۲۵ حقیقت شگفت انگیز درباره قلب انسان که تا کنون نمی دانستید

به نقل از کوکا_

قلب از مهم ترین اندام های داخلی بدن و بخشی از سیستم گردن خون محسوب می شود که از اجزای مختلفی همچون دهلیزها، بطن ها، دریچه ها، شریان و رگ ها تشکیل شده و عملکرد اصلی آن پمپاژ خون سالم به نقاط مختلف بدن می باشد.

بسیاری از ما با وظایف کلی قلب آشنا هستیم اما در پشت پرده عملکرد این اندام کوچک، عجایب شگفت انگیزی نهفته که ممکن است تا به حال نشنیده باشید. در ادامه مقاله با کوکا همراه شوید تا با شگفتی های قلب انسان آشنا شده و درباره این عضو خارق العاده بدن بیشتر بدانید.

دانستنی های علمی و کوتاه درباره قلب

  1. میانگین اندازه قلب در افراد بزرگسال یک مشت است و وزن قلب در مردان حدود ۱۰ اونس (۲۸۳ گرم) و در زنان حدود ۸ اونس (۲۲۵ گرم) می باشد.
  2. تعداد ضربان قلب هر انسان روزانه حدود ۱۱۵ هزار بار می باشد و تعداد آن در میانگین طول عمر ۷۰ سال به ۲.۵ میلیارد بار خواهد رسید.
  3. نوزادان بیشترین تعداد ضربان قلب در دقیقه را دارند که بین ۷۰ تا ۱۹۰ ضربه در هر دقیقه می باشد. میانگین ضربان قلب در بزرگسالان در حالت استراحت بین ۶۰ تا ۱۰۰ ضربه در دقیقه است و ورزشکارانی که تمرینات منظم انجام می دهند ضربان قلب استراحت پایین و بین ۴۰ تا ۶۰ ضربه در دقیقه دارند.
  4. ضربان قلب زنان از مردان سریع تر است زیرا قلب آن ها از نظر سایز کوچک تر از مردان بوده و برای پمپاژ همان مقدار خون نیاز به تپش های بیشتر دارد.
  5. صدای ضربان قلب در واقع صدای باز و بسته شدن دریچه های قلب است.
  6. ریتم قلب توسط یک سیستم الکتریکی به نام “سیستم هدایت قلب” کنترل می شود.
  7. قلب حتی بعد از جدا شدن از بدن نیز می تواند به تپش ادامه دهد.
  8. قلب هر انسان روزانه ۷۵۷۰ لیتر خون پمپاژ کرده و این خون هر روز ۱۹۳۱۲ کیلومتر را در بدن طی می کند.
  9. حملات قلبی اغلب صبح روز دوشنبه رخ می دهد زیرا در این زمان هورمون های استرس در بالاترین حد خود قرار داشته و استرس بیشتری در فرد ایجاد می شود. افزایش فشار خون، تند شدن ضربان قلب و استرس در نهایت به انسداد عروق و حمله قلبی منجر خواهد شد. (در ایران این زمان احتمالا صبح روز شنبه می باشد!)
  10. در روز کریسمس بیشترین حملات قلبی میان مسیحیان دیده شده است.
  11. اگر سیستم عروق خونی بدن را روی زمین پهن کنید طول آن به جدود ۹۶ هزار کیلومتر می رسد. اگر یکی از این عروق آسیب ببیند قلب مجبور است سخت تر کار کند تا خون را به خوبی به تمام نقاط بدن پمپاژ کند.
  12. از نظر علمی مشخص نشده چرا در میان مردم قلب با عشق مرتبط شده است. تمدن های دوره های مختلف اعتقادات مختلفی درباره قلب داشته اند، باور کلی در تمدن های باستان بر این بوده که قلب همه افکار و احساسات انسان را کنترل می کند و مغز کاملا بی فایده می باشد و با گذشت زمان این باور که عشق از قلب نشات می گیرد در میان فرهنگ های مختلف جا باز کرده است.
  13. خندیدن برای قلب مفید است، مطالعات نشان داده هنگام خندیدن رگ های خونی در حالت آرامش قرار گرفته و ۲۰ درصد خون بیشتر به نواحی مختلف بدن حمل می کنند. آرامش رگ های خونی به این معنا است که قلب مجبور نیست به سختی کار کند و فشار کمتری متحمل می شود.
  14. قلب عضله ای است که ۲ برابر بیشتر از ماهیچه های پا در یک قهرمان دو سرعت کار می کند زیرا پمپاژ خون و جریان یافتن آن به اندام های مختلف بدن به نیروی زیادی نیاز دارد و بسیار مهم است که قلب سالم و قوی باشد.
  15. عطسه کردن باعث توقف کار قلب نمی شود، برخلاف باور رایجی که میان مردم وجود دارد هنگام عطسه قلب کار خود را متوقف نمی کند اما ممکن است ریتم قلبی دچار نوسان شود. “ایست قلبی” تنها زمانی است که قلب متوقف می شود.
  16. رگ آئورت به بزرگی یک شلنگ باغبانی است. این سرخرگ بزرگ ترین شریان در بدن است که از قلب به بخش شکمی می رود و بیشترین مقدار خون را حمل می کند.
  17. دل شکستگی می تواند احساسی شبیه حمله قلبی ایجاد کند زیرا احساسات شدید و ناگهانی ناشی از ناراحتی باعث ترشح هورمون استرس در بدن شده و به درد قفسه سینه و تنگی نفس که از علائم شایع حمله قلبی است منجر می شود. خوشبختانه معمولا با کمی استراحت، قلب دوباره عملکرد طبیعی خود را در پیش خواهد گرفت.
  18. اگرچه احتمال مرگ انسان در اثر دل شکستگی یا سندرم قلب شکسته وجود دارد اما بسیار نادر است.
  19. بعضی از مویرگ ها ۱۰ برابر کوچک تر از یک تار موی انسان می باشند. آن ها آنقدر کوچک هستند که سلول های خونی مجبورند به صورت یک ردیفی از داخل آن ها عبور کنند. اکسیژن و دی اکسید کردن از دیواره بسیار نازک این مویرگ ها مبادله می شود.
  20. اسب ها می توانند ضربان قلب یک انسان را تقلید کنند. نتایج مطالعه ای نشان داده اسب قادر است ضربان قلب فردی که او را لمس می کند حس کرده و تقلید کند.
  21. سلول های قلبی تقسیم نمی شوند و به همین دلیل احتمال بروز سرطان قلب به شدت کم است.
  22. اولین مورد یافت شده از بیماری قلبی در مومیایی مصری ۳۵۰۰ ساله دیده شده است.
  23. کم سن ترین انسانی که تحت عمل جراحی قلب قرار گرفته تنها ۱ دقیقه عمر داشته است، این نوزاد دختر دچار نوعی نقص قلبی بود که بسیاری از نوزادان با این نقص، زنده متولد نمی شوند. عمل موفقیت آمیز انجام شد اما این دختر در نهایت به عمل پیوند قلب نیاز خواهد داشت.

در ادامه بخوانید : ۵۰+ دانستنی جالب که با خواندن آنها بدون شک می گویید : نه بابا !!!!!

منابع: healthline – unitypoint

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://rahnamanews.com//?p=13185

نظر خود را وارد کنید

سر تیتر اخبار

تبلیغات

تبلیغات

اخبار ایران و جهان