به نقل از توریستگاه:
کشیدن نقشه و تعیین کردن مرز بین کشورها کار ساده ای نیست. مرزهای بین المللی اکثراً پیچیده هستند و حکم خطوط صافی را دارند که یک کشور را از کشور دیگر جدا می کنند. در دنیایی واقعی فقط از روی مطالعه یک نقشه سیاسی می توان پی به بهم ریختگی این مرزها برد. گاهی هم مرزهایی وجود دارند که با چشم نمی توان آنها را دید ولی در اکثر اوقات حقیقتاً کاملاً آشکار هستند.
کشورهایی را می بینید که کلاً توسط کشورهای دیگر احاطه شده اند و یا کشورهایی وجود دارند که به شکل تکه های شکسته شیشه ای، لا به لای کشورهای دیگر پراکنده شده اند.
این ها همان مرزهایی هستند که در غالب خطوط رنگی، به جدا کردن روستاهایی مابین کشور بلژیک و هلند می پردازند. این خطوط با کسی شوخی ندارند و از میان خانه ها، کافه ها و حتی ارتفاعاتی که در حدود ۸ هزار و ۸۴۰ متر از سطح آب دریا قرار دارند هم عبور می کنند، چرا که نهایتاً مرز بین کشورها واقعیتی است که باید تعیین شود.
صفحه را به پایین هدایت کنید و تعدادی از جذاب ترین مرزهای بین المللی که ممکن است در جای جای این جهان با آنها روبه رو شوید را تماشا کنید.
جایی که گذشته و آینده با هم ملاقات می کنند
یک مرز ۴ کیلومتری، دو جزیره به نام های لیتِل دایامید (Little Diomede) و بیگ دایامید (Big Diomede) را از هم جدا کرده است. البته جزیره دوم متعلق به کشور روسیه بوده و به طور کامل خالی از سکنه است. این در حالی است که مورد اول متعلق به کشور آمریکاست و دارای جمعیت حدوداً ۱۵۰ نفری می باشد. ولی فاصله مرز بین المللی و خط روزگردان مابین دو جزیره دایامید به شکل غیر متعارفی زیاد است. بر اساس ادعای وب سایت Mental Floss، ساکنان بومی جزیره لیتِل دایامید یک روز از جزیره روسیه ای عقب هستند و حتی می توانند به عنوان تفریح، روز پنجشنبه خود را به تماشای دلتنگی غروب جمعه مردمان ساکن در جزیره بیگ دایامید بگذرانند.
یک منطقه محاصره شده ایتالیایی که اغلب سوئیسی هستند
در نگاه اول شاید فکر کنید که در کشور سوئیس (Switzerland) به سر می برید. پیش شماره تمامی تلفن های شهر کامپیونه دِ ایتالیا (Campione d’Italia) مربوط به کشور سوئیس است. حتی اگر به اورژانس زنگ بزنید این سوئیسی ها هستند که به دادتان می رسند و یا اینکه واحد پولیشان هم فرانک است. اما اینجا یک شهر محاصره شده ایتالیایی می باشد که توسط کشور سوئیس و محدوده کوهستانی لوگانو پری آلپز (Lugano Prealps) احاطه شده است.
بزرگ ترین شهر تحت محاصره در جهان
لِسوتو (Lesotho) یک کشور پادشاهی است که تحت محاصره آفریقای جنوبی قرار داشته و لقب عظیم ترین منطقه تحت محاصره جهان را به خود اختصاص داده است. وسعت این سرزمین حدوداً ۳۰۳۵۵ کیلومتر مربعی می باشد و جمعیت تقریبی ۲ میلیونی را درون خود جای داده است.
