به نقل از مجله اینترنتی شبره :
اگر بادنجانخور باشید، حتما تا به حال ترشی بادنجان را که شکمش با سیر و سرکه پر شده، امتحان کردهاید اما این بار پیشنهاد دیگری برایتان داریم؛ هشت قاشق سبزی معطر را ساطوری کرده و یک بوته کوچک سیر را پوست کنده، رنده کنید. حالا یک عدد فلفل تند را ریز خرد کنید و این مواد را با هم مخلوط کنید.
سپس حدود ۳۰۰ گرم بادنجان ریز را شسته، پوستکنده و خرد کنید. یک بسته تمبر هندی ۱۵۰ گرمی را با دو لیوان آب و یک قاشق غذاخوری نمک مخلوط کرده و از صافی رد کنید تا هستههای آن جدا شود. سبزی و فلفل خردشده، موسیر رنده شده، بادنجان خردشده و موسیر خشک را لابهلای ظرف ترشی ریخته و روی آن را با آب تمبر هندی و دو لیوان سرکه پر کنید.
در ترشی را بسته و ۳ تا ۴ هفته در دمای اتاق نگه دارید تا ترشی «بادنجان و تمبرهندی» آماده شود. برخلاف معمول که بادنجان در همه ترشیها با پوست مصرف میشود، اما به توصیه متخصص تغذیه، بهتر است بادنجان پوستش بهطور کامل گرفته شود یا اصلا به جای آن از میادین میوه و تره بار بادنجانهای سفید تهیه کنید، چون در پوست سیاه بادنجان مادهای به نام سولانین موجود است و این ماده برای افراد مبتلا به تالاسمی مینور، کمخونی همولیتیک یا کسانی که مشکل کلیوی داشته باشند و میزان فیلتراسیون کلیههایشان کاهش یافته باشد، مضر است. البته بادنجان حاوی هیستامین هم هست و برخی افراد در واکنش به این ماده کهیر میزنند، پس مصرف ترشیهای حاوی بادنجان باید با دقت بیشتری صورت گیرد.
درضمن به گفته دکتر عباسیان، بادنجان طبعی سرد و خشک دارد و ترشی آن هم بالطبع سرد و خشکتر از سایر ترشیهاست و به همین خاطر است که معمولا ترشی بادنجان همراه سیر زیاد و ادویهها و سبزیهای تند تهیه میشود. اما با این حال افرادی که طبع سرد و خشک دارند، باید در استفاده از این ترشیها تعادل را رعایت کنند.
منبع: مجله سیب سبز