۹ اشتباه رایج تریدرهای تازه کار ارز دیجیتال

به نقل از ارز دیجیتال:

ما ۹ اشتباه را که بین تریدرهای تازه‌کار رایج است، پیداکرده‌ایم تا دیگر آن‌ها را مرتکب نشوید !

تریدرهای تازه‌کار با احساساتی سروکار دارند که سوخت محرک بازارهای مالی است؛ ترس و طمع. درصورتی‌که به این موضوع به‌اندازه کافی پرداخته نشود، ممکن است به فجایع مالی منجر شود.

۱- زحمت فکر کردن به خود نمی‌دهند!

تریدرهای تازه‌کار چشم‌بسته هرچیزی را در اینترنت دنبال می‌کنند؛ این اولین و شایع‌ترین خطایی است که آن‌ها دچارش می‌شوند و دیگر اشتباهات آن‌ها عموماً از این مورد ناشی می‌شود.

9 اشتباه رایج تریدرهای تازه کار ارز دیجیتال

این افراد به سادگی اجازه می‌دهند دیگران به جایشان فکر کنند.

این تریدرها شاید از دوستشان شنیده یا در اینترنت خوانده باشند که معامله ارزهای دیحیتال کسب‌وکار سودآوری است. آن‌ها این بخش قضیه را فراموش کرده‌اند که چیزی به اسم ضرر کردن نیز وجود دارد. این تریدرها با این تفکر و باکمی تحقیقات که با سایت نام آشنای گوگل آغاز و به ردیت و کانال‌ها و گروه‌های خصوصی و عمومی تلگرام یا دیسکورد ختم می‌شود، درنهایت تصمیم می‌گیرند که طبق پیشنهادات و نظرات مردم در اینترنت ارز دیجیتال بخرند.

همیشه هوشیار باشید که توصیه‌های آنلاین، حتی از افراد مشهور نیز می‌تواند تنها یک بازارگرمی برای سرمایه‌های شخصی خودشان باشد. همیشه از خودتان این سؤال را بپرسید که چه چیزی از مطرح کردن یک توکن یا کوین خاص نصیب این فرد می‌شود؟ و آیا مدارک کافی برای اثبات حرف‌هایش دارد؟

توصیه هوشمندانه: سعی کنید عبارت «(نام کوین)+ کلاه‌برداری (scam) / نقد (criticism) / نزولی (downside)» را به انگلیسی سرچ کنید تا مطمئن شوید از جنبه منفی کوین مدنظر نیز قبل از خرید آگاه شده‌اید.

پس با این حساب تریدر تازه‌کار عزیز! اگر به فکر انجام دادن چنین کاری هستی، لطفاً همین‌الان آن را متوقف کن! البته اگر خوش‌شانس باشی احتمال دارد چند بار هم در این راه مزه پیروزی را بچشی اما دیر یا زود با واقعیت ناخوشایندی روبه‌رو خواهی شد.

خودت تحقیق و جستجو کن و تصمیماتت را بر اساس چیزی قطعی‌تر از «آن را در اینترنت خوانده‌ام» بگیر.

۲- عاشق فومو (FOMO) هستند!

یکی از تجربیات ناگواری که تریدرهای تازه‌کار با آن روبرو می‌شوند، خرید در مبالغ بالا و فروش در مبالغ پایین‌تر است.

9 اشتباه رایج تریدرهای تازه کار ارز دیجیتال

فومو (FOMO) یا ترس از جا ماندن احساساتی نظیر عصبانیت ناگهانی، دید بسته و رفتارهایی با این نگاه که یک‌بار زندگی می‌کنید (YOLO) را در شما برمی‌انگیزد. همه این‌ها چیزهایی هستند که برای یک تریدر تازه‌کار بسیار دردآور است.

به‌تازگی در اینترنت خوانده‌اید که کوین X به‌زودی صعود خواهد کرد؟ فومو باعث می‌شود که شما این کوین را همین‌الان و همین لحظه بخرید، وگرنه این فرصتی که یک‌بار در زندگی‌تان اتفاق می‌افتد را از دست خواهید داد.

