به نقل از مجله مهتاطب:
داروخانه اینترنتی مهتاطب تمامی محصولات معرفی شده در مقالات مجله مهتاطب متعلق به سایت داروخانه اینترنتی مهتاطب(داروخانه شبانه روزی دکتر رویا میرنظامی) می باشد و شما عزیزان میتوانید کلیه محصولات مورد نیاز خود را از طریق مراجعه به سایت مهتاطب به آدرس www.mahtateb.com خریداری نمائید. لطفا برای انتخاب محصول مناسب ابتدا مقاله را کامل و دقیق مطالعه کنید. پشتیبانی و مشاوره در برنامه واتساپ-ایتا-روبیکا ۰۹۳۰۲۰۰۷۵۸۷ |
۵ قرص درمان آرتروز و درد مفاصل
۳۰% بیماران مبتلا به بیماری های مفصلی مثل آرتروز (OA) و آرتریت روماتوئید (RA) از مکمل های غذایی موثر در بهبود آرتروز برای کاهش علائم و درمان دردهای آرتروز و آرتریت استفاده می کنند که خوشبختانه بیشتر این مکمل ها توانسته اند اختلالات مفصلی خفیف تا متوسط را بدون نیاز به داروهای درمانی بهبود ببخشند.
طبق نظر سنجی که داروخانه آنلاین مهتاطب از استفاده کنندگان این مکملهای تقویت استخوان و مفاصل داشته است توانستیم ۵ تا از بهترین مکمل های تقویت استخوان و مفاصلی که نقش موثرتری در درمان آرتروز داشته اند را به شما معرفی کنیم که شامل موارد زیر هستند:
۲) قرص جوینتیس اورجینال ویتابیوتیکس
۳) قرص پریفلکس هلث برست
۴) کپسول آوودین هولیستیکا
جدول معرفی و مقایسه بهترین قرص های تقویت مفصل زانو برای درمان درد زانو
نام و مشخصات محصول |
قرص آسو یوروویتال |
قرص جوینتیس اورجینال ویتابیوتیکس |
قرص پریفلکس پلاس هلث برست |
کپسول آوودین هولیستیکا |
ترکیبات مهم |
✔️ روغن دانه سویا ✔️ آووکادو |
✔️زنجبیل،مس،منگنز ✔️سلنیوم،زینک ✔️ویتامینD,C,E,B12 ✔️فولیک اسید ✔️ گلوکوزامین ✔️ کندروئیتین |
✔️ MSM ✔️ گلوکوزامین ✔️ کندروئیتین ✔️ هیالورونیک اسید |
✔️ روغن دانه سویا ✔️ آووکادو ✔️ زنجبیل |
تعداد |
۳۰ عدد | ۳۰ عدد | ۶۰ عدد | ۳۲ عدد |
قیمت |
۷۲.۰۰۰ تومان |
۱۹۹.۰۰۰ تومان |
۴۹۲.۰۰۰ تومان |
۲۲۰.۰۰۰ تومان |
کشور سازنده |
تحت لیسانس آلمان |
تحت لیسانس انگلیس |
تحت لیسانس امریکا |
تحت لیسانس فرانسه |
ترکیبات موثر در قرصهای درمان آتروز و درد مفاصل
۱) گلوکوزامین: گلوکوزامین ماده اصلی ساخت غضروف، بافت تاندون ها و مایع سینوویال (مایع بین مفصلی) می باشد و آنزیم تجزیه کلاژن (کلاژناز ) را مهار کرده و از بافت غضروف ها محافظت می کندو همچنین این ماده خاصیت ضد التهابی دارد که موجب می شود درد و التهاب مفاصل کاهش یابد. گلوکوزامین موجود در این محصول باعث کاهش درد آرتروز، بهبود و ترمیم مفاصل و کاهش التهابات می شود.
۲) کندروئیتین: کندروئیتین باعث ساخت کلاژن در بدن شده و بافت مفاصل را محکم می سازد.این ترکیب نیز آنزیم تجزیه غضروف ها را مهار می کند و مشکلات ناشی از غضروف را برطرف می سازد.کندروئیتین مایع بین مفاصل را جذب و در بین مفصل ها حفظ می نماید.
