به نقل از چطور:
عجایب هفتگانه جهان آثار شگفتانگیزی از هنر و معماری هستند که حکایت از نبوغ و سختکوشی انسانها دارند. در این مقاله شما را با عجایب هفتگانه جهان باستان آشنا میکنیم که حاصل خلاقیت و مهارت اولین تمدنها هستند، سپس سراغ عجایب هفتگانه جدید جهان میرویم. با ما همراه باشید.
۱. هرم بزرگ جیزه در مصر
هرم بزرگ جیزه (Giza) بزرگترین هرم از اهرام ثلاثه و مقصد مسلم هر گردشگری در سفر به مصر است، تنها اعجوبهای از عجایب هفتگانه جهان که تا به امروز پابرجا مانده است. اهرام ثلاثه مقبرههای سلطنتی هستند که ۲۷۰۰ تا ۲۵۰۰ سال پیش از میلاد مسیح ساخته شدهاند. خئوپس (خوفو یا هرم بزرگ جیزه) بزرگترین هرم است و خَفرع (خِفرِن) و مَنقُرع (میسرینوس) دو هرم کوچکترند.
زیربنای هرم خئوپس ۱۳ جریب (حدود ۵ هکتار) است و در آن بیش از ۲میلیون بلوک سنگی به کار رفته که وزن هرکدام ۲ تا ۳۰ تن است. خئوپس بهمدت ۴۰۰۰ سال بلندترین سازه جهان بود و انسان تا قرن نوزدهم نتوانسته بود بنایی بلندتر از خئوپس بسازد.
شگفتانگیز است که برای ساخت اهرامی چنین متقارن و شکیل از هیچ ابزار نوین یا تجهیزات نقشهبرداری و اندازهگیری استفاده نشده است. دانشمندان اعتقاد دارند که مصریها از کُندههای درخت بهجای غلتک استفاده میکردهاند تا سنگها را به محل ساخت هرم منتقل کنند.
دیوارهای شیبدار هرم یادآور پرتوهای رع (خدای خورشید) هستند که ابتدا از آنها بهعنوان پله استفاده میکردند و سپس آنها را با سنگآهک پر کردند. درون هرمها، راهروهای باریک و اتاقکهای مخفی وجود دارد که برای جلوگیری از سرقت اشیای مقبره ساخته شدهاند.
با اینکه باستانشناسان گنجینههای زیادی را در هرمها پیدا کردهاند، حدس میزنند بسیاری از اشیای قیمتی موجود در هرمها در عرض ۲۵۰ سال تکمیل آنها غارت شدهاند.
موقعیت: مصر
۲. باغهای معلق بابل
بهگفته شاعران یونان باستان، باغهای معلق بابل بهدستور پادشاه این سرزمین و بهخاطر همسر بیمارش ساخته شدند. به نظر میرسد این باغها حدود ۶۰۰ سال پیش از میلاد مسیح به وجود آمده باشند.
نبوچادنزار دوم (Nebuchadrezzar) که ما او را بهنام بختالنصر دوم میشناسیم، با آمیتیس، دختر پادشاه ماد، ازدواج کرده بود. آمیتیس که تا قبل از ازدواج در محیط خوشآبوهوای کوهستانی زیبا و پر از باغ زندگی کرده بود، از آبوهوای خشک بابل بیمار شد. پادشاه برای بهبود حال او دستور داد جایی نزدیک نهر فرات در عراق امروزی، باغهای زیبایی بنا کنند.
گفته میشود این باغها در ارتفاع ۲۳متری از سطح زمین روی محوطهای بزرگ و آجری قرار داشتهاند و در اطرافشان پلههایی بودهاند که سبب میشدهاند محوطه شبیه صحنه تئاتر به نظر برسد. با توجه به نوشتهها، این باغهای دلانگیز روی ستونهای بلندی استوار بودهاند و مردم میتوانستهاند زیر آنها گردش کنند.