معمولاً هم در اکثر مواقع و طبق همان استراتژی خرید در مبالغ بالا و فروش در مبالغ پایین، فومو باعث می‌شود تا شما کوین خریداری‌شده را به مدت طولانی نگه‌دارید و یا با ضرری دردناک از شر آن‌ها خلاص شوید.

بیشتر بخوانید: ۷ اشتباه مرگبار در ترید ارزهای دیجیتال

فومو به‌صورت دیگری نیز می‌تواند برای شما اتفاق بیافتد. هنگامی‌که بازار روی قرمز به خود می‌گیرد و همه چیز سقوط می‌کند، فومو سبب می‌شود تا شما بدون هرگونه فکری، فروش هیجانی (panic sell) داشته باشید. پس‌ازاینکه شرایط بازار دوباره به روند قبلی خود برمی‌گردد، دیگر فرصتی برای بازگشت ندارید و شما یک زیان غیرضروری را تجربه کرده‌اید.

۳- توجهی به مدیریت ریسک ندارند

همه تریدرها باید با مفهوم مدیریت ریسک آشنا باشند. اگر شما هیچ استراتژی مبنی بر مدیریت ریسک ندارید، پس ترکیبی از خطرات بسیار بزرگ و شانس موفقیت‌های بسیار کوچک و کم‌ پیدا در انتظارتان است. چیزی شبیه به عبور از اقیانوس آرام با یک کلک چوبی بدون داشتن غذا و آب. دیگر خودتان فکرش را بکنید!

9 اشتباه رایج تریدرهای تازه کار ارز دیجیتال

تریدینگ ابزار لازم جهت موفقیت یا حداقل محافظت شما از بازاری که غیرمنطقی عمل می‌کند را در اختیارتان قرار می‌دهد.

توصیه هوشمندانه: سعی کنید یک سبد سهام با پوشش دهی بالا داشته باشید. یعنی اینکه در سبد سهامتان، یک مقدار منطقی بیت کوین، مقداری دلار USDT، مقداری هم آلت کوین با حجم معاملات بالا داشته باشید البته می‌توانید بخش اندکی از سرمایه خود را به ICOها نیز اختصاص دهید.

نکته اول: حد ضرر را فراموش نکنید

بااین‌حال، تفکر تریدرهای تازه‌کار به این شکل است که هر چیزی که می‌خرند، قیمتش تا ابد بالا خواهد رفت یا اینکه کمی ریزش کرده و سپس سوار بر راکت به‌سوی ماه خواهد تاخت!
بار دیگر باید متذکر شوم که این خیالی واهی است و فاصله زیادی با واقعیت دارد. تریدرهای تازه‌کار معمولاً از حد ضرر استفاده نمی‌کنند. آن‌ها نمی‌دانند که این قابلیت برای گرفتن پول عزیزشان تعبیه نشده و یک ابزار دوستانه جهت محدود کردن ضررهایشان با توجه به استراتژی ریسک/پاداش است.

نکته دوم: برای کسب سود باید استراتژی داشته باشید

9 اشتباه رایج تریدرهای تازه کار ارز دیجیتال

تریدرهای کم‌تجربه استراتژی خروج برای کسب سود از معاملاتشان تعریف نمی‌کنند. احساس طمع این ذهنیت را در شما ایجاد می‌کند که کوینی که خریده‌اید همین‌طور بالا و بالاتر می‌رود و در مدت کوتاهی شما فرد ثروتمندی می‌شوید که آرزویش را داشتید.

تا اینکه بازار کمی ریزش می‌کند ولی بااین‌حال شما هنوز در منطقه سود هستید. حس طمع و البته اینترنت در گوشتان زمزمه می‌کنند که این سقوط موقتی است و خیلی زود راکت دوباره سوخت‌گیری می‌کند و مقصد بعدی شما کره ماه خواهد بود! در سکانس بعدی شما وارد منطقه ضرر شده‌اید اما احساستان به شما می‌گوید که دیگر از این پایین‌تر نمی‌تواند بیاید. حتماً بخش بعدی را می‌توانید حدس بزنید. بله می‌تواند از این هم پایین‌تر برود و اتفاقاً پایین‌تر هم می‌رود! پایین‌تر. پایین‌تر. سود شما تبدیل به ضرر بزرگی شده است چراکه شما ۱- استراتژی برای گرفتن سود از معاملات نداشتید و ۲- از هیچ ابزاری جهت محدود کردن زیان خود استفاده نکرده‌اید (مثلاً حد ضرر)