۳) کلاژن هیدرولیز شده: پروتئینی در تاندون، عضلات، استخوان و پوست است که در عملکرد هر کدام تاثیر بسزایی دارد. کلاژن پروتئین طبیعی در بدن است که نقش ان تقویت مفاصل و جوانسازی می باشد. کلاژن در جذب کلسیم و تقویت استخوان نیز تاثیر زیادی دارد.
۴) کلسیم: یکی از مواد معدنی اصلی و لازم برای درمان پوکی استخوان و تقویت استخوان هاست.
۵) منیزیم: ماده معدنی که باعث جذب بیشتر کلسیم در بدن و درنتیجه افزایش تراکم استخوانی و کاهش درد استخوانی میگردد. ز طرفی منیزیم باعث افزایش انعطاف پذیری مفاصل و جلوگیری از خواب رفتن وسر شدن دست وپاها میشود.
۶) زرد چوبه: زردچوبه اثر ضد التهابی دارد و باعث بهبود علائم آرتریت روماتوئید می شود. مصرف کورکومین با دوز کمتر از ۱۲۰۰ میلی گرم با تأثیر ایبوپروفن برابری می کند.
✨هیالورونیک اسید: هیالورونیک اسید به طور طبیعی در مایع سینوویال (مایع مفصلی) وجود دارد. این مایع باعث لغزندگی بیشتر سطوح مفصل بر روی یکدیگر می گردد. هیالورونیک اسید باعث افزایش مایع مفصلی شده و از این طریق درد مفاصل و آرتروز را کاهش می دهد.
۷) آووکادو: خاصیت ضد التهابی و ضد درد دارد و به دلیل داشتن اسید آمینه های مفید مانند سیستئین، تریپتوفان و تیروزین یکی از این مواد غذایی است که اثر درمانی ویژه ای در تقویت مفصل زانو و درمان درد زانو دارد. تحقیقات نشان داده است؛ آووکادو دارای ترکیباتی بنام فیتو استرول است که اثرات ضد التهابی و همچنین اثرات ضد درد دارد.
۸) سویا: حاوی فیتواستروژن هایی به نام ایزوفلاون است. این ترکیبات گیاهی آنتی اکسیدان قوی بوده و از نظر ساختار شیمیایی بسیار شبیه استروژن هستند. با مصرف سویا با مقدار مناسب طی روز، بدن می تواند به تشکیل استخوان ادامه دهدو به این ترتیب تمایل طبیعی بدن به تخریب استخوان مهار می شود. پس تراکم استخوان در ناحیه زانو افزایش پیدا کرده و پا درد شما را کاهش می دهد. از طرفی سویا خاصیت ضد التهابی دارد و التهاب مفاصل زانو را کاهش میدهد و به درمان درد زانو میپردازد.
۹)زنجبیل: یک ترکیب تسکین دهنده است که شرایط روماتیسمی مانند آرتروز و آرتریت روماتوئید را بهبود می بخشد و به علت داشتن اثرات ضد التهابی می تواند التهابات آرتروز مفصل را نیز کاهش دهد.
۱۰) متیل سولفونیل متان (MSM): برای کاهش التهاب بسیار مفید می باشد. همچنین متیل سولفونیل متان (MSM) برای بازسازی بافت ها و همچنین بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن بسیار موثر و مفید می باشد. این ماده برای حفظ انعطاف مفاصل، کاهش درد و اسپاسم عضلات مناسب است.
معرفی جداگانه قرصهای درمان آتروز و درد مفاصل
۱)قرص آلفلکسیل آلفا ویتامینز:
قرص آلفلکسیل یکی از موثرترین قرصهای تقویت مفصل و درمان در مفاصل است که میتواند در زمان کوتاهی درد مفاصل را کاهش داده و مفاصل، غضروف و عضلات را تقویت کند. این قرص در قوطی های ۶۰ عددی و جعبه های ۳۰ عددی تحت لیسانس کشور امریکا توسط برند بسیار معروف آلفا ویتامینز ساخته میشود.
