به نقل از توریستگاه:
۱. بمبئی
بمبئی را می توان پایتخت تجاری، شهری پر از سرگرمی های گوناگون و دنیای مد معرفی کرد که دارای تولید ناخالص داخلی ۲۰۹ میلیارد دلار است.
بمبئی پایتخت ایالت مهاراشترا (Maharashtra) است و باید بدانید که این شهر بندری بیش از ۷۰ درصد از معاملات اقتصاد کشور را مدیریت می کند.
شایان ذکر است که این شهر به بیش از ۶ درصد از کل اقتصاد هندوستان کمک می کند.
اگر بخواهیم درآمدهای حاصل از این شهر را ریزبینانه تر و موشکافانه تر بررسی کنیم باید اذعان کرد که ۱۰ درصد از کمک های بمبئی محدود به اشتغال زایی کارخانه های ساخته شده در آن می شود.
زیرساخت های فناوری اطلاعات، شغل های آزاد و مالیات های غیر مستقیم مانند ارزش افزوده کالاها و خدمات هر کدام به ترتیب ۳۰ درصد ، ۶۰ درصد و ۲۰ درصد از کمک های بمبئی به کشور را شامل می شوند.
۴۰ درصد از کمک های دیگر نیز از بخش معاملات تجاری خارجی و ۱۰ میلیارد دلار دیگر نیز توسط پرداخت مالیات شرکت های بزرگ تامین می گردد.
همچنین این شهر دارای دفاتر مهمی همچون بورس اوراق بهادار ملی هند (NSE)، بورس اوراق بهادار بمبئی (BSE) و بانک مرکزی هند (RBI) می باشد و بسیاری از موسسات مهم دیگر هندوستان را نیز در دل خود جای داده.
شایان ذکر است که سه شرکت برجسته و بزرگ هندوستان به نام های شرکت صنایع ریلاینس (Reliance Industries Limited)، گروه تاتا (Tata Group) و گروه ادیتیا بیرلا (Aditya Birla Group) خارج از شهر بمبئی مشغول به کار هستند.
۲. دهلی
شهر دهلی که پایتخت هندوستان قلمداد می شود حدود ۱۶۷ میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی دارد.
باتوجه به این که دهلی پایتخت هندوستان است بیشترین میزان کارمندان دولتی و نیمه دولتی و بخش خصوصی را در دل خود جای داده است.
از این شهر جذاب به عنوان پرطرفدارترین بازار خرده فروشی نیز یاد می شود و از این حیث دهلی بیشترین سرمایه گذار خارجی را جذب می کند.
جالب است بدانید که بیش از ۸۰ درصد از تولید ناخالص ملی دهلی نو توسط بخش خدمات تأمین می شود.
بخش خدمات کلیدی شامل فناوری اطلاعات، هتل ها، بانکداری، رسانه ها و گردشگری است.
توسعه و گستردگی دهلی نو سبب شده تا دیگر شهرها و روستاهای نزدیک این شهر رفته رفته به دهلی پیوسته و متصل شوند، برخی از این شهرها و روستاها عبارتند از نیودا (Noida)، گورگان (Gurgaon)، فریدآباد (Faridabad)، روح تک (Rohtak) و غیره….
۳. کلکته
کلکته مرکز ایالت بنگال غربی به حساب می آید، این شهر پایتخت سابق هندوستان می باشد. کلکته در تولید ناخالص داخلی هندوستان ۱۵۰ میلیارد دلار سهم دارد.
علاوه بر آنچه گفته شد از شهر کلکته می توان به عنوان مرکز تجاری شمال شرقی هند و به طور کل به عنوان یک قطب بزرگ تجاری یاد کرد.
همانند سایر شهرهای بزرگ، کلکته نیز به مهمترین مقصد برای شرکت های فناوری اطلاعات و برون سپاری فرایندهای تجاری تبدیل شده است.