دانشمندان به این نتیجه رسیدهاند که احتمالا برای آبیاری این باغها آب را از نهر فرات به محل این باغها انتقال دادهاند. اگر این ادعا درست باشد، سیستم آبیاری آنها از پمپ، چرخ و مخزنهای آب تشکیل شده بوده. در ادبیات کلاسیک روم و یونان هم درباره این باغها مطالبی وجود دارد، اما هیچکدامشان مستند نیستند و در کتیبههای خط میخی بابل هم هیچ نشانهای مبنی بر وجود این باغها دیده نمیشود. به همین دلیل باغهای معلق بابل تنها مورد از عجایب هفتگانه جهان است که احتمال دارد هرگز ساخته نشده باشد. بسیاری از دانشمندان امروزی بر این باورند که شاید وجود چنین باغهایی باورپذیر باشد، اما بهدلیل نبود مدارک کافی تقریبا به افسانه شباهت دارد.
موقعیت احتمالی: حله، استان بابل، عراق
۳. مجسمه زئوس در المپیا
مجسمه زئوس یکی دیگر از عجایب هفتگانه جهان است. در اساطیر یونان باستان، زئوس پادشاه خدایان و خدای رعدوبرق بوده است. در اواسط قرن پنجم قبل از میلاد، فیدیاس (پیکرتراش آتنی) مجسمهای عظیمالجثه از زئوس را طراحی و تکمیل کرد. پس از اتمام کار، این مجسمه را به پرستشگاه زئوس در المپیا (محل بازیهای المپیک باستانی) بردند. این تندیس شگفتانگیز با بالاتنهای عریان بر تخت چوبی زیبایی نشسته بود.
زیر پایههای تخت هم دو موجود خیالی تعبیه شده بودند که سر و بالاتنهشان بهشکل زن و بدنشان بهشکل شیر بود و دو بال نیز داشتند. ارتفاع این مجسمه غولپیکر که با طلا و عاج آراسته شده بوده، به ۱۲ متر میرسیده و میگویند سر مجسمه به سقف پرستشگاه میرسیده است.
بر اساس افسانهها، فیدیاس پس از پایان کار مجسمه از زئوس میخواهد با نشانهای کار او را تأیید کند و همان لحظه آذرخشی سراسر پرستشگاه را روشن میکند.
مجسمه زئوس بیش از ۸ قرن زینت المپیا بود تا اینکه کشیشها در قرن چهارم پس از میلاد مسیح، امپراتور روم را متقاعد کردند پرستشگاه را ببندد. همان موقع مجسمه به پرستشگاه قسطنطنیه منتقل شد که ظاهرا در سال ۴۶۲ پس از میلاد در آتشسوزی کاملا از بین رفت.
موقعیت: المپیا، یونان
۴. معبد آرتمیس در افهسوس
آنطور که نوشتهاند، معبد آرتمیس بارها ویران و دوباره در همان محل قبلی در افهسوس بنا شده است. یکی از شگفتانگیزترین معابد آرتمیس را خرسیفرون (Chersiphron) معمار و پسرش متاگنس (Metagenes) حدود ۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح طراحی کردند.
برخی از هنرمندان بسیار مشهور دوران باستان نقش و نگارهای این معبد مرمرین و زیبا را ایجاد کرده بودند. این معبد ۳۵۶ سال قبل از میلاد مسیح در شبی که اسکندر متولد شد، آتش گرفت و سوخت.
حدود ۶ سال بعد (۳۵۰ سال قبل از میلاد)، کار ساخت معبد دیگری آغاز شد. معبد آرتمیس جدید تراسی بهوسعت بیش از ۳۷ متر مربع داشت که از هر طرف با پلههایی محصور شده بود. این بنا ۱۲۷ ستون ۱۸متری از سنگ مرمر و یک مجسمه از آرتمیس داشت.
