به نقل از مجله مهتاطب:
مصرف روغن مو بر کف سر چه فوایدی دارد؟
کسانی که روغن تراپی مو ها را پیشنهاد می دهند، بر این باور اند که موهای ما برای جبران ویتامین ها و سایر مواد مغذی ای که پس از هر بار شستن از دست می دهد، به روغن نیاز دارد. هدف اصلی استفاده از آن را نیز آبرسانی و افزایش درخشندگی موها بر می شمارند. استفاده از روغن های مختلف با افزایش رطوبت مو آن را به خوبی احیا می کند و روغن هایی مانند روغن نارگیل فیبر های مو را تقویت می کنند. مصرف روغن مو بر کف سر و به صورت مکرر می تواند اثر عکس داشته باشد و تمام آثار مطلوب آن را خنثی کند. در ادامه این موضوع را بیشتر توضیح می دهیم.
مصرف روغن مو بر کف سر به صورت مکرر چه عوارضی دارد؟
۱) افزایش شوره سر:
در پوست سر برای مرطوب کردن ریشه ها سبوم تولید می شود. برای پیشگیری از بیشتر شدن چربی کف سر باید از شامپو های مخصوص کنترل کننده چربی استفاده کرد؛ زیرا چربی بیش از حد پوست سر را تحریک و ملتهب می کند، باعث پوسته پوسته شدن، عفونت و شوره می شود و منافذ پوست سر را می بندد. حال تصور کنید که به جای تنظیم چربی پوست سر، آن را به صورت مداوم با روغن ها چرب کنید. در این حالت احتمال دچار شدنتان به شوره سر به طور قابل توجهی افزایش می یابد.
۲) ریزش مو:
اگر با مصرف پشت سر هم روغن بر کف سر اهدافی را مانند تغذیه و تقویت مو دنبال می کنید، بهتر است توجه داشته باشید که ممکن است نتیجه عکس آن را مشاهده کنید. به این دلیل که تحقیقات ثابت کرده اند چربی ها مولکول های درشتی دارند و به خوبی به پوست سر جذب نمی شوند؛ در نتیجه بر آن باقی می مانند و روی هم انباشته می شوند. فولیکول های مو نیز بیش از حد نیازشان هیدراته می شوند و مو ها از ریشه شروع به ریختن می کنند. افرادی که مو های چربی دارند در این میان باید بیشتر به این نکته توجه داشته باشند؛ زیرا چربی مضاعف ناشی از روغن های مو برای آن ها بسیار مضر خواهد بود.
۳) خشکی مو:
اگر مصرف روغن بر کف سر را هر روز ادامه دهید، خودتان به صورت ناخودآگاه باعث خشکی مو هایتان می شوید. از آنجایی که چربی زیاد منافذ پوست سر را می بندد، چرخش طبیعی مواد مغذی از ریشه تا ساقه بر هم می خورد، به ساقه مو و انتهای آن مواد لازم نمی رسد؛ در نتیجه خشک می شوند.
۴) جذب گرد و غبار و آلودگی:
اگر هر روز به مو هایتان روغن بمالید، حالت چسبنده پیدا می کنند و گرد و غبار و آلودگی های محیط را به سمت خود جذب می کنند. این ذرات معلق با چشم غیر مسلح دیده نمی شوند؛ اما در هوا هستند و به مو ها می چسبند. در این حالت روغن های مو مانند آهنربا عمل می کنند. این چربی ها و کثیفی ها ممکن است در نهایت منجر به عفونت پوست سر شود.
۵) ایجاد بوی بد:
استفاده بیش از حد از روغن مو بر کف سر و انباشته شدن این روغن ها بر یکدیگر باعث کثیفی مو ها و بوی بد آن ها می شود. این چربی های اضافه بر پوست سر ماندگاری بالایی دارند و حتی اگر خودشان بوی خوبی داشته باشند، بوی مو ها را به بویی آزاردهنده تغییر می دهند.
استفاده از تونیک و سرم به جای روغن مو
جایگزین کردن محصولی با محصول دیگر که همان خواص را دارد بدون این که ضرر های محصول اولیه را داشته باشد، همواره عاقلانه بوده است. مصرف روغن مو بر کف سر ، علی رغم فواید بسیاری که دارد، در مواردی می تواند مضر شناخته شود. برای مثال علاوه بر موارد گفته شده ممکن است مو ها را سنگین و پوست سر را تحریک کند. همچنین برخی از افراد ممکن است بدون این که خود بدانند به برخی از این محصولات مراقبت از مو حساسیت داشته باشند. حساسیت هایی که پوست سر را ملتهب می کنند و به مو آسیب می رسانند. به طور کلی افرادی که پوست سر حساسی دارند به هیچ عنوان نباید کف سر را با روغن های گیاهی ماساژ دهند. این کار به جز تشدید حساسیت هایی که دارند، نتیجه دیگری ندارد.
همان گونه که می دانید اگر پوست سر سالمی نداشته باشید، طبیعتا مو های سالمی نیز نخواهید داشت. افزودن تونیک و سرم به روتین مراقبتی نه تنها در درخشان و مرطوب کردن مو موثر است، بلکه به شما کمک می کند که مشکلات پوست سر و مو را در خانه درمان کنید یا حداقل آن ها را کاهش دهید.
