معرفی بهترین ارزهای دیجیتال که از اثبات سهام استفاده می‌کنند

به نقل از ارز دیجیتال:

در اثبات سهام، ارزهای دیجیتال خود را در اختیار شبکه قرار می‌دهید تا شبکه از آن برای تایید تراکنش‌ها و حفظ امنیت خود استفاده کند. سپس به عنوان پاداش مبلغی به ارزهای دیجیتال شما افزوده خواهد شد. در این مطلب ضمن توضیح اثبات سهام و تفاوت‌های آن با ماینینگ، بهترین ارزهای دیجیتال برای انجام اثبات سهام را معرفی می‌کنیم.

اثبات سهام چیست و چه تفاوتی با استخراج دارد؟

در الگوریتم اثبات کار (Proof of Work) یا همان ماینینگ (استخراج) که در نسل اول و دوم ارزهای دیجیتال مثل بیت کوین یا اتریوم استفاده شده است، افرادی به نام استخراج‌کننده (ماینر) با در اختیار قرار دادن قدرت پردازش دستگاه‌های خود، امنیت شبکه را تامین می‌کنند. در چنین مکانیزمی، بسته به میزان کار انجام شده توسط ماینرها، به آنها پاداش تعلق می‌گیرد.

با این حال ماینینگ همیشه سودآور نیست، مخصوصا وقت‌هایی که پایین بودن قیمت یک ارز، کفاف هزینه‌های برق و اصطحلاک تجهیزات را نمی‌دهد. همچنین مصرف برق ماینینگ نگرانی‌هایی درباره افزایش آلودگی و گرمایش کره‌ی زمین ایجاد کرده است. از طرف دیگر به عقیده مخالفان ماینینگ، این فعالیت نمی‌تواند برای شبکه مقیاس‌پذیری (یعنی رسیدن به تراکنش‌های سریع و ارزان) را به ارمغان آورد.

بنا به دلایلی که ذکر شد، اثبات سهام (Proof Of Stake) یا همان استکینگ (Staking) یا سهام‌گذاری روی کار آمد و به محبوبیت بسیاری دست یافت.

در اثبات سهام، کاربران ارزهای دیجیتال خود را در کیف پول‌هایشان به شبکه اختصاص می‌دهند و شبکه از این توکن‌ها برای تایید تراکنش‌ها و حفظ امنیت استفاده می‌کنند. در چنین مکانیزمی، تایید تراکنش‌ها و ایجاد بلاک‌های جدید نیز با استفاده از همین توکن‌ها انجام می‌گیرد.

به عبارت دیگر، یک فرد برای انجام اثبات سهام باید ارز دیجیتالی را که از این الگوریتم استفاده می‌کند، انتخاب کند، مقداری از آن را بخرد و در کیف پولش به شبکه اختصاص دهد. شبکه هر سال درصدی خاص به ارزهای دیجیتال او اضافه می‌کند. بنابراین فرد علاوه بر سرمایه‌گذاری در یک ارز دیجیتال، می‌تواند با اثبات سهام سود بیشتری داشته باشد و همچنین افراد در ارزهای دیجیتالی سرمایه‌گذاری می‌کنند که به آن واقعا اعتقاد دارند.

در اثبات سهام نیز به مانند اثبات کار به محض یافتن بلاک جدید، مشترکان در اثبات سهام در ازای سهام‌گذاری، سود دریافت خواهند کرد.

طی ماه‌های اخیر اثبات سهام و سهام‌گذاری در پلتفرم‌هایی که از این الگوریتم استفاده می‌کنند، افزایش یافته است؛ با این حال به یاد داشته باشید که سهام‌گذاری (استیکینگ) همیشه هم سودآور نیست.

اثبات سهام و اثبات کار
تفاوت‌های اثبات سهام و اثبات کار در یک نگاه

تاریخچه و نحوه‌ی کار اثبات سهام

اثبات سهام به عنوان یک الگوریتم اجماع جایگزین در سال ۲۰۱۲ در ارز دیجیتال «پی‌پی کوین» (PPCoin) مورد استفاده قرار گرفت. پی‌پی کوین در حال حاضر با نام پیرکوین (PeerCoin) شناخته می‌شود.

ایده اصلی پشت اثبات سهام، استفاده سهم‌ها (به شکل توکن)، به عنوان مرجعی برای تعیین حق بدست آوردن جایزه استخراج بلاک بعدی است.