گلوکوزامین، کندوئیتین، ام اس ام و کلاژن هیدرولیز شده از ترکیبات این مکمل غذایی می باشند که همگی به نوبه خود نقش بسیار بزرگی در درمان ارتروز و تقویت استخوان-مفاصل دارند.
فواید این قرص محصول:
✔️ رفع درد و التهاب و مفاصل
✔️ بازسازی و ترمیم ساختمان مفاصل
✔️ درمان و پیشگیری از آرتروز
✔️ افزایش انعطاف پذیری مفاصل
✔️ درمان درد و خشکی مفاصل
✔️ بهبود آسیب های عضلانی
✔️ ترمیم مفاصل
✔️ بهبود انعطاف پذیری مفاصل
✔️ بازسازی غضروف های بدن
نحوه مصرف: بزرگسالان با مشورت پزشک روزانه ۳ بار بعد از غذا این قرص را مصرف کنند.
۴) قرص جوینتیس کلاژن ویتابیوتیکس:
یک قرص تقویت کننده استخوان و مفاصل از کشور انگلیس است که هر بسته آن ۳۰ عدد می باشد. این قر ۱۲ نوع ترکیب موثر بر کلاژن سازی مفاصل و افزایش توان حرکتی مفاصل را دارد، همچنین بر افزایش تراکم عضلانی و استخوان ها موثر می باشد. در نتیجه در درمان دردهعای آرتروز بسیار کاربردی است.
این قرص فاقد لاکتوز، گلوتن، رنگ مصنوعی و مواد نگهدارنده در نتیجه برای افراد با مشکل دیابت ا حساسیت و سیلیاک قابل استفاده است.
این قرص برای تقویت و آماده سازی ورزشکاران برای تمرینات نیست مفید است.
ترکیبات این قرص شامل گلوکوزامین،کندروئیتین، ویتامین D،E ،C، B12، فولیک اسید،زینک، مس،منگنز، سلنیوم، عصاره زنجبیل میباشد.
خرید از برنامه های اجتماعی (ایتا-روبیکا-واتساپ-تلگرام): ۰۹۳۰۲۰۰۷۵۸۷
فواید این قرص محصول:
✔️ درمان و جلوگیری از پوکی استخوان
✔️ کاهش درد مفاصل و غضروف
✔️ تقویت غضروف و مفاصل و بهبود عملکرد آن ها
✔️ بهبود استئو آرتریت و استئو پروز
نحوه مصرف: برای بزرگسالان ۲ عدد قرص در روز مصرف شود
۳) قرص پریفلکس پلاس هلث برست:
یکی دیگر از قرص های قوی برای درمان زانو درد قرص پریفلکس پلاس می باشد که به دلیل ترکیبات متعدد و موثری که دارد میتواند به سرعت مفاصل را تقویت و باعث افزایش کلاژن سازی بدن و در نتیجه درمان درد زانو و سایر مفاصل گردد. گلوکوزامین، کندروئیتین، ام اس ام، زنجبیل، زردچوبه و هیالورونیک اسید ترکیبات قرص پریفلکلس پلاس هستند که در قوطی های ۶۰ عددی تحت لیسانس کمپانی امریکایی تولید می گردند.
خرید تلفنی: ۰۲۱۶۵۳۸۹۳۴۲
خرید از برنامه های اجتماعی (ایتا-روبیکا-واتساپ-تلگرام): ۰۹۳۰۲۰۰۷۵۸۷
✔️ بهبود عملکرد غضروف و مفاصل
✔️ رفع التهاب و درد مفاصل و غضروف ها
✔️ تقویت مفاصل
✔️ رفع التهاب و درد مفاصل و غضروف هاتامین مایع بین مفصلی
طرز مصرف: افراد بالای ۱۲ سال روزانه یک تا ۱ عدد قرص در روز به همراه غذا میل کنند.
