رییس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک راهور از جزییاتی علل ترافیک سنگین جاده چالوس و آزادراه تهران – شمال خبر داد.
سرهنگ احمد شیرانی رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک راهور در گفتوگو با خبرنگار مهر اعلام کرد: جاده چالوس علیرغم دارا بودن مزیت فاصله کوتاهتر تا استانهای شمالی و زیبایی طبیعت اطراف آن، به علت ظرفیت تردد پایین آن همیشه در ایام پیک تردد سفر و بهویژه در ایام نوروز با ترافیک سنگینی مواجه است.
وی افزود: افتتاح قطعه ۲ آزادراه تهران – شمال و رعایت استانداردهای ایمنی باعث افزایش ایمنی تردد در این قسمت از جاده شده و کاهش ۵ کیلومتر از طول مسیر موجود کرج- چالوس و کاهش ۲۰ دقیقهای از زمان سفر در شرایط عادی را به همراه داشته است.
سرهنگ شیرانی گفت: این موارد فوق به انضمام تبلیغات صورت گرفته در خصوص افتتاح منطقه ۲ آزادراه تهران شمال باعث ایجاد انتظار و تصور رانندگان مبنی بر سفر بدون مشکل ترافیک و رسیدن به استانهای شمالی در کوتاهترین زمان شده است.
وی ادامه داد: هر چند که افتتاح این پروژه عظیم باعث افتخار برای کشور و جلوهای از تلاشهای شبانه روزی مسؤولین کشور است ولی باید اذعان کرد که با توجه به دادههای سامانههای تردد شمار و دوربینهای نظارتی و گزارشهای پلیس راهور عملاً مشکل ترافیکهای سنگین این جاده مرتفع نشده و تا زمان افتتاح تمامی قسمتهای آزادراه شاهد ایجاد ترافیکهای سنگین در این جاده هستیم.
رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک راهور گفت: قبل از افتتاح منطقه ۲ آزادراه، ترافیک خودروها در ۲ تا ۳ ردیف خودرو از قطعه ۱ آزادراه و در ۲ ردیف خودرو از جاده قدیم کرج چالوس در محدوده شهرستانک با همدیگر تلاقی یافته و در یک لاین جاده چالوس مسیر جنوب به شمال وارد میگشت.
سرهنگ شیرانی اظهار کرد: در حال حاضر صرفاً این گلوگاه ترافیکی از محل شهرستانک جابجا شده و به محدوده پل زنگوله انتقال یافته، به گونهای که ۲ تا ۳ ردیف خودرو از انتهای قطعه ۲ آزادراه تهران شمال و ۲ ردیف خودرو از جاده قدیم چالوس در پل زنگوله همزمان وارد یک لاین مسیر جنوب به شمال میشوند.
رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک راهور گفت: بنابراین با ایجاد گلوگاه در این منطقه بار ترافیک آزادراه تهران شمال رفته رفته سنگین و کل قطعه ۲ آزادراه و حتی قطعه ۱ را درگیر میکند.
وی افزود: ظرفیت خروجی نهایی جاده چالوس تغییری نیافته و با ظرفیت ۱۲۰۰ خودرو در ساعت کماکان یکی از کم ظرفیتترین جادههای اصلی کشور است.
سرهنگ شیرانی گفت: تا زمان افتتاح کامل قطعات آزادراه این مشکل پابرجا بوده و توصیه پلیس به رانندگان استفاده از سایر مسیرهای جایگزین در ایام نوروز و زمان پیک سفرهای جادهای بوده و در صورت انتخاب تردد از این جاده از مشکلات ترافیکی آن آگاه شوند.
رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک راهور افزود: حجم کل تردد جادهای از ۲۴ اسفند ۴۲۶ میلیون تردد و متوسط تردد روزانه ۲۶ میلیون تردد است که نسبت به سال گذشته ۲ درصد کاهش و همچنین نسبت به دو سال قبل ۳ درصد افزایش داشته است.
سرهنگ شیرانی بیان کرد: ۵۴۵ فقره تصادف منجر به فوت اتفاق افتاده که ۶۶۴ نفر در این تصادفات جان باختند و همچنین ۱۷۴۷۴ فقره تعداد تصادف جرحی است که در این تصادفات هم ۱۳۹۶۰ نفر مجروح شدند و ۷۱۲۸۰ فقره آمار تصادفات خسارتی است.
رئیس مرکز کنترل ترافیک پلیس راهور بیان داشت: کرمان، فارس، سیستان و بلوچستان، اصفهان، خراسان رضوی و خوزستان از استانهای پرحادثه هستند همچنین بیشترین تردد و انباشت را در استان مازندران، گیلان و خراسان رضوی تا این لحظه شاهد بودیم.