به نقل از مجله مهتاطب:
مکانیسم اثر اختلالات هورمونی زنان بر ریزش مو
نازک شدن موها در اثر مشکلات هورمونی، آلوپسی آندرژنیک نام دارد و در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک و سایر اختلالاتی که موجب افزایش ترشح هورمون مردانه می شود، بروز می کند.
تغییرات هورمونی که با عوامل ژنتیکی و محیطی مرتبط هستند دلیل اصلی آلوپسی در خانم ها محسوب می شوند.
همان طور که در پاراگراف قبلی نیز اشاره شد، برخی دارو ها، کم خونی، اختلالات تیروئید، تغذیه نادرست، بیماری های عفونی مختلف از جمله عفونت رحم و ریزش مو با یکدیگر رابطه تنگاتنگی دارند.
ریزش مو زمانی تشخیص داده می شود که به طور میانگین روزانه ۷۰ تا ۱۰۰ تار موی خود را از دست دهیم و حداقل ۲۰ تا ۵۰ درصد مو ها ریزش کند.
هیچ مدرک رسمی وجود ندارد که ثابت کند تخمدان پلی کیستیک باعث ریزش مو می شود اما براساس آمار به دست آمده، بین ۴۰ تا ۷۰ درصد زنان جوان درگیر با این بیماری، ریزش مو را نیز تجربه کرده اند.
مشکل از دست دادن مو ها در زنان مبتلا به اختلالات نادری مانند نئوپلاسم مردانه نیز زیاد مشاهده می شود.
- مقاله مرتبط: درمان ریزش موی مردان
پکیج درمان ریزش مو در زنان و رویش مجدد مو ها
تا به اینجای مطلب شما را با علل اصلی ریزش مو در زنان و مقدار ریزش موی طبیعی آشنا کردیم. حال با معرفی پکیج درمان ریزش مو در زنان همراه شما خواهیم بود. این پک درمانی مهتاطب شامل محصولات زیر می باشد:
۱) کپسول رجوا درمکس پارس حیان
۲) شامپو تقویت کننده مو حاوی پروتئین جوانه گندم فاقد سولفات سریتا
۳) ویال تقویت کننده موی سر خانم ها رینفولتیل فارما لایف
۴) قرص اکتی آیرون لیبرتی سوئیس
طرز مصرف پکیج بر اساس نوع مشکل بیمار توسط مشاوران مهتاطب بر روی بسته ارسالی و یا از طریق مشاوره در برنامه ایتا و روبیکا اعلام میگردد.
روش های درمان ریزش مو در اثر اختلالات هورمونی بانوان(عفونت وکیست تخمدان)
حالا که با رابطه بین کیست تخمدان، عفونت رحم و ریزش مو آشنا شدیم، در این قسمت از مقاله به توصیه هایی برای جلوگیری از ریزش مو اشاره می کنیم که عمل به آن ها می تواند بسیار کمک کننده باشد.
برای درمان ریزش موی ناشی از اختلالات هورمونی زنانه، مانند عفونت رحم یا تخمدان پلی کیستیک ابتدا به پزشک زنان مراجعه کنید تا در صورت لزوم آزمایشات هورمونی، معاینه و… را انجام دهند و اختلال هورمونی شما را با تجویز داروهای مناسب تحت درمان قرار دهند. با انجام این کار شما ۵۰درصد قضیه ریزش موهای خود را بر طرف کرده اید، در این میان لازم است که از قرصهای تقویت مو و ضد ریزش، شامپو ضد ریزش مو استفاده نمائید و گاهی که حجم موها زیاد خالی شده به محلول ضد ریزش مو نیاز است. اکنون به نکات زیر جهت درمان ریزش موی ناشی از اختلالات هورمونی زنانه توجه نمائید:
- مو های خود را روزانه با شامپو مناسب شستشو داده و به طور کامل آب کشی کنید.
- در صورت استفاده از مواد حالت دهنده، قبل از خواب حتماً این مواد را از روی مو های خود پاک کنید.
- سعی کنید گره های مو خود را قبل از اینکه خیلی به هم پیچیده شوند و شانه کردن باعث کنده شدن آن ها شود، باز کنید.
- از برس هایی با دندانه های نوک تیز برای شانه کردن استفاده نکنید.
- داشتن استرس زیاد، یکی از دلایل مهم ریزش مو محسوب می شود پس آن را کنترل کنید.
- استفاده از برخی دارو های هورمونی مانند قرص های ضد بارداری می تواند باعث ریزش مو شود.
- به هنگام استفاده از سشوار آن را در فاصله مناسبی از مو قرار دهید.
- مو ها را به طور کامل با سشوار خشک نکنید و اجازه دهید کمی رطوبت در آن ها باقی بماند.
- مو های خود را با سنجاق و کش های مختلف محکم نبندید. زیرا ممکن است باعث بروز بیماری آلوپسی کششی شود.
