رییس سازمان هواپیمایی کشور گفت: قیمت مدنظر بلیت هواپیما پیشاز عید نوروز طی جلساتی بررسی شد و پساز تصویب و سیر مراحل قیمت تعیین شده، اعلام میشود.
به گزارش خبرنگار مهر؛ محمد محمدی بخش رئیس سازمان هواپیمایی کشور، گفت: قیمت مدنظر بلیت هواپیما پیشاز عید نوروز طی جلساتی با حضور مسؤولان در شورای عالی هواپیمایی و دیوان عدالت اداری برگزار و بررسی شد و پساز تصویب و سیر مراحل قیمت تعیین شده اعلام خواهد شد.
وی در ادامه تاکید کرد: تا پیشاز مشخص شدن قیمت مصوب بلیت هواپیما، شرکتهای هوایی باید براساس ماده ۶ قانون شورای عالی هواپیمای کشوری بلیت در بازار عرضه کنند و اگر ایرلاینی دچار تخلف شود، قطعاً تنبیه خواهد شد.
بازگشت مبلغ اختلاس بندر امام به بیتالمال / ردیابی متهم فراری
علیاکبر صفایی مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی امروز (۲۰ فروردین) در نشست خبری ضمن عذرخواهی از مردم بابت اختلاس انجام شده در مجتمع بندری امام، گفت: ردیابی این متهم در دستور کار قرار گرفته و قطعاً این مبلغ خارج شده از کشور به بیتالمال مجدد واریز میشود. اختلاسگر با اسم «آرش اشتری» که سمت کارشناس مسؤول مالی یکی از ادارات مالی بنادر تابع را برعهده داشت که گستاخانه ۱۰۸ میلیارد تومان را از کشور خارج کرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه تاکید کرد: چند روز بعد این اختلاس توسط مسؤولان حراست کشف و هماکنون وزارت اطلاعات، اطلاعات سپاه و دادستانی در حال ردیابی فرد مذکور هستند و برخورد قاطع با متخلف انجام خواهد شد.
فوت ۸۲۸ هموطن در سفرهای نوروزی
سردار کمال هادیانفر معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی امروز (۲۰ فروردین) در نشست خبری با اشاره بر اینکه ایمنی مسافرین در سفرهای عید نوروز اولویت بود، گفت: بحث طرح نوروزی یک عملیات بزرگی است که این ایام بیشترین میزان تعطیلی را دارد. هرچه بیشتر میگذرد میزان سفرهای نوروزی رشد دارد و امسال با بیشاز ۲۱۰ هزار نفر از همکاران مربوط به بخش حمل و نقل پای کار بودند.
این مقام مسؤول گفت: آنچه که نگران کننده است بحث تصادفات بود، البته میزان تصادفات نسبت به سال گذشته کاهش داشته اما این موضوع باید در سالهای آینده به حداقل برسد. متأسفانه ۶۶۸ فقره تصادف داشتیم و ۸۲۸ هموطن در این تصادفات جان خود را از دست دادند که البته آمار نهایی میزان فوتیها در یک ماه آینده مشخص خواهد شد؛ سرعت غیر مجاز، خستگی و سبقت از دلایل اصلی تصادف محسوب میشود.
لزوم همکاری دستگاهها برای حل مساله خانههای خالی
حسینعلی حاجی دلیگانی، عضو کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار مهر در پاسخ به این سوال که طبق قانون مالیاتهای مستقیم که جزو دستاوردهای مجلس محسوب میشود، سامانه املاک و اسکان مسؤول شناسایی خانههای خالی است و باقی دستگاهها باید اطلاعات مورد نیاز رو در اختیار این سامانه بگذارند. آیا این اتفاق رخ داده و سامانه تکمیل شده است؟ گفت: بر اساس آنچه تاکنون مشاهده کردهایم مشخص شده است که ارادهای برای اجرای درست و کامل قانون اخذ مالیات از خانههای خالی و شناسایی این خانهها در دستگاههای مسیول وجود ندارد.
وی در ادامه بیان کرد: به نظر میرسد که مجلس برای مقابله با عدم اجرای این قانون و ثبت نشدن لیست خانههای خالی در سامانه املاک و اسکان باید اقدامی مؤثر انجام دهد. در این قانون درصدد بودهایم که قیمت مسکن تا حدودی کنترل شود و باید در مرحله اول این قانون اجرایی شود و در مرحله بعد شناسایی خانههای خالی مورد بررسی قرار بگیرد و مشکل حل شود.
حاجی دلیگانی با بیان اینکه باید عرضه خانه متناسب با تقاضا انجام شود ادامه داد: اگر تولید مسکن در کشور انجام نشود اقدامات نظارتی هم نخواهد توانست مشکلی را حل کند.
