طراحی برنامه «گفتاورد ملی نخبگان» برای اتصال نخبگان و حاکمیت

معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان گفت: بنیاد برنامه گفتاورد ملی نخبگان را طراحی کرده است تا میان نخبگان و حاکمیت به معنای دستگاه‌های اجرایی و مردم حلقه اتصال ایجاد شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بنیاد ملی نخبگان، یاسین کیخا با اشاره به برگزاری اولین رویداد گفتاورد ملی نخبگانی، گفت: هر ساله جمعی از نخبگان به دیدار مقام معظم رهبری می‌روند و نشستی نیز با رئیس جمهور دارند و در این برنامه‌ها بی‌واسطه دغدغه‌ها، نظرات و نکات خود را مطرح می‌کنند. در دیدار سال گذشته حضرت آقا فرمودند چرا حرف و نکات و ایده‌ها و طرح‌های نخبگان به حاکمیت نمی‌رسد؟ این زنجیر قطع است.

وی افزود: بر همین اساس بنیاد ملی نخبگان برنامه گفتاورد ملی نخبگان را طراحی کرد تا میان نخبگان، حاکمیت به معنای دستگاه‌های اجرایی و مردم، حلقه اتصال ایجاد شود.

کیخا ادامه داد: گفتاورد ملی نخبگانی در ۵ محور اصلی برگزار خواهد شد که یکی از آنها محور پولی مالی و بانکی‌‎ست که زیرساخت اصلی اقتصاد کشور را تشکیل می‌دهد. امنیت غذایی به عنوان یک مسئله استراتژیک، نظام سلامت و بهره‌وری از منابع طبیعی و معادن و همچنین حکمرانی از دیگر محورهای گفتاورد نخبگانی است.

اجرای ایده‌ها و اندیشه‌های تحول‌آفرین و جهش‌زای نخبگانی

کیخا با بیان اینکه هدف اصلی گفتاورد ملی نخبگانی شناسایی و اجرای ایده‌ها و اندیشه‌های نخبگانی تحول‌آفرین و جهش‌زا است، اظهار داشت: حاکمیت به عنوان مجری باید نظرات نخبگان در حوزه مسائل مختلف کشور را بشنود و آنها را اجرا کند.

معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: به عنوان نمونه در حوزه استفاده از منابع طبیعی دو رویکرد نخبگانی وجود دارد؛ رویکرد اول اعتقاد دارد منابع طبیعی باید به سمت تمرکز و تجمع هدایت شوند تا با شکل‌گیری صنایع بزرگ اقتصاد به سمت مطلوب حرکت کند. در نگاه دیگر اما باور بر اینست منابع طبیعی باید به صورت عادلانه صرف خلق فرصت برای عموم مردم شود تا مردم خودشان سیستم را بهره‌ور کنند. در این بین مسئله اصلی اینست که نخبه باید بتواند ظرفیتی ایجاد کند که منابع طبیعی کوچک‌مقیاس نیز امکان مشارکت مردمی داشته باشد. در بخش کشاورزی نیز بحث‌های زیادی مانند زیست‌شهرهای مولد مطرح است که در آنها مشارکت مردمی در تولید در خٌردمقیاس مدنظر است.

الزام اجرای نظرات نخبگان

وی با اشاره به الزام اجرای نتایج گفتاورد ملی نخبگان، تاکید کرد: این برنامه دو ویژگی اصلی دارد که منجر به الزام اجرای نظرات نخبگان می‌شود. اول اینکه در نظام ارزیابی و در تیم داوری مسئولان، افراد تصمیم‌گیر و مجریان نیز حضور دارند و می‌توانند الزامات اجرایی ایده‌های نخبگانی را مطرح کنند تا ایده‌ها عملیاتی‌تر شوند. علاوه بر آن، از آنجایی که گفتاورد نخبگانی منجر به ایجاد تفاهم اجتماعی می‌شود، نتایج حاصله نیز از پشتوانه کافی برای اجرا برخوردار هستند؛ چراکه این نتایج حاصل نظرات نخبگان، خبرگان و مدیران است؛ بنابراین هم دانش، هم تجربه و هم الزامات اجرایی در آن لحاظ شده است. از طرفی گفتاورد نخبگانی سبب می‌شود جامعه در تصمیم‌سازی مشارکت کنند. بنابراین هم بابت مشارکت و فهم عمومی مردم، هم به دلیل حضور مدیران و دستگاه‌های اجرایی و حاکمیت و هم به دلیل پشتوانه نخبگانی و خبرگی، نتایج گفتاورد ملی نخبگان ضمانت اجرایی بالایی دارد.