۴) کپسول آوودین هولیستیکا:
کپسول آوودین یکی از قوی ترین و قدیمی ترین قرص های مکمل برای تقویت مفصل و کاهش دردهای مفصلی از جمله آرتروز می باشد. این کپسول کاملا گیاهی بوده و حاوی آووکادو، سویا، زنجبیل و ویتامین D3 می باشد. هز بسته حاوی ۳۲ عدد کپسول بوده و در ایران به نمایندگی شرکت فرانسوی هولیستیکا تولید میگردد.
خرید از برنامه های اجتماعی (ایتا-روبیکا-واتساپ-تلگرام): ۰۹۳۰۲۰۰۷۵۸۷
فواید قرص :
✔️کاهش درد و التهاب مفاصل و عضلات
✔️ بازسازی مفاصل
✔️جلوگیری از تخریب پیش رونده غضروف
✔️سهولت تحرک مفاصل مبتلا
✔️کاهش نیاز به داروهای مسکن
طرز مصرف: روزانه ۱ عدد قرص همراه با غذای اصلی میل شود.
تداخلات قرص های مکمل تقویت غضروف و مفاصل
⭐️ داروهای ضد انعقاد خون مثل وارفارین
⭐️ داروهای دیابت مثل متفورمین
نکات مهم در مصرف قرص های مکمل برای درمان آرتروز
🔹بین مصرف مکمل و داروهایی که با آنها تداخل دارند ۴-۵ ساعت فاصله بی اندازید.
🔹توصیه می شود افراد مبتلا به آرتروز مصرف مکمل های کندروئیتین و گلوکوزامین را برای طولانی مدت انجام دهند.
🔹 بانوان بارداری یا شیرده و یا افرادی که دارای بیماری های زمینه ای مثل دیابت، قلب، تیروئید، کلیه و… هستید حتما با مشورت پزشک از مکمل ها استفاده کنید.
🔹۱ ساعت قبل و بعد از مصرف مکمل ها از مصرف چای و قهوه خودداری کنید.
بیماری آرتروز چیست؟
در انتهای استخوانها غضروف های محافظی قرار دارند که مانند یک بالشتک عمل کرده و از ساییدگی استخوانها بهم جلوگیری می کنند. در اثر بیماری آرتروز یا (OA) غضروف درون مفصل (انتهای استخوانها) شروع به شکستن و تحلیل رفتن می کنند و با گذر زمان از بین می روند تا جایی که دیگر غضروفی وجود نداشته و استخوانها بهم ساییده می شوند و تغییر شکل می دهند. به همین دلیل آرتروز به بیماری “سایش” نیز شناخته می شود. آرتروز ممکن است در هر مفصلی ایجاد شود اما بیشتر در مفصل دست، زانو، پهلو و ستون فقرات مشاهده می شود.
غضروف یک بافت سفت و لغزنده است که حرکت بدون اصطکاک مفصل را امکان پذیر می سازد. اگر غضروف از بین برود استخوانها بر روی هم قرار گرفته و بهم ساییده می شوند.
علل ایجاد آرتروز
آرتروز در اثر آسیب یا خرابی غضروف مفصل بین استخولانها ایجاد می شود که این آسیب ها می توانند به دلیل عوامل زیر باشند:
📌آسیب یا استفاده بیش از حد از مفاصل: مثل خم شدن و فشار بیش از حد و مکرر بر روی مفصل.
📌سن: افزایش سن خطر ابتلا به آرتروز را افزایش می دهد.
📌جنسیت: طبق آمار زنان بیشتر از مردان به بیماری آرتروز مبتلا می شوند.
📌افزایش وزن: چاقی و افزایش وزن باعث فشار بیشتر بر روی مفاصل می شود بخصوص مفاصل ناحیه لگن و زانو.
📌ژنتیک: افرادی که در خانواده خود سابقه ابتلا به آرتروز را داشته اند احتمال بالاتری در خطر ابتلا به آرتروز را دارند.
