بسیاری از رودخانه های ایالت آلاسکا با آب شفاف اکنون به رنگ نارنجی درآمده اند و همین امر ساکنان منطقه را شگفت زده کرده است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی میل، گروهی از محققان تحقیقی منتشر کرده و چگونگی ذوب شدن منابع یخی آلاسکا که توسط تغییرات آب و هوایی تسریع شده است را توضیح داده اند. این روند سبب شده رودخانه های این ایالت به مناطق مرده اسیدی و نارنجی رنگ تبدیل شوند.
اکسیدهای آهن که در حقیقت همان زنگ زدگی هستند، در نتیجه آب شدن سنگ معدن هایی که مدت ها منجمد بوده اند به وجود آمده اند . علاوه بر آن اسید سولفوریکی که طی همین فرایند به وجود می آید، سبب شده اند آب های شفاف و زلال این منطقه را به اندازه سرکه تند و تیز و پوشش گیاهی منطقه مانند وضعیت آتش سوزی سیاه شود و همچنین مرگ و میر ماهیان را در پی داشته اند.
به گفته یکی از این محققان چنین مناطق مرده ای ممکن است در هر نقطه ای در گستره ۵.۶میلیارد جریبی از نیمکره شمالی زمین که لایه پرمافراست (خاک منجمد) آن درحال آب شدن است به وجود آید.
نارنجی رنگ شدن رودخانه ها بویی همراه دارد که شبیه سبزیجات فاسد شده است و ممکن است حیات آبی را از بین ببرد و بیمار کند. همچنین این روند سلامت و حیات جوامع محلی را که به این رودخانه متکی هستند، تحت تاثیر قرار می دهد.
تیموتی لایونز یکی از مولفان این پژوهش می گوید: این تئوری ممکن است در هر نقطه ای از زمین که چنین صخره هایی وجود داشته باشد، ایجاد شود. این صخره ها استثنایی نیستند و ما آنها را «شیل» نامیده ایم. آنها حاوی مواد معدنی مانند پیریت و سولفید آهن هستند که ممکن است اکسیده شوند. البته میزان آنها در ذخایر سنگ معدن انبوه نیست اما مقیاس صخره هایی با این ویژگی ها بسیار فراگیر است.