در رویکرد اثبات سهام، نودها یا همان مشارکت‌کنندگان با موجودی خود برای تایید بلاک‌ها و تضمین عدم تقلب فعالیت می‌کنند. در این روش، پیچیدگی بر پایه موجودی [سهام‌گذاری‌شده] میان نودها تقسیم می‌شود.

از همین رو، نودی که سهام بیشتری در اختیار شبکه بگذارد، شانس بیشتری در خصوص بلاک بعدی خواهد داشت. نیاز به حداقل منابع محاسباتی و عدم مصرف زیاد انرژی برق از جمله دلایلی است که اثبات سهام به الگوریتم محبوبی بدل شده است.

مزایای اثبات سهام

الگوریتم اثبات سهام دارای مزایایی است که در ادامه به برخی از آنها اشاره می‌کنیم.

در اثبات سهام برخلاف ماینینگ، نیازی به خرید تجهیزات گران‌قیمت نیست.

سهام‌گذاری از سرمایه‌گذاران در مقابل تورم حفاظت می‌کند. در صورتی که بخشی یا کل ارزش یک ارز دیجیتال سقوط کند، این روش می‌تواند از سرمایه افراد محافظت کند.

سهام‌گذاری الگوریتمی امن است. برای اجرای حمله به سیستم، به سرمایه بسیاری نیاز است؛ بدین ترتیب اجرای چنین حملاتی از لحاظ عملی ممکن نیست. در عین حال اگر یک مهاجم تعداد توکن زیادی در اختیار داشته باشد، خودش نیز از حمله متضرر خواهد شد، چرا که ثبات آن ارز دیجیتال به خطر خواهد افتاد.

ریسک‌های اثبات سهام

برای انجام اثبات سهام باید از آینده یک ارز دیجیتال خوب مطلع شد. میانگین پاداش اثبات سهام در بیشتر ارزهای دیجیتال حدود ۵ درصد است و این یعنی به عنوان مثال سالی ۵ درصد به ارزهای دیجیتال یک مشارکت‌کننده در اثبات سهام افزوده خواهد شد. این برای یک سرمایه‌گذاری درصد بالایی نیست.

بنابراین اصل سرمایه‌گذاری زمانی است که کاربر ارز دیجیتال مورد نظر خود را خریداری می‌کند. آنگاه با اثبات سهام، علاوه بر سودی که احتمال می‌دهد در آینده با افزایش قیمت ارز دیجیتال نصیبش شود، درصدی هم اضافه سود می‌برد.

اگر یک ارز دیجیتال نتواند به اهداف خود برسد و آینده‌دار نباشد، قیمتش سقوط خواهد کرد و این می‌تواند باعث ضرر زیادی به فرد مشارکت‌کننده در اثبات سهام شود.

با توجه به افزایش تعداد ارزهایی که از این الگوریتم استفاده می‌کنند، این سوال پیش می‌آید که به کدام یک از این ارزها می‌توان امیدوار بود؟ در ادامه به معرفی مشهورترین ارزهای دیجیتالی که از اثبات سهام استفاده می‌کنند خواهیم پرداخت.

تزوس (Tezos)

استیکینگ

تزوس سپتامبر (شهریور) سال ۲۰۱۸ عرضه شد؛ این ارز دیجیتال برای قراردادهای هوشمند خود از الگوریتم اثبات سهام سیال (Liquid Proof of Stake) استفاده می‌کند که امتحانش را به خوبی پس داده است و امنیت قابل قبولی دارد.

برای تبدیل شدن به یک اعتبارسنج در شبکه تزوس، باید حداقل ۱۰,۰۰۰ توکن XTZ در کیف پول خود قرار دهید.

این در حالی است که اکوسیستم این قابلیت را برای شما فراهم کرده است که از ویژگی‌ای به نام «نمایندگی» استفاده کنید؛ در این قابلیت یک نماینده به نیابت از شما در فرایند تایید تراکنش‌ها شرکت می‌کند.

سود سالیانه سهام‌گذاری در تزوس [فعلا] ۷ درصد است.

نئو (NEO)

استیکینگ

نئو بلاک چین مبتنی بر اثبات سهامی است که وعده داده دارایی‌های جهان را با استفاده از فناوری بلاک چین و قراردادهای هوشمند دیجیتالی و خودکارسازی کند. جدیدترین بروزرسانی نئو، یعنی نئو ۳ به دنبال تحقق هدف ارز دیجیتال یعنی راه‌اندازی و ایجاد «اقتصاد هوشمند» است. نئو با عنوان اتریوم چینی نیز شناخته می‌شود.

