کارگردان موسیقینمایش «مجنون آن لیلی» با بیان اینکه مخاطبسازی در عرصه فرهنگ کار دشواری است گفت این اثر ترکیبی از ادبیات، تئاتر و موسیقی خواهد بود.
به گزارش خبرنگار مهر، پروژه موسیقینمایش «مجنون آن لیلی» به کارگردانی و آهنگسازی پیمان خازنی و تهیهکنندگی ساسان سالور و حمیدرضا علینژاد قرار است بهزودی در تالار حافظ روی صحنه برود. در این اثر عمار تفتی در نقش مجنون و ساقی حاجیپور در نقش لیلی ایفای نقش میکنند. همچنین راوی بخشهای مختلف این پروژه موسیقایی نمایشی رشید کاکاوند است.
ملیکا شهاب در نقش نجلا، سپیده موسوی در نقش نورا، رز ایزدی در نقش محیا، آتنا قرائی در نقش سرنوشت، علی تیمورفامیان در نقش ابن سلام، دیگر بازیگران «مجنون آن لیلی» هستند.
طراحی فرم و حرکت این اثر نیز بر عهده نارینه گالستانیان است.
پیمان خازنی درباره موسیقینمایش «مجنون آن لیلی» توضیح داد: ما فریاد عاشقی سردادهایم و با اهل فرهنگ، با مجموعهای از ملودیهای رنگارنگ، بر اساس گنجی با ارزش بهنام «لیلی و مجنون» اثر نظامی گنجوی، با یک اثر چند وجهی روی صحنه خواهیم آمد. «مجنون آن لیلی» اثری برگرفته از ادبیات، موسیقی و تئاتر است؛ که همنشینی این سه، در تاریخ جهان، قدمت دارد. معتقدم بخت به من روی آورده که در اولین قدم، با همراهی تهیهکنندگان کاربلد به سراغ پروژهای خاص میرویم.
وی ادامه داد: طرح ابتدایی «مجنون آن لیلی» را با محمود توسلیان مطرح کردم؛ به یاد دارم یک نسخه از منظومه را تهیه کردم و سپس نتبرداریها آغاز شد.
خازنی یادآور شد: حدود یک سال در کار وقفه افتاد، کتاب در کتابخانه خاک خورد و مشغول آمادهسازی و سپس اجرای «ناکجاآباد» شدیم. پس از اتمام آن، این پروژه مجدد سرعت گرفت و اجرایی شد.
این آهنگساز درباره اینکه آیا تمامی ترانههای «مجنون آن لیلی» برگرفته از «لیلی و مجنون» نظامی گنجوی است، تاکید کرد: در «مجنون آن لیلی» فقط از نظامی سیراب نشدهایم و با اعتقاد به رویکرد ترانه در جامعه، شانس بهرهمندی از کلام احمد امیرخلیلی و امیر ارجینی را پیدا کردم و ترانهها بر اساس ضرورت ادبی سروده و به تالیف افزوده شد.
وی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: عاشق تجربهگری هستم. تجربههای انجام شده، برایم به سرعت، بایگانی میشود و از آنها فاصله میگیرم. با این موسیقینمایش چندمین بار است که روی «لیلی و مجنون» مشغول خلق اثر میشوم. اینبار با طرح یک صحنه بزرگ مواجه شدم؛ ایدههایی در ذهنم رقم خورد که شاید بیان آن دشوار و ناشدنی بود و صلاح بر این شد که خودم کارگردانی را انجام دهم. البته در این میان رضا موسوی نیز مشاوره کارگردانی را در امور اجرایی پذیرفت و به این ترتیب مشغول شدیم.
خازنی با اشاره به اینکه راوی این اثر رشید کاکاوند است، ادامه داد: حضور این چهره فرهنگی در این نمایش برای همه ما غنیمت است. در کنار استاد کاکاوند، بازیگران توانا و کاربلد، گروه فرم و حرکت، نوازندگان و خوانندگان، طبق نگاه تهیهکنندگان، توسط دستیارها و برنامهریز پروژه، به «مجنون آن لیلی» دعوت شدند.
این آهنگساز و کارگردان در پایان تصریح کرد: هنر نجیب، بی سر و صدا میآید و میرود و از آن فقط دستاوردش باقی میماند. به نظرم تاریخ در مورد چنین آثاری قضاوت خواهد کرد. حفظ شان هنر همیشه دغدغه بوده و پیشکسوتان عرصههای هنری همواره در این باره اظهار نگرانی کردهاند.
نباید موجبات صدمهزدن نااهلان به هنر فراهم شود. رعایت این نکته وظیفه هر انسان اصیلی است.