جایی که احتمالاً بین چهار نقطه مرزی متفاوت قرار گرفته
بنا به گزارش ها فقط یک نقطه روی کره زمین وجود دارد که چهار کشور متفاوت روی آن به یکدیگر متصل هستند. نام چنین نقطه ای کوادری پوینت (quadripoint) می باشد و جاییست که خیلی ها هم معتقدند محل تلاقی فقط دو مرز مختلف است. این نقطه تقاطع چهار کشور زامبیا (Zambia)، نامیبیا (Namibia)، زیمباوه (Zimbabwe) و بوتسوانا (Botswana) بوده و هر چهار تا را به هم وصل می کند.
یک حیات وحش حفاظت شده
یک منطقه حائل بین دو کشور کره شمالی و کره جنوبی وجود دارد که حوزه غیر نظامی کره (Korean Demilitarized Zone) نام گذاری شده است. بیش از ۵۰ سال پس از ساخته شدن آن در سال ۱۹۵۳، این منطقه با عرض ۴ کیلومتر و طول ۲۴ کیلومتری اش به پهنایی تبدیل شده که بیشتر شباهت به یک طبیعت محافظت شده دارد. هر دو کشور در تمامی این مدت در حفاظت از گونه های وحشی کمیابی که در چنین منطقه توسعه نیافته ای زندگی می کنند همکاری کرده اند. در گزارش وب سایت NBC News، گفته شده که حتی گونه های در معرض خطری مثل پرنده درنا و ببرهای فوق العاده کمیاب سیبری هم به اینجا پناه آورده اند. به دو گونه بالا، حیوانات دیده نشده دیگری مثل گورال ها، گرازها و گوزن شوکا را نیز اضافه کنید.
کوچک ترین جمهوری حال حاضر در جهان
اگر به تماشای کهن ترین و کوچک ترین جمهوری جهان بروید، متوجه می شوید که در جایی از کشور ایتالیا به کلی فرو رفته است. جمهوری سان مارینو (The Republic of San Marino) درست مانند واتیکان سیتی (Vatican City)، منطقه ای محصور شده است. پس از عبور از مرز عجیب و غریب آن، این شانس را خواهید داشت که یکی از جالب ترین مهرهای پاسپورت در جهان را به پاسپورت خود اضافه کنید.
یک روستای بسیار گیج کننده
بارلی (Baarle) قلمرویی است که به جای روستا بودن، بیشتر به یک پتوی چهل تکه شباهت دارد. این روستا مابین دو کشور بلژیک و هلند تقسیم شده و در این منطقه، تعداد ۷ مورد از سرزمین های درون بومی متعلق به کشور هلند می باشد که دست بر قضا در خاک کشور بلژیک قرار دارند. از آن طرف هم ۲۲ مورد دیگر از سرزمین های بلژیکی (مثل شهر بلژیکی بئرلرتوگ) (Baarle-Hertog) در امتداد قلمرو کشور هلند که شهر بارله ناسائو (Baarle-Nassau) نام دارد متراکم شده اند. در اینجا مرز بندی موضوعی تحت اللفضی است چرا که خط و خطوط سفید رنگ و تابلوهایی که نشان دهنده مرز بین دو کشور هستند، از کافه ها و حتی خانه هایی که متروکه هستند هم عبور کرده اند و کم تر کسی به آنها توجه می کند. جالب اینجاست که ملیت یک ساختمان بستگی به محل قرار گیری درب ورودی آن دارد. این نکته جالب یک بار به صورت طنز توسط وب سایت NPR، مورد اشاره قرار گرفته بود. در مطلب این وب سایت به شوخی گفته شده که شما در اینجا می توانید در عرض ۶۰ ثانیه از مرزهای بین المللی عبور کنید، بدون اینکه لازم باشد نگران چیزی باشید.
