مناسب ترین درمان عفونت گوش کودکان چیست؟

به نقل از مجله مهتاطب:

درمان‌ های خانگی عفونت گوش در کودکان

اگر کودک شما بی‌ قرار است، بیش از حد معمول گریه می‌ کند و با گوش‌ هایش ور می‌رود، ممکن است دچار عفونت گوش باشد. از هر شش کودک پنج کودک قبل از سه‌ سالگی دچار عفونت گوش می‌ شوند.

عفونت گوش چیست؟

عفونت گوش یا اوتیت مدیا (otitis media)، التهاب دردناک گوش میانی است. اغلب عفونت‌ های گوش میانی بین پرده گوش و شیپور استاش (که گوش‌ها، بینی و گلو را به هم مرتبط می‌ کند؛ رخ می‌ دهند.
عفونت‌های گوش اغلب در پی ادامه ابتلا به سرماخوردگی به وجود می‌ آیند. معمولاً عامل این عفونت‌ ها باکتری‌ها و ویروس‌ها هستند. عفونت گوش، سبب التهاب و تورم شیپور استاش می‌شود. این شیپور تنگ و باریک شده و درپشت پرده گوش مایعات جمع می‌شوند، که سبب بروز فشار و درد می‌ گردند. شیپور استاش در کودکان نسبت به بزرگسالان باریک‌تر و کوتاه‌ تر است. همچنین، این شیپور در کودکان افقی‌ تر بوده و به همین دلیل راحت‌ تر بسته می‌ شوند.
تقریباً ۵ تا ۱۰ درصد کودکان دچار عفونت گوش، دچار پارگی گوش می‌شوند. پرده گوش معمولاً در طی یک یا دو هفته بهبود می‌ یابد و به ندرت سبب آسیب دائمی شنوایی کودکان می‌ شود.

علائم عفونت گوش

گوش‌ درد می‌ تواند آزاردهنده باشد و از طرفی کودک قادر به بیان درد و ناراحتی‌ اش نیست. ولی نشانه‌ های عمومی آن می‌ تواند شامل موارد زیر باشد:

  • تحریک‌پذیری

  • کشیدن یا ضربه‌های آرام گوش توسط کودک (باید توجه داشت اگر کودکتان علائم دیگری ندارد، این مورد به تنهایی نمی‌تواند نشان‌دهنده گوش‌درد باشد)

  • از دست دادن اشتها

  • مشکلات خواب

  • تب

  • خروج مایعات از گوش

عفونت‌های گوش می‌ تواند سبب سرگیجه شود. اگر کودکتان به سنی رسیده که وول خوردن رسیده‌ اند، مراقبت بیشتری داشته باشید که نیفتند.

درمان عفونت گوش با استفاده از آنتی‌ بیوتیک‌ها

برای سال‌های متمادی، آنتی‌بیوتیک‌ها برای درمان عفونت‌ های گوش تجویز می‌شدند. امروزه می‌ دانیم که آنتی‌ بیوتیک‌ها در اغلب موارد بهترین گزینه‌ ها نیستند. طبق مطالعه منتشر شده در ژورنال انجمن پزشکی آمریکا، از میان کودکانی که احتمال حد وسطی به ابتلا به عفونت گوش دارند، ۸۰ درصد در طی سه روز بدون استفاده از آنتی‌ بیوتیک‌ها بهبود می‌ یابند. استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها در درمان عفونت گوش ممکن است سبب مقاوم شدن این عفونت‌ها در مقابل آنتی‌ بیوتیک‌ها شوند. خود این امر می‌ تواند درمان‌های عفونت‌ های بیشتر را با مشکل مواجه می‌ سازد.
طبق نظر آکادمی اطفال آمریکا، آنتی‌بیوتیک‌ها سبب بروز اسهال و استفراغ در تقریباً ۱۵ درصد از کودکان می‌شود. همچنین این آکادمی عنوان می‌ کند که تا ۵ درصد از کودکانی که برای آنها این نوع آنتی‌بیوتیک‌ها تجویز شده است، دچار واکنش‌های آلرژیک جدی شده که می‌تواند حتی زندگی آنها را به خطر اندازد.
در بسیاری از موارد، آکادمی طب اطفال آمریکا و همچنین آکادمی پزشکی خانواده، توصیه می‌کنند که ۴۸ ساعت تا ۷۲ ساعت آنتی‌ بیوتیک‌ها شروع نشوند، چرا که عفونت ممکن است به‌ خودی‌ خود برطرف شود.
با این وجود، در مواردی استفاده از آنتی‌ بیوتیک‌ها بهترین اقدام ممکن است. در حالت کلی، این آکادمی آنتی‌ بیوتیک‌ها را در موارد زیر تجویز می‌ کند:

  • کودکان ۶ ماهه و یا در سنین پائین تر

  • کودکان ۶ ماه تا ۱۲ ساله که علائم شدید دارند

عفونت گوش کودکان

شما چه اقداماتی می توانید برای درمان عفونت گوش انجام دهید

عفونت گوش می‌ تواند سبب درد شود، ولی شما می‌توانید اقداماتی برای کاهش درد انجام دهید. در اینجا شش درمان خانگی عنوان می‌ شود.

