تفاهمنامه همکاری مشترک بین دانشگاه آزاد اسلامی و دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری با حضور رییس دانشگاه آزاد اسلامی و دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی منعقد شد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه آزاد اسلامی، تفاهم نامه همکاری مشترک بین دانشگاه آزاد اسلامی و دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری به امضای دکتر محمدمهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی و دکتر حجت اله عبدالملکی مشاور رییس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی رسید.
طهرانچی در این مراسم با بیان اینکه در جمهوری اسلامی ایران موضوع مناطق آزاد تجاری یکی از موضوعاتی است که قانونگذار برای رهایی از یک نظام بروکراتیک اداری وضع کرده است، گفت: در کشور ما مناطق آزاد با تمرکز بر توسعه اقتصاد شهرهای مرزی کشور فعالیت می کند.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: در خلیج فارس کشورهایی هستند که تمام کشور به نوعی منطقه آزاد بوده و رفتار آنها بر مبنای تجارت آزاد است، اما در ایران بزرگ و سرافراز ما مجموعه هایی وجود دارد که با یک جهت گیری خاص به عنوان مناطق آزاد فعالیت می کنند تا بتوانند آبادانی شهرهای مرزی و روان شدن اقتصاد و تجارت را رقم بزند.
وی با بیان اینکه رابطه بین دانشگاه ها و مناطق آزاد از ابتدای تعریف مناطق آزاد توسط قانونگذار به نوعی لحاظ شده است، گفت: براین مبنا مقرر شده که در دانشگاه ها در مناطق آزاد بتوانند آزادی عمل بیشتری داشته باشند، اما متأسفانه این موضوع تنها به ایجاد پردیس هایی برای حل مسایل دانشگاه تقلیل پیدا کرد و قوام بخشی به موضوع مناطق آزاد مورد توجه قرار نگرفت.
طهرانچی با بیان اینکه دانشگاه مبتنی بر فرهنگ، علم و فناوری است که به مسائل اقتصادی، اجتماعی و نوآوری زیست بوم که به آن تعلق دارد، اثرگذار است، گفت: از آنجا که امروز علم و فناوری پایه هر حرکت نوینی است، تحول در مناسبات دانشگاه با مناطق آزاد باید بر مبنای این نگاه باشد.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در مناطق آزاد تجاری کشور دارای واحد دانشگاهی است، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یکپارچه ترین دانشگاه کشور است که می تواند یک کنش مؤثر و یک تحول جدی در مناسبات دانشگاه ها و مناطق آزاد کشور رقم بزند.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی نیازمند این است که همسو با تحولات مناطق آزاد و اقتصاد و زیست بومی که مناطق آزاد در آن شکل میگیرد، قرار گرفته تا بتواند تحولی را رقم بزند.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی باید در مناطق آزاد یک سند آمایش سرزمین مانند سایر مناطق کشور داشته باشد، گفت: لازم است براساس این سند آمایش سرزمینی تکلیف واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در مناطق آزاد تعیین شود، لذا این نگاه منحصر به آموزش نیست، بلکه شامل آموزش های تعاملی، انتقال تجربیات آموزشی و فناوری های آموزشی، مفاهیم شرکت های دانش بنیان که تضمینی برای صادرات و محصولات دانش بنیان است.
طهرانچی در ادامه با تأکید بر اینکه ما در مناطق آزاد به شدت نیازمند خدمات پژوهشی استاندارد هستیم، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی می تواند در این فضا به جد وارد شده و یک تحول جدی در مناطق آزاد ایجاد کند.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی ابراز امیدواری کرد: امضای تفاهم نامه بین این دانشگاه و شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی بتواند مقدمات ایجاد کارهای اجرایی و عملی را به نحو احسن فراهم کند.
تفاهم نامه همکاری مشترک بین دانشگاه آزاد اسلامی و دبیرخانه شورای عالی آزاد مناطق تجاری با هدف کوشش در راستای گسترش همکاری های علمی، فناوری، دانشگاهی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی فی مابین از طریق توسعه همکاری ها و اعتلا و بهره مندی از توانایی های مشترک علمی، آموزشی و پژوهشی و ایجاد واحدهای فناور، دانش بنیان و دانشگاهی الگو به امضا رسید.
موضوع تفاهم نامه شامل مواردی از جمله «ارتقای کمی و سطح کیفی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ناظر به رویکرد فناوری، نوآوری و دانش بنیان»، «مشارکت در راه اندازی پردیس ها و مراکز آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی با تمرکز بر توسعه علمی و روزآمد کردن صنایع بومی و متکی به مزیت های منطقه»، «همکاری در توسعه علمی، آموزشی، پژوهشی، فناوری و مهارتی براساس نیازهای مناطق آزاد و ویژه اقتصادی» و … است.