۶ روش درمان دارویی ریزش مو

به نقل از مجله مهتاطب:

ریزش مو اتفاقی نیست که نسبت به آن بی توجه باشیم زیرا علاوه بر اینکه زیبایی ظاهری را بهم میزند گاهی می تواند نشان دهنده ی مشکلات داخلی بدن  مثل تیروئید باشد. درمان ریزش مو مسئله ای است که همه روزه بخش بزرگی از مشاوره های ما در داروخانه را چه به صورت حضوری و چه به صورت تلفنی تشکیل می دهند. مراجعه کنندگان از ما می خواهند که به آنها شامپو ضد ریزش مو، مکمل های تقویت مو و حتی قرص های دارویی درمان ریزش مو پیشنهاد کنیم. گاهی باید از هر سه روش برای درمان ریزش موها استفاده نمود .بهترین راه برای تشخیص نوع ریزش و درمان آن پرسیدن یکسری سوالات در مورد ریزش موی آنها و آزمایش خون است .

موضوع امروز این مقاله از مجله مهتاطب نیز راجع به درمان ریزش مو به وسیله ۶ داروی موثر در این زمینه است. داروهائی که در این مقاله معرفی می کنیم، بهترین داروها برای درمان ریزش مو هستند هر چند این داروها هم روی همه مردم موثر نیست و در مواردی که ریزش مو بسیار شدید باشد تا بخش زیادی از موهای سر ریخته باشد، ممکن است تأثیری نداشته باشند و در این موارد با توجه به تشخیص پزشک متخصص پوست و مو ممکن است یکی از روش های کاشت مو، PRP، و یا مزوتراپی برای درمان ریزش موهای شما مورد استفاده قرار بگیرند.

انواع روش های درمان داروئی ریزش مو

در حال حاضر داروهای بسیاری برای درمان ریزش مو وجود دارند اما پرمصرف ترین و شناخته شده ترین داروهای درمان ریزش مو عبارتند از:

🔹قرص های فیناستراید
🔹قرص دوتاستراید
🔹محلول ماینوکسیدیل
🔹قرص اسپیرونولاکتون
🔹قرص پردنیزولون
🔹آمپول تریامسینولون
🔹محلول دیفن سیپرون
🔹قرص های ضد بارداری

حتما بخوانید :  بهترین قرص های ویتامین برای ریزش مو

توضیح کلی :

قرص اسپیرونولاکتون و قرص های ضد بارداری  جزء قرص های هورمونی مخصوص زنان می باشند و آقایان نمی توانند از این دو قرص درمان ریزش مو استفاده کنند. قرص های فیناستراید، دوتاستراید هم اکثراً برای درمان ریزش مو در مردان مورد استفاده قرار می گیرند. با این حال در مواردی با تشخیص پزشک متخصص پوست و مو ممکن است برای درمان ریزش مو در زنان در دوره یائسگی هم تجویز شوند. استفاده از این قرص ها با توجه به تغییراتی هورمونی که در بدن به وجود می آورند باید زیر نظر پزشک باشد و مصرف آن ها بدون تجویز پزشک بسیار خطرناک است.

🔷قرص های فیناستراید و دوتاستراید:

فولیکول های مو به نوع خاصی از هورمون تستوسترون به نام دی-هیدرو تستوسترون (DHT) حساس هستند و با افزایش سطح این هورمون در بدن فولیکول های مو نازک شده و شروع به ریزش می کنند.
فیناستراید و دوتاستراید هر دو با کنترل مواد شیمیائی و آنزیم های داخل بدن مانع تبدیل تستوسترون به DHT شده و جلوی ریزش مو را می گیرند و مکانیزم عمل آن ها در بدن شبیه هم است اما به طور کلی دوتاستراید قوی تر از فیناستراید بوده و مدت زمان ماندگاری تأثیر آن در بدن بیشتر از فیناستراید است. طبق تحقیقات دوتاستراید حدود ۹۰% سطح هرمون DHT را در بدن مردان کم می کند اما فیناستراید می تواند ۷۰% سطح این هورمون را در مردان کاهش دهد. به همین دلیل میزان تأثیر دوتاستراید از فیناستراید بیشتر است.
با این حال به دلیل عوارض جانبی بیشتری که دوتاستراید در مقایسه با فیناستراید دارد، هنوز نتواسته است مجوز سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) را بگیرد و تنها داروئی که تا الان برای درمان ریزش مو تأییدیه FDA را دارد، قرص فیناستراید (پروپشیا) است.

