راههای ایجاد شبکه بینالمللی تحقیقات حوزه انرژی در دانشگاه صنعتی شریف در جلسهای با حضور جمعی از مسئولین، متخصصین و کارشناسان حوزه انرژی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه صنعتی شریف، جلسه هم فکری به منظور ایجاد شبکه بینالمللی تحقیقات در حوزه انرژی و ارایه توانمندیهای دانشگاه صنعتی شریف در حوزه انرژی و بررسی پتانسیلهای همکاری بینالمللی، با حضور برخی از مسؤولین دانشگاه، رییس سازمان منطقه آزاد کیش، نمایندگان وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری، نفت و نیرو، سازمانهای بینالمللی یونسکو، اکو و هلدینگهای انرژی گستر سینا و گسترش انرژی پاسارگاد در سالن شورای دفتر ریاست دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
در این جلسه خاطر نشان شد که انرژی همواره یکی از مهمترین زیرساختهای پیشرفت جوامع بوده است. گسترش ضریب دسترسی به انرژی، کاهش قیمت تمام شده انرژی، رفع ناترازی انرژی، افزایش بهرهوری، افزایش امنیت انرژی، بهبود پایداری و تاب آوری بخشهای انرژی، تنوع بخشی به سبد انرژی، کاهش انتشار آلایندهها و افزایش سهم استفاده از انرژیهای پاک به عنوان مهمترین دغدغهها و چالشها در این حوزه قلمداد میشود.
بر اساس این گزارش، منطقه غرب آسیا به عنوان یکی از مهمترین تأمین کنندگان انرژی جهانی به شمار میرود و ایران نیز به عنوان بزرگترین دارنده ذخایر نفت و گاز یکی از مهمترین بازیگران این حوزه است. بر این اساس، با توجه به ظرفیتهای منابع انرژی در سطح ملی و منطقهای و نیز ظرفیت دانشگاهها و موسسات در منطقه غرب آسیا، دانشگاه صنعتی شریف به دنبال توسعه همکاریها و ایجاد شبکه بینالمللی برای انجام تحقیقات در حوزه انرژی است. استقرار موسسه دانشگاه سازمان ملل در حوزه انرژی به میزبانی دانشگاه صنعتی شریف به عنوان یکی از مهمترین اهداف این نشست بیان شد.
نمایندگان بخشهای مختلف دولتی، صنایع مرتبط با حوزه انرژی و دفاتر سازمانهای بینالمللی مستقر در ایران نیز، ضمن اعلام حمایت خود از برنامه دانشگاه صنعتی شریف در این خصوص، نقطه نظرات خود را به منظور اجرای هرچه بهتر این هدف بیان کردند. رئیس سازمان منطقه آزاد کیش نیز در این جلسه علاوه بر ارائه ظرفیتها و زیرساختهای جزیره کیش، آمادگی و حمایت این سازمان برای ایجاد شبکه همکاریهای بین المللی انرژی در این جزیره را اعلام کرد.
در ادامه این برنامه پروفسور یانوش بوگاردی، رییس سابق دانشگاه سازمان ملل در اروپا نیز به عنوان مهمان ویژه این جلسه، ضمن تایید رویکرد دانشگاه صنعتی شریف برای گسترش تحقیقات در حوزه انرژی، تجربیات و نقطه نظرات خود را در خصوص همکاری با سازمانهای بینالملل مطرح کرد.