رییس جامعه اقامتگاه های بوم گردی ایران گفت: اقامتگاههای بوم گردی پرچم دار گردشگری سبز در ایران هستند.
به گزارش خبرنگار مهر، نشست فناوریهای سبز و ارتباطات در گردشگری با حضور یاور عبیری رئیس جامعه اقامتگاههای بوم گردی ایران در حاشیه هفدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته برگزار شد.
در این نشست رسول علیپور مدیرعامل یکی از شرکتهای ارتباطاتی با اشاره به نقش ارتباطات هوشمند سازی خدمات در گردشگری گفت: در سالهای اخیر ظهور و توسعه ارتباطات هوشمند و دیجیتال به تحول صنعت گردشگری منجر شده است. این توسعه مستلزم شکلگیری مدلهای جدید رفتار سفر، طراحی محصول و پژوهش و ارزیابی است که به نو به خود، یک الگوی جدید از مدیریت گردشگری را شکل میدهد. گردشگری یک صنعت اطلاعاتمحور و وابسته به ارتباطات است و این موضوع میتواند مانند یک محرک اصلی در صنعت گردشگری عمل میکند. با توجه به اتکای کشورهای پیشرو در صنعت گردشگری به قدرت دنیای ارتباطات در دگرگونی صنعت گردشگری کشورشان در داخل کشور ما اقدامات نه چندان قوی بلکه نافرجامی درباره سهم دنیای ارتباطات در توسعه پایدار گردشگری انجام شده است؛ بنابراین درک عمیقی از این پدیده و مفهوم در مقاصد گردشگری هوشمند وجود ندارد.
وی افزود: شرکت ما قصد دارد تا در راستای ارزش آفرینی برای مشتریان خود با به کارگیری بهترین فناوریهای ارتباطی و ابداع خلاقانه ترین راهکارهای جامع، محصولات و خدمات خود را با استفاده از پویایی، نوآوری و توجه به اصل مشتری مداری ارائه کند و آمادگی خود جهت تبادل همکاری با مجموعههای دولتی و بخش خصوصی اعلام میداریم.
در ادامه یاور عبیری با اشاره به اینکه سازمان جهانی گردشگری (UN TOURISM) برای برجسته کردن موضوعات مهم در گردشگری سبز شعار امسال را «گردشگری و سرمایهگذاری سبز» (Tourism and Green Investment) اعلام کرده است و بر سرمایهگذاری بیشتر و هدفمندتر در سه حوزه افراد، سیاره زمین و رفاه، تاکید کرده است و تصریح کرد: امروزه بوم گردیها با توجه به نوع ایجاد و عملکردشان بیشترین نزدیکی با آنچه تحت عنوان گردشگری سبز در ایران و جهان بدان گفته میشود را دارند، این اقامتگاهها که طی دهه گذشته رشد بیشتری داشته و به طور چشمگیر تری مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی قرار گرفته اند اکنون نقش به سزایی در معرفی و ترویج این موضوع در کشور دارند و به نوعی پرچم دار گردشگری سبز ایران هستند.
همچنین هادی بهزادی از فعالان این حوزه در ادامه با اشاره به اینکه در کشور ما نیز شناسایی فناوریهای سبز مرتبط با گردشگری همواره مورد تاکید بوده است گفت: سوال اساسی این است که چرا پس از شناسایی مورد اقدام و عمل قرار نگرفتهاند؟ آیا میتوان ضعف اکوسیستم استارتاپی و فناوری کشور در این موضوع را دلیل موجهی دانست یا عوامل دیگر همچون عدم شناخت یا رویکرد حمایتی دستگاههای متولی و سیاستگذار تأثیر دارد.
وی افزود: بخش استارتاپی باید تمرکز بیشتری بر خدمات دیجیتال و هوشمندسازی مدیریت خدمات گردشگران داشته باشد.
همچنین در بخش پایانی این نشست؛ پرسش و پاسخ از طرف حاضرین در جلسه مطرح و به هر کدام از سخنرانان ۵ دقیقه فرصت داده شد پاسخ و جمع بندی نهایی خود را ارائه دهند. در پایان نیز جمع بندی نهایی پنل توسط دبیر پنل ارائه شد.
نمایشگاه گردشگری تهران از ۲۳ بهمن آغاز شده و تا ۲۶ بهمن ادامه خواهد داشت.