باستانشناسان اختلافنظر دارند که معبد روباز بوده یا سقفی از کاشیهای چوبی داشته است. این معبد را استراگوتس (Ostrogoths) در سال ۲۶۲ پس از میلاد تخریب کرد و اینگونه یکی دیگر از عجایب هفتگانه دنیا از بین رفت. در سال ۱۸۶۰ میلادی، باستانشناسان بقایای ستونهای آرتمیس را در اعماق رودخانه کایستر (Cayster) کشف کردند.
موقعیت: نزدیک سلکوک، استان ازمیر ترکیه
۵. آرامگاه هالیکارناسوس
ماسولوس، پادشاه کاریا، ۳۵۳ سال قبل از میلاد دار فانی را وداع گفت و همسرش، بانو آرتمیسیا، دستور داد آرامگاهی باشکوه برای شوهرش بسازند. میگویند ماسولوس برادر آرتمیسیا نیز بود و آرتمیسیا پس از مرگ او چنان غمگین شد که خاکسترش را با آب مخلوط کرد و نوشید.
آرامگاه هالیکارناسوس بنایی عظیم از سنگ مرمر سفید و ارتفاع آن احتمالا ۴۱ متر بوده است. این بنا طراحی پیچیدهای داشته و از ۳ طبقه مستطیلی تشکیل میشده. احتمالا طراحان این آرامگاه قصد داشتهاند سبکهای معماری لیسیایی، یونانی و مصری را ترکیب کنند. طبقه زیرین این آرامگاه بهشکل مستطیل بوده، روی آن در طبقه میانی ۳۶ ستون وجود داشته و سقف آن نیز هرمیشکل بوده. ۴ مجسمهساز روی قسمت بالایی آرامگاه مجسمهای ۶متری از سنگ مرمر ساخته بودند که ارابهای چهاراسبه را میرانده.
این بنای عظیم در قرن سیزدهم بهسبب زلزله فروریخت و بقایای آن را بعدها در استحکامات قلعهای به کار بردند. بقایای این آرامگاه هنوز در جنوب شرقی ترکیه وجود دارد. در سال ۱۸۴۶ میلادی، قطعات یکی از کتیبههای کناری آرامگاه را از آن قلعه جدا کردند و به موزه بردند. این قطعه در حال حاضر کنار سایر اشیای قیمتی هالیکارناسوس، در موزه لندن نگهداری میشود.
موقعیت: بدروم ترکیه
۶. غول رودس
غول رودس مجسمهای عظیمالجثه و برنزی از هلیوس (خدای خورشید) بود که رودیان در قرن سوم قبل از میلاد ساخته بودند. طراح و معمار این مجسمه چارز (Chares) نام داشته و ساخت این مجسمه عظیم بیش از ۱۲ سال طول کشیده است.
اوایل قرن چهارم قبل از میلاد، حکومت مقدونیه این شهر را محاصره کرده بود. بر اساس افسانهها، رودیان ابزار و تجهیزات بهجامانده از مقدونیها را فروختند و هزینه تکمیل مجسمه را تأمین کردند.
غول رودس با بیش از ۳۰ متر ارتفاع بلندترین مجسمه دنیای باستان و از جمله عجایب هفتگانه جهان بوده. این مجسمه در سال ۲۸۰ قبل از میلاد تکمیل شد و بهمدت ۶۰ سال روی پای خود ایستاد تا اینکه زلزلهای مهیب آن را نابود کرد. این تندیس هرگز بازسازی نشد.
صدها سال بعد، اعراب به رودس حمله کردند و فلزهای باقیمانده از مجسمه را فروختند. به همین دلیل باستانشناسان درباره شکل مجسمه و محل دقیق استقرار آن چیز زیادی نمیدانند.
