تحقیقات جدید نشان می دهد که یائسگی قبل از ۴۰ سالگی می تواند خطر طولانی مدت سرطان سینه یا تخمدان را در زنان افزایش دهد.
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، دکتر «کورین ولت»، نویسنده این مطالعه از دانشگاه یوتا، خاطرنشان کرد: «خطر ابتلاء به سرطان سینه، پروستات و روده بزرگ در بستگان این زنان نیز بیشتر است.»
یائسگی قبل از ۴۰ سالگی اتفاقی نادر است و گاهی اوقات از نظر بالینی به عنوان “نارسایی اولیه تخمدان” شناخته میشود.
در مطالعه جدید، تیم تحقیق سابقه سلامت ۶۱۳ زن با نارسایی اولیه تخمدان و ۱۶۵ زن را که یائسگی زودرس را تجربه کرده بودند، بررسی کردند. محققان سوابق پزشکی زنان را بین سالهای ۱۹۹۵ تا ۲۰۲۱ بررسی کردند.
این تحقیق نشان داد زنانی که یائسگی زودهنگام داشتند در مقایسه با زنانی که در زمان معمولی یائسگی را پشت سر گذاشتند، دو برابر احتمال ابتلاء به سرطان سینه داشتند.
ولت افزود: «خطر ابتلاء به سرطان تخمدان در گروه یائسگی اولیه تقریباً چهار برابر بود.»
آنها همچنین بستگان هر یک از زنان و سابقه پزشکی آنها را بررسی کردند.
محققان دریافتند که خطر ابتلاء به سرطان سینه در میان اقوام درجه دو زنانی که یائسگی بسیار زودرس داشتند (مانند عمه، عمو، مادربزرگ، خواهرزاده یا برادرزاده و غیره)، ۳۰ درصد افزایش یافت.
بستگان درجه دو نیز ۵۰ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلاء به سرطان تخمدان بودند.
مردان نیز تحت تأثیر قرار گرفتند: این مطالعه نشان داد که خطر ابتلاء به سرطان پروستات تا ۶۰ درصد در میان بستگان درجه اول، دوم و سوم (یعنی پدربزرگها، پسرعموهای اول) افزایش یافته است.
ولت گفت زنانی که در معرض خطر سرطان بالاتری قرار دارند باید به طور منظم تحت غربالگری قرار گیرند.
ولت توصیه کرد: «زنانی که به دلیل تعداد تخمک کم دچار ناباروری میشوند یا یائسگی زودرس را تجربه میکنند، باید مطمئن شوند که بهطور منظم از نظر سرطان سینه غربالگری میشوند، بهخصوص اگر اعضای خانوادهشان مبتلا به سرطان باشد».
به گفته محققان، یائسگی زودرس خطر ابتلاء به تعدادی از بیماریها را افزایش میدهد و سرطان سینه ممکن است یکی از این بیماریها باشد.