ایجاد سرمایه مالی و تبادل با جهان وظیفه وزارت تعاون

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ابزارهای تغییر و تحقق اهداف مدنظر در دولت چهاردهم سرمایه انسانی، سرمایه مالی و تبادل با جهان است و وظیفه این وزارتخانه در تحقق سیاست‌های دولت سنگین است.

به گزارش خبرگزاری مهر، احمد میدری در مراسم تکریم و معارفه وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت‌های سیزدهم و چهاردهم که با حضور محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد، رویکرد دولت چهاردهم را بازگشت به اخلاق دانست.

وی با اشاره به شعار وفاق ملی دولت دکتر پزشکیان، این شعار را جامع تمام محورهای گفتمانی دولت‌های قبل از ابتدای انقلاب تا امروز خواند؛ شعاری که هم عدالت، هم توسعه و سازندگی، هم آزادی و هم مردم‌گرایی را در خود مستور دارد.

میدری با اشاره به ویژگی متمایز رئیس‌جمهور پزشکیان در بازخوانی و توجه به قرآن و نهج‌البلاغه و صداقت و صراحت در گفتار و رفتار، تصریح کرد توجه به فضیلت و زیست اخلاقی و فعال کردن عاملیت انسان‌ها در مقابل ساختار، از ویژگی‌های مهم رئیس‌جمهور است.

وی افزود: ویژگی انقلاب این است که انسان‌ها اسیر ساختارها نیستند و می‌توانند آن‌ها را تغییر بدهند. برای اینکه اخلاق در جامعه نهادینه شود باید بتوانیم نهادها را تغییر دهیم و تغییر نهادها امکان‌پذیر نیست مگر اینکه انسان‌ها به نقطه‌ای برسند که اخلاقی عمل کنند؛ یعنی جایی که کسی نمی‌داند، دروغ نگویند؛ کسی نمی‌داند، اما کم‌فروشی صورت نگیرد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تأکید کرد: انسان‌ها در جامعه باید دو ویژگی داشته باشند تا سرنوشت خود را عوض کنند؛ نخست منافع کوتاه‌مدت خود را با منافع بلندمدت پیوند دهند و دوم منافع جمعی را با منافع فردی هم راستا کنند.

میدری با بیان اینکه در اقتصاد مبحثی با عنوان سرمایه اخلاقی (moral capital) وجود دارد، آن را یک امر همیشگی در انقلاب اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: این سرمایه اخلاقی همواره از سوی رهبری انقلاب و بنیانگذار فقید جمهوری اسلامی تذکر داده شده اما تأکید رئیس‌جمهور بر آن، یک امر تازه است هرچند تمام رؤسای جمهور ایران اخلاقی بودند.

میدری افزود: این تأکید یک ویژگی شخصیتی دکتر پزشکیان و افرادی است که قرار است پشت سر ایشان، فعالیت‌های قوه مجریه را انجام دهند. من و تمام کارکنان دولت باید امر اخلاقی را سرلوحه کار خود قرار دهیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه تبیین جهت‌گیری‌های دولت، یادآور شد: در شعارهای رئیس‌جمهور دو نکته بارز وجود دارد که با مأموریت‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارتباط تنگاتنگ دارد. نخست وفاق ملی است که منازعه بر سر آن، یا به دلیل منافع است یا تفاوت‌های فرهنگی، عامل برهم‌زننده این وفاق است. رفع تعارض‌های فرهنگی حوزه مأموریت وزارتخانه‌هایی نظیر فرهنگ است، اما این‌که چگونه می‌توان منافع اقتصادی مختلف را همگرا کرد، از وظایف وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.

میدری تاکید کرد: سه‌جانبه‌گرایی از مهم‌ترین سازوکارهای هماهنگ کردن منافع اقتصادی متضاد است؛ اما این سه‌جانبه‌گرایی آن قدر عمیق است که باید در تمام وزارتخانه‌ها و هر جایی که دولت حضور دارد دنبال شود. نکته بعدی این است که پرچم عدالت در این وزارتخانه باید به اهتزاز درآید؛ چرا که عدالت جهت‌گیری غایی هر سه حوزه تخصصی این وزارتخانه یعنی تعاون، اشتغال و کار و رفاه و بهزیستی است.

