یشگیری و درمان کبودی بعد از جراحی

به نقل از مجله مهتاطب:

در علم پزشکی برای کبودی اصطلاح اکیموز را به کار می برند. تجمع خون در زیر پوست موجب ایجاد کبودی بر سطح آن می شود. تجمع خون نیز در اثر پاره شدن رگ های خونی رخ می دهد. کبودی ها مانند نشانه هایی به رنگ های سیاه، آبی، قرمز یا بنفش بر روی پوست ظاهر می شوند و پس از بهبودی رنگشان تغییر می کند. بیشتر کبودی ها نیازی به درمان ندارند و به مرور زمان و با انجام مراقبت هایی از بین می روند. البته کبودی های بدون علت و پی در پی می توانند نشانه ای از بیماری های دیگر باشند و باید بررسی شوند. پس از انجام برخی جراحی ها مانند جراحی پلاستیک ممکن است آثار کبودی را بر پوست خود ببینید. در این مقاله پس از ذکر توضیحاتی درمورد آن ها، شما را در درمان کبودی بعد از جراحی راهنمایی می کنیم.

 

داروخانه اینترنتی مهتاطب
تمامی محصولات معرفی شده در مقالات مجله مهتاطب متعلق به سایت داروخانه اینترنتی مهتاطب(داروخانه شبانه روزی دکتر رویا میرنظامی)، با برچسب اصالت و سیب سلامت می باشند و شما عزیزان میتوانید کلیه محصولات مورد نیاز خود را از طریق مراجعه به سایت مهتاطب به آدرس www.mahtateb.com  و یا مشاوره آنلاین در برنامه های اجتماعی مرتبط خریداری نمائید.

🌟لطفا برای انتخاب محصول مناسب ابتدا مقاله را کامل و دقیق مطالعه کنید.

راه درمان کبودی پوست

پزشکان برای درمان کبودی ها، خصوصا کبودی بعد از جراحی درمان خاصی ارائه نمی دهند و در مجموع آن ها را می توان با روش هایی که در ادامه ذکر می کنیم درمان کرد. با این حال محصولاتی مانند کپسول آناهیل و کرم ضد کبودی دمو لافارر می توانند در بهبود این کبودی ها موثر واقع شوند.
اگر می خواهید کبودی تان هر چه سریع تر بهبود یابد، بهتر است بلافاصله پس از ایجاد آن و در حالی که هنوز رو به قرمز شدن است، به درمانش اقدام کنید. این درمان سریع، موثر تر واقع می شود.

۱) در قدم اول باید یک کیسه پر از یخ را بر ناحیه آسیب دیده به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قرار دهید. این کار سرعت بهبودی را افزایش و میزان و شدت کبودی و تورم را کاهش می دهد. همان گونه که در بخش پیشین نیز بیان کردیم، بهتر است کمپرس یخ مستقیما بر آن ناحیه قرار نگیرد. اگر دست یا پایتان آسیب دید، آن را در ۲۴ ساعت اول تا جایی که ممکن است بالا نگه دارید.

۲) در صورتی که درد داشتید می توانید استامینوفن مصرف کنید. نکته مهم آن که به هیچ عنوان از آسپرین یا ایبوپروفن استفاده نکنید؛ زیرا آن ها نمی گذارند که خون به خوبی لخته شود و در نتیجه خون ریزی طولانی تر می شود و درمان کبودی با اختلالاتی همراه می شود.

۳) پس از این که از شروع کبودی ۴۸ ساعت گذشت، پارچه ای گرم را به مدت ۱۰ دقیقه یا بیشتر دو تا سه بار در روز بر آن بگذارید. این کار خون را با سرعت بیشتری در رگ ها به جریان در می آورد و باعث می شود آن ناحیه خون را مجددا سریع تر جذب کند. با انجام این کار ها کبودی پس از مدتی رفع می شود.

۴) مصرف یک قرص ضد کبودی و التهاب و یک قرص آهن به مدت حداقل ۱ ماه

۵) مصرف یک پماد ضد کبودی روی ناحیه

بهترین قرص درمان کبودی پوست و کرم ضد کبودی

در ادامه به معرفی دو مورد از بهترین محصولاتی می پردازیم که می توانند کبودی های بعد عمل جراحی را به میزان چشمگیری بهبود بخشند. البته مانند دیگر محصولات پوستی تاثیرشان مستلزم استفاده مکرر است.

۱) کپسول آناهیل سلامت پرمون امین:

کپسول آناهیل پلاس را برند پلاس سلامت پرمون امین که برندی ایرانی است در بسته های ۳۰ عددی تولید و به بازار عرضه کرده است. کارایی اصلی این کپسول کاهش التهاب و نوعی مسکن درد است و ۲۰۰ میلی گرم بروملین (ماده ای در آناناس) در ترکیبات آن به کار رفته است. این محصول میتواند موجب کاهش میزان کبودی جراحی ها گردد.