📌نژاد: نژادهای آسیایی بیشتر دچار آرتروز می شوند.
علائم آرتروز
- درد: در حین حرکت یا بعد از آسیب مفصل ایجاد می شود.
- سفتی مفصل: هنگام بیدار شدن از خواب یا بعد از اینکه مدت طولانی مفاصل بی حرکت بوده اند، مفاصل سفت و خشک می شوند.
- کاهش انعطاف پذیری مفاصل: در این حالت ممکن است نتوانید مفصل را در دامنه حرکت خود بطور کامل حرکت دهید.
- تورم: در اثر التهاب بافت نرم اطراف مفصل تورم در ناحیه مفاصل رخ می دهد.
- گریتینگ: در هنگام حرکت مفصل ها صدای ترک خوردگی و شکستگی ایجاد می شود.
- ضعف عضلانی: عضلات اطراف مفصل ممکن است ضعیف شوند.
- ناپایداری مفصل: مفصل ممکن است احساس ناپایداری یا شل شدن داشته باشد.
البته می توان علائم آرتروز را به روشهایی کنترل و مدیریت کرد که در بخش های بعدی مقاله به آن می پردازیم.
انواع آرتروز
انواع مختلفی از آرتروز وجود دارد، از جمله:
- استئوآرتریت: این نوع آرتروز شایع ترین نوع آرتروز است و با افزایش سن بیشتر می شود. استئوآرتریت زمانی رخ می دهد که غضروف محافظ مفصل به تدریج فرسوده می شود.
- آرتریت روماتوئید: این نوع آرتروز یک بیماری خودایمنی است که باعث التهاب مفاصل می شود. آرتریت روماتوئید می تواند هر سنی را تحت تأثیر قرار دهد، اما بیشتر در زنان بین ۳۰ تا ۵۰ سال دیده می شود.
- گوژپشتی: آرتروز گوژپشتی یا آرتروز ستون فقرات، که باعث درد و سفتی در ستون فقرات می شود.
- آرتروز روماتیسمی، که یک بیماری التهابی است که می تواند باعث درد و تورم در مفاصل و سایر قسمت های بدن شود.
- آرتروز اسپوندیلیت آنکیلوزان، که یک بیماری التهابی است که باعث سفتی و درد در ستون فقرات می شود.
نحوه تشخیص آرتروز
تشخیص آرتروز توسط پزشک به روش های زیر انجام میشود:
اولین اقدام پزشکان برای تشخیص آرتروز بررسی علائم اولیه آن است شایعترین علائم آرتروز عبارتند از:
- درد و سفتی مفصل
- تورم مفصل
- خشکی مفصل بعد از استراحت طولانی مدت
- کاهش دامنه حرکت مفصل
- احساس گرما و حساسیت در مفصل
- تغییر شکل مفصل
پزشک پس از مشاهده علائم آرتروز به صورت فیزیکی معاینه می کند. در معاینه فیزیکی، مفصل آسیبدیده را معاینه میکند تا به دنبال علائم آرتروز باشد. این علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- حساسیت به لمس
- تورم
- خشکی
- کاهش دامنه حرکت
- تغییر شکل
آزمایشات تصویربرداری میتوانند به پزشک کمک کنند تا تشخیص آرتروز را تأیید کند و شدت آسیب را تعیین کند. آزمایشات تصویربرداری که معمولاً برای تشخیص آرتروز استفاده میشوند عبارتند از:
- اشعه ایکس: اشعه ایکس میتواند به پزشک کمک کند تا تغییراتی مانند تحلیل غضروف، فرسایش استخوان و تغییر شکل مفصل را تشخیص دهد.
- ام آر آی: ام آر آی میتواند تصاویر دقیقتری از مفصل آسیبدیده ارائه دهد و به پزشک کمک کند تا آسیب به غضروف، استخوان و بافتهای اطراف را تشخیص دهد.
- سونوگرافی: سونوگرافی میتواند به پزشک کمک کند تا حرکت مایع مفصلی را ارزیابی کند و به دنبال علائم التهاب باشد.