نئو با تمرکز بر روی «هویت دیجیتالی» در بلاک چین برای انطباق نظارتی ارزش قائل می‌شود. افراد، کسب‌وکارها و دیگر نهادهایی که بر روی پلتفرم نئو فعالیت می‌کنند، هویت‌های دیجیتالی منحصربه‌فردی دارند که قابل صحت‌سنجی و اثبات است. نودهای شبکه نئو نیز پیش از این‌ که بتوانند در صحت‌سنجی و تایید تراکنش‌ها و دسترسی به دفترکل مشارکت کنند نیاز به تعیین هویت دارند.

بخش‌پذیر نبودن نئو را می‌توان یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد این ارز دانست. نئو را نمی‌توان به واحدهایی کمتر از یک نئو تقسیم کرد. وقتی یک بلاک از بلاک چین نئو یافت شود، ۷ واحد از کارمزد شبکه میان تمام دارندگان توکن‌ها تقسیم می‌شود.

در حال حاضر سود اثبات سهام نئو، ۲.۳ درصد به صورت سالیانه است.

ترون (Tron)

اثبات سهام - ترون

ترون بلاک‌ چینی است که از مکانیسم اثبات سهامِ نمایندگی‌شده (Delegated Proof of Stake) برای اجماع بهره می‌گیرد. تمرکز اصلی این بلاک چین بر روی پرداخت‌ها و ایجاد یک سیستم مالی غیرمتمرکز است.

یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد ترون را می‌توان قابلیت رای‌گیری در خصوص اعتبارسنج‌های شبکه دانست. در مکانیزم اجماع ترون، همه دارندگان این ارز در اعتبارسنجی نقش ندارند و کاربران باید ۲۷ نماینده برای این کار انتخاب کنند. اگر یکی از نمایندگان به هر دلیلی نتواند وظیفه خود را به انجام برساند، به سرعت رای‌گیری انجام و نماینده جدید انتخاب خواهد شد.

پاداش سالیانه ترون در حال حاضر ۴.۴ درصد است، اما این احتمال وجود دارد که در آینده شاهد افزایش این نرخ باشیم. به تازگی نیز این پلتفرم پاداش سهام‌گذاری‌اش را تا ده برابر بالا برد.

کازماس (Cosmos)

اثبات سهام - کازماز

کازماس به بلاک چین‌ها این امکان را می‌دهد که با سرویسی به نام «اینترنت بلاک چین‌ها» با یکدیگر در ارتباط باشند. کازماس که امکان همکاری متقابل بین بلاک چین‌های زیادی را فراهم می‌کند، توانست در عرضه اولیه سکه خود در سال ۲۰۱۷، ۱۶ میلیون دلار جذب سرمایه کند.

سازمان تندرمینت (Tendermint) شبکه کازماس را ایجاد کرد که دارای توکنی بومی به نام ATOM است. اندکی پس از عرضه، قیمت این توکن به ۸.۱۷ دلار رسید و بالاترین قیمت تاریخ خود را ثبت کرد.

اعتبارسنج‌های شبکه کازماس برای تامین امنیت بلاک چین، توکن‌های ATOM بیشتری دریافت می‌کنند. در حال حاضر سود سالیانه این پلتفرم ۱۲ درصد است.

آنتولوژی (Ontology)

استیکینگ

اکتبر (مهر) سال ۲۰۱۸، صرافی گیت (Gate.io)، از سهام‌گذاری آنتولوژی پشتیبانی کرد؛ پروژه این صرافی برای سهام‌گذاری توکن‌های ONT، «هودل کن و پول در بیار» نام داشت. کاربران این صرافی می‌توانند با سهام‌گذاری این توکن‌ها سالیانه ۱۲ تا ۲۵ درصد سود کسب نمایند.

میزان سود بر اساس توکن‌های موجود در کیف پول در ۱۴ روز گذشته محاسبه می‌شود. سود سهام‌گذاری هر دو هفته یکبار به کاربر تعلق می‌گیرند.

کاربران این صرافی می‌توانند با سهام‌گذاری این توکن‌ها سالیانه ۱۲ تا ۲۵ درصد سود کسب نمایند. میزان سود بر اساس توکن‌های موجود در کیف پول در ۱۴ روز گذشته محاسبه می‌شود. سود سهام‌گذاری هر دو هفته یکبار به کاربر تعلق می‌گیرند.