هر چقدر سن شما افزایش می یابد، پوست سر ویتامین ها و مواد مغذی خود را از دست می دهد و کمبود این مواد ضروری رشد و تقویت مو ها را با مشکلاتی مواجه می سازد. با تونیک مو این کمبود ها تا حدود زیادی جبران می شوند. آن ها جریان خون و هدایت آن به سمت فولیکول های مو را بیشتر می کنند. این افزایش، روند رشد مو های سالم را با سهولت بیشتری پیش می برد. در ادامه فواید تونیک ها و سرم ها را در مواردی مجزا شرح می دهیم.
مقاله پیشنهادی: تونیک مو چست؟ معرفی بهترین تونیک رویش و ضد ریزش مو
فواید مصرف تونیک و سرم مو
۱) مرطوب کنندگی:
از مهم ترین مشخصه های تونیک های مو می توانیم به حالت دهندگی و مرطوب کنندگی آن ها اشاره کنیم. میزان مشخصی از روغن های مو در فرمولاسیون این محصولات به کار رفته است که بدون چربی بیش از اندازه، مو ها را حالت می دهند و آبرسانی می کنند. در نتیجه می توانید با خیالی آسوده مصرف روغن مو بر کف سر را با استفاده از تونیک و سرم جایگزین کنید.
۲) محافظت از پوست سر:
تونیک های مو در بهبود خشکی پوست سر یا شکستگی مو ها تاثیر دارند و از پوست سر در برابر عوامل آسیب زا محافظت می کنند. توجه داشته باشید که باید مقداری تونیک را بر کف سر بمالید و آن را به آرامی ماساژ دهید.
۳) بهبود شوره سر:
تفاوت تونیک با دیگر محصولات این است که به صورت یکپارچه پوست سر را می پوشاند و در نتیجه شوره سر و دیگر آسیب های وارد شده بر آن را کمتر می کند. در این حالت سلامت مو ها نیز بیشتر تضمین می شود.
۴) تقویت تار های مو:
این محصولات با هیدراته کردن موثر و کافی فولیکول های مو، روغن های طبیعی آن را حفظ می کنند؛ بنابراین تار های مو مستحکم تر می کنند و باعث جلوگیری از ریزش مو می شوند.
جمع بندی
روغن های مو در مرطوب کردن و آبرسانی مو ها موثر اند و به پوست سر مواد مغذی مختلف را می رسانند؛ اما استفاده مکرر از آن ها می تواند عوارض زیادی را از جمله شوره سر، خشکی و ریزش مو، جذب آلودگی ها و گرد و غبار بیشتر به مو و ایجاد بوی بد، به همراه داشته باشد. در این حالت می توان آن ها را با تونیک و سرم های مو جایگزین کرد. در این نوشته سعی بر این بوده است که فواید تونیک ها و سرم ها به طور جامع بررسی و ضرر های ناشی از مصرف روغن مو بر کف سر به طور مکرر، ذکر شود. فواید تونیک و سرم مو عبارت اند از مرطوب کنندگی، محافظت از پوست سر، بهبود شوره سر و تقویت تار های مو.
📞مشاوره رایگان جهت خرید و پشتیبانی پس از فروش محصولات بصورت چت در واتساپ و ایتا-روبیکا با شماره ۰۹۳۰۲۰۰۷۵۸۷
☎️ تماس تلفنی در روزهای شنبه تا پنج شنبه از ۸ صبح تا ۴ عصر به شماره ۰۲۱۶۵۳۸۹۳۴۲-۰۲۱۶۵۳۸۹۶۹۳
🏣تمامی محصولاتی که در داروخانه آنلاین مهتاطب عرضه می شوند، اعم از محصولات درمان لک، محصولات درمان جوش، درمان ریزش مو و کرم ضد آفتاب، قرص مولتی ویتامین، کرم مرطوب کننده، محصولات ارتوپدی و مکمل های غذایی و… از برندهای معتبر ایرانی و خارجی بوده و دارای برچسب اصالت کالا، سیب سلامت و دارای پروانه از وزارت بهداشت و دیگر سازمان های مربوطه هستند. این امر می تواند مشتریان محترم مهتاطب را از اصالت محصولاتی که تهیه می کنند، کاملاً مطمئن نماید.
📌 آدرس: تهران، شهریار، باغستان، جنب درمانگاه حکیم، داروخانه شبانه روزی دکتر رویا میرنظامی
مقالات مرتبط:
شامپو ضد ریزش مو
بهترین شامپو ریزش مو
شامپو آلپسین c1
شامپو کافئین سریتا
شامپو ماینوکسیدیل
شامپو اویدرم ضد ریزش
شامپو ضد ریزش فولیکا
شامپو ضد ریزش اسکالپیا
شامپو ضد ریزش هگور
شامپو ضد ریزش پنتن
شامپو ضد ریزش کاندید
شامپو جوانه گندم سریتا
شامپو سپیژن
شامپو ماینوکسی لافارر
شامپو مینوتا سریتا
شامپو پالمینکس اویدرم
شامپو ضد ریزش هگور
شامپو سریتا برای موهای چرب
شامپو پرومین سریتا
شامپو ضد ریزش فیتو
شامپو ضد ریزش اریکه
تونیک ضدریزش مو
لوسیون ضدریزش مو
ویال ضد ریزش مو
شامپو ضدریزش موی چرب
شامپو ضدریزش موی خشک
شامپو ضدریزش سینره