریجی موها می شود و همان طور که گفتیم با افزایش سن نیز همواره افزایش می یابد. اما در برخی موارد، عوامل دیگری نیز می توانند در این موضوع دخیل باشند. اگر موهای ضخیم و سالم شما به طور ناگهانی به اندازه قابل توجهی ریزش پیدا کرد، احتمالاً یک دلیل منطقی غیر از ژنتیک وجود دارد.
اکثر ما روزانه بین ۵۰ تا ۱۰۰ تار موی خود را از دست می دهیم که کاملاً طبیعی است. این نوع ریزش به طور کلی باعث نازک شدن موها نمی شود، زیرا به سرعت جایگزین می شود. اما از دست دادن ناگهانی آن ها امری جدی و نگران کننده است. این مشکل زمانی رخ می دهد که چرخه رشد و ریزش مو مختل شده و یا فولیکول مو از بین رفته باشد و بافت اسکار جایگزین شود.

دلایل ریزش مو در آقایان و خانمها

همان طور که گفته شد، غیر از دلایل ژنتیکی عوامل زیادی می تواند منجر به بروز این مشکل شود که دانستن آن ها موجب درک تفاوت ریزش موی ارثی و هورمونی می شود. این دلایل عبارتند از:

  • بالا رفتن سن
  • استرس
  • مصرف داروهای خاص یا انجام جراحی های سخت
  • بیماری های زمینه ای مانند دیابت، اختلالات تیروئید و بیماری های خود ایمنی

علاوه بر موارد گفته شده، رژیم غذایی نامناسب، کاهش وزن سریع، عدم دریافت پروتئین کافی و اختلالات خوردن(بی اشتهایی و پرخوری عصبی) می تواند این مشکل را شدیدتر کند. بهترین راه برای درمان مشکل ریزش مو مراجعه به پزشک متخصص است.

ریزش موی ارثی چیست؟

الگوی ریزش موی ارثی در مردان و زنان با یکدیگر فرق دارد. شناخت این الگوها به ما در یادگیری تفاوت ریزش موی ارثی و هورمونی کمک می کند.

🔶ریزش مو با الگوی مردانه:
در ریزش موی مردانه معمولاً با نازک شدن تدریجی و عقب رفتن خط مو شروع می شود؛ که به دنبال آن یک قسمت کم پشت یا طاس در جلوی سر آن ها ظاهر می شود.

ریزش موی ارثی در مردان

🔶ریزش مو با الگوی زنانه:
زنان مبتلا به طاسی موروثی می شوند اما به ندرت دچار تیکه های بارز طاسی می شوند. در عوض آن ها با نازک شدن عمومی موها، به ویژه در بالای سر خود مواجه هستند. اما معمولاً از خط جلویی مو چیزی کم نشده و به عقب کشیده نمی شود. پیشنهاد میکنیم به مقاله درمان ریزش موی زنانه مراجعه نمایید.

یکی از مواردی که به شما در درمان به موقع اختلالات مو کمک می کند، دانستن تفاوت ریزش موی ارثی و هورمونی است. اما اگر مشکل اصلی ژنتیک باشد چگونه باید آن را تشخیص داد؟
برای این کار پزشک، از شما سوالاتی در مورد الگوی ریزش، سابقه خانوادگی، بیماری های زمینه ای، داروهایی که احتمالاً مصرف می کنید و اینکه آیا تحت نظر پزشک دیگری هستید یا نه، می پرسد. سپس سعی می کند با معاینه فیزیکی موها دلیل اصلی بروز این مشکل را تشخیص دهد. در برخی مواقع جهت رفع ابهامات و اعلام نظر قطعی،ممکن است نیاز به انجام آزمایش خون نیز داشته باشید.

ریزش موی ارثی در زنان

 

ریزش موی هورمونی چیست؟

اگر خط موی شما در حال عقب نشینی است یا موهای شما نازک شده ممکن است دلیل اصلی بروز این مشکل عدم تعادل هورمون ها در بدن شما باشد. آشنایی با علائم این نوع اختلال و دانستن تفاوت ریزش موی ارثی و هورمونی، به ما در تشخیص درست و انتخاب بهترین روش درمانی کمک بسیاری می کند.
سطوح غیر طبیعی هورمون ها، می تواند یکی از شایع ترین دلایل ریزش مو در مردان و زنان باشد. به گفته انجمن موی آمریکا، هورمون های زیر ممکن باعث بروز این اختلال در بدن شوند:

بدترین و رایج ترین هورمون مسئول ریزش مو کورتیزول است که دلیل اصلی بالا رفتن آن استرس است. استرس باعث ایجاد تلوژن افلوویوم (telogen effluvium) می شود و موها را وارد مرحله استراحت و سپس ریزش می کند. این مشکل به شکل ریزش مو بعد از زایمان، یا بعد از جراحی های سنگین و یا کاهش سریع وزن مشاهده می شود.