راه های درمان درد مفاصل
هیچ درمان قطعی برای آرتروز وجود ندارد، اما درمان هایی هستند که می توانند به تسکین علائم و کند شدن روند پیشرفت بیماری کمک کنند. درمان های آرتروز ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- استراحت: استراحت دادن به مفصل آسیب دیده می تواند به کاهش التهاب و درد کمک کند.
- ورزش: ورزش منظم می تواند به تقویت عضلات اطراف مفصل، بهبود دامنه حرکتی و کاهش درد کمک کند.
- کاهش وزن: کاهش وزن می تواند فشار وارد بر مفاصل را کاهش دهد و علائم آرتروز را بهبود بخشد.
- درمان دارویی: داروهایی مانند داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) و استامینوفن می توانند به تسکین درد و التهاب کمک کنند.
- تزریقات مفصل: تزریقاتی مانند کورتیکواستروئیدها و اسید هیالورونیک می توانند به کاهش درد و التهاب مفصل کمک کنند.
- جراحی: جراحی ممکن است در موارد شدید آرتروز که سایر درمان ها موثر نبوده اند، در نظر گرفته شود. جراحی ممکن است شامل تعمیر غضروف آسیب دیده یا تعویض مفصل آسیب دیده با مفصل مصنوعی باشد.
نگاهی مفصل به ترکیبات موثر در درمان آرتروز (در قرصهای مکمل تقویت مفاصل و غضروف)
قطعا ترکیبات و گیاهان زیادی در دنیا وجود دارند که دارای خاصیت ضد التهاب، تشکین دهنده و همچنین تولید کننده کلاژن مفاصل هستند. قبل از آشنایی با قرص های درمان آرتروز بهتر است با ترکیبات بکار رفته در آنها آشنا شوید زیرا در این مکمل های معمولا ترکیبات مشابهی استفاده شده است اما مقدار استفاده از آنها، ملح بکار رفته، ترکیب مواد و کیفیت مواد اولیه می تواند آنها را از یکدیگر متمایز سازد.
۱) گلوکوزامین(glucosamine) :
گلوکوزامین آمینو قند درون زایی است که برای سنتز گلیکو پروتئین و گلیکوز آمینوگلیکان ها که در مایع سینوویال (سلولی که مایع بین مفصلی را میسازد)، رباطها و سایر ساختارهای مفصلی وجود دارد مورد نیاز است.
مکمل های حاوی گلوکوزامین متداول ترین و بهترین نوع محصولات درمان آرتروز هستند که بر اساس آزمایشات مختلف نتیجه مثبت آنها در درمان علائم آرتروز و درد مفاصل ثابت شده است. گلوکوزامین باعث کاهش پیشرفت آرتروز می شود. گلوکوزامین به دو شکل “گلوکوزامین سولفات” و “گلوکوزامین هیدروکلراید” در مکملها افزوده می شود که شکل سولفات گلوکوزامین قویتر است.
در برخی مکمل ها ترکیب هر دو نوع گلوکوزامین قرار دارد. مصرف مکمل های گلوکوزامین با سایر مکمل های تقویت مفاصل مقایسه شده و گلوکوزامین ترکیب بهتری بوده است و همچنین باعث کاهش تنگی فضای مفصل زانو در طی ۲-۳ سال می گردد و باعث بهبود آرتروز می شود.
۲) هیالورونیک اسید (hyaluronic acis):
هیالورونیک اسید به طور طبیعی در مایع سینوویال (مایع مفصلی) وجود دارد. این مایع باعث لغزندگی بیشتر سطوح مفصل بر روی یکدیگر می گردد. هیالورونیک اسید باعث افزایش مایع مفصلی شده و از این طریق درد مفاصل و آرتروز را کاهش می دهد. علاوه بر اینکه هیالورونیک اسید در مکمل ها تقویت مفاصل وجود دارد در موارد آرتروز دردناک و شدید به صورت مایع غلیظی بین مفاصل تزریق می شود. هیالورونیک اسید بیشتر در درمان آرتروز زانو تزریق می گردد. تاثیر کاهش درد آرتروز با تزریق هیالورونیک اسید معمولا ۳ الی ۹ماه باقی می ماند و بعد این مدت تزریق را می توان نهایتا تا ۲ مرتبه تکرار کرد.
