مدیرعامل نشر صاد گفت: نمایشگاه کتاب به نوعی کارناوال شادی است و میتوان آن را بهار کتاب تلقی کرد. این شور و نشاط و هیجان میان ناشران، نویسندگان و مخاطبان در همه غرفه ها دیدنی است.
به گزارش خبرگزاری مهر، میر شمس الدین فلاح هاشمی؛ مدیرعامل نشر صاد درباره حال و هوای نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در سالهای گذشته گفت: معتقدم به جز ایام کرونا و ایام خاص، نمایشگاه کتاب به نوعی کارناوال شادی است و میتوان آن را بهار کتاب تلقی کرد. این شور و نشاط و هیجان میان ناشران، نویسندگان و مخاطبان (کودک و نوجوان و بزرگسال) در همه غرفهها دیدنی است و در واقع میتوان گفت، نمیتوان در جای دیگر آن را سراغ داشت. با وجود نمایشگاههای استانی، نمایشگاه کتاب تهران همواره از جمله رویدادهای مهم فرهنگی ادبی و علمی کشور است و حس بسیار زیبایی میان مردم ایجاد میکند و این شلوغی و این شور مردم نسبت به کتاب علیرغم مشکلات اقتصادی و گرانی کتاب، ستودنی است.
وی افزود: من تجربه حضور در نمایشگاه کتاب استانبول را نیز دارم و باید بگویم با نمایشگاه کتاب تهران قابل مقایسه نیست و اگر هر کدام از کتابدوستان کشورهای همسایه سری به نمایشگاه کتاب ایران بزنند واقعاً شگفتزده خواهند شد. پس نمایشگاه کتاب ما نسبت به نمایشگاههای کتاب کشورهای دیگر مانند ترکیه برتر است و این جمله را که مطالعه کمتر شده، نقض میکند چرا که مطالعه همواره بوده است. شاید که قدرت خرید مردم کمتر شده باشد ولی کتاب همیشه جایگاه خودش را داشته است.
مدیرعامل نشر صاد در ادامه سخنان خود گفت: مردم هیچگاه با کتاب و کتابخوانی قهر نبودهاند. اگر کتاب، کتاب خوبی باشد از زیر سنگ هم که شده باشد، مردم آن را تهیه کرده و مطالعه میکنند و به دستش میآورند حتی اگر دست دوم باشد. شاهد هستم کتابهای خوب دست به دست میشوند و به خاطر قیمتشان نوبتی خوانده میشوند و ناشران بعضاً کتابهای پرفروشی دارند، بنابراین مردم با کتابِ خوب همواره در آشتی هستند. کتابهای خوبی نیز داریم ولی در مقایسه با کتابهای سالهای گذشته به خصوص در زمینه علوم انسانی و تألیفی کمی افول داشتهایم که این به مدل آموزش در دانشگاهها برمی گردد.
فلاح هاشمی درباره اینکه اگر نمایشگاه تبدیل به یک سوژه جهت گردشگری ادبی شود چه اتفاقی برای صنعت نشر رخ میدهد، گفت: این اتفاق بسیار خوبی است و تقریباً افتاده است ولی باید تمامی ارگانهای ذیربط به میدان بیایند، از شهرداری گرفته تا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ارگانهایی که در این فضا فعالیت میکنند. باید فضا را برای بهار کتاب ایران مهیا کرد تا کسی که از شهرستان میآید و چند روز در تهران مقیم میشود یا حداقل از صبح تا غروب میآید و در نمایشگاه حضور دارد برایش یک خاطره به یادماندنی خلق شود. یعنی از موارد تفریحی گرفته تا مدل عرضه و معرفی کتاب، فکر شده باشد. نمایشگاه کتاب این ظرفیت را دارد. حتی قهرمان کتابها این ظرفیت را دارند تا از این فرصت استفاده و گردشگر خارجی را جذب این اتفاق سالانه کنیم.