ترکیبات محصول:

  • بروملین (آناناس) (۲۰۰میلی گرم): ماده ای گرفته شده از آناناس، موثر در ترمیم زخم و اسکار، کاهش درد مفاصل و التهاب

فواید محصول:
✔️ درمان درد مفاصل
✔️ رفع کبودی و خون مردگی
✔️ کاهش التهاب

نحوه مصرف: روزانه یک عدد از این کپسول را همراه با وعده غذایی اصلی مصرف کنید.

۲) کرم دمو آرنیکا و رزماری لافارر:

کرم دمو آرنیکا و رزماری را برند لافارر که برندی ایرانی است در سایز ۶۰ میلی لیتری تولید کرده است. این کرم برای درمان کبودی و دردهای ناشی از آن انتخاب مناسبی است. عصاره آرنیکا، اسانس رزماری و روغن بادام شیرین را می توانیم از ترکیبات اصلی این کرم به شمار آوریم.

ترکیبات محصول:

  • عصاره آرنیکا: دارای مواد مفیدی مانند فلانوئید ها، موثر در تسکین درد و التهاب
  • اسانس رزماری: کاهش دهنده التهاب و انقباض های عضلانی، درمان کبودی و رگ به رگ شدن
  • روغن بادام شیرین: نرم تر کردن محل استفاده از ژل ضد درد دمو لافارر

⏬برای خرید این محصول در برنامه ایتا یا روبیکا به شماره ۰۹۳۰۲۰۰۷۵۸۷ پیامک بدهید⏬

فواید محصول:

✔️ کاهش کبودی پوست
✔️ تسکین دهنده درد های عضلانی
✔️ تاثیرگذاری سریع

نحوه مصرف: مقداری از کرم را بر محل آسیب دیده که به خوبی تمیز کرده اید قرار دهید و به آرامی ماساژ دهید تا جذب شود. روزی دو تا سه مرتبه از مصرف کنید.

چگونه می توان از کبود شدن پوست بعد از جراحی جلوگیری کرد؟

همان طور که ذکر کردیم این کبودی ها جدی نیستند و خواه ناخواه رخ می دهند؛ اما برای بهبود هر چه سریع تر آن ها می توانید این راه ها را امتحان کنید:

۱) مصرف قرص آهن:
آهن ماده معدنی ضروری در سلامت بدن است که وظیفه اصلی آن رساندن خون به همه اعضای بدن است. زمانی که دچار کمبود آهن شویم، بدن اولویت رساندن خون را به اعضای حساتی مانند قلب میدهد، در نتیجه خون کمتر به سطح پوست میرسد. با کاهش خونرسانی، اکسیژن و مواد مغذی به سطح پوست کمتر میرسند و میتواند باعث کبودی پوست شود. یکی از داروهایی که پزشکان قبل از جراحی و بعد آن توصیه میکنند مصرف یک قرص آهن می باشد تا بتواند کبودی ناشی از کاهش خونرسانی به سطح پوست را درمان کند. قرص آهن فیفول یکی از بهترین قرص های آهن خارجی با کمترین عوارض گوارشی برای درمان کمبود آهن و عوارض ناشی از آن مثل کبودی پوست می باشد

۲) استفاده از کمپرسور یخ:

همه ما دیده ایم که به محض آسیب دیدن ورزشکاران در زمین بازی با کیسه های پر از یخ به سراغ آن ها می روند. در اصل با این کار روند بهبودی آغاز می شود و یخ در وهله اول درد و التهاب را کم می کند. در عمل جراحی به بدن شما با برش هایی آسیب وارد کرده اند. در مرحله اولیه ریکاوری به مدت ۴۰ دقیقه کمپرسور یخ را بر آن ناحیه بگذارید، ۲۰ دقیقه استراحت دهید و سپس همین کار را تکرار کنید. این کار را به طور مداوم در چند روز اول انجام دهید تا کبودی هایتان بهبود یابد. ذکر این نکته نیز خالی از فایده نیست. شما نباید کیسه های یخ را به طور مستقیم روی پوست بگذارید. بهتر است یک حوله یا پارچه را بین یخ و التهاب پوستی قرار دهید.

۳) خودداری از دوش آب گرم:

برای سریع تر پیش رفتن درمان کبودی بعد از جراحی بهتر است تا دو هفته با آب گرم خود را نشویید؛ زیرا گرما باعث تورم و درد می شود. همچنین برخورد جریان شدید آب با محل جراحی بهبودی را با مشکلاتی رو به رو می سازد.

۴) پوشیدن لباس های جذب و فشرده:

در برخی از جراحی ها بلافاصله پس از به هوش آمدن بیمار به او لباس های خیلی جذب می پوشانند. دلیل آن هم این است که تورم به حداقل برسد و در ناحیه جراحی شده گردش خون افزایش یابد. تمام این موارد روند بهبودی کبودی را سریع تر پیش می برد.

۵) نوشیدن آب کافی:

برای این که پس از جراحی بدن بتواند عملکرد خود را در سطوح بالا نگه دارد، سلامتی اش را حفظ و دوره نقاهت را سریع تر سپری کند به آب زیادی احتیاج دارد. سطح مناسب هیدراتاسیون موجب بهبود بدن می شود و به کاهش هر گونه تورم یا کبودی پس از جراحی کمک می کند.