بر اساس کوین مارکت کپ، حجم معاملات در صرافی Gate.io، چیزی در حدود ۴۰.۱ میلیون دلار است که سهم این ارز دیجیتال از معاملات ۴۰۰,۰۰۰ دلار است.

کومودو (Komodo)

استیکینگ

بلاک چین کومودو از اثبات کار تطبیق پذیر (Adaptive Proof of Stake) استفاده می‌کند؛ دارندگان توکن‌ها می‌توانند با استفاده از «توزیع خودکار پاداش‌ها» (Automatic Reward Distribution)، در پلتفرم سهام‌گذاری کنند.

با نگه‌داری توکن‌های کومودو می‌توان سالیانه چیزی در حدود ۵.۱ درصد سود کسب کرد.

جولای امسال بایننس، امکان سهام‌گذاری در کومودو را برای کاربرانش مهیا کرد.

نبلیو (Neblio)

استیکینگ

نبلیو بلاک چینی متن باز است که برای کسب و کارها طراحی شده است. نبلیو یکی از بالاترین نرخ‌های بازگشت سرمایه را در میان ارزهای مختلف دارد.

سود سالیانه سهام‌گذاری در این پلتفرم ۳۳.۲۳ درصد است. نبلیو از الگوریتم اثبات سهام کلاسیک استفاده می‌کند.

پاندی ایکس (Pundi-X)

اثبات سهام - پاندی اکس

خبر مشارکت پاندی ایکس با شرکت‌های پایانه فروش یا همان کارت‌خوان که به تازگی به مرحله اجرا در آمده است، موجی از توجهات را به سمت این پروژه و ارز دیجیتال جلب کرده است. پاندی ایکس در مسیر خود به سمت هدف نهایی‌اش، یعنی اتصال دنیای ارزهای دیجیتال به خرده‌فروشی قرار دارد.

توکن پاندی ایکس که نماد آن NPXS است، در ۸ جولای ۲۰۱۸ با ثبت قیمت ۰.۰۰۴۰۵۵ دلار و حجم بازار ۳۶۳,۴۹۹,۸۸۸ دلار بالاترین قیمت تاریخ خود را تجربه کرد.

در حال حاضر نرخ سود سالیانه پاندی ایکس ۱۹.۴ درصد است.

کیوتوم (QTUM)

اثبات سهام - کیوتوم

کیوتوم بلاک چینی مبتنی بر اثبات سهام است که از بهترین ویژگی‌های بلاک چین‌های پیشین مانند UTXO و قراردادهای هوشمند سالیدیتی در جهت ارائه بلاک چینی کارآمد استفاده کرده است.

همچنین این پروژه از مکانیسم اثبات سهام برای به ارمغان آوردن عدم تمرکز برای جهانیان بهره برده است. تیم این پروژه به تازگی اعلام کرده است که قصد دارد میمبل‌ویمبل را بر روی پلتفرم خود پیاده‌سازی کند و توکن‌های پیگیرگریز را به بلاک چین خود اضافه کند.

کیوتوم همانند اتریوم، بر روی قراردادهای هوشمند و برنامه‌های غیرمتمرکز تمرکز کرده است. بلاک چین مبتنی بر اثبات سهام آن به عنوان یک نرم‌افزار همراه، با سرویس ابری گوگل همکاری می‌کند.

عرضه اولیه سکه کیوتوم در ژانویه ۲۰۱۸ برگزار شد و پس از با رسیدن قیمتش به ۱۰۳.۴۵ دلار، بالاترین قیمت تاریخ خود را تجریه کرد.

سهام‌گذاری در کیوتوم سالیانه ۴.۶۶ درصد سود برای شما خواهد داشت.

سخن پایانی

سهام‌گذاری یکی از روش‌های کسب درآمد در دنیای ارز دیجیتال است که دردسر آن نسبت به سایر روش‌ها کمتر و البته از طرفی ریسک‌های خاص خود را دارد.

با بررسی میزان درآمد و نوسان قیمت توکن‌های پروژه در چند ماه اخیر می‌توان نتیجه‌گیری کرد که پروژه‌های پایدار با درآمد سالیانه نسبتا پایین، در برابر افت قیمت از خود مقاومت نشان داده‌اند.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://rahnamanews.com//?p=47012

نظر خود را وارد کنید

سر تیتر اخبار

تبلیغات

تبلیغات

اخبار ایران و جهان