سنندج_مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: در دو سال اخیر ۷۷ واحد صنعتی راکد به چرخه تولید بازگشت.
به گزارش خبرنگار مهر، بختیار خلیقی صبح پنجشنبه در جمع اصحاب رسانه کردستان اظهار کرد: کردستان مزیتهای مؤثری در زمینه تجارت، کشاورزی و گردشگری دارد و صنعت و معدن نیز علاوه بر مزایای یاد شده مهمترین مزیت استان است که سی درصد تولید ناخالص داخلی و ۳۷ درصد اشتغال کردستان استان را به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به وجود یکهزار و ۵۶ واحد صنعتی در استان افزود: این تعداد واحد صنعتی با ۸۲ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری فعال دارند و کردستان با جذب سرمایهگذار در حال صنعتی شدن است.
وی بیان کرد: علاوه بر مزیت تجارت خارجی ظرفیت ۱۸ گونه ماده معدنی در این استان وجود دارد.
اجرای یازده طرح پیشران در کردستان
خلیقی اضافه کرد: تکمیل و راهاندازی طرحهای نیمه تمام و اجرای یازده طرح پیشران را در استان داریم که پیش بینی میشود تا پایان سال ۱۴۰۵ تمامی طرحهای زنجیره فولاد به اتمام برسد.
وی تقویت و حمایت از صنایع کوچک نیز با استفاده از پرداخت تسهیلات، جذب سرمایهگذار خارجی، صدور ۱۷ مجوز سرمایهگذاری بینام، فعالسازی واحدهای راکد، حمایت از پروژههای تحقیقاتی از دیگر اقدامات انجام شده ادارهکل صمت در استان کردستان است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان اعلام کرد: امسال ۳۷ واحد راکد به چرخه تولید بازگشت و در حوزه معدن نیز یازده معدن فعال شدند اما در مجموع در دو سال اخیر ۷۷ واحد صنعتی راکد به چرخه تولید بازگشتند.
وجود ۴۰ واحد دانشبنیان صنعت و معدن در کردستان
خلیقی با اشاره به واحدهای دانش بنیان حوزه صنعت و معدن، گفت: ۴۰ واحد دانش بنیان مربوط به صنعت معدن در استان وجود دارد.
وی تصریح کرد: امسال ۱۲۷ مجوز صنعتی با ۲۳ هزار میلیارد ریال و ۲ هزار و ۶۳۳ نفر اشتغالزایی صادر شد که ۱۹۰ درصد رشد اشتغال را بدنبال داشت.
وی اعلام کرد: پتروشیمی، لاستیک بارز، واحدهای زنجیره فولاد، صنایع کاشی سازی از جمله واحدهای صنعتی استان است که با اشتغال و تولیدات قابل توجه فعالیت دارند.
کردستان رتبه اول کشور در تولید شمش طلا را دارد
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان اضافه کرد: کردستان در سطح کشور از لحاظ ذخیره رتبه دوم و به لحاظ تولید شمش طلا رتبه اول کشور را دارد و امسال چهار محدوده طلا را آماده افتتاح داشتیم که در سقز و کامیاران تاکنون دو مورد افتتاح شده است و منجر به سرمایهگذاری میشود.
وی یادآور شد: تولید ۲۵ درصد لاستیک کشور در دهگلان، تولید لامپ با ۷۵ میلیون عدد و تولید لوازمخانگی با یک میلیون دستگاه، تولید پنج میلیارد نخ سیگار در سقز، تولید یک میلیون تن سیمان، تولید پنج هزار تراکتور از اقدامات و ظرفیتهای کردستان است.
وی با اشاره به دیگر طرحهای استان افزود: شرکت ذوب آهن سقز نیز ۴۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و طرح پتروشیمی بعثت کردستان با ۳۷.۵ همت سرمایهگذاری در بیجار شکل میگیرد که آغاز عملیات اجرایی آن در سفر دوم رئیس جمهور رقم خورده است.
خلیقی تصریح کرد: همچنین یکهزار و ۹۱۹ میلیارد تومان تقاضای تسهیلات واحدهای صنعتی به مجموعه نهادهای ریاست جمهوری اعلام شد که ۶۲۲ میلیارد تومان طرح نهادینه و مصوبه گرفت و تاکنون ۳۲۲ میلیارد از اعتبارات سفر پرداخت شده است.
کردستان از استانهای مطرح کشور در زمینه سنگهای مرمر و تزئینی است
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان اعلام کرد: از لحاظ سنگهای مرمر و تزئینی قروه که ثبت جهانی شده است از استانهای مطرح کشور هستیم که برای سرمایهگذاری فرصت خوبی است.
وی با بیان اینکه مهمترین دغدغه حوزه معادن جلوگیری از خام فروشی است، گفت: امسال ۱۶۸ فقره مجوز صنایع مواد معدنی در کردستان صادر شد که ۹۷ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری شده است.
وی به صادرات کالا در کردستان پرداخت و افزود: در حوزه پتروشیمی یک درصد، در حوزه صنعت ۴۳ درصد، در حوزه صنایع دستی ۰.۰۵ درصد، در حوزه کشاورزی ۳۴ درصد و در حوزه معدن ۲۰ درصد صادرات از استان ما انجام میشود.
خلیقی به وضعیت اشتغال پرداخت و یادآور شد: در سال ۱۴۰۱ ۹ هزار و ۸۰۰ تعهد اشتغال داشتیم و ۱۰ هزار و ۵۰۰ نفر اشتغال انجام دادیم که بیش از تعهد اشتغال ما انجام شد.
ثبت ۶۳۰۰ مورد اشتغال در سامانه رصد در سالجاری
وی تصریح کرد: امسال نیز ۵ هزار و ۹۸۰ سهمیه اشتغال در استان داشتیم که براساس ثبت در سامانه رصد ۶ هزار و ۳۰۰ مورد اشتغال واقعی که بیشتر از میزان تعهد ما بود انجام شد.
وی به نظارت بر بازار پرداخت و گفت: سازمان صمت و اتاق اصناف بر خرده فروشی در بازار نظارت دارد و امسال ۳۰ هزار و ۱۸۵ مورد بازرسی انجام داده که در سامانه سیمبا ثبت شده است.
مدیرکل صمت کردستان عنوان کرد: امسال سه هزار و ۲۴۲ پرونده در استان تشکیل شده که نسبت به سال قبل ۱۶ درصد رشد نشان میدهد و ارزش ریالی این پروندهها ۳۷۲ میلیارد ریال بوده که نسبت به سال قبل ۱۳۸ درصد رشد داشته است.