۶) رژیم غذایی سالم:

رژیم غذایی سالم آن رژیمی است که سدیم دریافتی شما را کاهش می دهد. برای مثال در دوران نقاهت باید تا حد ممکن از مصرف نمک دوری کنید. سبزیجات، تخم مرغ و ماست منابع عالی ویتامین k هستند که در بهبود تورم و کبودی پس از عمل جراحی موثراند.

شما می توانید برای مشاوره و خرید محصولات ضد کبودی با شماره ۰۲۱۶۵۳۸۹۳۴۲ تماس بگیرید و یا در  به شماره ۰۹۳۰۲۰۰۷۵۸۷در برنامه ایتا یا روبیکا  پیام دهید.

✉️مشاوره پوست و مو بصورت چت در تلگرام: ۰۹۳۵۸۳۴۳۶۱۲
مشاوره تلفنی : ۰۲۱۶۵۳۸۹۳۴۲
👤مشاوران پوست و مو و پزشکان داروساز در داروخانه مهتاطب آماده پاسخگویی و راهنمایی شما هستند.

کبودی پوست چیست؟

هنگامی که رگ های خونی بر اثر عوامل مختلفی که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت، آسیب ببینند و خون را در زیر پوست شما نشت دهند، شاهد کبودی هایی بر سطح آن خواهید بود. در این زمان خون ریزی خارجی اتفاق نمی افتد؛ مگر این که پوست باز شود. در مجموع این تجمع خون است که خود را به صورت کبودی در سطح پوست نشان می دهد و بر آن نشانه ای ایجاد می کند که رنگ آن می تواند سیاه، آبی، بنفش، قهوه ای یا زرد باشد. در این حالت بدن به طور طبیعی سلول های خونی را بسیج می کند تا رگ های خونی آسیب دیده را ترمیم کنند و کبودی را بهبود دهند.

بیشتر بخوانید: خرید کرم ترمیم کننده

چرا پوست بعد از ضربه خوردن کبود می شود؟

برای این که این مطلب بهتر در ذهنتان جای گیرد، رگ های خونی را لوله هایی بدانید که خون را در سراسر بدن حمل می کنند. این رگ ها درست مانند لوله ممکن است بر اثر ضربه ترک بخورند، بشکنند یا نشت کنند. این عوامل موجب می شوند خون از رگ های شما بیرون بیاید و در زیر پوستتان جمع شود. دلیل این تجمع نیز این است که پوست شما هنوز باز نشده و خون ریزی شدید رخ نداده است. اگر رگ های خونی را مانند لوله در نظر بگیریم، پلاکت های خون در اصل لوله کشانی هستند که خون ریزی را در بدنتان متوقف می کنند و از این راه آن را بهبود می بخشند.

علاوه بر آسیب و ضربه فیزیکی عوامل دیگری نیز می توانند کبودی بر بدنتان ایجاد کنند. برخی از این عوامل عبارت اند از:

  • پیری پوست
  • نشانه مصرف یک دارو مانند دارو های ضد انعقاد، ضد پلاکت، آسپرین یا استروئید ها
  • ابتلا به بیماری خاص یا دریافت درمانی که بر تعداد پلاکت های خون شما اثر می گذارند؛ مانند بیماری های خود ایمنی، لوسمی یا هموفیلی

 

علت کبود شدن پوست بعد از جراحی چیست؟

بخشی از روند بهبودی پس از عمل جراحی کبودی بر پوست است. تمام جراحی های بزرگ مانند جراحی پلاستیک یا جراحی ارتوپدی و روش های کوچک تر مانند تزریق صورت با کبودی های خفیف تا شدید همراه اند. این کبودی کاملا اجتناب ناپذیر است؛ اما برای کاهش آن روش هایی در دسترس است که در ادامه آن ها را بررسی می کنیم. با دیدن این کبودی ها لازم نیست نگران شوید؛ زیرا کاملا طبیعی و بی خطر هستند. بعد از تمام شدن جراحی خون از رگ های خونی کوچک (مویرگ ها) نشت می کند و آن ها را ایجاد می کند. بیشتر این رگ ها را در حین جراحی می سوزانند؛ اما گاهی پیش می آید که زمانی که فشار خون به حالت عادی بر می گردد، خون ریزی خفیفی رخ دهد و کبودی در پی داشته باشد.

جمع بندی

هنگامی که کبودی بر پوست شما ظاهر می شود، رگ های خونی تان در زیر پوست یا پاره شده یا آسیب دیده اند و خون از آن ها نشت می کند. این خون در زیر پوستتان جمع می شود؛ زیرا راهی به بیرون ندارد و کبودی هایی را ایجاد می کند. پس از جراحی نیز ممکن است شاهد این کبودی ها باشید. بهتر است بدانید که آن ها کاملا طبیعی هستند و لازم نیست ازشان بترسید. برای درمان کبودی بعد از جراحی راه حل هایی را در این مقاله ارائه کردیم و علت آن را نیز بررسی نمودیم.

مقالات مرتبط:
در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://rahnamanews.com//?p=23058

نظر خود را وارد کنید

سر تیتر اخبار

تبلیغات

تبلیغات

اخبار ایران و جهان