مردی با ریزش مو

 

💊دوز مصرفی فیناستراید و دوتاستراید

فیناستراید در دوزهای ۱ و ۵ میلی گرم است
قرص دوتاستراید با دوز ۰.۵ میلی گرم

این قرص ها باید طبق نسخه و دستورالعمل تجویز شده توسط پزشک مصرف شوند اما در اکثر موارد مصرف روزانه ۱ عدد قرص برای درمان ریزش مو تجویز می شود.

👌بهترین راه برای درمان ریزش مو با این قرص ها

برای گرفتن بهترین نتیجه از قرص های فیناستراید و دوتاستراید باید آن ها را همراه با محلول ماینوکسیدیل و قرص های ویتامین مو استفاده کنید. قرص های ویتامین باعث تقویت موهای شما شده و محلول ماینوکسیدیل به رشد موهای جدید کمک می کند. بهترین قرص های ویتامین برای مو که بهتر است استفاده کنید عبارتند از: قرص هایپرفکت، پومئول، هیرویت، پرفکتیل پلاتینیوم و نورکرین.

🌟در صورتی که نحوه و میزان استفاده از قرص های فیناستراید، دوتاستراید همراه با محلول ماینوکسیدیل و قرص های ویتامین نیاز به راهنمائی داشتید، می توانید از طریق تماس با شماره ۵۳۸۶۷-۰۲۱ از من یا همکاران داروسازم در مجموعه داروخانه آنلاین مهتاطب مشورت بگیرید.

⏰دوره درمان ریزش مو با فیناستراید و دوتاستراید

نتایج درمانی فیناستراید و دوتاستراید معمولاً پس از ۳ تا ۶ ماه از شروع مصرف قرص ها مشخص می شوند و پس از قطع مصرف معمولاً ریزش مو پس از مدتی بر می گردد و درمان ریزش مو با این قرص ها به خصوص در مواردی که ریزش مو به دلایل ارثی باشند، دائمی نیستند.

 

حتما بخوانید: درمان ریزش موی سکه ای

🔷محلول ماینوکسیدیل

ماینوکسیدیل بهترین و معروف ترین دارو برای رویش موهای جدید است. در واقع ماینوکسیدیل به درمان ریزش مو کمکی نمی کند و باعث پیش گیری از ریزش مو نمی شود بلکه باعث گشاد شدن عروق کف سر شده و افزایش خون رسانی به کف سر می شود. خونرسانی به کف سر باعث انتقال اکسیژن و مواد مغذی موثر بر ساخت مو شده و به دنبال این فرآیند فولیکول های مو تحریک شده و رشد مجدد موها دیده می شود. یعنی ماینوکسیدیل بیشتر باعث رویش موها می گردد .

محلول ماینوکسیدیل برای رویش مجدد

 

💊دوز مصرفی محلول ماینوکسیدیل

محلول ماینوکسیدیل با غلظت های %۲ و %۵ وجود دارد که معمولاً غلظت %۵ برای مردان و غلظت %۲ برای زنان تجویز می شود. محلول ماینوکسیدیل را باید یک روز در میان استفاده کنید.

