یک کارخانه نوآوری با تولید خوراک کامل دام به حوزه افزایش امنیت و ایمنی غذایی ورود کرد؛ تولید این محصول میتواند منجر به عدم وابستگی کشور به واردات نهادههای دامی شود.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از کارخانه نوآوری آمپر، علیرضا آقا شاهی رئیس بخش تغذیه دام مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور با حضور در کارخانه آمپر ضمن بازدید از اقدامات انجامشده در کارخانه نوآوری آمپر با استارتآپهای حاضر و مجموعه اقدامات انجامشده در شتابدهنده آمپر لایف فعال در حوزه سلامت آشنا شد.
رئیس بخش تغذیه دام مؤسسه تحقیقاتی علوم دامی گفت: با محصول ارائهشده خوراک دام کامل سبک و سنگین «سیبا یم» افزایش امنیت و ایمنی غذایی در حوزه خوراک کامل دام در کارخانه نوآوری آمپر و با توفیقات بهدستآمده توسط یکی از کارآفرینان برتر، آقای رضا موقر، و این همکاری مشترک زمینه تحقق یکی از آمال صنعت دامپروری در راستای بهبود بهرهوری؛ افزایش امنیت و ایمنی غذایی کشور فراهمشده است.
آقا شاهی گفت: مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور بر اساس وظایف ذاتی که بر عهده دارد، حمایت از طرحهای فناورانه و دانشبنیان که در حوزه تأمین امنیت و ایمنی غذایی کشورمی توانند نقش ارزندهای داشته باشند را در دستور کار خود قرار داده است. باید توجه داشت که حدود نیمی از شیر و گوشت کشور در واحدهای نیمهصنعتی و خورده پا تولید میشود که این واحدها به دلیل عدم تمکن مالی و نداشتن زیرساختهای لازم، امکان بهرهگیری از منابع علمی و دانش روز تغذیه را نداشته و به همین دلیل نفوذ دانش در اغلب این واحدها پایین است. به عبارتی ممکن است واحدهایی بینش استفاده از خوراک متوازن را داشته باشند، اما امکان تهیه آن را ندارند.
وی افزود: محصول کارخانه نوآوری آمپر «سیبا یم» در این زمینه، سبب بالا بردن نفوذ علم تغذیه در این واحدها میشود و به عبارتی دانش تغذیه را از قلب متون علمی، به خوراک دام منتقل و در دسترس دامدار قرار میدهد.
رئیس بخش تغذیه مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور در ادامه افزود: از سالها پیش به همت فعالین در حوزه تولید خوراک دام، محصولات خوبی به بازار عرضهشده است، لکن این محصولات در تأمین بخشی از کل خوراک دام مورداستفاده قرارگرفته و میگیرند. خوراک کامل دام “سیبایم” که این کارخانه در بسته بندی استاندارد که دارای ویژگیهای فنی، مجوزهای لازم ارائه کرده است میتواند تمامی احتیاجات غذایی (اعم از علوفه –کنسانتره و مکمّلهای موردنیاز و سایر افزودنیها) گاو شیری، گوساله پرواری، گوسفند و بز پرواری و داشتی را (بر اساس نوع دام) یکجا تأمین کند.
در ادامه این نشست رضا موقر کارآفرین و تولیدکننده محصول افزود: استفاده دامداران (بهویژه دامدارانی که قسمت عمده نهادهها را خریداری میکنند)، از سیبایم، در کنار مزایای تأمین خوراک دام بسیاری از هزینههای حملونقل و ریختوپاش خوراک که سبب بالا رفتن قیمت تمامشده تولیدات دامی اعم از شیر و گوشت را در پی دارد، به طرز قابلتوجهی کاهش مییابد. از طرفی با توجه به اینکه خوراک بخش اعظم هزینههای دامداریها را به خود اختصاص میدهد و علاوه بر قیمت، تأمین مداوم آن، همواره یکی از دغدغههای دامداران است، محصول سیبایم، خیال دامداران را نیز از تهیه و تأمین خوراک راحت میکند.
مدیر شرکت دانشبنیان و فناور تولیدکننده «سیبا یم» ضمن پرداختن به قابلیتهای دیگر سیبا یم گفت: سیبا یم پیشران توسعه و بهرهوری و تثبیت مشاغل و حتی ایجاد مشاغل جدید در صنعت دامپروری کشور است چراکه مزایای آن عبارت است از تأمین خوراک یکدست و متوازن جیره روزانه دامداری فراغت از تأمین بخش خشبی و کنسانتره و … که وقت و هزینهی زیادی را برای دامداریها میکند. همچنین یکپارچه شدن نظام خوراکدهی با توجه به کمترین تغییر در اقلام جیره، کاهش هزینههای دامپزشکی گله، افزایش درآمد بهواسطه کاهش ضریب تبدیل، آزادسازی منابع مالی دامداریها (سرمایه در گردش موردنیاز برای تأمین خوراک)، تسویهی مالی دوماهه هزینه خوراک (تنفس در پرداختهای) و (لیزینگ فاینانس بدون هزینه) از دیگر مزایای این محصول به شمار میرود.
در این نشست پرویز کرمی مدیرعامل کارخانه نوآوری آمپر ورود به عرصه تأمین امنیت و ایمنی غذایی کشور را یکی از اهداف آمپر برشمرده گفت: سیبایم ظرفیت جایگزینی مناسبی در حوزه تأمین خوراک دام صنایع وابسته دارد که میتواند کشور را از وابستگی به واردات نهادههای دامی و استفاده از بقایای کشاورزی که سالانه در کشور بدون استفاده حداکثری به هدر میرود رهایی بخشد.
کرمی افزود: کشور ما با توجه به جمعیت دام سبک و سنگین موجود در کشور سالانه به حدود ۱۸ میلیون تن نهادههای دامی جهت تأمین خوراک نیاز دارد و بقایای محصولات کشاورزی نیز حدوداً این میزان در کشور بهصورت سالانه تولید میشود که با برنامهریزی دقیق و منسجم میتوان احتیاجات غذایی دام سبک و سنگین کشور را با فرآوریهای مناسب تأمین و کشور را در این زمینه خودکفا نمود.