تریدرهای موفق احساسات را در معاملاتشان کنار می‌گذارند. آن‌ها به این نکته واقف هستند که ترس و طمع در شرایط بحرانی بر آن‌ها چیره خواهد شد و برای جلوگیری از ضربه ناشی از احساسات، استراتژی‌های از پیش تعیین‌شده‌ای را به‌کار می‌گیرند تا روند تصمیم‌گیری حین معاملات فعال خود را از بین ببرند. برای آن‌ها مهم نیست چه اتفاقی قرار است رخ دهد، آن‌ها به استراتژی خود تکیه خواهند کرد. آن‌ها قسمتی از سودها را از دست خواهند داد و با ضررهای کنترل‌شده‌ای مواجه خواهند شد، اما در مقایسه با یک تریدر ناپخته و در بلندمدت بسیار موفق‌تر خواهند بود.

توصیه هوشمندانه: سعی کنید خریدوفروش خود را به‌صورت پله‌پله انجام دهید، بجای اینکه با تمام قوا و موجودی که دارید یک کوین را بخرید یا بفروشید. پس خریدوفروش پله‌پله را فراموش نکنید!

۴- با واژه‌ای به نام تحلیل تکنیکال غریبه‌اند

هر تریدری که وارد بازار مالی می‌شود، باید دانش پایه‌ای درباره تحلیل تکنیکال داشته باشد. در این رابطه اینترنت یک منبع غنی جهت یادگیری تحلیل تکنیکال به شمار می‌رود.

9 اشتباه رایج تریدرهای تازه کار ارز دیجیتال

باید به یاد داشته باشید که تحلیل تکنیکال دستورالعمل خوشبختی نیست اما از شما در برابر برخی فجایع که می‌تواند رخ دهد، محافظت می‌کند.

توصیه هوشمندانه: استفاده از سایت تریدینگ‌ویو برای ابزارهای تکنیکال را فراموش نکنید!

۵- هنگام خریدوفروش آلت‌ کوین‌ها، روند بیت کوین‌ را از یاد می‌برند

بیت کوین بزرگ‌ترین و مهم‌ترین ارز دیجیتال است و تا زمانی هم که فکرش را بکنید در این مقام خواهد ماند. درنتیجه هر چرخه‌ای هم که در بازار شکل می‌گیرد از بیت کوین ناشی می‌شود.

بااین‌وجود تریدرهای تازه‌وارد، قیمت بیت کوین و روندهای مربوط به آن را هنگام معامله آلت کوین‌ها در نظر نمی‌گیرند.

9 اشتباه رایج تریدرهای تازه کار ارز دیجیتال

به دلیل همبستگی بالای بیت کوین و آلت کوین‌ها، معمولاً هنگام افزایش ارزش دلاری بیت کوین، آلت کوین‌ها نیز با افزایش ارزش دلاری مواجه می‌شوند (مگر در برخی شرایط که بیت کوین قصد افزایش سلطه در بازار را داشته باشد و از خون دیگر آلت کوین‌ها بخواهد تغذیه کند!). البته این دلیل نمی‌شود که ارزش ساتوشی (ارزش آلت کوین‌ها هنگامی‌که نسبت به بیت کوین سنجیده می‌شوند) آلت کوین‌ها نیز افزایش یابد. در اغلب مواقعی که بیت کوین روند صعودی دارد، (همانند اتفاقی که در نوامبر و دسامبر ۲۰۱۷ شاهدش بودیم) آلت کوین‌ها ارزش ساتوشی خود را از دست می‌دهند. پس تریدرهایی که در این مواقع روی بیت کوین سرمایه‌گذاری کرده‌اند نسبت به آن‌هایی که آلت کوین‌ها را مدنظر قرار داده‌اند، موفق‌تر خواهند بود.

