به نقل از ارز دیجیتال:
تحلیل تکنیکال یکی از الزاماتی است که اگر قصد دارید در بازار ارز دیجیتال به یک تریدر حرفهای تبدیل شوید باید با صفر تا صد آن آشنا باشید. خواندن چارتهای قیمتی، مشخص کردن حمایتها، مقاومتها و مهمتر از همه داشتن دید همه جانبه نسبت به نمودارها همگی با تسلط داشتن به اصول تحلیل تکنیکال و تمرین این مهارت به دست میآیند. در ادامه نکاتی کاربردی و در عین حال ساده از تحلیل تکنیکال را بازگو میکنیم که دانستن آنها میتواند کیفیت معاملات شما را بهبود بخشد.
بسته شدن کندلها
معاملهگران از سطوح حمایتی و مقاومتی برای یافتن نقاط ورود و خروج معاملاتشان استفاده میکنند. حمایتها و مقاومتهای کلیدی در ترید کردن اهمیت خیلی زیادی دارند. تایید شکسته شدن مقاومتها و حمایتها یا ایستادگی آنها در برابر نزول و صعود قیمت معمولا با بسته شدن کندلها مشخص میشود. بسته به اینکه سطح حمایتی در چه تایم فریمی رسم شده، باید بسته شدن کندل را در تایمفریم صحیح بررسی کنیم. برای مثال اگر بیت کوین در تایمفریم ۴ ساعته بارها به یک سطح حمایتی واکنش نشان داده باشد، بسته شدن کندل ۱۵ دقیقهای زیر این سطح نمیتواند تاییدی بر شکسته شدن حمایت باشد. برای این منظور باید بسته شدن کندلهای ۴ ساعته و بالاتر را در نمودار بررسی کرد.
برای آموزش صفر تا صد ارز دیجیتال، بیت کوین و یادگیری فوتوفنهای انتخاب تایمفریم، جزئیات دوره جامع اطلس ارزدیجیتال پلاس را بخوانید و در صورت علاقهمندی در آن شرکت کنید.
شکستهای معتبر و کاذب
برای اطمینان از شکسته شدن مقاومتها از حجم معاملات میتوان به عنوان ابزاری برای تایید استفاده کرد. در صورتی که کندل بسته شده حجم کمتری نسبتا به میانگین حجم معاملات در چند دوره اخیر داشته باشد، نمیتوان آن را به عنوان شکست معتبر در نظر گرفت. اگر از قدرت روند در چند کندل بعدی کاسته شود یا کندل بعدی به صورت انگالفینگ نزولی زیر مقاومت بسته شود، در این صورت شکست کاذب رخ داده و با بررسی شرایط میتوان وارد موقعیت فروش شد.
البته اگر سطوح کلیدی خود را با خطوط و نه به صورت ناحیه مشخص کردهاید، عبور سایه کندل از آنها هم میتواند شکست کاذب محسوب شود. برخی تریدرهای محتاط برای تایید شکسته شدن سطوح کلیدی تا یک یا دو کندل بعد از بسته شدن بر روی مقاومت یا زیر حمایتها صبر میکنند تا با اطمینان بیشتری وارد موقعیت خرید یا فروش شوند.
واگراییها
واگرایی در نمودارهای قیمتی نکتهای ساده اما کاربردی است که از کنار هم قرار دادن روند قیمت و اندیکاتورهایی مانند مکدی، OBV یا RSI به دست میآید. واگراییها به چهار شکل تشکیل میشوند و متداولترین آنها واگرایی مثبت و منفی است که در اولی اندیکاتور کفهای بالاتر میسازد اما قیمت کف پایینتری تشکیل میدهد. در واگرایی منفی نیز اندیکاتور سقف پایینتر و قیمت سقف بالاتری میسازد. کاهش کندلهای حجمی که رشد شدید قیمتی در آنها اتفاق افتاده و نسبت به کندلهای حجمی قبل و بعد خود از حجم نسبتا بیشتری برخوردار هستند، دلیل دیگری برای کاهش قدرت روند است.
شناسایی واگرایی در نمودار کار سختی نیست اما به خوبی میتواند شما را از تغییر روند و آماده شدن برای ورود به موقعیتهای خرید یا فروش مطلع کند. با شرکت در دوره اطلس ارزدیجیتال میتوانید واگراییها را به همراه آموزش کامل تحلیل تکنیکال در قالب ۱۳ ساعت ویدیوی آموزشی و با پشتیبانی اساتید مجرب یاد بگیرید و تمرین کنید.
خطوط روند را در اندیکاتورها امتحان کنید
شاید فکر کنید که خطوط روند، حمایتها و مقاومتها تنها در نمودار قیمتی کاربرد دارند اما اینطور نیست. شما میتوانید تمام اصول و قواعد تحلیل تکنیکال مانند اصول موج شماری، سطوح فیبوناچی و خطوط روند را در اندیکاتورهایی مثل شاخص RSI هم پیادهسازی کنید و از نقاط تغییر مومنتوم بازار مطلع شوید. استفاده از این روش شاید کمتر شناخته شده باشد و به دلیل تنوع اندیکاتورها دست تریدر برای امتحان ترکیبهای مختلف باز است تا روشهای مخصوص و استراتژی خود را شکل دهد.
حرکت از تایم فریم بالا به پایین
مهم نیست که شما یک معاملهگر پرایس اکشن هستید یا بر اساس اندیکاتورها معامله میکنید؛ اگر که بخواهید وضعیت نمودار قیمتی را در بازههای زمانی متفاوت بررسی کنید، بهتر است از تایمفریم بالاتر مانند هفتگی به سمت تایم فریمهای پایینتر مثل روزانه و ۴ ساعته حرکت کنید. طبق این روش شما از روند کلیتر و سطوح کلیدی مطلع خواهید بود و برای مثال اگر روند کلی بازار نزولی باشد، حین معامله و اقدام به خرید با احتیاط بیشتری عمل میکنید. البته تعریف تایم فریمهای بالاتر برای یک تریدر روزانه یا اسکالپر متفاوت است و از نظر آنها نمودار ۴ ساعته شاید حکم تایم فریم بالا را داشته باشد.