🌟نکته: در ابتدای مصرف ماینوکسیدیل، معمولاً ریزش موی شما افزایش می یابد اما نگران نشوید. دلیل افزایش ریزش مو این است که ماینوکسیدیل با تحریک فولیکول های مو باعث افتادن و ریختن موهای ضعیف می شود تا به جای آن ها موهای قوی و ضخیم رشد کنند در نتیجه افزایش ریزش مو پس از شروع مصرف ماینوکسیدیل طبیعی است. تأثیر ماینوکسیدیل روی ریزش موهای جدید دائمی نیست به خصوص در مواردی که ریزش مو به دلایل ارثی باشد، پس از قطع کردن مصرف ماینوکسیدیل معمولاً موهای به وجود آمده پس از چند ماه ممکن است بریزند.

حتما بخوانید: بیوتین چه عوارض جانبی دارد؟

🔷قرص اسپیرونولاکتون

قرص اسپیرونولاکتون یکی از بهترین داروها برای درمان ریزش موی هورمونی (آلوپسی آندروژنیک زنانه) و ریزش موهای ارثی در زنان است. قرص اسپیرونولاکتون با کاهش سطح هرمون های استروئیدی (آندروژن) در بدن زنان باعث کاهش ریزش مو می شود. این قرص به دلیل تغییراتی هرمونی که در بدن ایجاد می کند نباید توسط مردان مورد استفاده قرار بگیرد و مصرف آن برای درمان ریزش مو در مردان می تواند عوارض جانبی بسیار زیادی داشته باشد.

💊دوز مصرفی قرص اسپرینولاکتون

قرص اسپیرونولاکتون با دوزهای ۲۵ تا ۱۰۰ میلی گرم وجود دارد. پزشک متخصص پوست و مو معمولاً درمان را با استفاده دوز ۲۵ میلی گرم شروع کرده و به تدریج تا ۱۰۰ میلی گرم در روز افزایش می دهد و در مواردی که ریزش مو شدید باشد ممکن است پزشک متخصص دوز مصرف ۲۰۰ میلی گرم در روز را برای شما تجویز کند. بهترین نتیجه از قرص اسپیرونولاکتون زمانی بدست می آید که همراه با محلول ماینوکسیدیل استفاده شود.

🌟نکته: مصرف قرص اسپیرونولاکتون را فقط با تجویز پزشک و به تدریج می توانید کم کرده و قطع کنید. قطع ناگهانی مصرف قرص اسپیرونولاکتون می تواند بسیار خطرناک باشد به این دلیل که در بعضی افراد باعث افزایش فشار خون شود. این قرص را حتماً طبق دستور العمل پزشک متخصص پوست و مو مصرف نمائید.

مقاله مرتبط: قرص اسپیرونولاکنون، راه حلی موثر برای درمان ریزش مو

🔷قرص پردنیزولون:

قرص پردنیزولون یک داروی استروئیدی (کورتون) است که برای درمان ریزش موی منطقه ای (آلوپسی آره آتا) مورد استفاده قرار می گیرد. در آلوپسی آره آتا یک ناحیه خاصی روی کف سر دچار ریزش مو و گاهی طاسی می شود. علت این نوع ریزش مو (آلوپسی آره آتا)به دلیل اختلال در عملکردسیستم ایمنی بدن است. در این بیماری سیستم ایمنی بدن به فولیکول های مو یک منطقه از کف سر هجوم برده و باعث آسیب دیدن فولیکول های مو شده و در نیتجه یک منطقه از کف سر به سرعت موهای خود را از دست داده و دچار ریزش موی شدید و طاسی می شود.

قرص پردنیزولون، خاصیت ضد التهابی دارد و یکی از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی بدن است به همین دلیل هم با تضعیف سیستم ایمنی بدن می تواند جلوی حمله سیستم ایمنی به موهای سر را تا اندازه ای بگیرد. البته میزان تأثیر این قرص در افراد مختلف کاملاً متفاوت است و در بعضی موارد نتیجه خوبی دارد و در بعضی افراد تأثیری ندارد.