ریزش موی بعد از زایمان ناشی از اختلال هورمون

تفاوت ریزش موی ارثی و هورمونی با بررسی دقیق نشانه های بروز این مشکل قابل تشخیص است. در بیشتر مواقع ممکن است علت اصلی از دست دادن موها وجود یک بیماری زمینه ای مانند مشکل در عملکرد تیروئید باشد. غده تیروئید اگر بیش از حد فعال یا کم کار باشد، می تواند باعث ریزش شدید موهای شما شود. خوشبختانه این مشکل با درمان و کنترل این غده حیاتی برطرف می شود.
معمولاً پزشک برای تشخیص درست علت ریزش مو، سطح هورمون های موجود در خون را اندازه گیری می کند. بهترین راه درمان این نوع ریزش، کنترل و تنظیم غدد مختلف بدن است.

برای گرفتن مشاوره در زمینه درمان ریزش مو میتوانید با شماره ۶۵۲۳۵۶۶۰-۰۲۱ تماس بگیرید و یا در واتس اپ به شماره ۲۰۰۷۵۸۷-۰۹۳۰ پیام دهید تا مشاوران و پزشکان داروساز در داروخانه مهتاطب شما را راهنمایی کنند.

 

بهترین روش درمان ریزش موی ارثی و هورمونی

تا این قسمت از مقاله با تفاوت ریزش موی ارثی و هورمونی به خوبی آشنا شدیم. اما برای برطرف کردن این مشکل چه راهکارهایی وجود دارد. علاوه بر نسخه های تجویزی پزشک معالج، استفاده از برخی ویتامین ها و محصولات موجود در فروشگاه ها که برای کمک به کنترل این مشکل ساخته شده اند، می تواند بسیار تأثیر گذار باشد. در ادامه تعدادی از این محصولات کمکی را به شما معرفی می کنیم.
شما برای درمان ریزش مو از نوع ارثی یا هورمونی به ۳ محصول اصلی نیاز دارید:
۱) محلول محرک رشد مو و جلوگیری از ریزش مو
2) شامپوی تقویت کننده مو و ضد ریزش مو
3) قرص ضد ریزش مو و تقویت کننده مو 

این محصولات بعنوان پکیج درمان ریزش موی ارثی یا هورمونی تجویز می گردند و گاها نیاز است که آقایان به تجویز پزشک از قرص فیناستراید ۱ میلی گرم و خانمها از اسپیرونولاکتون استفاده نمایند تا سطح هورمونها نیز به حالت تعادل برگردند.
 

برای خرید یک پکیج درمانی مناسب برای درمان ریزش مو، رویش مجدد وپرپشتی موها نیاز است که با یکپزشکپوست و مو یا مشاور مشور نمائید. مشاوران مهتاطب میتوانند شما را در جهت خرید یک پکیج مناسب مشکل شما راهنمایی کنند.در برنامه ایتا-روبیکا یا واتساپ به شماره ۰۹۳۰۲۰۰۷۵۸۷ پیام داده و شرح حال کاملی از مشکل پوست و می خود بدهید تا شما را راهنمایی کنند.

مقالات پیشنهادی:
تاثیر کوتاه کردن مو در ریزش مو
بهترین شامپو برای موهای کاشته شده
ریزش موی سکه ای
خواص روغن آرگان برای مو
بهترین قرص های ویتامین برای درمان ریزش مو
بهترین داروی ریزش مو
۶ ویتامین برتر برای رشد مو
داروهایی برای درمان ریزش موی زنانه
ریزش موی فصلی
بهترین رژیم ریزش مو
انواع ریزش مو
ریزش مو در کودکان

شامپو ضد ریزش مو
بهترین شامپو ریزش مو
شامپو آلپسین c1

شامپو کافئین سریتا​
شامپو ماینوکسیدیل
شامپو اویدرم ضد ریزش​
شامپو ضد ریزش فولیکا
شامپو ضد ریزش​ اسکالپیا
شامپو ضد ریزش هگور​
شامپو ضد ریزش​ پنتن
شامپو ضد ریزش کاندید
شامپو جوانه گندم سریتا​
شامپو سپیژن
شامپو ماینوکسی لافارر​
شامپو مینوتا سریتا​
شامپو پالمینکس اویدرم
شامپو ضد ریزش هگور​

شامپو سریتا برای موهای چرب
شامپو پرومین سریتا
شامپو ضد ریزش فیتو
شامپو ضد ریزش اریکه
تونیک ضدریزش مو
لوسیون ضدریزش مو

ویال ضد ریزش مو
شامپو ضدریزش موی چرب
شامپو ضدریزش موی خشک
شامپو ضدریزش سینره

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://rahnamanews.com//?p=24064

نظر خود را وارد کنید

سر تیتر اخبار

تبلیغات

تبلیغات

اخبار ایران و جهان