کاربرد ترازو در زندگی روزمره + تاریخچه پیدایش


به نقل از کوکا_ترازو
 یکی از وسیله های مهم در زندگی ما است که برای اندازه گیری جرم مواد مختلف استفاده می شود، با این حال معمولا گفته می شود وزن را با ترازو اندازه می گیرند که اگرچه اشتباه است اما در میان مردم این گونه رواج پیدا کرده است.

برای استفاده از ترازوهای معمولی آن چیزی که می خواهیم وزن کنیم را در یک کفه ترازو قرار می دهیم و سنگ های وزنه را در کفه دیگر می گذاریم، هر کفه ای که پایین تر باشد آن طرف سنگین تر است و ما آن قدر سنگ می گذاریم و سنگ ها را جا به جا می کنیم تا تعادل بین آن ها ایجاد شود، یعنی هر دو کفه ترازو در یک سطح قرار بگیرند، در این زمان وزن درست کالای ما مشخص شده است.

ترازو انواع مختلفی دارد که از معروف ترین آن ها می توانیم به ترازوهای زیر اشاره کنیم:

  • ترازوی فروشگاهی
  • ترازوی آزمایشگاهی
  • ترازوی زرگری
  • ترازوی خانگی
  • ترازوی صنعتی و باسکول
  • و  …

امروزه وزن کردن اجسام مختلف کاری ساده است و معمولا برای کارهای معمولی از ترازوهای دیجیتال استفاده می شود، اما همیشه این طور نبوده است.

تاریخچه ترازو

وسایل اندازه گیری مانند ترازو به دلیل نیازی که به آن ها بود به دنیا آمدند!

در دوران باستان تاجران اولیه برای فروختن اجناس و کالاهای خود مشکل داشتند چون نمی توانستند آن ها را وزن کنند، مثلا نمی توانستند بفهمند طلایی که می خواهند بفروشند چقدر ارزش دارد و به همین دلیل انسان به فکر ساخت وسیله ای افتاد که این مشکل را برطرف کند.

قدیمی ترین آثار به دست آمده از وسایل اندازه گیری در دره ای به نام ایندوس در نزدیکی پاکستان کشف شده است و قدمت آن به حدود ۲ هزار سال قبل از میلاد مسیح برمی گردد، این وسیله شبیه ترازوهای معمولی امروزی دو صفحه داشت که با گذاشتن کالا در یک صفحه و سنگ های تنظیم روی صفحه دیگر استفاده می شد.

ترازوها تا قرن های بعد تقریبا هیچ تغییری نکردند تا این که در اواخر قرن ۱۸ ترازوهای جدید برای اندازه گیری اختراع شدند.

یکی از آن ها ترازوی فنری است که در سال ۱۷۷۰ میلادی اختراع شده است. در این ترازو از یک فنر استفاده می شود که یک طرف آن به جسم مورد نظر و طرف دیگر آن به جایی متصل می شود و این که چقدر فنر به سمت پایین کشیده شود جرم جسم را مشخص می کند.

امروزه از ترازوهای مدرن برای اندازه گیری استفاده می شود که با توجه به نوع کاربرد آن ها با دقت های کم تا دقت های بسیار زیاد ساخته شده اند.

کاربردهای ترازو در زندگی ما چیست؟

در حال حاضر ترازو در زندگی ما استفاده های زیادی دارد و بدون آن بسیاری از شغل ها دچار مشکل می شوند، اگرچه نوع ترازوها با توجه به کاربرد آن ها با هم تفاوت دارند.

۱. صنعت مواد غذایی 

همه ما دیده ایم که وقتی برای خرید میوه ها و سبزیجات به بازار تره بار می رویم یا می خواهیم از سوپر مارکت مواد غذایی باز خریداری کنیم فروشنده از ترازو برای وزن کردن استفاده می کند تا به ما بگوید چقدر باید پول پرداخت کنیم.

در فروشگاه ها معمولا از ترازوهای دیجیتال استفاده می شود اما هنوز هم بعضی از فروشندگان که با ماشین خود در کوچه و خیابان میوه و سبزیجات می فروشند ممکن است از ترازوهای معمولی استفاده کنند.

۲. سلامتی و تغذیه

ما با وزن کردن بدن خود با ترازوهای مخصوص می توانیم وزن خود را به دست آوریم که این وزن در سلامتی ما بسیار مهم است.

مثلا اندازه گیری روند رشد کودکان که اهمیت زیادی دارد با ترازو انجام می شود و نتایج آن به طور منظم و برای مقایسه با ماه های قبل و بعد ثبت می شود.

از طرف دیگر ما با دانستن وزن خود می فهمیم که آیا بیش از حد لاغر یا چاق هستیم یا خیر و اگر این طور باشد با راهنمایی پزشک تغذیه و کنترل وزن خود به صورت منظم می توانیم به وزن سالم برسیم و بدن سالمی داشته باشیم.

بعضی از دستگاه های پزشکی که برای وزن استفاده می شوند علاوه بر وزن، توده چربی ها را هم اندازه گیری می کنند که خیلی مفید می باشد.

۳. طلا فروشی

یکی از شغل هایی که به شدت به ترازو نیاز دارد فروش طلا و جواهر و زرگری است.

طلا فروشی ها با کمک ترازوهای بسیار دقیق که تا صدم گرم را نیز نشان دهد می توانند کار کنند و نمی توان از ترازوی فروشگاهی برای این کار استفاده کرد زیرا طلا ارزش بالایی دارد و معمولا در حد گرم خریداری می شود نه کیلوگرم.

۴. آشپزخانه

ترازو در آشپزخانه هم کاربردهای زیادی دارد و آشپزها به خصوص خانم های خانه دار به کمک آن می توانند راحت تر و بهتر آشپزی کنند و غذاهای خوشمزه و جدید بپزند.

دستورالعمل های غذاها که در کتاب های آشپزی وجود دارد معمولا مقدار مواد اصلی غذا را با فنجان، قاشق غذا خوری و چای خوری یا گرم و لیتر بیان می کنند و آشپزی که بخواهد انواع غذاها، کیک و بیسکویت های خوشمزه بپزد باید یک ترازوی آشپزخانه داشته باشد تا بتواند مقدار دقیق مواد غذایی را بداند.

۵. علم

دانشمندان در زمینه های مختلف از ترازو برای اندازه گیری موادی که در تحقیقات خود به کار می برند استفاده کنند.

مثلا شیمی دان ها که با مواد شیمیایی سر و کار دارند و برای آزمایش های خود لازم است مقدار مشخص از این مواد با غلظت های مختلف را با هم ترکیب کنند به ترازوهایی احتیاج دارند که در حد گرم دقیق باشد تا نتیجه تحقیقات آن ها دقت زیادی داشته باشد.

۶. صنعت

در صنایع مختلف برای اندازه گیری کالاهای بسیار سنگین مثل کامیون ها از ترازو و باسکول های بزرگ استفاده می شود، این ترازوها با ترازوهای زرگری که نیاز به دقت صدم گرم دارند و یا ترازوهای فروشگاهی تفاوت دارند.

در ادامه بخوانید : کاربرد علم آمار در زندگی

منابع: medium – withings – kids.kiddle

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://rahnamanews.com//?p=13011

نظر خود را وارد کنید

سر تیتر اخبار

تبلیغات

تبلیغات

اخبار ایران و جهان