۳) کندروئیتین (condroitin):
ترکیب کندروئیتین با مسکن های درمان آرتروز می تواند نتایج امیدوار کننده ای داشته باشد. همچنین مکملهایی که ترکیبی از کندروئیتین، گلوکوزامین هیدروکلراید و منگنز هستند در درمان آرتروز موثرترند.
۴) زرد چوبه (curcumine):
۵) زنجبیل (ginger):
یک ترکیب تسکین دهنده است که شرایط روماتیسمی مانند آرتروز و آرتریت روماتوئید را بهبود می بخشد و به علت داشتن اثرات ضد التهابی می تواند التهابات آرتروز مفصل را نیز کاهش دهد.
۶) ام اس ام (متیلسولفونیلمتان MSM):یک ترکیب ارگانیک میباشد که بهطور طبیعی در بافتهای گیاهان و جانوران زنده یافت میگردد. به عنوان یک ماده ضد تورم در کاهش اسپاسمهای عضلانی و درد شرکت میکند. ام.اس. ام همراه ویتامین ث میتواند در تشکیل کلاژن بافتی نقش اساسی را ایفا نماید و باعث افزایش نفوذپذیری سلولها نسبت به مواد غذایی و مایعات میگردد. همچنین باعث افزایش جذب گلوکزامین و در نتیجه تسریع در ترمیم بافتها و مفاصل تخریب شده میشود. ام.اس. ام همراه ویتامین ث نیز میتواند در تنظیم انسولین نقش مهمی را ایفا نماید. علاوه بر این ام.اس. ام به تنهایی یکی از عوامل سم زدایی در بدن بوده و در دفع جیوه سهم بسزایی ایفا مینماید.
منیزیم، زینک، کلسیم، ویتامین دی و.. نیز از مواد معدنی و ویتامینهای موثر بر سلامت استخوان و مفاصل هستند.
داروهای درمان آرتروز
🔺استامینوفن: در آرتروز خفیف تا متوسط
🔺داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی: مثل ایبوپروفن، ناپروکسن سدیم، پیروکسیکام
🔺دوکسپین: معمولا برای افسردگی تجویز می شود اما برای آرتروز های مزمن نیز مصرف می گردد.
🔺تزریق کورتون: در صورتی که مصرف مکمل و داروهای قبلی نتیجه بخش نباشند تزریق کورتون در ناحیه بین مفاصل بصورت سالانه حداکثر ۳-۴ بار صورت می گیرد.
بیشتر بخوانید: بهترین قرص های کلاژن
عوارض جانبی مصرف بیش از حد ترکیبات تقویت مفاصل
🚫عوارض جانبی گلوکوزامین: عوارض جانبی کوتاه مدتی برای مصرف مکمل گلوکوزامین وجود ندارد و حتی در استفاده طولانی مدت نیز عوارضی کمتر از داروهای غیر استروئیدی دارد. البته گلوکوزامین باعث افزایش مقاومت به انسولین در بدن می شود به همین دلیل گمان می شد که این ماده برای افراد دیابتی مفید نباشد اما پس از تحقیقات آزمایشگاهی مشخص شد که گلوکوزامین دیابت نوع ۱ و ۲ را افزایش نمی دهد و این دسته از افراد می توانند از گلوکوزامین استفاده کنند.
🚫عوارض جانبی هیالورونیک اسید: معمولا بعد از تزریق هیالورونیک اسید در زانو، درد، گرمی و کمی تورم دیده میشود. البته این عوارض پس از مدت کوتاهی از بین می روند.
🚫عوارض جانبی کندروئیتین: مصرف کندروئیتین در طولانی مدت باعث تنگی فضای مشترک مفصل می شود.
