اختتامیه المپیاد قرآن و حدیث المصطفی با حضور نایب مفتی اوگاندا،سفیر و رایزن فرهنگی ، شیوخ و ائمه جمعه و جماعات و مدیران مراکز آموزشی شرکت کننده، در سالن همایش کالج اسلامی اوگاندا برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، اختتامیه المپیاد قرآن و حدیث المصطفی با حضور نایب مفتی اوگاندا، سفیر و رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، شیوخ و ائمه جمعه و جماعات و مدیران مراکز آموزشی شرکت کننده، در سالن همایش کالج اسلامی المصطفی برگزار شد.
در این برنامه پس از خوش آمدگویی توسط رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی، گزارش اقدامات انجام شده توسط رئیس کمیته داوری، بیان شده و تعدادی از شرکت کنندگان ممتاز، به ارائه برنامه پرداختند و در ادامه، سفیر جمهوری اسلامی و نایب مفتی اوگاندا به ایراد سخن پرداختند.
در بخشی از برنامه یاد مرحوم انس کلیسا، استاد سابق کالج المصطفی و از رهبران مؤثر جامعه مسلمان اوگاندا و مترجم قرآن در قالب گرامیداشت پیشگامان ترویج فرهنگ قرآنی و معرفی الگو به جوانان مسلمان، گرامی داشته شد.
در این برنامه کلیپهایی شامل توصیه مقام معظم رهبری به برنامه ریزی بر اساس معارف قرآنی به جوانان، و یادآوری مظلومیت مردم فلسطین با تکههایی از قرآن خوانی کودکان فلسطینی برای حاضرین نمایش داده شد.
خوشحالم مبالغ کمی برای حمایت از مردم فلسطین جمع آوری شده است
نایب مفتی اوگاندا، شیخ محمد علی وایصوا که برای سومین دوره، در این برنامه حضور یافته بود، صحبتهای خود را با یادآوری مظلومیت مسلمانان آغاز کرد. ایشان با کلماتی متفاوت سخنرانی خود را آغاز کرد: «آن چه امروز در (اختتامیه مسابقات قرآن) درباره آن صحبت میکنیم، نمیتواند چیزی متفاوت از آن چه در غزه، لبنان و اخیراً جمهوری اسلامی ایران اتفاق افتاده است، باشد. خانمها و آقایان! این مورد ساده ای نیست، بلکه دردناک است. و من خوشحالم که شما در این برنامه، حتی مبالغ کمی را برای حمایت از مردم فلسطین، جمع آوری کردید. چرا که حرف، کار نمیکند، بلکه نیاز به عمل است. الان که صحبت میکنیم، بمباران و کشتار بی گناهان همچنان در حال استمرار است. و متأسفانه، بیشتر ما، ساکت هستیم. و تنها اندکی هستند که برای مقابله با دشمن، به پا خاسته اند.
وی ادامه داد: این اولین چیزی است که احساسات مرا امروز جریحه دار کرده است. ما برای وضعیتی که امروز در فلسطین و لبنان و ایران در جریان است، باید دعا کنیم. نمیدانیم چه زمانی این حوادث پایان مییابد، اما مطمئن هستیم که پیروزی و نجات الهی با ما است، ان شاء الله. ممکن است اتفاقات زیادی در انتظار باشد، با این حال، ما پیروز هستیم. این درست است که آنها به دوران استعمار آشکار بازگشته اند، اما باید توجه داشت که هیچ گاه خوی استعمارگری را کنار نگذاشته بودند، بلکه در نهان به مدیریت ما مشغول بودند و همه چیز را آنها مشخص میکردند. این ماهیت آنها است. آنها به چیز جدیدی بازنگشتند، بلکه در حال ادامه جنایات خود هستند. آنها دروغ میگویند تا بمباران و غارت کنند. و بسیاری از کشورهای اسلامی را بدین ترتیب غارت کردند. ولی ما مطمئن هستیم که نصر الهی، میآید و خیلی نزدیک است. چرا که امروز حتی غیرمسلمانان نیز آنها را محکوم میکنند.»
شیخ محمد علی وایصوا در بخش دیگری از سخنان خود، به کالج اسلامی المصطفی بابت برگزاری رویداد سالانه مسابقات قرآن تبریک گفت و همچنین از شرکت کنندگان دعوت کرد تا در مسابقهای که با مدیریت شورای عالی مسلمانان همزمان با گرامیداشت پنجاه سالگی تأسیس شورای عالی، برگزار میشود، شرکت کنند.