بیشتر باستانشناسان بر این باورند که این مجسمه شبیه خدای خورشید بوده است و در یک دستش مشعل و در دست دیگرش نیزه یا کمان داشته. برخی میگویند پاهای مجسمه از هم باز بودهاند هر یک از آنها در یک سوی بندر قرار داشتهاند، اما دانشمندان امروزی متفقالقولاند که هر دو پای مجسمه در یک طرف بندر بودهاند، زیرا در غیر این صورت وزن مجسمه را تحمل نمیکردهاند.
موقعیت: رودس، یونان
۷. فانوس دریایی اسکندریه
هفتمین مورد از عجایب هفتگانه جهان را سوستراتوس در جزیره کوچک فاروس، نزدیک شهر اسکندریه، بنا کرد. ساخت این برج نورانی عظیم حدود سال ۲۷۰ قبل از میلاد مسیح به پایان رسید. در دوره سلطنت بطلمیوس دوم، این فانوس دریایی کشتیهای رود نیل را برای عبور از بندر شلوغ شهر هدایت میکرد.
باستانشناسان از روی سکههای ضربشده قدیمی با نقش فانوس دریایی اسکندریه دریافتند که این سازه ۳ سطح داشته است. سطح پایین آن بهشکل مربع، سطح میانی بهشکل هشتضلعی و سطح بالایی آن بهشکل استوانه بوده است. نوک این برج، مجسمهای تقریبا ۵متری قرار داشته که احتمالا متعلق به بطلمیوس دوم یا اسکندر بوده است.
بر اساس برآوردها ارتفاع این بنا ۶۱ تا ۱۸۳ متر بوده است، اما دانشمندان امروزی بر این باورند که ارتفاع آن حدود ۱۱۶ متر بوده است. فانوس دریایی اسکندریه بهتدریج بر اثر زلزلههای متعدد از سال ۹۵۶ تا ۱۳۲۳ میلادی بهکلی فروریخت. از آن زمان تاکنون، بخشی از بقایای آن در اعماق رود نیل کشف شده است.
موقعیت: اسکندریه، مصر
عجایب هفتگانه جدید
عجایب هفتگانه جهان هزاران سال قبل ساخته شدهاند، اما آنقدر پیشرفته و شگفتانگیزند که بسیاری از مردم تصور میکنند ساخته دست موجودی فرابشریاند. متأسفانه بهجز هرم جیزه مصر، همه این عجایب تخریب شدهاند و تنها بقایای محدودی از آنها باقی مانده است. در سال ۲۰۰۰، فهرستی بهعنوان عجایب هفتگانه جدید جهان معرفی شد تا شگفتیهای تازهای را به جهانیان معرفی کند؛ این عجایب جدید هنوز هم پابرجا هستند و گردشگران بسیاری از آنها بازدید میکنند.
چه کسی عجایب هفتگانه جدید را معرفی کرد؟
در سال ۲۰۰۰، بنیادی سوئیسی کمپینی را برای معرفی عجایب هفتگانه جدید جهان راه انداخت. فهرست عجایب هفتگانه کهن ۲ قرن پیش از میلاد مسیح گردآوری شده بود و در زمان ما تنها هرم جیزه استوار باقی مانده است و بعضی از عجایب مثل باغ معلق بابل مانند رؤیا به نظر میرسند.
بنیاد سوئیسیای که این کمپین را راهاندازی کرد، معتقد بود زمان بهروزرسانی فهرست عجایب هفتگانه فرا رسیده است. مردم هم با نظر این بنیاد موافقت کردند. کمپین بهصورت رأیگیری جهانی برگزار شد که در آن ۱۰۰میلیون رأی جمعآوری شد و بنیاد سوئیسی عجایب هفتگانه جدید را بر اساس نتایج رأیگیری در سال ۲۰۰۷ اعلام کرد. این شما و این عجایب هفتگانه جدید جهان.
