به نقل از مجله اینترنتی شبره :
والدین بایستی به خاطر بسپارند که رفتار خوب، از خانه شروع میشود. اگر کودک شما آداب معاشرت را بهخوبی یاد گرفته است، لازم نیست زیاد نگران روز اول مدرسه فرزندتان باشید. اما بااینحال بد نیست مواردی را به فرزندتان یادآوری کنید تا روز اول مدرسه را بهخوبی سپری کند و برای شروع سال تحصیلی آمادگی خوبی داشته باشد. در این مقاله نکاتی درمورد روز اول مدرسه را با شما درمیان میگذاریم. با مطالعهی این مقاله،اعتماد به نفس خودتان و فرزندتان را افزایش و به معلمش نشان بدهید که برای فرزندتان اهمیت قائلید.
۱. حضورِ بهموقع در کلاس
به فرزندانتان بگویید که مدرسه از چه ساعتی شروع میشود و اهمیت احترام گذاشتن به این زمان را برای آنها توضیح بدهید. تأخیر باعث ایجاد مزاحمت برای حاضرین در کلاس میشود و اگر در روز اول مدرسه اتفاق بیفتد، ممکن است معلم فکر کند که این مشکل قرار است در طول سال ادامه داشته باشد. البته خیلی زود حاضر شدن هم چندان خوب نیست، چون ممکن است معلم آماده نباشد. خوب است دانشآموزان ۵ دقیقه قبل از شروع درس در کلاس حاضر شوند مگر اینکه آن مدرسه قوانین متفاوتی داشته باشد.
۲. احترام به معلم
اگر فرزندتان هنوز یاد نگرفته است که چگونه بزرگترها را مورد خطاب قرار بدهد، به او توضیح بدهید که معلمش را باید «خانم یا آقا بههمراه نام خانوادگی معلم» خطاب کند. برای تقویت این عادت میتوانید خودتان هم معلم فرزندتان را همینطور خطاب کنید تا فرزندتان گیج نشود. کودکتان لازم است بفهمد که استفاده از عنوان مناسب، نشانهی احترام است.
۳. نظافت
اهمیت پاکیزه بودن و درست لباس پوشیدن را برای فرزندتان توضیح بدهید. این شامل حمام کردن، شستن دستها پس از خوردن غذا و مسواک زدن دندانها هم میشود. داشتن لباس نو برای روز اول مدرسه الزامی نیست، اما باید از پوشیدن لباس کثیف، چروک و کهنه اجتناب کرد.
۴. آماده کردن کولهپشتی
دقت کنید که فرزندتان قبل از رفتن به مدرسه، وسایل موردنیاز، میان وعده و پولتوجیبیاش را در کولهاش گذاشته باشد. دربارهی چیزهایی که نباید به مدرسه برده شوند (مثل موبایل، دارو یا وسایل دیگر)، از قوانین مدرسه پیروی کنید.
۵. احترام به بچههای دیگر
احترام به هممدرسهایها برای داشتن تجربهای مثبت از دوران مدرسه ضروری است. کودکان عموما میدانند نباید چیزهایی مانند تکالیف، میان وعده و خوراکی سایر بچهها را بردارند. بچهها همچنین باید بدانند که نباید به شایعات دامن بزنند، حتی اگر چیزی که میدانند، حقیقت داشته باشد.
۶. آداب بازی کردن
دوستانه بازی کردن با دیگران برای داشتن تجربهای مثبت از دوران مدرسه ضروری است. اهمیت رعایت نوبت، استفادهی مشترک از وسایل، رعایت نکات ایمنی در حین بازی و دعوت از دیگران برای بازی کردن را برای آنها توضیح بدهید. بچهها برای تخلیهی انرژی اضافیشان به دویدن و جستوخیز نیاز دارند، اما باید بدانند که هل دادن، تنه زدن و بههم زدن صف کار صحیحی نیست. اگر کودک شما فعال است و در برخورد با دیگران اعتماد به نفس کافی دارد، به او بگویید که حواسش به کودکان خجالتی هم باشد تا آنها نیز از بازی کردن لذت ببرند. این کار فقط به سود کودکان خجالتی نیست و باعث میشود مهارتهای رهبری در کودک شما شکل بگیرد.
۷. رفتار در کلاس
کودک شما باید دریابد که معلم در کلاس صاحباختیار است و دانشآموزان باید به او احترام بگذارند. برای فرزندتان توضیح بدهید که مدرسه و خصوصا کلاس درس قوانین خاصی دارد. با معلم صحبت کنید و از او بخواهید قوانین را برایتان بازگو کند تا بتوانید آنها را در خانه با کودکانتان مرور کنید.
۸. اخلاق جوانمردانه
داشتن اخلاق جوانمردانه برای زندگی در این دنیا ضروری است، پس به کودکانتان بیاموزید که اخلاق جوانمردانهای داشته باشند. مثلا وقتی کسی نمرهی بهتری میگیرد یا رقابتی مثل حفظ الفبا را برنده میشود، خوب است که سایر بچهها به او تبریک بگویند. به بچهها یاد بدهید که در بازیهای تیمی، یکی از تیمها باید ببازد و یک تیم همیشه برنده نمیشود.
۹. پذیرش تفاوتها
به کودکانتان بیاموزید که تفاوتهای زیادی مانند تفاوت در نژاد، مذهب، انواع شرایط زندگی و … میان دانشآموزان یک کلاس وجود خواهد داشت. حتی ممکن است یکی از همکلاسیهایشان دچار معلولیت جسمی باشد. بچهها باید بتوانند این تفاوتها را بپذیرند.
۱۰. آداب معاشرت
اگر میخواهید کودکانتان خوشرفتار باشند، خودتان باید الگوی مناسبی برای آنها باشید. اگر شما از کلماتی مانند: «لطفا»، «ممنون» و «ببخشید» استفاده کنید، آنها هم از شما پیروی میکنند. آنها را بابت اینکه حواسشان به آداب معاشرت هست، ستایش کنید تا به ادامه دادن این رفتار تشویق شوند. اگر هنگام خرید کسی را دیدید که برای جابهجا کردن یک بسته نیاز به کمک دارد، بگذارید کودکانتان ببینند که به دیگران کمک میکنید.