کیخا با اشاره به رویکرد شناسایی فعال در شناسایی مستعدان برتر، گفت: یکی از محورهای اصلی شناسایی، تمرکز روی رویدادهای نخبگانی است. به همین دلیل بنیاد ملی نخبگان برگزیدگان المپیادهای علمی و نفرات برتر کنکور سراسری را در قالب مستعد برتر شناسایی می‌کند، اما در حوزه اثربخشی بنیاد ملی نخبگان اعتقاد دارد نخبه فردی است که بتواند یکی از مسائل مهم و اساسی کشور را که عمدتاً پیچیده و بین‌رشته‌ای هستند، حل کند و پاسخ صحیحی به نیازهای کلان و ملی داشته باشد.

معاون سرآمدن و نخبگان بنیاد ملی نخبگان یادآور شد: با این رویکرد همه مردم مخاطب برنامه گفتاورد ملی نخبگان هستند، اما اگر کسی بتواند در این محیط رقابتی از مرحله اول عبور کند، یعنی توانسته برای رفع یک مشکل و چالش بزرگ کشور پاسخ تولید کند؛ بنابراین این فرد مخاطب برنامه‌های بنیاد ملی نخبگان است و به عنوان یکی از اعضای جامعه نخبگانی شناخته می‌شود.

تولید فکر برای مسائل پیچیده کشور

کیخا با بیان اینکه گفتاورد نخبگانی با هدف تولید فکر برای مسائل پیچیده کشور اجرا می‌شود، ادامه داد: عموم مسائل کشور در قالب شرکت‌های دانش‌بنیان و یا هسته‌های نخبگانی قابل حل هستند، همانطور که امروزه دستاوردهای بسیار زیادی در حوزه‌های دارویی و پزشکی حاصل شده است.

معاون سرآمدن و نخبگان بنیاد ملی نخبگان با اشاره به حمایت‌های بنیاد ملی نخبگان از مخترعان برای تبدیل اختراع برگزیده به شرکت دانش‌بنیان نیز تاکید کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان به منظور شکل بخشیدن و هویت دادن به اجتماع نخبگانی توسط معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری ایجاد شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه امروزه مسئله حکمرانی پلتفرم‌ها بسیار مهم است، خاطرنشان کرد: بخش زیادی از نخبگان در این فضا مشغول به‌هم‌رسانی ظرفیت‌های کشور به وسیله پلتفرم‌ها هستند.

کیخا در پایان با اشاره به ظرفیت‌های منحصربه‌فرد سیستان و بلوچستان، یادآور شد: این منطقه پهناورترین استان کشور و از جوان‌ترین استان‌هاست که از لحاظ ظرفیت‌های خدادادی و انسانی، نه‌تنها محروم نیست؛ بلکه بسیار غنی است. اگر اراده مردم صبور و اصیل سیستان و بلوچستان در استان تجمیع و متمرکز شود، ظرفیت‌ها به فرصت‌های مغتنمی برای جوانان تبدیل می‌شود و نه‌تنها استان بلکه، کشور از منافع آن بهره‌مند خواهند شد.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://rahnamanews.com//?p=32679

نظر خود را وارد کنید

سر تیتر اخبار

تبلیغات

تبلیغات

اخبار ایران و جهان