- از آنجایی که بین کیست تخمدان، عفونت رحم و ریزش مو ارتباط غیر مستقیم وجود دارد، این بیماری ها را جدی بگیرید.
با رعایت کردن همین چند نکته ساده می توان به سادگی از ریزش مو جلوگیری کرد.
علت ریزش مو
قبل از هر چیزی بهتر است نسبت به این بیماری ها اطلاعات مختصری به دست آوریم. مو یکی از اولین مواردی است که مردم به هنگام ملاقات با ما، به آن توجه می کنند. در واقع ظاهر مو ها نشان دهنده سبک زندگی و شخصیت ما است. به همین دلیل بروز مشکلی در این عضو بدن که تکمیل کننده زیبایی است، باعث نگرانی و کاهش اعتماد به نفس می شود. در این شرایط هر کسی به دنبال پیدا کردن دلیل و راه حل مناسب برای برطرف کردن مشکل است.
شاید هیچ وقت فکرش را هم نکنیم که ممکن است بین عفونت رحم و ریزش مو ارتباط خاصی وجود داشته باشد؛ ولی حقیقت این است که ثابت شده بسیاری از مشکلات داخلی مانند اختلالات هورمونی و وجود عفونت های مختلف می تواند به تمام سلول های بدن از جمله پوست و مو، آسیب برسانند.
ریزش مو بخشی از چرخه طبیعی رشد مو بوده و از دست دادن ۵۰ تا ۱۰۰ تار مو در طول روز کاملاً طبیعی است اما زمانی که این تعادل بهم می ریزد، نگرانی ها نیز شروع می شود.
از دلایل ریزش مو می توان به موارد زیر اشاره کرد:
🔷استرس
🔷کاهش وزن سریع و رژیم های سخت
🔷استفاده بیش از اندازه از مواد شیمیایی
🔷کمبود ویتامین های ضروری بدن
🔷اختلالات هورمونی
🔷کم خونی ناشی از بیماری های مختلف مانند عفونت
هر کدام از موارد گفته شده می توانند به طور مستقیم و یا غیر مستقیم در ریزش مو دخیل باشند. به عنوان مثال کمبود مواد معدنی و ویتامین ها مستقیماً بر روی چرخه طبیعی رشد مو تأثیرگذار است ولی رابطه بین عفونت رحم و ریزش مو می تواند غیر مستقیم باشد زیرا یکی از عوارض این بیماری خونریزی های متعدد مانند خونریزی در دوران قاعدگی و… در بانوان است که از دست دادن خون می تواند باعث بروز بیماری کم خونی و استرس در بدن شده که نهایتاً به ریزش مو ختم می شود. پیشنهاد میکنیم که برای مطالعه بیشتر به مقاله آیا استرس باعث ریزش مو می شود؟ نیز مراجعه نمایید.
عفونت رحم چیست؟
عفونت رحم یا سرویسیت، نوعی بیماری التهابی دهانه رحم است که مشکلات بسیاری با خود به همراه دارد و بسیار شایع است. به همین دلیل احتمال اینکه بین عفونت رحم و ریزش مو ارتباط خاصی باشد، وجود دارد.
بسیاری از خانم ها با این بیماری درگیر هستند و می توان گفت، در حقیقت، بیش از نیمی از آن ها ممکن است در طول زندگی بزرگسالی خود دچار سرویسیت شوند اما از وجود آن در بدن خود اطلاعی ندارند زیرا معمولاً عفونت رحم در مراحل اولیه علائم خاصی ندارد.
اما در صورت بیشتر شدن بیماری، ممکن است با علائمی مانند: درد کمر، درد شکم، درد هنگام مقاربت، خون ریزی بین دوره های قاعدگی، خارش واژن و یا سوزش در هنگام ادرار کردن مواجه شوید.
در صورت بروز هر یک از علائم گفته شده حتماً به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید و به دنبال درمان آن باشید.
دلایل بروز عفونت رحم
این عفونت ممکن است به دلایل مختلفی در بدن خانم ها بروز کند که تعدادی از آن ها را قبل از پرداختن به موضوع ارتباط بین عفونت رحم و ریزش مو بررسی می کنیم:
💠عفونت های مقاربتی:
اغلب عفونت های باکتریایی و ویروسی که باعث بروز سرویسیت می شود، از طریق تماس جنسی منتقل شده و مشکلات متعددی را ایجاد می کنند. از جمله این عفونت ها می توان به سوزاک، کلامیدیا، تریکومونیاز و تبخال تناسلی اشاره کرد.
💠عکس العمل های آلرژیک:
حساسیت، چه به اسپرم کش های ضد بارداری و چه به لاتکس موجود در وسایل جلوگیری از بارداری، ممکن است منجر به عفونت شود. واکنش به محصولات بهداشتی زنانه مانند ژل های شستشو و یا خوشبو کننده ها نیز می تواند باعث بروز این مشکل شود.