۱. دیوار چین
دیوار چین یکی از بزرگترین ساختههای دست بشر است. ساخت این دیوار در قرن هفتم پیش از میلاد آغاز شد و ۲هزار سال ادامه یافت! طول واقعی این دیوار ۸هزار و ۸۵۰ کیلومتر است، اما یک منبع چینی طول این دیوار را ۲۱هزار و ۲۰۰ کیلومتر ثبت کرده است. بنابراین چیزی که اکنون میبینیم، شاید فقط بخشی از دیوار چین باشد. این دیوار در شمال کشور چین از غرب به شرق کشیده شده است و از ۱۵ منطقه چین عبور میکند.
دیوار چین در واقع از دو دیوار موازی تشکیل شده است و در فواصل منظم، برجهای دیدهبانی سنگی هم روی آن بنا شدهاند. در تاریخ نوشته شده است که این دیوار بهعنوان سدی دفاعی در برابر دشمنان ساخته شد، اما محققان میگویند دیوار بیشتر از اینکه نقش سپر دفاعی داشته باشد، یک پروپگاندای سیاسی بوده است.
موقعیت: شمال کشور چین
۲. چیچن ایتزا
این عجایب هفتگانه جدید در مکزیک قرار دارد و توسط قوم مایا در قرن نهم و دهم میلادی ساخته شده است. قوم مایا بناهای تاریخی و مقبرههای مذهبی بسیاری ساختهاند، اما هیچکدام بهاندازه چیچن ایتزا عجیب نیستند. ساخت چنین سازهای حتی با ابزارهای پیشرفته امروزی هم کار سادهای نیست، چه رسد به آن زمان که انسانها جز زور بازو و قدرت حیوانات هیچ امکاناتی برای ساختوساز نداشتند!
چیچن ایتزا بخشهای مختلفی دارد، اما عجیبترین بخش آن هرم پلکانی الکاستیلو یا قلعه است. معماری الکاستیلو نشان میدهد که قوم مایا علم نجوم داشتهاند. این هرم ۳۶۵ پله دارد که تعداد روزهای سال شمسی را نشان میدهد. جالبتر آنکه این پلکان به گونهای ساخته شده است که در غروب روزهای پاییزی و بهاری، سایه پلهها شبیه به یک مار پرپیچوخم میشود و به نظر میرسد که از پلههای سنگی به پایین میخزد. سر این مار پایین پلهها قرار میگیرد.
۳. شهر پترا
شهر پترا از دیگر عجایب هفتگانه جدید جهان است که در اردن قرار دارد. معماری این شهر آنقدر پیشرفته به نظر میرسد که مردم بومی تصور میکنند این شهر را اجنه ساختهاند، زیرا انسانهای آن زمان قدرت ساخت چنین شاهکاری را نداشتهاند. این تصورات مردم بومی داستانها و روایتهای بسیاری درباره این بنا ساختهاند و کمتر کسی جرئت دارد در تاریکی شب از پترا بازدید کند. سازههای پترا بهگونهای هستند که با تغییر زاویه تابش نور خورشید تغییر رنگ میدهند. این شهر با تراشیدن کوه ساخته شده و در قلب صخرهها قرار گرفته است.
روایتها میگویند پترا جایی است که حضرت موسی عصای خود را به صخرهای زد و از آن آب جاری شد. بعد از آن، قبیلهای عرب بهنام نبطیان در این شهر ساکن شدند. آنها سیستمهای آبیاری منحصربفردی ساختند تا در این منطقه کوهستانی باغ و بوستان هم داشته باشند. پترا کمکم به یک مرکز تجاری تبدیل شد و رونق گرفت، اما بعد از دو زلزله سهمگین در سالهای ۳۶۳ و ۵۵۱ میلادی، متروک شد. باستانشناسان تاکنون تحقیقات گستردهای درباره این اعجوبه انجام ندادهاند و تا اواخر قرن بیستم آن را نادیده میگرفتند.