بیشتر بخوانید: چهار نصیحتی که آرزو می‌کنم قبل از سرمایه‌گذاری در دنیای ارزهای دیجیتال شنیده بودم

این اتفاق درروند نزولی همانند چیزی که هم‌اکنون شاهد هستیم نیز می‌تواند اتفاق بیافتد. با کاهش ارزش بیت کوین، ارزش دلاری آلت کوین‌ها نیز تحت تأثیر قرار می‌گیرد و کاهش می‌یابد. در کنار این تریدرها جهت محافظت از سرمایه خود آن را از آلت کوین‌ها خارج می‌کنند و سبب ریزش هر چه بیشتر آن می‌شوند.

۶- بیش‌ازحد ترید می‌کنند!

اشتباه مرسوم دیگری که بین تازه‌کاران شایع است و در بررسی‌ها به آن رسیده‌ایم، ترید کردن بیش‌ازحد است.

بحث‌های اینترنتی + فومو + نداشتن استراتژی مدیریت ریسک = ترید بیش‌ازحد

و همچنین

ترس + طمع = ترید بیش‌ازحد

9 اشتباه رایج تریدرهای تازه کار ارز دیجیتال

تریدرهای تازه‌کار زودبه‌زود موقعیت عوض می‌کنند و معاملات جدید و پشت سرهم انجام می‌دهند و تا به خود می‌آیند خود را میان تریدهای کوچک و ناموفقی می‌بینند که هرکدام ضرر کوچکی به موجودی آن‌ها زده است (در صورتی هم که متحمل ضرر نشده باشند، کارمزد هر معامله قسمتی از موجودی آن‌ها را گاز زده است)

نیازی نیست که ذکر کنم ترید کردن بیش‌ازحد، دارایی شمارا ذره‌ذره می‌بلعد. اگر خود را در چنین موقعیتی یافتید، همه‌چیز را متوقف کنید و به خود استراحت دهید.

اگر معاملات شما پراکنده است، معمولاً به ترید بیش‌ازحد منجر می‌شود. یادتان باشد که باید اهداف مشخص و استراتژی دقیقی داشته باشید.

۷- در سبد سهامشان هر چیزی یافت می‌شود یا دقیقاً برعکس!

تریدرهای جوان که با خرید بیت کوین یا اتریوم وارد حیات‌وحش کریپتو شده‌اند، در قدم بعدی به گوگل کردن عباراتی نظیر «بهترین ارزهای دیجیتال برای سرمایه‌گذاری» یا «ارز دیجیتال بعدی که ۱۰۰ برابر خواهد شد» می‌پردازند. این سرآغاز راهی است که در انتها سبد سهام این تریدرهای کم‌تجربه را با بهترین کوین‌های مزخرف بازار پر می‌کند؛ به‌طوری که گوناگونی شدیدی در سبد سهامشان مشاهده می‌شود.

9 اشتباه رایج تریدرهای تازه کار ارز دیجیتال

در حالی که تنوع داشتن برای پوشش دهی مناسب سرمایه چیز خوبی است، اما گوناگونی بسیار بالا قابلیت پیگیری ارزهایی که دارید را از شما می‌گیرد.

نداشتن تنوع هم به‌نوبه خود کار خطرناکی است؛ معروف است که نباید همه تخم‌مرغ‌های خود را در یک سبد قرار دهید چراکه اگر سبد از دستتان بیفتد دیگر تخم‌مرغی نخواهید داشت.

۸- به دنبال خرید «ارزان‌ترین» کوین‌ها هستند

یکی دیگر از اشتباهات رایج این عده، خرید ارزان‌ترین کوین‌ها یا توکن‌هایی است که در سایت کوین‌مارکت‌کپ یافت می‌شوند. تفکر آن‌ها به این شکل است که بیت کوین هم‌زمانی تنها چند پنی ارزش داشته اما هم‌اکنون ارزش آن به هزاران دلار رسیده است؛ پس اگر من هم چیزی بخرم که تنها چند پنی ارزش دارد بعدها و روزی ارزش آن به هزاران دلار خواهد رسید. چه اشتباه مضحکی!

9 اشتباه رایج تریدرهای تازه کار ارز دیجیتال

تریدرهای تازه‌وارد معمولاً به سرمایه در گردش و حجم بازار یک کوین نگاه می‌کنند.