میدری با اشاره به تلفیق سه حوزه تعاون، کار و رفاه در این وزارتخانه افزود: بخش «تعاون» می‌خواهد بگوید چگونه می‌توان انواع همکاری خرد و کلان را در جامعه تعمیم دهد. در بخش «کار» تاکید اصلی بر سه جانبه‌گرایی میان کارگران، کارفرمایان و دولت است تا مطالبات کارگران را به دولت انتقال دهد. «رفاه» نیز در همان مسیری است که باید حداقل معیشت را برای آحاد جامعه تأمین کرد، کارآمد بود و با فساد که مانع توسعه رفاه در جامعه است مبارزه کند.

وی خطاب به همکاران خود در این وزارتخانه گفت: در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی وظیفه سنگینی بر عهده داریم که طبقه‌ای از جامعه که دیده نمی‌شود را مرتباً در سیاست‌گذاری‌ها و اجرا نشان دهیم و صدای آنان باشیم. این وزارتخانه مانند سازمان برنامه و بودجه باید در هر مسئله‌ای نظر دهد؛ چرا که هر پدیده‌ای یک بخش توزیعی دارد. باید در هر سیاستگذاری و برنامه‌ریزی دولتی متوجه بود که طبقه محروم جامعه در کجا و در چه شرایطی هستند و تحت تأثیر آن سیاست با چه نوسان‌ها و شوک‌هایی مواجه می‌شوند.

وی با اشاره به دوران هشت ساله سمت معاونت رفاه در دولت‌های یازدهم و دوازدهم ادامه داد: زمانی که به سمت معاون رفاه منصوب شدم، متوجه شدم در ادبیات بخش سلامت اصطلاحی وجود دارد به معنای سیاستگذاری در بخش سلامت یعنی نماینده خدا روی زمین. زمانی که فکر کردم دیدم که در قرآن ما نیز به مسئولین می‌گوید اولوا الامر؛ یعنی این مسئولیت آنقدر بزرگ است که گویا هر مسئول، نماینده خدا روی زمین است. اما مسئولیت متوجه نوع انسان و آحاد جامعه است، چرا که بر اساس باورهای دینی ما، هر انسانی مظهری از دمیده شدن روح خدا نیز هست.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بار دیگر بر مفهوم اخلاق تاکید و خاطرنشان کرد: آنچه می‌تواند جامعه را دگرگون کند اخلاق توده‌ها است. بسیاری اوقات مشکلی که در جامعه به وجود می‌آید این است که کارگزاران کار خود را درست انجام نمی‌دهند و بر اصول خود پایدار نیستند و همین امر بر امر اخلاقی در جامعه اثر خواهد گذاشت. باید تلاش کنیم در مسیر ایفای مسئولیت، حرکت بر مدار اخلاق را سرلوحه قرار دهیم.

مرتضوی: آیت‌الله رئیسی عاشق مردم بود

وزیر سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این مراسم گزارشی از عملکرد سه ساله دولت سیزدهم در این وزارتخانه ارائه و از احیای بیش از ۹ هزار کارخانه، ایجاد ۵/۲ میلیون فرصت شغلی و کاهش نرخ بیکاری به ۶/۷ درصد خبر داد.

سید صولت مرتضوی گفت: هفته دولت امسال را با فراز و نشیب‌ها، غم‌ها و شادی‌هایی که داشت پشت سر گذاشتیم و مقام معظم رهبری طی دیداری با اعضای دولت چهاردهم تاکید کردند که در عمر کوتاه هم می‌توان کارهای بزرگی انجام داد.

وی با اشاره ویژگی‌های شخصیتی آیت‌الله رئیسی اظهار کرد: وی دارای ذهنی خلاق و استعداد فراوانی بود که در نگاه اول مسائل کشور را شناسایی کرد.

وزیر سابق وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: آیت الله رئیسی عاشق مردم بود و همانند امیرکبیر شد.

در این مراسم علاوه بر نمایندگان مجلس شورای اسلامی، وزرای سابق این وزارتخانه، نمایندگان جامعه مخاطب وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی شامل تشکل‌های کارگری، کارفرمایی، بازنشستگان، جامعه افراد دارای معلولیت، تشکل‌های همکار سازمان بهزیستی، سمن‌های فعال در حوزه زنان و کودکان و… نیز حضور داشتند.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://rahnamanews.com//?p=48667

نظر خود را وارد کنید

سر تیتر اخبار

تبلیغات

تبلیغات

اخبار ایران و جهان