خصوصیات تیپ شخصیتی ISTJ چیست؟ | افراد مشهور | شغل و رشته مناسب | روابط عاطفی و ازدواج
ISTJ که مخفف ویژگی های برونگرایی، حسی، منطقی و قضاوتی است، یک کد چهار حرفی بوده، که نمایانگر یکی از ۱۶ تیپ شخصیتی موجود در آزمون شخصیت مایرز-بریگز (MBTI) می باشد.
افراد دارای تیپ شخصیتی ISTJ، تودار، اهل عمل و علاقمند به سکوت اند. آن ها از نظم بخشیدن به همه حوزه های زندگی شان، از جمله خانه، محل کار، خانواده و پروژه هایشان لذت می برند.
افراد با این تیپ شخصیتی، برای وفاداری خود و دیگران، ارزش قائل اند و بر سنت ها و آداب و رسوم، تاکید دارند. به افراد دارای این تیپ شخصیتی، لقب «بازرس» را می دهند.
خصوصیات کلیدی تیپ شخصیتی ISTJ
این افراد، برنامه ریز هستند؛ آن ها علاقه دارند همه چیز را از قبل برنامه ریزی کنند. آن ها از یک زندگی منظم لذت می برند. آن ها دوست دارند همه چیز طبق نظم و ترتیب باشد، و به تمام جزئیات توجه می کنند.
وقتی چیزی از نظم و ترتیب خود خارج شود، این افراد نمی توانند آسایش داشته باشند، تا زمانی که دوباره به همه چیز سر و سامان بدهند و کارها را به اتمام برسانند.
خصوصیت بعدی آن ها، این است که واقع بین هستند؛ آن ها در امر دستیابی به اهداف و به اتمام رساندن پروژه های خود، رویکردی منطقی داشته، و قادرند کارهایشان را با سرعتی پایدار انجام دهند و وظایف شان را به اتمام برسانند.
آن ها این توانایی را دارند که در مقابل چیزهایی که حواس شان را پرت می کند، مقاومت کنند و تمرکز خود را بر کاری که مشغول انجام آن هستند، معطوف نگه دارند. آن ها معمولا به عنوان افرادی قابل اتکا و قابل اطمینان توصیف می شوند.
خصوصیت بعدی آن ها، این است که بر قوانین، سنت ها و آداب و رسوم، تاکید زیادی دارند؛ آن ها ترجیح می دهند از قوانین و دستورالعمل های از پیش تعیین شده، پیروی کنند. در برخی موارد، آن ها در پایبندی به اصول و دستورالعمل ها، بسیار سرسختانه عمل می کنند.
عملکردهای شناختی
آزمون MBTI، چهار عملکرد شناختی مختلف (منطقی، احساسی، شهودی، حسی) را نشان می دهد. هر یک از این عملکردها، یا به صورت برونگرایانه، و یا به صورت درونگرایانه بروز می کنند و شخصیت فرد را تعیین می کنند.
عملکرد غالب: حسی درونگرایانه
- افراد حسی درونگرا، بر لحظه حال تمرکز می کنند و اطلاعات گسترده ای در خصوص پیرامون خود، به دست می آورند.
- آن ها همچنین خاطرات روشنی از گذشته دارند، و برای شکل دهی به انتظارت شان از آینده، به این خاطرات و تجربیات تکیه می کنند.
عملکرد کمکی: منطقی برونگرایانه
- افراد دارای این تیپ شخصیتی، می توانند منطقی و بهره ور هم باشند. آن ها از این که به دنبال توضیحات منطقی برای وقایع باشند، لذت می برند.
- آن ها ترجیح می دهند به جای چکیده اطلاعات، بر جزئیات همه چیز تمرکز کنند.
- کارآمد و بهره ور بودن، برای افراد با این تیپ شخصیتی بسیار حائز اهمیت است. آن ها دوستدار دانش های کاربردی هستند.
- این افراد، تصمیمات خود را بر پایه منطق و اطلاعات موضوعی می گیرند تا احساسات شخصی.
عملکرد درجه دو: احساسی درونگرایانه
- افراد ISTJ، هنگام قضاوت کردن، تفاسیر شخصی خود را بر اساس مجموعه ارزش های درونی شان شکل می دهند.
- این امر معمولا به عنوان «غریزه» یا «ندای درونی» توصیف می شود. این افراد، فقط وقت هایی که یک حس قوی درونی به آن ها بگوید که به علاوه بر حقایق باید به احساس شان نیز تکیه کنند، تصمیمات منطقی می گیرند.
عملکرد درجه سه (نادر): شهودی برونگرایانه
- این وجه از شخصیت آن ها، از ایده ها و تجربیات جدید لذت می برد.
- این وجه شخصیتی، ضعیف ترین وجه افراد دارای تیپ شخصیتی ISTJ می باشد، اما توسعه بخشیدن به این عملکرد، می تواند منجر به داشتن شخصیتی متعادل تر شود.