موقعیت مکانی: جنوب اردن
۴. ماچو پیچو
ماچو پیچو تقریبا در ارتفاع ۲۵۰۰متری توسط قوم اینکا ساخته شده است و همین برای قرارگرفتنش در فهرست عجایب هفتگانه جدید جهان کفایت میکند! جالب است بدانید که تا قبل از قرن بیستم کسی از وجود این اعجوبه خبر نداشت و در سال ۱۹۱۱ توسط هیرام بینگهام کشف شد. این منطقه آنقدر غیرقابلدسترس است که وقتی در سال ۲۰۰۰ برای اکتشاف آن اقدام کردند، یکی از جرثقیلها سقوط کرد و باعث تخریب یکی از این سازههای باستانی شد.
هنوز کسی نمیداند ماچو پیچو چیست و با چه هدفی ساخته شده است. بعضی از کارشناسان معتقدند این مکان صومعه زنان عابد بوده است و بعضی دیگر آن را یک خلوتگاه سلطنتی در نظر میگیرند. بیایید چند مورد دیگر از عجایب ماچو پیچو را هم بررسی کنیم:
- وجود بیش از ۲۵۰ سازه در منطقه که بعضی از آنها تا ۳۰۰ پله هم دارند؛
- سیستم آبرسانی پیشرفته؛
- ساختمانهای ضدزلزله (ساختمانهای ماچو پیچو با سنگهای رقصان ساخته شدهاند! این سنگها هنگام وقوع زلزله تکان میخورند، اما تخریب نمیشوند و درنهایت بعد از پایان زلزله، در محل قبلی خود ثابت میمانند.).
۵. مجسمه مسیح برزیل
مسیح برزیل بر فراز کوه کورکووادو در ریودوژانیرو برزیل در ارتفاع ۷۰۰متری از سطح زمین استوار است. این مجسمه بعد از جنگ جهانی اول ساخته شد؛ در آن زمان مردم نپرستیدن خدای یکتا را جرم میدانستند. در سال ۱۹۲۶ ساخت مجسمه مسیح به درخواست طرفداران مذهب کاتولیک آغاز شد و ۵ سال بعد به پایان رسید.
این بنای یادبود مسیح ۳۰ متر ارتفاع دارد و ارتفاع پایه آن نیز ۸ متر است. طول بازوهای مسیح نجاتدهنده نیز به ۲۸ متر میرسد. مجسمه مسیح با بتن مسلح ساخته شده است و ۶میلیون قطعه کاشی برای تزئین آن استفاده شدهاند. این تندیس بزرگترین مجسمه سبک آرت دکو در جهان به شمار میرود و نگرانیهایی بابت تخریب آن وجود دارد؛ تاکنون چند بار صاعقه به این مجسمه خورده است. در سال ۲۰۱۴ نیز طوفان سهمگین برزیل به انگشت شست مجسمه آسیب رساند.
موقعیت: برزیل، ریودوژانیرو
۶. کولوسئوم
کولوسئوم در فهرست عجایب هفتگانه جدید جهان قرار دارد تا نماینده معماری بینظیر ایتالیا باشد. این بنا یک آمفیتئاتر با ظرفیت ۵۰هزار نفر است که در سده اول میلادی بهدستور امپراطور وسپاسیان ساخته شده. در این آمفیتئاتر نبرد گلادیاتورها با یکدیگر یا با حیوانات وحشی و صحنههای اعدام برگزار میشدند. بعضی از منابع تاریخی میگویند کولوسئوم محل اعدام مسیحیان بوده است؛ گفته میشود بیش از ۵۰۰هزار نفر در این شاهکار معماری به قتل رسیدهاند و خوراک حیوانات وحشی شدهاند! کولوسئوم اسارتگاه و قتلگاه بسیاری از حیوانات هم بوده و حتی بعضی از جانوران وحشی در جریان رویدادهای این عمارت و نبرد با گلادیاتورها منقرض شدهاند.
