به نقل از ارز دیجیتال:
معاملهگری شغلی بسیار پر ریسک است و طیف وسیعی از معاملهگران در معاملات خود شکست میخورند. رولف (Rolf)، یکی از معاملهگران مشهور، در مقالهای، ۸ دلیل اصلی شکست تریدرها را توضیح داده است. در ادامه این هشت دلیل را میخوانید.
۱. نداشتن برنامه و نظم معاملاتی
داشتن یک برنامه معاملاتی مکتوب اولین گام برای شروع معاملات است؛ چیزی که شاید بیش از ۹۰ درصد معاملهگران در نظر نگیرند. باید تصمیمات را از ذهنِ درگیر خارج کرد و به روی کاغذ یا صفحه نمایش آورد. تا زمانی که برنامه معاملاتی نداشته باشید، تصمیمگیریهای شما هر لحظه میتواند همگام با احساسات شما تغییر کند.
۲. داشتن برنامه معاملاتی ناقص
نداشتن برنامه معاملاتی یا داشتن یک برنامه ناقص برای معامله، هر دو جزو گناهان نابخشودنی در دنیای معاملات محسوب میشوند. اگر سیستم (برنامه) معاملاتی شما ناقص است یا اصلاً از یک برنامه استفاده نمیکنید، مطمئن باشید که پولی از این کار نصیبتان نخواهد شد. باید در مورد هر چیزی که در کار معاملهگری انجام میدهید، کاملاً شفاف عمل کنید.
یک سیستم معاملاتی، نباید فقط و فقط برای تعیین نقاط ورود مورد استفاده قرار بگیرد. یک سیستم معاملاتی کارآمد موارد زیر را برای شما مشخص میکند:
- زمان ورود به یک معامله؛ شامل قوانین دقیق، ابزارهای مورد استفاده، ساختار بازار، زمانبندی و غیره میشود.
- روش شما برای مشخص کردن حد ضرر (Stop-Loss)؛ شامل انتخاب از بین روشهای نقطه محور (مشخص کردن یک قیمت خاص) و نمودار محور (به عنوان مثال هنگام رفتن به داخل کانال نزولی) و تخصیص سرمایه برای روزهای نیاز میشود.
- چگونگی تنظیم اهداف برای خرید یا فروش؛ شامل نحوه تعیین نرخ ریسک و پاداش ثابت یا استفاده از اهداف متغیر در معاملات میشود.
- چگونگی مدیریت معاملات
- چگونگی برخورد با اخبار بازار (اگر یک خبر بد ناگهانی منتشر شد، برنامه شما چه تغییری میکند؟)
- چگونگی برخورد با معاملات همبسته (معاملاتی که دارای همبستگی با سایر داراییها هستند.)
- رفتار شما در مقابل موقعیتهایی که در پایان هفته ثبت میشوند.
- زمان کم کردن از مبلغ معاملات.
این فهرست ادامه دارد. باید برای هر بخش از کار معاملات خود، پاسخی روشن داشته باشید. در غیر این صورت اعتماد به نفس لازم را نخواهید داشت و معاملات برای شما به کاری بسیار احساسی و پراسترس تبدیل میشود. این نکته را نیز به یاد داشته باشید که یک سیستم معاملاتی مناسب ممکن است موارد دیگری را نیز تعیین کند که در این مقاله به آنها اشاره نشده است.
۳. مدیریت ریسک نامناسب
اغلب معاملهگران یا مدیریت ریسک ناکارآمدی دارند یا اصلا از مدیریت ریسک استفاده نمیکنند.
بزرگی موقعیتهای شما باید به اندازهای باشد که سرمایهتان تا جای ممکن و به تدریج افزایش یابد تا باعث شکستهای بزرگ معاملاتی نشود.
ماشینحسابهای تعیین بزرگی موقعیت (Position Size Calculator)، از جمله ابزارهایی هستند که میتوانند به مدیریت ریسک شما کمک کنند.
۴. انتظارات اشتباه
معامله سودآور برای شما چه معنایی دارد؟ تا به حال به این موضوع فکر کردهاید؟
اگر هر هفته ۱ درصد سود کنید، معامله برایتان سودآور است یا باید هر ماه ۱۰۰ درصد سود کنید تا خود را یک معاملهگر سودده بنامید؟ معاملهگران همیشه از عبارت «معاملات همواره سودده» استفاده میکنند، اما ۹۰ درصد آنها از معنی آن چیزی نمیدانند.