حتما بخوانید : برای جلوگیری از ریزش مو چی بخوریم؟ (بهترین رژیم ریزش مو)

💊دوز مصرفی قرص پردنیزولون

قرص پردنیزولون با دوزهای ۵ و ۵۰ میلی گرم وجود دارد و میزان مصرف آن ها فقط با تجویز و مطابق دستورالعمل پزشک متخصص باید باشد.

توجه کنید اگر ریزش مو ارثی یا ناشی از افزایش سن یا مسائل هرمونی دارید، نباید از قرص پردنیزولون برای درمان ریزش موی خود استفاده کنید. قرص پردنیزولون در این موارد نه تنها به درمان ریزش موی شما کمکی نمی کند که در مواردی به دلیل تغییرات هورمونی که در بدن شما به وجود می آورد می تواند باعث افزایش ریزش موی شما هم بشود.

🌟نکته:  قرص پردنیزولون به دلیل تضعیف کلی سیستم ایمنی بدن عوارض جانبی زیادی دارد و مصرف طولانی مدت آن بسیار خطرناک است. علاوه بر این قرص پردنیزولون، سطح قند خون را در افراد تغییر می دهد، به همین دلیل اگر دیابت دارید حتماً موضوع را با دکتر خود در میان بگذارید و در طول دوره درمان به طور منظم با پزشک متخصص خود یا یک دکتر داروساز در تماس بوده و از آن ها مشورت بگیرید. از طرف دیگر توجه کنید، تأثیر این قرص معمولاً موقتی است و پس از قطع مصرف آن ریزش مو منطقه ای احتمال دارد مجدداً برگردد.
توجه داشته باشید، به طور کلی برای درمان آلوپسی آره آتا، تزریق آمپول تریامسینولون در محل ریزش مو بهتر از مصرف قرص پردنیزولون است.

🔷آمپول تریامسینولون:

تزریق آمپول تریامسینولون بهترین روش برای درمان ریزش مو منطقه ای (آلوپسی آره آتا) معمولی است. تریامسینولون هم مشابه پردنیزولون یک داروی استروئیدی است که خاصیت التهابی و سرکوب کننده سیستم ایمنی دارد. با این تفاوت که تاثیر آن به صورت محلی بوده و در محل تزریق جلوی حمله سیستم ایمنی به فولیکول های مو را گرفته و در نتیجه از آسیب دیدن فولیکوهای مو جلوگیری کرده و مانع ریزش موی در محل تزریق آمپول می شود اما پردنیزولون کل سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کند اما پس از مصرف قرص پردنیزولون همچنان سیستم ایمنی به فولیکول های مو می تواند حمله کند اما شدت آن کمتر است.

تزریق آمپول در سر

تزریق آمپول تریامسینولون فقط باید با توسط پزشک متخصص پوست و مو انجام شود.

🌟نکته:  تزریق آمپول تریامسینولون هم عوارض جانبی دارد اما عوارض جانبی آن به طور کلی کمتر از قرص پردنیزولون است. عوارض جانبی آمپول تریامسینولون، درد و قرمزی پوست سر در ناحیه تزریق آمپول است. عارضه خطرناک آمپول تریامسینولون افزایش فشار خون پس از تزریق آمپول است. اگر فشار خون دارید حتماً این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید. بعضی افراد عوارض دیگری مثل سردرد، تهوع، بهم ریختگی خواب هم ممکن است پس از تزریق آمپول تریامسینولون داشته باشند. اگر عوارض شدیدی داشتید حتماً با پزشک خود یا یک دکتر داروساز تماس بگیرید.

حتما بخوانید : راکوتان چه تاثیری در ریزش مو دارد؟

🔷محلول دیفن سیپرون:

در مواردی که ریزش موی منطقه ای (آلوپسی آره آتا) شدید باشد، یا در مواردی که ریزش مو روی کل سر شدید بوده و بنا به تشخیص پزشک متخصص احتمال طاسی وجود داشته باشد، ممکن است دکتر استفاده از محلول دیفن سیپرون را برای شما تجویز کند.