سرزمینی که متعلق به هیچکس نیست
در حالیکه اکثر کشورها بر سر ادعای مالکیت سرزمین هایشان با یکدیگر در جدال هستند، تکه زمینی ۲۰۷۰ کیلومتر مربعی در آفریقا وجود دارد که هیچکس صاحب آن نیست. بئر طویل (Bir Tawil) ناحیه ایست که به شکل یک شکاف میان دو کشور مصر و سودان واقع شده و جالب اینجاست که هیچکدام از ایندو، حاضر نیست مالکیت این کویر کوچک، فاقد قانون و خالی از سکنه را بر عهده بگیرد. اگر کشوری بخواهد بئر طویل را از خود بداند، ابتدا باید عدم مالکیت مثلث حلایب (Hala’ib Triangle) که منطقه ای بسیار حاصلخیز می باشد را رسماً اعلام کند. در مجموع نقشه فعلی این دو کشور از لحاظ خطوط مرزی از یکدیگر کاملاً متفاوت هستند.
بلندترین مرز بین المللی در جهان
اگر علاقمند به پیدا کردن مرز بین المللی جدا کننده میان دو کشور نپال (Nepal) و منطقه خودمختار تبت (Tibet) که بخشی از کشور چین را به خود اختصاص داده هستید، باید کمی به خود زحمت بدهید و سری به بلندترین کوه جهان بزنید. این مرز، کوه اورست (Mount Everest) را از مرتفع ترین قله اش با ارتفاعی بیش از ۸ هزار و ۸۴۰ متر از سطح دریا جدا می کند.
سرزمین منقرض شده ای که داری سه درجه محصور شدگی است
داهالا خاگرابی (Dahala Khagrabi) تا ماه آگوست سال ۲۰۱۵ سرزمینی هندی بود که توسط یک منطقه درون بومی بنگلادشی (Bangladeshi)، که خودش توسط سرزمین محصور شده هندی دیگری که به دست کشور بنگلادش (Bangladesh) محصور شده بود شناخته می شد. هر چقدر که جریان نقشه کشی این بخش از کره زمین برای افرادی که وظیفه کشیدن خطوط مرزی را بر عده دارند خنده دار است، برای مردمان ساکن در آنها سخت و عذاب آور می باشد. هر چه باشد این مردم هنگامی که قصد خرید از سوپرمارکت را داشته باشند، باید وارد کشور غریب دیگری بشوند. وب سایت واشنگتن پست در سال ۲۰۱۵ اعلام کرد که قرار شده در اینجا یک سرزمین با سرزمین دیگری مبادله شود. این تصمیم باعث شد تا تنها سرزمین محصور شده درجه سه جهان از بین برود و شهروندانشان نیز با امکان کسب تابعیت تازه و یا حفظ تابعیت اصلی خود، به شکلی راحت تر از جایی به جای دیگر بروند.
این خط راه آهن منسوخ
فِن بان (Venbahn) خط راه آهن سابق کشور آلمان بود که پس از امضای پیمان ورسای (Treaty of Versailles)، در کشور بلژیک به انتهای خط خود رسید. در همان زمان و در یک تقاطع سه راهی شکل از جاده های کشور آلمان، شش سرزمین محصور شده آلمانی و یک مورد هم از نوع بلژیکی به وجود آمد.
یک فانوس دریایی که راهش را گم کرده
در جایی میان کشورهای فنلاند و سوئد و نقطه ای که دریای بالتیک (Baltic Sea) جای خود را به خلیج بوتیا (Gulf of Bothnia) می دهد، جزیره ای عجیب و غریب قرار گرفته است. جزیره مارکت (Märket Island) که در زبان سوئدی به معنای مرز ساز است، قرار بود تا وظیفه جدا کردن این دو کشور را به نحوی که جای سوالی باقی نماند ایفا کند. اما زمانی که کشور فنلاند توسط روسیه کنترل می شد، یک فانوس دریایی فنلاندی در طرف سوئدی نشین جزیره مارکت ساخته شد و در نتیجه مرز بندی این دو کشور را نقض کرد. به منظور رفع این خطا امروزه خط مرزی که از میان جزیره مارکت می گذرد دارای زیگ زاگ های پهنی است تا مشکل پیش آمده را برطرف کند.
منبع: travelandleisure