سوال اینجاست که اگر هدف خود را تعیین نکردهاید، چگونه انتظار رسیدن به آن را دارید؟
با مدیریت انتظارات و کنار گذاشتن ایدههایی مثل دو برابر کردن سرمایه خود در هر چند ماه، میبینید که معاملهگریِ سودآور کار چندان پیچیدهای هم نیست.
۵. ذهنیتِ کوتاهمدت
اگر هدف شما تبدیل شدن به معاملهگری با سوددهی بلند مدت است و میخواهید برای چند دهه معاملهگری موفق باقی بمانید، پس باید ذهنیت کوتاهمدت را فراموش کنید.
قمار کردن با سرمایهتان را فراموش کنید. دستیابی به سود سالیانه ۲۰۰ درصدی را فراموش کنید. خرید یک فراری در چند سال آینده را فراموش کنید.
به محض خلاص شدن از اهداف کوتاهمدتِ محبوبی که در شبکههای اجتماعی میبینید، خواهید توانست معاملات خود را به درستی پیش ببرید. از آن پس میتوانید تمرکز خود را روی کارهای مهمتری مثل پیشرفت در بلندمدت و کار کردن روی برنامه معاملاتی و روی خودتان بگذارید. در این صورت دیگر مجبور نخواهید بود تا هر روز یا هر هفته معامله کنید. اینجاست که خواهید دید موفقیت در معاملات قابل دستیابی است.
بیشتر معاملهگران میگویند که میخواهند یک عمر را به معامله بپردازند، اما بعد طوری به این کار مشغول میشوند که گویی فردا روز بازنشستگیشان است.
۶. سرمایه کم
بهتر است تلاش نکنید که با سرمایه ۲۰۰ یا ۵۰۰ دلاری ثروتمند شوید. این ایده هیچگاه جواب نداده و نخواهد داد.
اما به یاد داشته باشید که حتی اگر سرمایه ابتدایی شما چندان زیاد نباشد، باز هم میتوانید با مدیریت انتظارات و داشتن یک ذهنیت معاملاتی بلندمدت، شانس موفقیت خود را بیش از پیش افزایش دهید.
اگر موجودی حساب شما تنها چند صد دلار باشد، نباید روی کسب سود سریع تمرکز کنید. باید سوابق معاملاتی طولانیمدتِ موفقی ایجاد کرده و خود را در وضعیتی قرار دهید که معاملات شما همیشه موفقیتآمیز باشد.
کسب سود ماهانه ۱ تا ۱.۵ درصدی چقدر برای شما قابل دستیابی است؟ آیا از عهده انجام آن برمیآیید؟ احتمالاً انجام این کار از به دست آوردن یک سود ۱۰۰ درصدی در عرض چند هفته آسانتر است و بعد از مدتی خواهید دید که معاملات سودآور و کسب درآمد چندان هم دور از ذهن نیست.
۷. بیتوجهی به اشتباهات گذشته
خیلی از شما، مثل من (نویسنده)، ۱۰ یا ۲۰ معامله آخر خود را به یاد نمیآورید.
پس چطور انتظار دارید که معاملهگر بهتری شوید. اگر نتوانید از اشتباهات گذشته خود درس بگیرید هیچوقت پیشرفت نخواهید کرد و همان اشتباهات را برای همیشه تکرار میکنید.
داشتن یک دفترچه سوابق از معاملات برای هر معاملهگری، بدون استثنا، حیاتی است.
۸. تغییر مداوم برنامه (سیستم) معاملاتی
تعویض مداوم سیستم معاملاتی، نتیجه مستقیم هفت اشتباه قبلی و تلاش نکردن در جهت اصلاح آنهاست.
وقتی که یک معاملهگر به دنبال درآمد چند میلیون دلاری باشد، هیچ برنامه مشخصی نداشته باشد، ذهنیت او کوتاهمدت باشد و از اشتباهات گذشته درس نگیرد، همیشه به دنبال پیدا کردن بهترین سیستمهای ممکن است و مدام از این شاخه به آن شاخه میپرد. مدام به خود میگوید این استراتژی خوب نیست و جواب نمیدهد و سپس به دنبال سیستم بعدی میرود. او مدام امیدوار است روشی را پیدا کند که بتواند مستقیم برای او پولسازی کند. مشکل اینجا است که معاملهگری اینگونه نیست.
هر وقت متوجه شدید که در چرخه باطلِ تعویض مکرر سیستم معاملاتی گرفتار شدهاید، باید به گذشته برگردید و روشهای خود را تجزیه و تحلیل کنید. با این تجزیه و تحلیل متوجه خواهید شد که کجا راه را اشتباه رفته و باید روش خود را تغییر دهید و کدامیک از هفت اشتباه قبلی را مرتکب شدهاید.