💊دوز مصرفی دیفن سیپرون

دیفن سیپرون با غلظت های مختلف از %۰.۰۰۱ تا %۲ وجود دارد.

معمولاً پزشک متخصص برای تست کردن واکنش پوست و سیستم ایمنی بدن، دیفن سیپرون با غلظت %۲ را روی پوست تست می کند و اگر علائمی مثل خارش، قرمزی شدید، تاول زدن و پوسته پوسته شدن سر به وجود نیامدند یا شدت آن ها کم بود، فاز بعدی درمان ۲ هفته پس از تست و با غلظت %۰.۰۰۱ شروع می شود. طول دوره درمان و غلظت محلول مورد استفاده به تشخیص پزشک متخصص بستگی دارد اما معمولاً ۵ تا ۶ ماه پس از شروع دوره درمان، نتایج رویش مو روی سر مشخص می شوند.

🌟نکته: مهم ترین عارضه جانبی دیفن سیپرون به غیر از خارش و قرمزی کف سر، لک شدن پوست کف سر در نواحی درمانی پوست با دیفن سیپرون است. معمولاً این لکه ها چون روی پوست کف سر و زیر موها هستند چندان قابل مشاهده نیستند اما اگر این لکه ها زیاد یا آزار دهنده بودند برای رفع آن ها با پزشک متخصص خود یا یک دکتر داروساز مشورت نمائید.

جمع بندی

داروهای معرفی شده در این مقاله تنها جنبه شناخت بهتر شما از گزینه های درمانی پیش روی شما برای درمان انواع ریزش مو است و تشخیص، میزان و نحوه استفاده از این داروها باید زیر نظر پزشک متخصص پوست و مو انجام شوند. به دلیل عوارض جانبی که این داروها دارند، توصیه می کنم در طول دوره درمان هم بهتر است به طور منظم با پزشک متخصص خود یا یک دکتر داروساز در تماس باشید. در صورتی که در مورد هر یک از داروهای معرفی شده در این مقاله یا دیگر محصولات درمان ریزش مو سوألی داشتید، می توانید از طریق تماس با شماره ۶۵۳۸۹۳۴۲-۰۲۱ یا مراجعه به سایت مجله مهتاطب با من یا دیگر همکاران داروسازم در داروخانه آنلاین مشورت کرده و اطلاعات زیادی در مورد انواع محصولات ریزش مو و روش های مختلف درمان ریزش مو بدست آورید.

مقالات پیشنهادی
بهترین محلول های ضد ریزش مو
تشخیص ریزش مو
ریزش مو در کودکان 

بهترین شامپوهای ضد ریزش موی سینره
مزوتراپی برای درمان ریزش مو
۸ روش درمان گیاهی ریزش مو

بهترین شامپو ریزش مو
شامپو آلپسین c1

شامپو کافئین سریتا​
شامپو ماینوکسیدیل
شامپو اویدرم ضد ریزش​
شامپو ضد ریزش فولیکا
شامپو ضد ریزش​ اسکالپیا
شامپو ضد ریزش هگور​
شامپو ضد ریزش​ پنتن
شامپو ضد ریزش کاندید
شامپو جوانه گندم سریتا​
شامپو سپیژن
شامپو ماینوکسی لافارر​
شامپو مینوتا سریتا​
شامپو پالمینکس اویدرم
شامپو ضد ریزش هگور​

شامپو سریتا برای موهای چرب
شامپو پرومین سریتا
شامپو ضد ریزش فیتو
شامپو ضد ریزش اریکه
تونیک ضدریزش مو
لوسیون ضدریزش مو

ویال ضد ریزش مو
شامپو ضدریزش موی چرب
شامپو ضدریزش موی خشک
شامپو ضدریزش سینره

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://rahnamanews.com//?p=24218

نظر خود را وارد کنید

سر تیتر اخبار

تبلیغات

تبلیغات

اخبار ایران و جهان