کمپرس گرم

سعی کنید کمپرسی گرم و مرطوب به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی گوش کودکتان قرار دهید. این کار می‌تواند به کاهش درد کمک کند.

استامینوفن

اگر کودکتان بزرگتر از ۶ ماه است، استامینوفن (تیلنول) ممکن است در کاهش درد و تب مؤثر باشد. دارو را طبق توصیه پزشک و دستورالعمل مربوطه استفاده کنید. برای دستیابی به بهترین نتیجه، سعی کنید قبل از خواب یک دوز از این دارو را به کودک بدهید.

روغن گرم

اگر هیچ مایعی از گوش کودکتان خارج نمی‌ شود و شواهدی مبنی بر پارگی گوش وجود ندارد، چند قطره از روغن زیتون یا روغن کنجد که کمی گرم شده یا هم‌ دما با محیط (دمای اتاق) را درگوش آسیب‌ دیده بریزید.

مصرف مایعات کافی

به کودکتان مایعات بدهید. قورت دادن، در اغلب موارد می‌ تواند به باز کردن شیپور استاش کمک کرده و مایعات می‌توانند خارج شوند.

بالا قرار دادن سر کودک

کمی تختخواب کودک را شیب‌ دار کنید، تا تخلیه سینوس در کودک بهبود یابد. زیر سر کودک بالشت قرار ندهید. در عوض، یک یا دو بالشت در زیر تشک کودک قرار دهید.

قطره‌های همیوپاتی برای گوش

قطره‌های گوش همیوپاتی شامل عصاره‌هایی از موادی همچون سیر، گل ماهور (خرگوشک یا بوصیر)، استوخودوس (لاوندر)، کالاندولا و گل راعی در روغن زیتون هستند، که به کاهش التهاب و درد کمک می‌ کنند.

جلوگیری ازعفونت گوش در کودکان

اگرچه از بسیاری از عفونت‌های گوش نمی‌توان جلوگیری کرد، ولی شما می‌ توانید اقداماتی دراین‌ باره انجام دهید.

شیردهی

اگر برایتان امکان‌ پذیر است به مدت ۱۲ ماه به نوزادتان شیر بدهید. آنتی‌ بادی‌های موجود در شیر مادر می‌تواند کودک را در برابرعفونت‌های گوش و گروهی از سایر بیماری‌ها محافظت کند.

دور نگاه‌ داشتن کودک از دود سیگار و دخانیات

قرارگیری در معرض دود سیگار می‌ تواند سبب وخیم‌تر و عود کردن مجدد عفونت گوش گردد. کودک را از قرارگیری در معرض دود سیگار و دخانیات دور نگاه‌ دارید.

قراردادن درست بطری شیر

اگر کودکتان را با بطری شیر تغذیه می‌ کنید، نوزاد را در موقعیت نیمه قائم قرار دهید به این ترتیب شیر نمی‌ تواند جریانی معکوس به داخل شیپورهای استاش داشته باشد. از تکیه دادن بطری شیر به بالشت یا هر چیزدیگری اجتناب کنید.

محیط سالم

هر زمان ممکن است، از قرارگیری کودکتان در معرض موقعیت‌هایی که عوامل سرماخوردگی و آنفلوانزا شایع هستند اجتناب کنید. اگر شما یا یکی از افراد خانواده‌ تان بیمار است، مرتب دست‌ هایتان را بشویید، تا میکروب‌ها را از کودکتان دور سازید.

واکسیناسیون

از بروز بودن واکسیناسیون و ایمن‌سازی کودکتان اطمینان حاصل کنید، که شامل واکسن آنفلوانزا (برای شش ماه یا بیشتر) و واکسن‌های پنوموکوک هستند.
درمان گوش درد کودکان

زمان مراجعه به پزشک برای درمان عفونت گوش

مراکز جلوگیری و کنترل بیماری‌ها توصیه می‌ کنند، اگر هر یک از علائم زیر را در کودکتان مشاهده کردید به پزشک مراجعه کنید:

  • تب بالای ۳۸ درجه، اگر کودکتان زیر ۳ ماه است و تب بالاتر از ۳۹ درجه اگر کودکتان بزرگتر است.

  • خروج خون یا چرک از گوش.

همچنین اگر عفونت گوش و علائم آن در کودکتان تشخیص داده شد و بعد از سه یا چهار روز بهبود نیافت، باید به دکتر مراجعه کنید.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://rahnamanews.com//?p=21541

نظر خود را وارد کنید

سر تیتر اخبار

تبلیغات

تبلیغات

اخبار ایران و جهان