وی، همچنین با ذکر خاطرات قرآنی و تحصیلی خود از شخصیت و خدمات مرحوم دکتر انس کلیسا، و بزرگانی که با دست خالی در توسعه و ترویج اسلام سهیم بودند، یاد کرد.
درس دیگر قرآن، صبر و استقامت به ویژه در مواقع سختی است
مجید صفار، سفیر جمهوری اسلامی ایران نیز در سخنان خود تاکید کرد: قرآن کریم گنجینه علم و راهنمای زندگیما و نوری در هنگام تاریکی است. به ما میآموزد که چگونه انسانهای بهتری باشیم، چگونه به دیگران کمک کنیم و چگونه با مهربانی و عدالت زندگی کنیم. برای ما درسهایی از گذشته، داستانهای پیامبران و نمونههایی از ملتهایی که قیام و سقوط کرده اند به ارمغان میآورد. هر آیه، هر فصل، منبع الهامی است که به ما کمک میکند تا زندگی درستی داشته باشیم و به ایمان خود وفادار بمانیم.
وی در ادامه یکی از مهمترین درسهای قرآن را وحدت دانست و گفت: خداوند به ما میگوید که ما یک امت، یک امت هستیم که با عشق به او و دلبستگی به هدایت او به هم پیوند خورده ایم. این وحدت یک نعمت است و ما باید از آن محافظت کنیم و آن را پرورش دهیم. با ایستادن در کنار هم، در ایمان و توانایی خود برای غلبه بر چالشهایی که با آن روبرو هستیم قویتر میشویم.
سفیر کشورمان در ادامه گفت: درس دیگر قرآن، صبر و استقامت به ویژه در مواقع سختی است. آیات بسیاری به ما یادآوری میکنند که زندگی یک آزمایش است، پر از مبارزه و آزمایش. اما با صبر، ایمان و توکل به حکمت خداوند، قدرت غلبه بر مشکلات را پیدا میکنیم. ما زندگی پیامبران را مصداق میبینیم. آنها با ایمانی تزلزل ناپذیر با سختی روبرو شدند و در داستانهایشان اهمیت قوی ماندن را حتی در سختترین زمانها میآموزیم.
وی ادامه داد: علاوه بر این، قرآن کریم بر عدالت و شفقت تأکید دارد. به ما دستور میدهد که در دفاع از مظلومان بایستیم و علیه بی عدالتی سخن بگوییم.
صفار در ادامه یادآوری کرد: امروز ما شاهد رنج بسیاری در سراسر جهان، به ویژه برادران و خواهرانمان در فلسطین و لبنان هستیم. مردم غزه سختیهای زیادی را تحمل میکنند و با نسل کشی و وحشیگری مواجه میشوند. برادران و خواهران فلسطینی و لبنانی ما قوی و ثابت قدم هستند، اما به حمایت و همبستگی ما نیاز دارند. به عنوان مسلمان، وظیفه ما این است که صدای خود را برای آنها بلند کنیم و هر کاری که میتوانیم برای حمایت از آنها انجام دهیم. ما در کنار آنان ایستادگی میکنیم و بر آموزههای قرآن و الگوی حضرت محمد (صلی الله علیه و آله) که همواره از مظلومان دفاع میکرد و خواهان عدالت بود، پایبند هستیم. یادمان باشد که اتحاد ما بزرگترین نقطه قوت ماست. وقتی متحد باشیم، میتوانیم بر هر مانعی غلبه کنیم، از یکدیگر حمایت کنیم و دنیای بهتری برای نسلهای آینده بسازیم. ما امت واحدی هستیم که با ایمان به خدا و هدایت کتاب مقدس او به هم متصل شده ایم. با پیروی از قرآن و همکاری با یکدیگر میتوانیم بر چالشهای پیش رو فائق آییم و جامعهای قویتر و عادلانه تر بسازیم.
گفتنی است این مسابقه سومین دوره در این نوع است که با مشارکت ۴۸۲ نفر از دانش آموزان بیست مدرسه دبیرستان اسلامی و دانشجویان پانزده دانشگاه کشور اوگاندا برگزار شد.
در این دوره مسابقات، شرکت کنندگان در بخشهای تحقیق، ترتیل، حفظ سی جز، حفظ بیست جز و حفظ ده جز و خطابه قرآنی به صورت شفاهی و در بخشهای نهجالبلاغه (نامه سی و یکم)، دعا (دعای مکارم الاخلاق) و تفسیر (آیات برگزیده سوره آل عمران از تفسیر المیزان) و پژوهشهای قرآنی به صورت کتبی به رقابت پرداختند.