💠رشد بیش از حد باکتری ها:
رشد بیش از حد برخی از باکتری هایی که به طور طبیعی در واژن وجود دارند (واژینوز باکتریایی) نیز یکی دیگر از دلایل درگیر شدن با این بیماری است.
بیماری های عفونتی در صورت عدم درمان می توانند به داخل رحم و لوله های فالوپ حرکت کرده و کل بدن را درگیر کنند و عوارض ناشی از آن مانند خون ریزی های شدید که منجر به کم خونی می شود و استرس این بیماری حتی پوست و مو را نیز درگیر می کند. بنابراین همان طور که در پاراگراف های قبلی اشاره شد بین عفونت رحم و ریزش مو به صورت غیر مستقیم ارتباط وجود دارد.
- مقاله مرتبط : درمان ریزش موی زنان
کیست تخمدان چیست؟
کیست تخمدان کیسه ای پر از مایع یا ماده نیمه جامد است که درون تخمدان و یا بر روی آن تشکیل می شود. این اندام های کوچک که در لگن قرار دارند، مسئول تولید تخمک و کنترل ترشح هورمون های زنانه هستند.
کیست ها انواع مختلفی دارند که بسیاری از آن ها طبیعی و بی ضرر هستند و در نتیجه تخمک گذاری ایجاد می شوند. کیست های خوش خیم معمولاً در عرض ۶۰ روز بدون درمان خاصی کوچک می شوند.
این نوع از کیست ها نباید با انواع پر خطر آن اشتباه گرفته شوند زیرا سهل انگاری در این زمینه عوارض سختی در پی دارد که کمترین آن رابطه ای است که بین کیست تخمدان، عفونت رحم و ریزش مو وجود دارد.
کیست های کوچک ممکن است هیچ علامتی نداشته باشند ولی از علایم شایع این بیماری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
🔻درد لگن یا درد مبهم در کمر
🔻احساس نفخ در قسمت پایین شکم
🔻درد هنگام مقاربت
🔻داشتن دوره های قاعدگی دردناک
داشتن علائم طولانی مدت ممکن است نشان دهنده وضعیتی به نام سندروم تخمدان پلی کیستیک باشد. این وضعیت باعث بروز پریودهای دردناک، نامنظم و سایر مشکلات مرتبط با عدم تعادل هورمون ها از جمله چاقی و ناباروری می شود.
درست است که این بیماری در حالت عادی باعث افزایش رشد موهای زائد بدن می شود ولی به دلیل خونریزی های نامنظم و گاها شدید ممکن است فرد را با کم خونی مواجه کند که یکی از دلایل ریزش مو محسوب می شود. همچنین استرس ناشی از بیماری روی سلامت پوست و مو بسیار تأثیر گذار است.
- مقاله مرتبط: آیا تخمدان پلی استیک باعث ریزش مو می شود؟
- مقاله مرتبط : تفاوت ریزش موی ارثی و هورمونی
🏣تمامی محصولاتی که در داروخانه آنلاین مهتاطب عرضه می شوند، اعم از محصولات درمان لک، محصولات درمان جوش، درمان ریزش مو و کرم ضد آفتاب، قرص مولتی ویتامین، کرم مرطوب کننده، محصولات ارتوپدی و مکمل های غذایی و… از برندهای معتبر ایرانی و خارجی بوده و دارای برچسب اصالت کالا، سیب سلامت و دارای پروانه از وزارت بهداشت و دیگر سازمان های مربوطه هستند. این امر می تواند مشتریان محترم مهتاطب را از اصالت محصولاتی که تهیه می کنند، کاملاً مطمئن نماید.
مقالات پیشنهادی:
- تونیک ضد ریزش مو
- آیا چربی پوست سر باعث ریزش مو می شود؟
- روغن های مناسب برای جلوگیری از ریزش مو
- سن ریزش مو
- تاثیر کوتاه کردن مو در ریزش مو
- قرص های ویتامین برای ریزش مو
- ریزش مو در بارداری
- داروهایی برای درمان ریزش موی زنانه
- ریزش موی ارثی
- ریزش موی ناشی از تیروئید
- ریزش موی بعد از زایمان
- شامپو ضد ریزش مو
- بهترین شامپو ریزش مو
- شامپو آلپسین c1
- شامپو کافئین سریتا
- شامپو ماینوکسیدیل
- شامپو اویدرم ضد ریزش
- شامپو ضد ریزش فولیکا
- شامپو ضد ریزش اسکالپیا
- شامپو ضد ریزش هگور
- شامپو ضد ریزش پنتن
- شامپو ضد ریزش کاندید
- شامپو جوانه گندم سریتا
- شامپو سپیژن
- شامپو ماینوکسی لافارر
- شامپو مینوتا سریتا
- شامپو پالمینکس اویدرم
- شامپو ضد ریزش هگور
- شامپو سریتا برای موهای چرب
- شامپو پرومین سریتا
- شامپو ضد ریزش فیتو
- شامپو ضد ریزش اریکه