برخی از شرکت های جهانی نیز اقدام به تاسیس دفتری در کلکته کرده اند، از این شرکت ها می توان به آی تی سی لیمیتد (ITC Limited)، بانک الاهاباد (Allahabad Bank) و بانک یوکو (Uco Bank) اشاره داشت.
در حال حاضر بخش فناوری اطلاعات در کلکته با نرخ ۷۰ درصدی رو به رشد است.
۴. بنگلور
بنگلور مرکز ایالت کارناتاکا (Karnataka)، به عنوان شهر سیلیکونی هندوستان شناخته شده است چرا که بسیاری از شرکت های فناوری اطلاعات در این شهر پا گرفته و متولد شده اند.
شایان ذکر است که تولید ناخالص داخلی بنگلور ۸۳ میلیارد دلار تخمین زده شده است.
همچنین باید بدانید که بنگلور از نگاه کارآفرینان در میان ۱۰ مکان برتر دنیا قرار گرفته است.
این شهر حدود ۳۵ درصد از متخصصان فناوری اطلاعات در کشور را استخدام می کند و بیشتر تکنسین هایی که از هندوستان خارج می شوند شهر قبلی آنها بنگلور بوده و به نوعی از بنگلور می آیند.
علاوه بر آنچه گفته شد، ۶۵ درصد از صنایع و تجارت هوانوردی و هواپیمایی در هند نیز در همین شهر بنگلور صورت می پذیرد.
تحقیق و توسعه آر اند بی (R&D) و مراکز فنی و مهندسی شرکت های مشهوری همچون بوئینگ، ایرباس، صنایع هوانوردی جی ای (GE)، جگوار و سوخوی ۳۰ که توسط هیندوستان آیروناتیکس (Hindustan Aeronautics Limited) تولید می شود، دفتر مرکزی آن در بنگلور بنا شده است.
بد نیست بدانید که بخش عظیمی از درآمد صنایع ابریشم چیزی در حدود ۳۵ میلیارد روپیه در بنگلور می باشد که در حال حاضر مشغول به کار است.
۵. حیدرآباد
از حیدرآباد به عنوان شهر مروارید (City of Pearls) نیز یاد می شود، این شهر ۷۴ میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی دارد.
حیدرآباد و حومه آن بالاترین تعداد مناطق ویژه اقتصادی در هند را داراست.
وب سایت لونلی پلنت (Lonely Planet)، شهر حیدرآباد را به عنوان سومین شهر در جهان برای گردشگری رتبه بندی کرده است.
از این شهر به عنوان دره ژنوم هند (Genome Valley of India) نیز یاد می شود، پایتخت تلانگانا (Telangana) به تازگی تاسیس شده است و برای صنعت داروسازی در جهان مرکز مهمی به شمار می رود.
شایان ذکر است که حیدرآباد یک شهر برجسته در زمینه فناوری اطلاعات نیز می باشد چرا که دفاتر رسمی کمپانی هایی نظیر گوگل، آمازون، آی بی ام و سایر شرکت های بین المللی این حوزه در حیدرآباد وجود دارند.
توصیه ما به شما این است که از مکان های دیدنی این شهر حتماً بازدید به عمل آورید.
۶. چنای
شهر زیبای چنای پایتخت تامیل نادو (Tamil Nadu) است که به عنوان یکی از بنادر مهم و اصلی در جنوب هند فعالیت می کند.
تولید ناخالص داخلی این شهر چیزی در حدود ۶۶ میلیارد دلار است.
در این شهر تقریباً تمام معاملات اقتصادی که فکرش را بکنید صورت می گیرد مانند معاملات اتومبیل، خدمات نرم افزاری، گردشگری، پزشکی، تولید سخت افزار و همچنین خدمات مالی.
بی اغراق می توان اذعان داشت چنای دومین صادر کننده خدمات فناوری اطلاعات در جهان است، همچنین این شهر بزرگترین صادرکننده الکترونیکی در هند است و حدود ۵۰ درصد کل صادرات را در بر می گیرد.
