از خنگ مصنوعی، هوش طبیعی تا هوش مصنوعی خنگ طبیعی

حکایت هوش مصنوعی حکایت اینترنت نیست، جهت‌دهی او بر اذهان به مراتب خشن‌تر و با سیطره فراگیرتر خواهد بود.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام مجتبی عرب مازار در یادداشتی اختصاصی که در اختیار خبرنگار مهر قرار داده است به بیان هوش مصنوعی پرداخته است که در ادامه می‌خوانیم:

تا به حال که با نسخه‌های رایگان هوش مصنوعی کار کرده‌ام، احساس می‌کنم بیشتر با «خنگ مصنوعی» طرف هستیم که به راحتی می‌توان آن را به چالش کشید. البته نسخه‌های پولی به نظر می‌رسد بسیار پیشرفته‌تر هستند و من با برخی از نسخه‌های آزمایشی آن‌ها نیز کمی کار کرده‌ام.این هوش مصنوعی اعتماد به نفس پایینی دارد؛ وقتی چندین ضعفش را به او می‌گویی، انگار از نظر شخصیتی فرو می‌ریزد!

اما جدای از شوخی، ای علمای اسلام، به داد اسلام برسید! همان‌قدر که هنوز قوی نیست، همان‌قدر هم خطرناک است. یاد سال‌های ۸۹ و ۹۰ افتادم که هنوز تلگرام نبود و شبکه اجتماعی فراگیری به لطف برخی شکل نگرفته بود.آن سال‌ها تیمی از همکاران و دوستان ما – که بعدها مؤسس قرارگاه باقری شدیم – روی طراحی مفهومی یک شبکه اجتماعی متصل به شبکه حقیقی کار کرده بودند که می‌توانم بگویم طراحی مفهومی‌اش در برخی بخش‌ها از وضع فعلی اینستاگرام و تلگرام هم هوشمندانه‌تر بود. کار فنی‌اش هم آن سال‌ها با دویست تومان – همان طرح‌هایی که کاسبان ارتباطات و کم‌اطلاعی برخی مسئولین، برای نهادها یک میلیارد تومان آن زمان فاکتور می‌کردند – قابل انجام بود.در جلسه‌ای یکی از همین فرماندهان با ادعای اینکه همه آدم‌ها و کانون‌هایمان برای دشمن لو می‌رود و از نظر حفاظتی مشکل دارد، کل کار را متوقف کرد! حالا بعد از سیزده، چهارده سال می‌خندید ولی ما آن موقع از شدت عصبانیت… آن فرد اکنون هم سمت مهمی دارد.

این را گفتم که ببینید ابتکار جوانی ایرانی را کجاها می‌شود نشان داد و خب…

حکایت هوش مصنوعی حکایت اینترنت نیست، جهت‌دهی او بر اذهان به مراتب خشن‌تر و با سیطره فراگیرتر خواهد بود. الگوریتم‌های فعلی او هم در سانسور مفاهیم حق‌محور و تطهیر مفاهیم و ارزش‌های باطل، عملکرد واضحی به نفع ارزش‌های آمریکایی و سانسور و هجمه به جبهه مقاومت و… دارند: در چند مثال امتحانش کردم و اگر الگوریتم‌های دور زدنش را کشف نمی‌کردم، او واقعاً تلاش داشت مثلاً تصویری علیه اسرائیل نسازم و…

به زودی با یک هدایت پیچیده بر اذهان مردم خودمان و جهان روبرو خواهیم بود. وقتی هیچ زیرساخت بومی خوبی که به تدریج خودش را توسعه دهد چه در الگوی زبانی و چه در الگوهای دستیاری و تصویرساز وجود ندارد و همه چیز روی پایه‌های هوش مصنوعی جهانی عملاً در حال توسعه است، زود باشد که هر سمت و سویی بخواهند می‌دهند و کاری از دست شما بر نخواهد آمد. حکایت او یک اینترنت ساده و فیلترینگ هم نیست. به نظر من، ما با فاصله‌ی کوتاهی با اتفاقی به مراتب بدتر از ماجرای تلگرام و فیلترینگ در ماجرای هوش مصنوعی مواجه هستیم. کسی به فکر هست؟

غرر الحکم از امیرالمومنین علیه السلام نقل می‌کند: رُبَّ فَائِتٍ لاَ یُدْرَکُ لَحَاقُهُ، چه بسا از دست رفته‌ای که دیگر قابل جبران نیست.

از خنگ مصنوعی، هوش طبیعی تا هوش مصنوعی خنگ طبیعی

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://rahnamanews.com//?p=57293

نظر خود را وارد کنید

سر تیتر اخبار

تبلیغات

تبلیغات

اخبار ایران و جهان