🚫عوارض جانبی زرد چوبه: مصرف کورکومین عوارض جانبی خاصی ندارد اما جذب آن برای بدن سخت است و بهتر است با یک منبع چربی (غذایی که کمی چربی دارد) و یا فلفل سیاه مصرف کنید تا جذب بهتری داشته باشد.
🚫عوارض جانبی زنجبیل: مصرف زنجبیل بی خطر و عوارض جانبی خطرناکی ندارد اما ممکن است در برخی افراد ایجاد جوش کند.
🚫عوارض جانبی امگا ۳: ممکن است برای افرادی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند مشکل ایجاد کند که در این صورت باید با مشورت پزشک مصرف شود.
راهکارهای مدیریت آرتروز
🔹داشتن ورزش و تحرک بدنی: حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته ورزش کنید. بهتر است از ورزشهایی که به مفاصل شما فشار زیادی وارد نمی کنند مانند پیاده روی، شنا و دوچرخه سواری استفاده کنید.
🔹وزن خود را متعادل نگه دارید
🔹در صورت داشتن اضافه وزن، وزن خود را کاهش دهید. افزایش وزن باعث افزایش فشار بر مفاصل می شود.
🔹هر چند وقت یکبار به پزشک مراجعه کنید تا شرایط فعلی و روند بهبود شما بررسی شود.
🔹از مکمل های تقویت استخوان مفاصل استفاده کنید.
🔹محافظت از مفاصل برای جلوگیری از آسیب به مفاصل
🔹مصرف آب کافی در روز: حداقل ۲ لیتر مایعات مصرف کنید.
حتما بخوانید: بهترین قرص های ویتامین برای پیشگیری از یائسگی
سوالات متداول در مورد آرتروز
۱) آیا دارویی وجود دارد که بتواند آرتروز را به طور کامل درمان کند؟
خیر، هیچ دارویی وجود ندارد که بتواند آرتروز را به طور کامل درمان کند. با این حال، داروها می توانند به کاهش درد و تورم و بهبود عملکرد مفاصل کمک کنند.
۲) آیا داروهای درمان آرتروز برای همه افراد مناسب هستند؟
خیر، داروهای درمان آرتروز برای همه افراد مناسب نیستند. برخی از افراد ممکن است به این داروها حساسیت داشته باشند یا ممکن است عوارض جانبی جدی برای آنها داشته باشند.
۳) آیا داروهای درمان آرتروز می توانند با سایر داروها تداخل داشته باشند؟
بله، داروهای درمان آرتروز می توانند با سایر داروها تداخل داشته باشند. قبل از مصرف هر داروی جدید، باید با پزشک خود در مورد تمام داروهایی که مصرف می کنید صحبت کنید.
۴) آیا داروهای درمان آرتروز را می توان بدون نسخه پزشک تهیه کرد؟
برخی از داروهای درمان آرتروز را می توان بدون نسخه پزشک تهیه کرد. با این حال، توصیه می شود قبل از مصرف هر دارویی با پزشک خود مشورت کنید.
۵) آیا داروهای درمان آرتروز برای زنان باردار یا شیرده ایمن هستند؟
بسیاری از داروهای درمان آرتروز برای زنان باردار یا شیرده ایمن نیستند. قبل از مصرف هر دارویی در دوران بارداری یا شیردهی، باید با پزشک خود مشورت کنید.
۶) آیا آرتروز ارثی است؟
بله، آرتروز می تواند ارثی باشد. اگر در خانواده شما سابقه آرتروز وجود دارد، احتمال ابتلای شما به این بیماری بیشتر است.
۷) آیا جراحی برای درمان آرتروز ضروری است؟
جراحی برای درمان آرتروز تنها در موارد شدید ضروری است. جراحی می تواند شامل تعویض مفصل یا ترمیم غضروف آسیب دیده باشد.
مقالات پیشنهادی:
استفاده از کمربند طبی برای کاهش درد
علل بروز و راه درمان درد مفاصل
بهترین روش های کاهش مچ درد