تکمیل واحدهای نهضت ملی معطل عملکرد «آبفا»
سعید غفوری مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید با اشاره به اینکه حدود ۱۶۵ هزار واحد مسکنی نهضت ملی مسکن در کشور در دست ساخت است، گفت: بهره برداری از تعدادی از این واحدها در شهرهای جدید حاشیه پایتخت به علت تأخیر ورود دستگاههای خدمات رسان برای تأمین انشعابات و شبکه فاضلاب معطل مانده است.
وی در حاشیه بازدید میدانی از روند اجرایی ساخت مسکن ملی در پردیس افزود: در شهر جدید پرند ۱۳۰۰ واحد مسکن ملی به مرحله بهره برداری رسیده، اما در گیر مسائل آب و فاضلاب شده است. البته هفته آینده آمادگی داریم اولین مرحله از واحدهای نهضت ملی مسکن شهرهای جدید را در شهر جدید سهند افتتاح کنیم.
غفوری افزود: در پردیس هم با تأخیر ورود دستگاههای خدمات رسان مواجه هستیم، اما تلاش میکنیم ۵۰۰ واحد مسکونی از ۲۰۰۰ واحد مسکن نهضت ملی را در این شهر همزمان با ۳۵۰۰ واحد مسکونی مهر در خرداد به بهره برداری برسانیم.
افتتاح هزار و ۸۴۲ واحد نهضت ملی مسکن در اردیبهشتماه
حسین جنتی مدیر کل راه و شهرسازی استان تهران، گفت: ۱۸۴۲ واحد را در برنامه افتتاح اردیبهشت ماه قرار دادیم که شامل ۲۰۰ واحد مسکن ملی در شهرستان اسلامشهر، ۳۰۸ واحد در رباطکریم، ۵۰۴ واحد در شهریار، ۶۳۰ واحد در پاکدشت و ۲۰۰ واحد پروژه محک ۶ شهرستان دماوند است.
وی گفت: در جلسه صد و ششم شورای مسکن استان تهران بر اهمیت پای کار بودن و ارائه خدمات توسط دستگاههای خدمترسان و آب و برق و گاز تأکید شد و مقرر شد پروژههایی که بالای ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند مطابق قانون در فایل ارائه خدمات سریع وزارت نیرو قرار بگیرند. در اردیبهشت ماه سال جاری بیش از چهار هزار واحد مسکن مهر و ملی نیز در شهر جدید پرند به مرحله افتتاح خواهد رسید.
وی تصریحکرد: در این جلسه بر ارائه هر چه سریعتر آورده مالی وزارت خانههای راه و شهرسازی و نیرو و همچنین استانداری تهران تأکید شد تا ارائه خدمات به مردم در اولویت باشد.
جنتی از دیگر موارد مطروحه در جلسه شورای مسکن روز گذشته را دستور برای شروع مقاوم سازی پروژه ۳۳۶ واحدی مسکن ملی قرچک، تسریع در فرآیند آماده سازی زمین جهت پروژههای جدید نهضت ملی مسکن و همچنین تعیین تکلیف هر چه سریعتر پروژههای مسکن ملی ۱۴۵ هکتاری پرند اعلامکرد.
راهاندازی سرویس حملونقل مسافری بین دو بندر ایران و عراق
مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی در حاشیه دیدار با وزیر حملونقل عراق، موضوعات مطرح شده در این جلسه را تشریح کرد و گفت: در جلسه امروز درباره تسریع در تکمیل راه آهن شلمچه _ بصره و رفع موانع پیش رو گفتوگو شد.
وزیر راه و شهرسازی گفت: قرار شد امسال مسیر دریایی نیز به این مسیرها اضافه و انتقال زائران از مسیر دریایی نیز انجام شود.
وی ادامهداد: طبق توافق سازمان بنادر و دریانوردی با کشور عراق مقرر شدهاست سرویس حملونقل مسافری بین بندر خرمشهر به بصره و بندر آبادان به بندر واصلیه در اسرع وقت راه اندازی شود.
افتتاح ۷۶۰۰ واحد مسکن در پرند تا شهریورماه امسال
میرمحمد غراوی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران در بازدید از پروژههای نهضت ملی مسکن و مشارکتی شهر پرند، گفت: سرعت پیشرفت پیمانکاران نهضت ملی مسکن در شهر پرند با نظارت شرکت عمران پرند بسیار خوب است و مشارکت و اقدام شرکتهای خدماترسانی در تکمیل و نصب انشعابات آب، برق و گاز واحدهای برخی از این پروژهها میتواند این واحدها را به مرحله افتتاح و بهرهبرداری برسانند.