کولوسئوم بنایی عظیم با ۸۰ ورودی است که ۱۸۹ متر طول، ۱۵۶ متر عرض و ۴۸ متر ارتفاع دارد. در زیربنای این سازه نیز شبکهای از تونلها و آغل حیوانات ساخته شده است تا گلادیاتورها و حیوانات بهراحتی به میدان مسابقه دسترسی پیدا کنند. کولوسئوم در زلزلههای سالهای ۸۴۷ و ۱۲۳۱ میلادی تخریب شد. در حال حاضر معماران ایتالیایی در حال بازسازی این شاهکار عجیب و بیرحم ایتالیایی هستند.
موقعیت مکانی: ایتالیا، شهر رم
۷. تاج محل
تاج محل یک شاهکار معماری است که نماد هندوستان شده. این بنا با ترکیب سبک معماری ایرانی، مغول و اسیلمی ساخته شده است. شاه جهان در قرن ۱۷ میلادی دستور ساخت این بنا را صادر کرد. ممتاز محل همسر محبوب شاه جهان بود که هنگام بهدنیاآوردن چهاردهمین فرزندشان از دنیا رفت. داستان عشق این دو در هندوستان شهرت دارد. ممتاز محل در دقایق آخر عمر خود از همسرش خواست تا بنایی را بهعنوان یادبود او بسازد و این بنا اکنون تاج محل نام دارد.
تاج محل طی ۲۲ سال ساخته شد و ۲هزار کارگر در ساخت آن مشارکت داشتند. در ساخت این بنا، سنگهای مرمر سفید نیمهقیمتی به کار رفته است. شاه جهان قصد داشت مقبرهای از مرمر سیاه هم برای خود بسازد، اما بعد از به حکومت رسیدن فرزندش، دیگر اختیاری نداشت و حتی سالهای آخر عمر خود را نیز در حبس به پایان رساند. شاه جهان و ممتاز محل هر دو در عمارت تاج محل به خاک سپرده شدند. تاج محل ترکیبی از شاهکار معماری و داستانی عاشقانه است و به همین خاطر مردم با رأی خود آن را در فهرست عجایب هفتگانه جدید قرار دادهاند.
موقعیت مکانی: هند، شهر آگرا
سؤالات متداول درباره عجایب هفتگانه
– عجایب هفتگانه جهان چند دسته هستند؟
عجایب هفتگانه جهان به دو دسته عجایب هفتگانه قدیم و عجایب هفتگانه جدید تقسیم میشوند.
– کدام بناها عجایب هفتگانه جدید هستند؟
- دیوار بزرگ چین؛
- آرامگاه تاج محل در هند؛
- شهر باستانی پترا در اردن؛
- کولوسئوم در رم ایتالیا؛
- مجسمه حضرت مسیح در برزیل؛
- هرم و بقایای شهر چیچن ایتزا در مکزیک؛
- ویرانههای ماچو پیچو متعلق به تمدن اینکا در پرو.
– چرا شهر باستانی پترا یکی از عجایب هفتگانه معرفی شده است؟
– چرا مجسمه مسیح یکی از عجایب هفتگانه جدید شمرده میشود؟
ساختوساز و معماری برای بشر چیزی فراتر از ایجاد سرپناه بوده است. انسانها در زمانهای مختلف با ساخت سازهها قدرتنمایی میکردند. بعضی از این سازهها آنقدر عجیب و شگفتانگیزند که بهسختی میتوانیم باور کنیم نیاکان ما با دست خالی از عهده ساخت آنها برآمدهاند. تاریخ انسان پر از شگفتی و علامت سؤال است و همین زندگی را جذابتر میکند.
در این مقاله عجایب هفتگانه کهن و جدید جهان را نام بردیم و خلاصهای از داستان هرکدام روایت کردیم. آیا تجربه بازدید از این عجایب را دارید؟ در در بخش دیدگاهها درباره دیدهها و شنیدههایتان بنویسید و اگر داستان جذابی درباره این عجایب میدانید، برایمان روایت کنید.