رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت مخاطرات آب و هوایی سازمان هواشناسی کشور گفت: سازمان هواشناسی با «اپدیم» برای پیش بینی مبتنی بر اثر در آسیا و اقیانوسیه همکاری موفقی داشت.
به گزارش خبرگزاری مهر، صادق ضیائیان، رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت مخاطرات آب و هوایی سازمان هواشناسی کشور گفت: در یک همکاری پژوهشی با مرکز آسیا و اقیانوسیه برای توسعه مدیریت اطلاعات مخاطرات طبیعی سازمان ملل موسوم به «اپدیم»، «پیشبینی مبتنی بر تأثیر» در مرکز پیش بینی سازمان هواشناسی تولید شد.
وی اظهار داشت: پیش بینی مبتنی بر تأثیر یک رویکرد نوین در خدمات آب و هوایی است که همزمان با پیش بینی مخاطرات جوی، اثر آن مخاطره یا پدیده بر جامعه و زیرساختهای آن را نیز برآورد میکند.
وی افزود: مرکز پیش بینی سازمان هواشناسی کشور در یک تعامل سازنده با مرکز آسیا و اقیانوسیه برای توسعه مدیریت اطلاعات مخاطرات طبیعی سازمان ملل متحد، «پیش بینی مبتنی بر تأثیر» برای مخاطره گردوخاک را تولید کرده است.
رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت مخاطرات آب و هوایی سازمان هواشناسی کشور افزود: این محصول بر اساس میزان آسیب پذیری گردوخاک در حوزه کشاورزی، هوانوردی، شهرنشینی و… تولید شده است.
ضیائیان ادامه داد: محدوده خدمات این محصول محدود به ایران محدود نمیشود بلکه یک محصول منطقهای است که آسیا و اقیانوسیه را پوشش میدهد.
وی تصریح کرد: این پروژه در حال حاضر در مرحله تحقیقاتی است ولی قابلیت اجرایی شدن سریع را دارد.
این مسؤول گفت: مشکل اجرایی شدن این پروژه در مرکز پیش بینی نیست چراکه این محصول نیازمند اطلاعات پایهای است که در باره آسیب پذیری استخراج شده است و ما اکنون اطلاعات محدودی داریم که نمیتواند اطلاعات را کاربردی نشان دهد.
ضیائیان خاطرنشان کرد: امید است تا با کمک سازمان مدیریت بحران، اطلاعات آسیب پذیری این سامانه افزایش یابد تا بتوانیم محصولات کاربردی را به سرعت تولید کنیم.
وی افزود: این پروژه در سازمان هواشناسی کشور تولید شده اما هنوز به عنوان یک محصول به سبد خدمات سازمان اضافه نشده است.