وی در جلسهای که پس از بازدید از پروژههای نهضت ملی مسکن پرند برگزار شد، افزود: با تلاش شرکت عمران و پیمانکاران در شهر پرند ۷۶۰۰ واحد نهضت ملی مسکن و مشارکتی تا نیمه سال جاری آماده افتتاح است که در صورت نصب و تکمیل انشعابات آب، برق و گاز این واحدها میتوانیم واحدهای نهضت مسکن ملی برخی پروژهها را به صورت کامل با حضور مقامات عالی کشور افتتاح کرده و تحویل متقاضیان دهیم.
تخلیه ۲۱.۵ میلیون تن کالاهای اساسی در بنادر کشور
میزان تخلیه کالاهای اساسی شامل گندم، جو، ذرت، سویا، برنج، شکر و روغن در بنادر کشور طی ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۲، معادل ۲۱ میلیون و ۵۱۷ هزار و ۷۸۸ تن بود که در این بین سویا رشد ۱۸ درصدی و ذرت رشد ۳۷ درصدی داشت.
میزان تخلیه گندم از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا پایان اسفند، معادل ۲ میلیون ۷۴۸ هزار و ۱۱۵ تن بود؛ همچنین میزان تخلیه جو طی ۱۲ ماهه سال گذشته معادل یک میلیون و ۷۵۰ هزار و ۱۳۹ تن بود و میزان تخلیه ذرت طی سال گذشته، معادل ۱۰ میلیون و ۸۶۶ هزار و ۴۸ تن بود. در این مدت میزان تخلیه سویا معادل چهار میلیون و ۴۳۰ هزار و ۲۷۷ تن بود و میزان تخلیه برنج نیز ۱۰۹ هزار و ۱۹۰ تن بود.
این در حالی است که سویا با توجه به تخلیه سه میلیون و ۷۵۴ هزار و ۹۰ تنی مدت مشابه سال گذشته، رشد ۱۸ درصدی را تجربه کرده است و ذرت نیز با توجه به تخلیه هفت میلیون و ۹۱۳ هزار و ۲۳۰ تنی رشد ۳۷ درصدی را به ثبت رسانده است.
همچنین میزان تخلیه شکر نیز در سالی که گذشت معادل ۶۲۴ هزار و ۸۲۹ تن و میزان تخلیه روغن در بنادر کشور طی مدت مذکور، معادل ۹۸۹ هزار و ۱۸۹ تن بود.
عرضه ۱۸۲ هزار خانه خالی به بازار
مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی با اشاره بر اقدامات این وزارتخانه برای حل مشکل مسکن و جبران عقبماندگیها در این حوزه، گفت: در پروژه مسکن مهر که یکی از کلانپروژههای خوب کشور در حوزه مسکن بوده که ۸ هزار هکتار زمین به این پروژه اختصاص یافته بود این در حالی است که امروز در قالب نهضت ملی مسکن ۵۵ هزار هکتار در حوزه شهری و ۴۰ هزار هکتار در حوزه روستایی، زمین، وارد فرایند ساخت مسکن شده که در طول تاریخ پس از انقلاب اقدامی کمسابقه است.
وزیر راه و شهرسازی همچنین به ۲ میلیون و ۴۹۵ هزار مسکن در حال ساخت اشاره کرد و گفت: رشد تولید مسکن از منفی ۱۵ و منفی ۱۳ در سالهای ۹۸ و ۹۹ به مثبت ۴.۸ در ۹ ماهه اول سال ۱۴۰۲، رسیده است.
بذرپاش در ادامه به ۴۸۸ هزار مسکن روستایی در حال ساخت، راهاندازی سامانه خودنویس برای حذف واسطه در قرارداد موجر و مستأجر، ساماندهی مشاورین املاک و همچنین عرضه ۱۸۲ هزار خانه خالی به بازار مسکن با جمعآوری اطلاعات اشاره کرد.
ساخت مردمی مسکن، راهکار خانهدار شدن کارگران
علیرغم افزایش ۳۵ درصدی حقوق کارگران، همچنان شکاف ۱۰۰۰ درصدی بین تورم مسکن و افزایش حقوق کارگران وجود دارد. پژوهشگران حوزه مسکن معتقدند تنها راه پرکردن این شکاف عرضه زمین رایگان به کارگران و شکستن قیمت مسکن است.