افراد برجسته دارای تیپ شخصیتی ISTJ که ممکن است بشناسید
- جورج واشنگتن، رئیس جمهور سابق ایالات متحده
- هنری فورد، مخترع
- جانی کارسون، مجری
- الیزابت دوم، ملکه انگلیس
- اواندر هولی فیلد، بوکسور
روابط شخصی
افراد تیپ شخصیتی ISTJ، ترجیح می دهند بیش تر وقت خود را در تنهایی یا با گروه کوچکی از دوستان صمیمی شان سپری کنند.
افراد دارای این تیپ شخصیتی، معمولا بسیار وفادارند و خود را وقف خانواده و دوستان شان می کنند. اما ممکن است در شناخت عواطف خود و احساسات دیگران، مشکل داشته باشند.
آن ها بسیار تودار هستند و معمولا در دریافت سیگنال های عاطفی از سوی افراد، عاجز اند. با این وجود، اگر با شخصی خیلی صمیمی و نزدیک شوند و نسبت به احساسات و نیازهای او به شناخت برسند، از هیچ تلاشی برای تامین نیازهای آن فرد، دریغ نمی کنند.
مسیرهای شغلی
این افراد، به دلیل نیازشان به منظم و مرتب بودن همه چیز، در یادگیری و کارکردن در محیط هایی که همه چیز در آن ها برنامه ریزی شده است و وظایف به خوبی از قبل تعیین شده، بهتر عمل می کنند.
در امر یادگیری چیزهای جدید، این افراد چیزهایی را که بدانند در دنیای واقعی پر کاربرد و مفیدند را بهتر یاد می گیرند.
اطلاعات ملموس و واقعی، برای این تیپ شخصیتی جذاب است؛ در حالی که اطلاعات نظری و انتزاعی؛ برای آن ها ارزش کمی دارد، مگر این که بدانند آن اطلاعات، نوعی کاربرد عملی دارد.
آن ها برای پروژه هایی که از نظرشان ارزشمند هستند، انرژی زیادی صرف می کنند؛ در مقابل، از اتلاف انرژی در کارهای بی فایده یا غیر عملی، خودداری می کنند.
افراد تیپ شخصیتی ISTJ، در کارهایی که مستلزم نظم، ساختار و ثبات قدم هستند، موفق ترند. شغل هایی که با حقایق و اعداد و ارقام سر و کار دارند، نظیر حسابداری، علوم کتابداری،برنامه نویسی کامپیوتر و…)، گزینه های خوبی برای این افراد هستند.
مشاغلی که نیازمند دقت، احترام به قوانین و پایداری هستند، معمولا برای افراد دارای تیپ شخصیتی ISTJ، جذاب به نظر می آیند.
مشاغل رایج برای تیپ شخصیتی ISTJ
- حسابداری
- برنامه نویسی کامپیوتر
- دندان پزشکی
- پزشکی
- کتابداری
- حقوق
- افسری
- کارآگاهی
- رهبر نظامی
نکاتی برای تعامل با افراد دارای تیپ شخصیتی ISTJ
روابط دوستانه
این افراد، با دوستانی که بیش تر شبیه خودشان هستند، ارتباط بهتری برقرار می کنند. اگرچه طبق آنچه در کتاب ها آمده، آن ها بیش تر جدی هستند اما به تفریح و سرگرمی نیز علاقه دارند.
شاید خوش شان نیاید که وارد چیزهای جدید و تازه شوند، اما اگر به آن ها کمک کنید که سرگرمی ها و فعالیت های مورد علاقه خودشان را دنبال کنند، دوست خوبی برای آن ها خواهید بود!
روابط والدینی
پدر و مادران دارای تیپ شخصیتی ISTJ، پایبند به سنت ها هستند و در فراهم آوردن امنیت و ثبات برای فرزندان شان، خوب عمل می کنند.
فرزندان این افراد، متوجه اهمیت و احترامی که والدین شان برای آن ها قائلند، می شوند و از این رو، آن ها نیز، متقابلا همین رفتار را با پدر و مادر خود دارند.
والدین فرزندان دارای تیپ شخصیتی ISTJ، متوجه خواهند شد که ایجاد ثبات می تواند به فرزندان شان کمک کند تا احساس امنیت بیش تری داشته باشند.
بنابراین، پایبندی به روتین ها، ایجاد تغییرات به صورت تدریجی و زمان دادن به فرزندان برای وفق پذیری با شرایط جدید، روش هایی است که والدین باید برای کمک به فرزندان ISTJ خود در پیش بگیرند.
روابط عاشقانه
اگرچه افراد این تیپ شخصیتی احساسات عمیقی را تجربه می کنند، اما در بروز این احساسات در روابط عاطفی و عاشقانه خود، دچار مشکل هستند.
اگر با چنین فردی در رابطه هستید، انتظار نداشته باشید که آن ها عواطف و احساسات خود را خیلی راحت به شما بروز دهند. آن ها را در این مورد درک کنید تا شریک خوبی برایشان باشید.
گاهی ممکن است به نظر برسد که شریک عاطفی شما، اصلا احساسات شما را در نظر نمی گیرد، اما در بحث ها باید با ارائه حقایق و توضیحات منطقی، آن ها را رام خود کنید.
منبع: www.verywellmind.com