از آنجایی که بسیاری از غول های خودروسازی مانند کمپانی فورد، نیسان، بی ام دابلیو و غیره در این شهر دارای دفتر مرکزی می باشند، از این رو بسیاری لقب “دیترویت هند” (Detroit of India) را برازنده چنای دانسته اند.
۷. احمدآباد
احمدآباد یکی از پر جنب و جوش ترین شهرهای ایالت گجرات (Gujarat) است که تولید ناخالص داخلی آن به رقمی در حدود ۶۴ میلیارد دلار می رسد.
گروه آدانی (Adani Group)، نیرما (Nirma)، آرویند میلز (Arvind Mills)، کادیلا (Cadila)، تورنت فارماکیوتیکال (Torrent Pharmaceuticals) و کمپانی های نظیر تنها برخی از شرکت های بزرگ بین المللی هستند که پایگاه و دفتر خود در احمدآباد قرار داده اند.
خالی از لطف نیست بدانید که احمدآباد بزرگترین فروشنده شلوار جین و بزرگترین صادر کننده جواهرات و سنگ های قیمتی است.
با آقای نارندرا مودی (Narendra Modi) در این باره هم صحبت شدیم و وی معتقد بود احمدآباد به سرعت به عنوان مرکز و قطب مالی در منطقه غربی ظاهر خواهد شد.
۸. پونه
پونه دومین و بزرگترین کلان شهر در مهاراشترا است که تولید ناخالص داخلی آن به ۴۸ میلیارد دلار می رسد.
این شهر به دلیل افزایش تعداد دفاتر فناوری اطلاعات و مراکز خودروسازی که همه آنها در دهه گذشته در شهر پدید آمده اند، از محبوبیت خاصی برخوردار شده است.
از سوی دیگر بانک جهانی نیز پونه را برای سرمایه گذاری در بخش غذا و سبزیجات انتخاب کرده است.
یکی از نکات جالب توجه شهر پونه وجود بیش از ۲۵۰ شرکت آلمانی است که دفاتر خود را در این شهر قرار داده اند. شهر پونه تنها ۶۰ سال است که از مراکز مهم صنایع آلمانی به شمار می آید.
۹. سورات
تولید ناخالص داخلی سورات ۴۰ میلیارد دلار است.
شهرداری تخمین می زند که تولید ناخالص داخلی این شهر تا سال ۲۰۲۰ حتی به ۵۷ میلیارد دلار نیز خواهد رسید.
سورات به عنوان مرکز الماس جهان شهرت دارد.
۹۰ درصد از کل الماس خشن در جهان در سورات برش و جلا داده می شود. همین میزان برای هند ۹۹.۹ درصد است!
۹۰ درصد الماسی که از هندوستان صادر می شود از شهر سورات آمده است.
بد نیست بدانید که این شهر با دارا بودن ۳۸۰ رنگرزی، چاپخانه و ۴۱ هزار ماشین بافت، یکی از قطب های بزرگ در زمینه تولید پارچه است.
۴۰ درصد پارچه مصنوعی هندوستان نیز از سورات می آید.
۱۰. ویساکاپاتنام
شهر ویساکاپاتنام به عنوان ویزاگ (Vizag) نیز شناخته می شود، تولید ناخالص داخلی این شهر بندری به ۲۶ میلیارد دلار می رسد.
این شهر دارای قدیمی ترین کارخانه کشتیرانی کشور و برخی از بزرگترین بندرگاه های دریایی نیز می باشد.
این شهر بزرگترین شهر آندرا پرادش (Andhra Pradesh) به حساب می آید و صنایع مهمی مانند گیل (GAIL)، فولاد ویزاگ (Vizag Steel) و فولاد هندوستان را در دل خود جای داده است.
بسیاری از ساکنین ویساکاپاتنام زندگی و معاش خود را از طریق ماهیگیری تامین می کنند، همچنین ماهی های خشک نیز از این شهر صادر می شود.
در آینده و به تدریج به نظر می رسد علاوه بر صنایع سنگین، ویساکاپاتنام به یک مرکز فناوری اطلاعات نیز تبدیل گردد.
منبع: hellotravel