به نقل از مجله مهتاطب:
دردناشی از بیماری اسکلتی عضلانی بر روی ماهیچه ها، رباط ها، تاندون ها و استخوان ها تاثیر می گذارد.
علت درد اسکلتی عضلانی چیست؟
عوامل متعددی سبب ایجاد این بیماری می شوند. بافت ماهیچه ای در اثر انجام فعالیت های روزانه می تواند دچار سایش و آسیب دیدگی شود. آسیب به یک ناحیه در اثر عوامل مختلفی مانند: انجام حرکات تند و سریع، تصادف، سقوط، شکستگی، پیچ خوردگی، در رفتگی و ضربه ی مستقیم به عضله، می تواند سبب ایجاد درد اسکلتی عضلانی شود.
سایر عوامل ایجاد کننده ی درد عبارت اند از: کشیدگی عضلات، انجام حرکات تکراری، به کار بردن زیاد یک ماهیچه، بی حرکت ماندن طولانی مدت، تغییر ناگهانی وضعیت و مکانیسم ضعیف بدن که می توانند سبب بروز مشکلات ستون فقرات و تحلیل عضلانی شوند و این امرسبب می شود که سایر ماهیچه ها نیز تحت تاثیر قرار بگیرند و درد را احساس کنند.
علائم بیماری اسکلتی عضلانی چیست؟
افراد مبتلا به این بیماری، از احساس درد در تمامی نقاط بدنشان شکایت می کنند. علائم در هر بیمار متفاوت است اما به طور مشترک موارد زیر را شامل می شود:
-
درد
-
خستگی
-
اختلال خواب رفتگی ( بی حسی )
چطور می توان به بیماری اسکلتی عضلانی پی برد؟
پزشک متخصص از طریق انجام آزمایشات فیزیکی و بررسی سوابق خانوادگی، می تواند در تشخیص این امر به شما کمک کند. همچنین ممکن است برای اطمینان از این بیماری آزمایشات دیگری را نیز انجام دهد.
چطور می توان بیماری اسکلتی عضلانی را بهبود بخشید؟
عضلانی مزمن، این روش ها روند بهبود را سرعت می بخشند.
داروهایی مانند NSAID ( داروی ضد التهاب، غیراستروئیدی ) می توانند به منظور بهبود درد و التهاب، مورد استفاده قرار بگیرند.
در بیمارانی که به اختلالات اسکلتی عضلانی از قبیل فیبرومیالژیا ( سندرم درد اسکلتی عضلانی مزمن ) مبتلا هستند، مصرف برخی داروها در دوز کم، سبب افزایش سطح سروتونین و نورپین فرین ( نوعی هورمون عصبی انتقال دهنده ی احساس خواب، درد، و عملکرد سیستم ایمنی ) در بدن می شوند. برخی از داروهای خواب آورعبارت اند از: زولپیدم (نام تجاری: امبین)، اسزوپیکلون ( نام تجاری: لونستا) و راملتئون ( نام تجاری: روزرم).
روش های درمانی دیگر شامل موارد زیر هستند:
-
تزریق دارو های بیهوشی و یا ضد التهاب در نواحی درد
-
انجام ورزش هایی که سبب کشش و تقویت ماهیچه ها می شوند
-
درمان های فیزیکی و حرفه ای
-
طب سوزنی
-
تکنیک های آرام بخش/ بیوفیدبک
-
دستکاری مفاصل ( سیستم ارزیابی کلی با منظور حفظ سلامت و بازسازی عملکرد طبیعی بدن)
-
کایروپرکتیک
-
ماساژ درمانی