سرانجام پس از چند هفته بحث و مذاکره و برگزاری جلسات طولانی با حضور نمایندگان دولت، کارگران و کارفرمایان تکلیف دستمزد کارگران مشخص شد. نهایتاً شورای عالی کار، در آخرین جلسه شورای عالی کار که در بامداد ۲۹ اسفندماه سال گذشته برگزار شد، حداقل دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۳ را تعیین و با افزایش ۳۵ درصدی دستمزدها موافقت کرد.
اما به رغم این افزایش ۳۵ درصدی دستمزدها، بزرگترین مشکل رفاهی کارگران، یعنی تأمین هزینههای مسکن، همچنان پابرجاست. به گزارش مؤسسه مطالعات اقتصادی بامداد حداقل دستمزد از سال ۱۳۹۵ تاکنون ۷۸۲.۴ درصد رشد داشته، در حالی که قیمت مسکن از ۱۳۹۵ تا بهمن ۱۴۰۲ با رشد ۱۸۰۷ درصدی مواجه شده است. به عبارت دیگر، حداقل دستمزد مقابل قیمت مسکن کاملاً عقب مانده است و افزایش ۳۵ درصدی حداقل دستمزد در ۱۴۰۳ نیز برای پر کردن این شکاف کافی نیست.
در این میان کارشناسان تنها راه جبران عقبماندگی افزایش حقوق کارگران از قیمت مسکن را حرکت در راستای شعار سال و عرضه زمین به خود کارگران میدانند. به زعم پژوهشگران حوزه مسکن، کارگران که مشخصاً از عهده بازپرداخت وامهای بانکی در شرایط کنونی بر نخواهند آمد، با دریافت زمین دولتی میتوانند به طور تدریجی خانه خود را بسازند.
تحویل ۵۰۰ واحد نهضت ملی مسکن تا خردادماه امسال در پردیس
خلیل محبتخواه مدیرعامل شرکت عمران پردیس، گفت: عمده فعالیت شرکت عمران شهر جدید پردیس بر روی تکمیل واحدهای مسکن مهر در استان است و در کنار آن ۲ هزار و ۴۳ واحد مسکونی در قالب طرح نهضت ملی مسکن از سال ۱۳۹۸ در پردیس آغاز شده و در حال ساخت است.
مدیرعامل شرکت عمران شهر پردیس افزود: میانگین پیشرفت فیزیکی بیش از ۲ هزار واحد نهضت ملی مسکن ۶۰ درصد است و در تلاش هستیم تا این تعداد واحد مسکونی را تکمیل کرده و در مشارکت مردم با تأمین آورده تحویل بدهیم.
وی گفت: شرکت عمران شهر جدید پردیس آمادگی دارد تا در صورت تأمین زیرساختهای آب، برق و گاز، ۵۰۰ واحد مسکونی نهضت ملی و ۳ هزار واحد مسکن مهر را در خردادماه تکمیل کرده و تحویل متقاضیان بدهد.
اجرای ۷۳۱ هزار واحد نهضت ملی مسکن در شهرها و روستاها
غلامرضا صالحی رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، گفت: هماکنون ۷۳۱ هزار و ۸۷ واحد مسکونی در شهرها و روستاها توسط بنیاد مسکن و با مشارکت مردم به اجرا درآمدهاست. از این تعداد ۲۵۰ هزار و ۸۹۲ واحد به اتمام رسیده و تحویل متقاضیان شده و ۴۸۰ هزار و ۱۹۵ واحد نیز در دست اجراست.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در ادامه تاکید کرد: از ۲۵۰ هزار و ۸۹۲ واحدی که تحویل متقاضیان شد، ۲۳۵ هزار و ۵۸۰ واحد روستایی و ۱۵ هزار و ۱۳۲ واحد شهری است. همچنین از واحدهای در دست اجرا به تعداد ۴۸۰ هزار و ۱۹۵ واحد، ۲۴۵ هزار و ۹۶۰ واحد روستایی و باقیمانده آنها شهری است.
تحویل ۳۵۰۰ واحد مسکونی در پردیس تا خردادماه
سعید غفوری سرپرست شرکت عمران شهرهای جدید، گفت: با توجه به تأکید ریاستجمهور و وزیر راه و شهرسازی، سال ۱۴۰۳ سالی است که باید کلیه پروژههای مسکن مهر را تحویل مالکان دهیم و صرفاً بخش اندکی که مربوط به پروژههای معارضدار بوده و دیرتر آغاز شده، بهمرور در سال آینده تحویل شود.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به بازدید امروز از روند ساخت و آمادهسازی پروژهها، در برنامه افتتاح خردادماه تعداد ۳۵۰۰ واحد مسکن مهر تحویل متقاضیان خواهد شد و بخش قابلتوجه دیگری را در هفته دولت به انجام خواهیم رساند.