چند روزی است که مناطق مرکزی کشورمان درگیر یک مهمانناخواندهای است که در این ماههای سال لنگر میاندازد و با خودش سوغاتی چون سردرد، تنگی نفس، گرفتگی قلب و عروق را به همراه میآورد و خیال رفتن ندارد!
این روزها دوباره ردپای یک مهمان ناخوانده در حوالی محیط زندگیمان حسابی ما را کلافه کرده است، مهمان ناخواندهای که چند سالی است سر و کلهاش از اواخر آبانماه پیدا میشود و تا نزدیکیهای ماه بهمن بساطش برقرار است. البته برخی مردم استانها این روزها زودتر درگیر این مناسبات شدند و به خاطر همین مهمان ناخوانده، شهر را تعطیل کردهاند. البته بماند نامگذاری یک روز خاص به عنوان «روز پاک» هم نتوانسته از حضور او جلوگیری کند و اسباب و زحمتش همچنان برقرار است و سوغات همیشگیاش با چاشنی تنگی نفس، سردرد و گرفتگی قلب خیلیها را راهی بیمارستان کرده است.
خب! در این آلودگی هوا که مقتضی شهرهای صنعتی و کلانشهرهاست ما چه کارهایی میتوانیم انجام دهیم تا حداقل ریههایمان از آسیبهای زیاد آلودگی هوا در امان بماند. در این زمینه طب سنتی هم راهکارهایی دارد که میتواند این آسیبهای آلودگی هوا را به حداقل برساند، با ما همراه باشید تا با چند راهکار ساده این روزها را با کمترین چالش سپری کنیم:
حال روز شهر ما چگونه است، آسمانی پاک یا آسمانی خاکستری؟!
کارگروهی آشپزی برای مقابله با غول آلودگی هوا!
در همین اول بسمالله در روزهای آلودگی هوا دور فست فود و غذاهای غلیظ و دیرهضم یک خط قرمز بکشید. بعد به سراغ تدبیرهای دیگر بروید. از خانم خانه بخواهید در این ایام برایتان خورشت، سوپ یا آشهای پر سبزی حاوی جو، کدو، هویج، شلغم، اسفناج، کمی جعفری، گشنیز و پیاز بپزد، البته شما هم میتوانید دست به کار شوید و یک کارگروهی آشپزی را به بهانه آلودگی هوا تجربه کنید، بالاخره این آلودگی هوا هم باید یک خیری برساند!
با این وجود از درست کردن یک سالاد کاهو همراه با هویج رنده شده، روغن زیتون و آب نارنج طبیعی هم غافل نشوید، این سالاد در کنار آن غذایی که خانوادگی درست کردهاید، حسابی میچسبد.
شما در روزهای آلودگی هوا چه کار میکنید؟
یک تدبیر ساده با سیب و گلاب
الحمدلله در کشور ما «سیب» همان میوه بهشتی فراوان وجود دارد و در هر خانهای هم گلاب پیدا میشود، کافی است راهی آشپزخانه شوید، سپس در ظرفی سیبهای ورقه ورقه شده را به مقداری گلاب آغشته کنید و بگذارید عطر آن در فضای خانه پخش شود، همین تدبیر ساده میتواند به کاهش عوارض آلودگی هوا کمک کند.
۲ گیاه خاص برای روزهای دودی شهر
اگر از آن دسته افرادی هستند که علاقه به گیاهخواری دارند، در این روزها به شما توصیه میکنیم «میخک» و «ریحان» را در برنامه غذاییتان قرار بدهید، زیرا این دو به علت خاصیت آنتی اکسیدان و ضدالتهاب میتوانند از آسیبهای ریوی و کبدی پیشگیری کنند.
راهکارهای زیادی برای کاهش اثرات آلودگی هوا وجود دارد، اما اصل مهم این است که حواستان همیشه به تقویت سیستم ایمنی بدنتان باشد تا این چند ماه برای کمخطرتر سپری کنید
دمنوش چای سبز را هم امتحان کنید
وقتی در کنار خانواده هستید و تصمیم دارید یک فیلم را با هم تماشا کنید، بیزحمت قوری را روی شعله بگذارید یا چایساز را روشن کنید، سپس دمنوشی با چای سبز برای همه آماده کنید تا در حین تماشای فیلم نوش جان کنید.(البته زیادهروی نکنید) زیرا چای سبز نیز حاوی آنتیاکسیدانهای زیادی است و به کاهش التهاب ریه هم کمک میکند.
البته پیشنهادی بعدی ما به شما دمنوش گل گاوزبان همراه ریشه سنبل الطیب و بهارنارنج است که برای این روزهایی که آلودگی هوای شهرتان به مرز قرمز رسیده است، مفید باشد.
«میخک»؛ یک گیاه فوق العاده برای روزهای دودی
بهترین گزینه روی میز نوشیدنیها
وقتی در این ایام هوس نوشیدنی کردید، برای اینکه عوارض آلودگی هوا کاهش پیدا کند، از میان نوشیدنیها آب سیب شیرین، شیرگرم با عسل یا شربت لیموترش عسل با گلاب بهترین گزینه روی میز است.
یک تیر و دو نشان در میادین ترهبار
هر چند در این ایام هم حتماً گریزتان به میادین میوه و ترهبار میافتد، خب! در سبد خریدتان میوههایی مانند انار شیرین، لیموشیرین، سیب و نارگیل را مد نظر قرار دهید تا با یک تیر دو نشان بزنید.
در زمان آلودگی هوا این گیاهان را روی میزتان بگذارید
بالاخره که قرار نیست در آلودگی هوا، ادارات، موسسات، نهادها و حتی کارخانهها تعطیل شوند و شما هم باید مانند بقیه به سرکار بروید، منتها برای شما هم یک پیشنهاد طلایی داریم و آن، اینکه برگ اکلیل کوهی (رزماری) یا بهارنارنج را همراه خودتان داشته باشید یا روی میزتان قرار دهید و هر از گاهی آن را بو کنید، همچنین بوییدن برگ شمعدانی عطری بسیار مفید است.
البته راهکارهای زیادی در این زمینه وجود دارد، اما اصل مهم این است که حواستان همیشه به تقویت سیستم ایمنی بدنتان باشد تا این چند ماه برای کمخطرتر سپری کنید.