برای مثال به کاردانو نگاه کنید. ارزش کاردانو در حال حاضر حدود ۶ سنت است و کوین‌های در گردش آن ۲۵٬۹۲۷٬۰۷۰٬۵۳۸ عدد است که ۱٬۰۰۰ برابر بیشتر از تعداد کوین‌های در گردش بیت کوین می‌باشد. این تعداد کوین در کاردانو باقیمتی که گفته شد، حجم بازار ۱٫۶۵ میلیارد دلار را به وجود آورده که بیش از ۵۰ برابر کمتر از حجم بازار بیت کوین است.

خب اعداد ذکرشده را در نظر داشته باشید! برای اینکه قیمت بیت کوین ۵۰۰ دلار افزایش یابد به ۱۰ میلیارد دلار سرمایه نیاز دارد. درعین‌حال کاردانو برای افزایش قیمت ۵۰۰ دلاری به ۱۳ تریلیون دلار (۶۷ برابر کل حجم بازار ارزهای دیجیتال!) سرمایه نیازمند است. پس با این حال خیلی بعید به نظر می‌رسد یک روز کاردانو را در بازه‌های قیمتی هزار دلاری یا حتی صد دلاری بتوانیم ببینیم.

۹- روی آلت کوین‌های بدون آینده یا حجم سرمایه‌گذاری می‌کنند

آخرین موردی که بین تریدرهای کم‌تجربه یافتیم، علاقه شدید این عده به سرمایه‌گذاری و استفاده از «متوسط هزینه دلاری» روی آلت کوین‌های بدون آینده بود. متوسط هزینه دلاری روشی است که در آن سرمایه‌گذار تلاش می‌کند در یک زمان‌بندی مشخص و از پیش تعیین‌شده اقدام به خرید کند. برای مثال هنگامی‌که قیمت‌ها کاهش می‌یابند این سرمایه‌گذار تعداد بیشتری ارز دیجیتال می‌تواند بخرد و البته هنگام افزایش قیمت‌ها توان خرید تعداد کمتری را خواهد داشت. پس هدف در این روش خریدن و نگه‌داشتن است.

9 اشتباه رایج تریدرهای تازه کار ارز دیجیتال

در حالی که روش متوسط هزینه دلاری باید بخشی از استراتژی مدیریت ریسک هر سرمایه‌گذار باشد، خرید در قیمت‌های پایین، پایین‌تر و بازهم پایین‌تر آلت کوینی که حجم معامله ندارد، می‌تواند بخشی از سبد سهامتان را غیرنقدینه کند. غیرنقدینه به این معنی که توان نقدینگی سبد سهامتان پایین می‌آید. اصلاً توصیه نمی‌کنیم که سبد سهامتان را با کوین‌هایی پرکنید که نقدینگی نداشته باشند، یا آینده‌ای برای آن‌ها نتوان متصور شد؛ مگر اینکه دوست داشته باشید کلکسیونی از کوین‌های آشغال را در سبد سهامتان نگه‌داری کنید!

بیشتر بخوانید: انواع کلاهبرداری در حوزه ارزهای دیجیتال؛ چگونه قربانی نشویم؟ + ویدیو

با داستان‌هایی که راجع به سودهای دیوانه کننده ای که در کریپتو شنیده‌اید، قابل‌درک است که خودداری از برخی کارها در این حوزه کار سختی باشد. اما باید به نکاتی که گفته شد مسلط و مسلح شوید تا یک ذهنیت معامله‌گری محکم داشته باشید.

به یاد داشته باشید برای زیستن در چنین سطح بالایی، تجربه فراز و نشیب‌های فراوان امری طبیعی است. از پیروزی‌های خود لذت ببرید و از اشتباهاتتان بیاموزید.

کریپتو هنوز زنده است و ما نسبت به چند سال قبل هنوز در سود کامل هستیم!

به‌قول‌معروف ارزان بخرید که لامبورگینی برای همه ما وجود دارد!

منبع: medium
در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://rahnamanews.com//?p=49475

نظر خود را وارد کنید

سر تیتر اخبار

تبلیغات

تبلیغات

اخبار ایران و جهان